Liity verkostomme!

Afganistan

Talebanin mukaan he ovat tulleet Afganistanin alueen pääkaupunkiin

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kuorma -auto, jossa on kansalliset vastarintamerkinnät, näkyy vuoren huipulla lähellä Panjshirin laaksoa, Afganistanissa.

Taleban kertoi sunnuntaina (5. syyskuuta), että heidän joukkonsa ovat taistelleet Panjshirin laakson provinssipääkaupunkiin, ja he väittivät edistyvänsä taistelussa Kabulin pohjoispuolella seisovia oppositiovoimia vastaan, kirjoittaa James Mackenzie, Reuters.

Afganistanin kansallinen vastarintama (NRFA), joka yhdistää oppositiojoukot, ei saanut välitöntä vastausta. Se oli aiemmin sanonut, että Talebanin "propagandakone" yritti levittää häiritseviä viestejä ja että se oli työntänyt Taleban -joukot takaisin toisesta laakson osasta.

Mainos

Talebanin tiedottaja Bilal Karimi sanoi Twitterissä, että poliisin päämaja ja piirikunnan keskus Rukhahissa, provinssin pääkaupungin Bazarakin vieressä, ovat kaatuneet, ja oppositiojoukot ovat kärsineet lukuisia uhreja, lukuisia vankeja ja vangittuja ajoneuvoja, aseita ja ammuksia.

Taistelu oli käynnissä Bazarakissa, hän sanoi. Ei ollut mahdollista vahvistaa raporttia, joka toistettiin muilla Talebanin Twitter -tileillä.

Aiemmin sunnuntaina NRFA: n tiedottaja Fahim Dashti sanoi, että Parjanin alue Panjshirin koillispäässä, jonka Taleban on aiemmin sanonut ottaneensa, on raivattu ja jopa 1,000 Talebania, pakistanilaiset ja muut ulkomaalaiset mukaan lukien, on suljettu ja otettu kiinni. Sitä ei voitu vahvistaa itsenäisesti.

Mainos

"Vastarintajoukot ovat valmiita jatkamaan puolustustaan ​​kaikenlaista aggressiota vastaan", Dashti sanoi.

Italialainen Emergency -avustusryhmä kertoi lauantaina, että Taleban -taistelijat olivat saapuneet traumasairaalaan Anabahin alueella, Panjshirin laaksossa.

Taleban -virkamiehet ovat sanoneet aiemmin, että heidän joukkonsa ovat saaneet täydellisen hallinnan Panjshirista, mutta taistelut ovat jatkuneet päiviä, ja molemmat osapuolet ovat sanoneet aiheuttaneensa suuria uhreja.

NRFA: n johtaja Ahmad Massoud on luvannut vastustaa hyökkäystä ja on pyytänyt kansainvälistä tukea.

Panjshir, karu vuoristoinen laakso Kabulista pohjoiseen, joka on edelleen täynnä tuhoutuneiden Neuvostoliiton panssarivaunujen hylkyjä, on osoittautunut erittäin vaikeaksi voittaa aiemmin. Massoudin edesmenneen isän Ahmad Shah Massoudin aikana se vastusti sekä hyökkäävää Neuvostoliiton armeijaa että edellistä Taleban -hallitusta.

Massoud sanoi sunnuntaina, että sadat Taleban -taistelijat ovat antautuneet NRFA -joukkoille, joihin kuuluu jäänteitä Afganistanin säännöllisestä armeijasta ja erikoisjoukkoista sekä paikallisia miliisitaistelijoita. Ei ollut selvää, oliko se erillinen väite.

Panjshirin taistelut ovat olleet näkyvin esimerkki vastarinnasta Talebania vastaan, jonka joukot hyökkäsivät Kabuliin 15. elokuuta, kun länsimaiden tukema hallitus romahti ja presidentti Ashraf Ghani pakeni maasta.

Mutta pieniä yksittäisiä mielenosoituksia naisten oikeuksien puolesta tai Afganistanin vihreän, punaisen ja mustan kolmivärisen lipun puolustamiseksi on myös järjestetty eri kaupungeissa.

Massoud vaati alun perin neuvotteluratkaisua Talebanin kanssa ja useita neuvotteluyrityksiä pidettiin, mutta ne lopulta katkesivat, ja kumpikin osapuoli syytti toista epäonnistumisestaan.

Afganistan

Afganistan: Komissio julkistaa miljardin euron Afganistanin tukipaketin

Julkaistu

on

G20 -kokouksessa Afganistanista Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ilmoittaa noin miljardin euron tukipaketista Afganistanin ihmisille ja naapurimaille, jotka vastaavat maan ja alueen kiireellisiin tarpeisiin. Sosioekonominen tilanne Afganistanissa heikkenee ja asettaa satoja tuhansia afganistanilaisia ​​vaaraan talven lähestyessä. Humanitaarinen apu ei yksin riitä nälänhädän ja suuren humanitaarisen kriisin estämiseksi.

EU: n Afganistanille antama kehitysapu on jäädytetty. The viisi EU: n ulkoministerien sopimaa vertailuarvoa pysyvät voimassa. Ne on täytettävä ennen kuin säännöllinen kehitysyhteistyö voi jatkua.

Ilmoitus seuraa EU: n kehitysministerien keskustelua saada kalibroitu lähestymistapa, jolla tuetaan suoraan Afganistanin väestöä humanitaarisen katastrofin estämiseksi ilman Talebanin väliaikaisen hallituksen laillistamista.

Mainos

Presidentti Ursula von der Leyen sanoi: ”Meidän on tehtävä kaikkemme estääksemme suuren humanitaarisen ja sosioekonomisen romahduksen Afganistanissa. Meidän on tehtävä se nopeasti. Olemme olleet selkeitä ehdoistamme kaikelle sitoutumiselle Afganistanin viranomaisten kanssa, myös ihmisoikeuksien kunnioittamiseen. Toistaiseksi raportit puhuvat puolestaan. Mutta Afganistanin kansan ei pitäisi maksaa Talebanin toimien hintaa. Siksi Afganistanin tukipaketti on tarkoitettu afganistanilaisille ja maan naapureille, jotka ovat ensimmäisenä tarjonneet heille apua. ”

Afganistanin tukipaketti

Afganistanin tukipaketissa yhdistyvät EU: n humanitaarinen apu ja kohdennetun perustarpeen antaminen, joka hyödyttää suoraan Afganistanin kansaa ja naapurimaita.

Mainos

Tämän päivän paketti sisältää jo sovitut 300 miljoonaa euroa humanitaarisiin tarkoituksiin. Tähän humanitaariseen tukeen liittyy erityinen lisätuki rokotuksia, suojaa sekä siviilien ja ihmisoikeuksien suojelua varten.

Euroopan komissio pyrkii tekemään mahdolliseksi käyttää Afganistanille suunnattuja varoja vähintään 250 miljoonan euron arvosta humanitaarisen plus -avun antamiseksi kiireellisissä tarpeissa oleville Afganistanin ihmisille, erityisesti terveydenhuollon alalla, täysin NDICI -ohjelmointimenettelyjen mukaisesti .

Tällä rahoituksella tuetaan suoraan paikallista väestöä ja se kanavoidaan kansainvälisille järjestöille paikan päällä noudattaen sitoutumisperiaatteita, jotka on vahvistettu EU: n ulkoministerien 21. syyskuuta hyväksymissä neuvoston päätelmissä.

Afganistanin suorat naapurit ovat olleet ensimmäisiä, jotka ovat turvanneet maasta paenneet afgaanit. Tästä syystä myönnetään lisävaroja näiden maiden tukemiseen muuttoliikkeen hallinnassa sekä yhteistyössä terrorismin ehkäisemisessä, järjestäytyneen rikollisuuden torjunnassa ja maahanmuuttajien salakuljetuksessa.

Kaiken kaikkiaan Afganistanin kansan eri tukialueet ovat noin miljardi euroa.

Kuten korostettiin EU: n korkean tason foorumissa, joka koskee suojelun tarjoamista riskialttiille afgaaneille, turvallisia ja laillisia polkuja suojeluun EU: ssa sisältyy lyhyellä aikavälillä EU: hun ja sen jäsenvaltioihin kuuluvien afgaanien turvallinen kulku ja haavoittuvat ryhmät, kuten ihmisoikeuksien puolustajat, naiset, toimittajat, kansalaisyhteiskunnan aktivistit, poliisi- ja lainvalvontaviranomaiset, tuomarit ja oikeusjärjestelmän ammattilaiset, myös heidän perheensä.

Keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä komissio tukee monivuotisella ohjelmalla jäsenvaltioita, jotka päättävät isännöidä riskialttiita afgaaneja. .

Tausta

Euroopan komission puheenjohtaja ilmoitti Afganistanin tukipaketista puheessaan Euroopan unionin tilasta 15. syyskuuta.

Continue Reading

Afganistan

Onko Yhdysvalloilla vipuvaikutusta Taleban 2.0: een?

Julkaistu

on

Haastattelussa ABC: n George Stephanopoulos (televisiolähetys 19. elokuuta 2021), presidentti Biden sanoi, ettei usko, että Talebanit ovat muuttuneet, mutta he ovat kokeneet ”eksistentiaalisen kriisin” halustaan ​​saada legitimiteettiä maailman näyttämöllä, kirjoittaa Vidya S Sharma Ph.D.

Samoin kun ulkoministeri Antony Blinken esiintyi ABC: n "This Week" -lehdessä (29. elokuuta 2021), häneltä kysyttiin, miten Yhdysvallat varmistaisi, että Taleban pitää puolensa neuvottelusta ja sallii ulkomaalaisten ja afgaanien, joilla on voimassa olevat asiakirjat, lähteä Suomi kunnioittaa ihmisoikeuksia ja erityisesti sallii naisten koulutuksen ja työnhaun 31. elokuuta 2021 jälkeen? Blinken vastasi: ”Meillä on erittäin merkittävä vaikutusvalta työskennellä tulevien viikkojen ja kuukausien aikana kannustaaksemme Talebania tekemään sen sitoumukset."

Sekä Biden että Blinken viittasivat siihen, että Afganistanin romahtava talous (eli varojen puute peruspalvelujen tarjoamiseen, työttömyyden kasvu, elintarvikkeiden hintojen nousu jne.) Pakottaisi heidät maltilliseen käyttäytymiseen.

Mainos

Heidän ajattelunsa taustalla on, että 75% Afganistanin hallituksen talousarviosta on riippuvaista ulkomaisesta avusta. Nämä rahat tulivat suurelta osin länsimaiden hallituksilta (USA ja sen eurooppalaiset liittolaiset ja Intia) sekä sellaisilta instituutioilta kuin IMF, Maailmanpankki jne.

Talebanit ovat kyenneet rahoittamaan kapinansa kääntämällä oopiumin, huumausaineiden salakuljetuksen ja asekaupan. Afganistanin entisen keskuspankin johtajan Ajmal Ahmadyn mukaan raha ei riittäisi tarjota peruspalveluja. Siksi tarvittavien varojen saamiseksi Taleban tarvitsee kansainvälistä tunnustusta. Jälkimmäinen ei tule, ellei Taleban hillitse käyttäytymistään.

Edellä esitetyn perusteella Bidenin hallinto jäädytti nopeasti Da Afghanistan Bankin (tai DAB: n, Afganistanin keskuspankin tai varapankin) varat. Nämä varat koostuivat pääasiassa kullasta ja valuutasta 9.1 miljardin dollarin arvosta. Suuri osa niistä talletetaan Yhdysvaltain keskuspankkiin (New York). Loput säilytetään joillakin muilla kansainvälisillä tileillä, mukaan lukien Sveitsissä sijaitseva Bank for International Settlements.

Mainos

18. elokuuta IMF (Kansainvälinen valuuttarahasto) keskeytti Afganistanin pääsyn IMF: n resursseihin, mukaan lukien 440 miljoonan dollarin uudet hätälainat, sillä Taleban -hallitus ei saanut kansainvälistä tunnustusta.

Presidentti Bidenin puheesta kansalle Elokuu 31, oli myös selvää, että hänen hallintonsa yhdessä voimakkaan diplomatian kanssa käyttää taloudellisia pakotteita keskeisenä välineenä Yhdysvaltojen ulkopoliittisten tavoitteiden saavuttamiseksi.

Aivan kuten ulkomaisen avun peruuttaminen/jäädyttäminen (lue Afganistanin hallituksen työntekijöiden palkat ja julkisen sektorin kulut), myös muut länsimaiden hallitusten mainitsemat vipuvaikutukset ovat tavalla tai toisella taloudellisia pakotteita eli sitä, mitä afganistanilaiset voivat tuoda ja viedä estää ulkomaalaisia ​​afganistanilaisia ​​käyttämästä virallisia pankkivälineitä rahan palauttamiseen jne.

Tässä artikkelissa haluan tutkia, missä määrin USA: n johtama pakotejärjestelmä voi vaikuttaa Talebanin politiikkaan. Vielä tärkeämpää on, että sen lisäksi, että Afganistanin ei enää sallita tulla terrorismin keskukseksi, mitä poliittisia muutoksia Lännen pitäisi vaatia vastineeksi pakotteiden poistamisesta tai jäädytettyjen varojen vapauttamisesta.

Ennen kuin tarkastelen tätä aihetta tarkemmin, haluan antaa teille vilauksen Afganistanin taloudesta ja sen humanitaaristen ongelmien syvyydestä.

Afganistanin talous yhdellä silmäyksellä

Mukaan The World Factbook (julkaisija: Central Intelligence Agency), Afganistan, sisämaavaltio, asuu 37.5 miljoonaa ihmistä. Vuonna 2019 sen reaalisen BKT: n (ostovoimapariteetin perusteella) arvioitiin olevan 79 miljardia dollaria. Vuosina 2019–20 se vei arviolta 1.24 miljardia dollaria (arvioitu) tavaroiden arvo. Hedelmät, pähkinät, vihannekset ja puuvilla (lattiamatot) muodostivat noin 70% viennistä.

Afganistanissa arvioidaan olevan tuontitavaroita 11.36 miljardin dollarin arvosta in 2018-19.

Noin kaksi kolmasosaa (68%) tuonnista tuli seuraavista neljästä naapurimaasta: Uzbekistan (38%), Iran (10%), Kiina (9%) ja Pakistan (8.5%).

Siten Afganistan ansaitsee vain 10% tuontitarpeidensa maksamiseen tarvittavasta valuutasta. Loput (= vaje) katetaan ulkomaisella avulla.

Afganistan tuodaan noin 70% sähköstä 270 miljoonan dollarin vuosikustannuksella Iranista, Uzbekistanista, Tadžikistanista ja Turkmenistanista ainoan sähkölaitoksensa Da Afghanistan Breshna Sherkat (DABS) mukaan. Vain 35% afganistanilaisista saa sähkön.

Vuosina 2020-21 (eli juuri ennen Yhdysvaltain joukkojen vetäytymistä) Afganistan sai tukea noin 8.5 miljardia dollaria eli noin 43 prosenttia sen BKT: sta (Yhdysvaltain dollareina). Vuonna julkaistun raportin mukaan Al Jazeera, tämä summa "rahoitti 75% julkisista menoista, 50% talousarviosta ja noin 90% valtion turvallisuusmenoista".

Luonnollisia ja ihmisen aiheuttamia tragedioita

Jatkuvan kapinan vuoksi Afganistanissa oli jo 3.5 miljoonaa maan sisällä siirtymään joutunutta henkilöä Ennen kuin Taleban aloitti suurhyökkäyksensä tämän vuoden touko-kesäkuussa, jotta he voisivat laajentaa valtaansa koko maahan. Mukaan UNHCR äskettäinen Taleban -välähdys on luonut 300,000 XNUMX IDP: tä.

Lisäksi Covid 19 -pandemia on iskenyt Afganistaniin erittäin voimakkaasti. Lähes 30% väestöstä (noin 10 miljoonaa) on saanut COVID-19-viruksen tartunnan, eikä edes eturintamassa oleva terveydenhuollon ja terveydenhuollon henkilökunta ole vielä rokotettu. Ja maa kärsii toisesta kuivuudesta neljän vuoden aikana.

Siten Talebanit hallitsevat on käteisvaikea, kuivuudesta kärsivä maa, joka kärsii vakavasti Covid-9-pandemiasta.

Humanitaarinen apu: Yhdysvaltojen moraalinen vastuu

Jotkut voittoa tavoittelemattomat hyväntekeväisyysjärjestöt Yhdysvalloissa ja niiden ulkopuolella sekä jotkut ulkomaiset hallitukset ovat tehneet Yhdysvaltoihin vaikutuksen tarjotakseen humanitaarista apua Afganistanille. UNHCR on myös puhunut Afganistanin vakavasta tilanteesta.

Maan valtaaminen Talebanin kanssa on pahentanut entisestään humanitaarista tilannetta. He ovat lomauttaneet kymmeniä tuhansia työntekijöitä ja monet tuhannet ovat piiloutuneet peläten henkensä puolesta Talebanin kostohyökkäyksissä, koska he ovat työskennelleet sen vastustajien kanssa. Ja heidän pelkonsa ovat perusteltuja, kuten keskustelen alla.

Minun Ensimmäisessä artikkelissa Tässä sarjassa väitin, että Biden soitti oikein, kun hän päätti vetää Yhdysvaltain joukot Afganistanista. Tämä päätös merkitsi myös sitä, että Taleban pystyi palauttamaan vallan 20 vuoden kapinan jälkeen.

Siksi voidaan esittää vahva syy siihen, että Yhdysvallat ja sen liittolaiset ovat moraalisesti velvollisia johtamaan humanitaarista apua Afganistanissa.

Tässä yhteydessä Al Jazeera raportoi, että ”Yhdysvaltain valtiovarainministeriö myönsi elokuulle mennessä uuden rajoitetun lisenssin hallitukselle ja kumppaneille humanitaarisen avun antamiseksi Afganistanissa”. Se on hyvä uutinen.

Yhdysvallat ja sen liittolaiset voivat tarjota tarvittavaa humanitaarista apua monenvälisten järjestöjen, kuten YK: n, Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun, Maailman elintarvikeohjelman (WFP), Oxfam Internationalin, CARE: n, kautta. varmistaa, että apu saavuttaa tavoitteensa. Se varmistaa, että Taleban ei käyttäisi varoja väärin tai väärinkäyttäisi niitä.

Koska länsimaat eivät salli tavallisten afganistanilaisten kuolla nälkään, mikä varmasti takaa Talebanin karkottamisen Kabulista, niin arviokaamme, kuinka valtava väline taloudelliset pakotteet yhdessä voivat osoittautua Talebania vastaan?

Miten voimme arvioida Bidenin velkaantumisvaatimusta ja mikä tärkeintä, jos sopimus syntyy Taleban 2.0: n kanssa, se toteutetaan? Voiko Taleban 2.0: een luottaa? Yksi tapa määrittää tämä on tutkia, miten he ovat käyttäytyneet tähän mennessä? Toinen asia, joka voisi valaista, olisi tutkia, onko Taleban 2.0: n kansainvälisessä kulutuksessa pidettävissä lehdistötilaisuuksissa sanoman ja kotimaisen toiminnan välillä eroa. Ovatko ne erilaiset kuin Taleban 1.0, joka hallitsi Afganistania vuosina 1996-2001? Vai ovatko he vain taitavampia suhdetoiminnassaan?

Terroristien kabinetti

Voidaan kohtuudella väittää, että Taleban 2.0 on hyvin samanlainen kuin Taleban 1.0. Talebanin viime kuussa julkistama väliaikainen kabinetti on täynnä kovan linjan jäseniä, jotka palvelivat Taleban 1.0 -hallituksessa.

Aivan kuten vuoden 1.0 Taleban 1996 -kaapissa, myös nykyisessä kabinetissa on Pakistanin ulkoisen tiedusteluviraston, Inter-Services Intelligence (ISI) -leima. Viimeksi mainittu on taloudellisesti tukenut, kouluttanut, aseistanut ja järjestänyt heille suojan Pakistanissa (levätäkseen ja kokoontuakseen uudelleen Afganistanin taistelujen jälkeen) noin kolmen ja puolen vuosikymmenen aikana.

Sen varmistamiseksi, että Taleban 2.0 hallitsee koko maata, on laajalti raportoitu Panjshirin taistelu, viimeinen maakunta, joka vastusti Taleban -valtaa, Pakistan auttoi Talebania aseilla, ammuksilla ja jopa hävittäjillä, jotta Taleban voisi nopeasti voittaa pohjoisen liittoutuman taistelijat.

Lukija voi muistaa, että Taleban saapui Kabuliin 15. elokuuta ja kesti lähes kuukauden ennen kuin väliaikainen kabinetti julkistettiin.

Se oli laajalti raportoitu että syyskuun alussa Kabulin presidentinpalatsissa järjestettiin ampumiskilpailu, jossa Doha -rauhanneuvotteluja johtanut mulla Abdul Ghani Baradar hyökkäsi fyysisesti Haqqani -klaanin jäsenen Khalil ul Rahman Haqqanin takia, koska Baradar oli puolustaa osallistavaa hallitusta.

Pian tämän tapahtuman jälkeen kenraaliluutnantti Faiz Hameed, ISI: n päällikkö, lensi Kabuliin varmistaakseen, että Baradar -ryhmä oli sivussa ja Haqqani -ryhmä oli vahvasti edustettuna kabinetissa.

Nykyisessä Taleban -kabinetissa on neljä Haqqani -klaanin jäsentä. Sirajuddin Haqqani, klaanijohtaja ja Yhdysvaltojen nimeämä terroristi, toimii nyt sisäministerinä, tehokkaimpana kotimaisena salkkuna.

Haqqani-verkostolla, joka on julmimpi ja kovin linja kaikista Taleban-ryhmistä, on vahvimmat yhteydet ISI: hen, eikä se ole koskaan katkaissut suhteitaan Al-Qaidaan. Tätä vahvistettiin vasta tämän vuoden toukokuussa YK: n Taleban -pakotteiden seurantakomitean raportissa. Siinä todetaan, että "Haqqani-verkosto on edelleen paikallisten ulkomaisten terroristiryhmien kanssa tapahtuvan yhteydenpidon ja yhteistyön keskus ja se on ensisijainen yhteys Talebanin ja Al-Qaidan välillä".

Olisi syytä mainita tässä, että tuhannet ulkomaiset taistelijat, mukaan lukien kiinalaiset, tšetšeenit, uzbekit ja muut, muodostavat edelleen Taleban -armeijan. Kaikilla näillä taistelijoilla on yhteyksiä terroristiryhmiin/nukkumissoluihin kotimaassaan.

Mukana 4 Haqqani -klaaniin kuuluvaa terroristia, nykyisessä kabinetissa on yli tusina henkilöä, jotka ovat joko YK: n, Yhdysvaltojen ja EU: n terroristiluetteloissa.

Spin -tohtorin mestari

Täydellinen armahdus: Miten Talebanin suorituskyky suhtautuu julkisiin lausuntoihinsa? Vaikka he toistuvasti lupasivat a täydellinen armahdus niille, jotka työskentelivät edellisen hallinnon tai Yhdysvaltojen johtamien kansainvälisten joukkojen palveluksessa, mutta jotka vapautettiin äskettäin YK: n uhka -arviointiraportti osoittaa, että Taleban on tehnyt talosta taloon etsintöjä vastustajiensa ja heidän perheidensä löytämiseksi. Tämä on merkinnyt sitä, että tuhannet työntekijät ovat kostopelon vuoksi piiloutuneet ja ovat näin ollen ilman tuloja. Bidenin hallinnon on kerrottu antaneen Talebanille luettelon afganistanilaisista, jotka ovat työskennelleet ulkomaisten joukkojen kanssa.

Vertaa nyt heidän tekojaan heidän lausuntoonsa. Talebanin tiedottaja Zabihullah Mujahid BBC: n mukaan 21. elokuuta pidetyssä lehdistötilaisuudessa sanoi, että ulkomaisten joukkojen kanssa työskennelleet ovat turvassa Afganistanissa. Hän sanoi: "Olemme unohtaneet kaiken menneisyydessä ... Ei ole luetteloa [afgaaneista], jotka työskentelivät länsimaisten joukkojen kanssa. Emme seuraa ketään."

Naisten oikeudet: Lisäksi Taleban on määrännyt tuhansia ihmisiä olemaan tulematta töihin. Tämä pätee erityisesti naistyöntekijöihin. Tämä on vaikka heidän edustajansa, Zabihullah Mujahid, sanoi lehdistötilaisuudessa 17. elokuuta: ”Annamme naisten työskennellä ja opiskella. Meillä on tietysti puitteet. Naiset tulevat olemaan erittäin aktiivisia yhteiskunnassa. ”

Tietoja naisista, haluan kertoa teille, mitä kentällä tapahtuu.

Talebanit 6. syyskuuta, kun jotkut tytöt ja naiset protestoivat, etteivät he saaneet mennä kouluun/yliopistoon tai työskennellä piiskasi mielenosoittajia ja löi heitä sauvoilla ja ampui suoria luoteja mielenosoittajien hajottamiseksi (ks. kuva 1).

BBC raportoi yhden mielenosoittajan sanoneen: ”Meitä kaikkia hakattiin. Minäkin osuin. He käskivät meidän mennä kotiin sanomalla, että siellä on naisen paikka. ”

30. syyskuuta, an Agence France-Presse Toimittaja näki Taleban -sotilaiden väkivaltaisen sortavan kuuden naisopiskelijan ryhmää, jotka olivat kokoontuneet lukionsa ulkopuolelle ja vaativat oikeuttaan kouluun. Taleban laukaisi ilmaan pelästyttääkseen nämä lapset ja työnsi heidät fyysisesti taaksepäin.

Kuva 1: Kuva rauhanomaisesti protestoivista naisista, joita Taleban uhkaa.

Huomaa Taleban -taistelija, joka osoittaa Kalašnikovia aseetonta naista vastaan. (6. syyskuuta 2021).

Lähde: India Today: Taleban 2.0 on aivan kuin Taleban 1.0: Näkyy kuudessa kuvassa

Lehdistönvapaus: Entä heidän sitoutumisensa lehdistönvapauteen. Talebanin tiedottaja Zabihullah Mujahid sanoi (Al Jazeeran käännöksen kautta): ”Valtion tai yksityismedian palveluksessa olevat toimittajat eivät ole rikollisia, eikä ketään heistä syytetä.

"Ei heitä uhkaa."

Etilaatroz, afganistanilainen uutistoimisto ja päivittäisen sanomalehden kustantaja, lähetti useita toimittajiaan kattamaan naisten mielenosoitukset 6. syyskuuta. Viisi näistä toimittajista pidätettiin. Kaksi heistä kidutettiin, brutaalisti ja pahoinpideltiin kaapeleilla.

Kuva 2: Taleban voitti Etilaatrozin toimittajia naisten mielenosoitusten kattamisesta 6. syyskuuta 2021

Lähde: Twitter/Marcus Yam

Ilmainen matka: Osana Yhdysvaltain joukkojen vetäytymistä Bidenin hallinto neuvotteli Talebanin kanssa siitä, että ulkomaalaisten ohella afgaanit, joilla on voimassa olevat matkustusasiakirjat, saavat myös lähteä Afganistanista.

Tämän vahvisti Taleban. Viitaten afgaaniin, jolla on voimassa olevat asiakirjat, Sher Mohammad Abbas Stanikzai, liikkeen poliittisen komission apulaispäällikkö lehdistötilaisuudessaan 27. elokuuta, sanoi: "Afganistanin rajat ovat auki ja ihmiset voivat matkustaa milloin tahansa Afganistaniin ja sieltä pois." Bidenin hallinnon on kerrottu antaneen heille luettelon afgaaneista, jotka se halusi lähteä maasta.

Huonosti uskottavien neuvottelujen historia

Kun Yhdysvaltain joukkojen vetäytyminen oli lähestymässä loppuaan, Taleban muutti viritystään ja sanoi, että he eivät salli Afganistanin kansalaisten lähteä maasta. Zabihullah Mujahid sanoi lehdistötilaisuudessaan 21. elokuuta.Emme kannata afgaanien poistumista [maa]."

Lukija saattaa muistaa Ensimmäisessä artikkelissa Tässä sarjassa, jossa keskustelin Yhdysvaltojen joukkojen vetäytymisestä Afganistanista, mainitsin, että presidentti Trump allekirjoitti rauhansopimuksen Talebanin kanssa. Mainitsin myös, että vaikka Yhdysvallat piti kiinni sopimuksessa määrätyistä erityisehdoista ja aikataulusta, Taleban ei koskaan suostunut sopimukseen.

Edellä esitetystä keskustelusta on oltava lukijalle selvää, että Talebanilla on ollut neuvotteluja vilpittömässä mielessä, eikä heidän voida luottaa toimittamaan sitä, mihin he ovat mahdollisesti sopineet neuvottelujen aikana tai jopa luvanneet julkisesti.

Bidenin hallinto tietää, että Talebanit ovat tavallisia valehtelijoita

Onneksi Bidenin hallinto ja Yhdysvaltain liittolaiset näyttävät olevan täysin tietoisia tästä vaikeudesta käsitellä Talebania.

Peter Stano, EU: n tiedottaja sanoi viime kuun alussa: "Talebanit arvioidaan heidän toimiensa perusteella - miten he kunnioittavat maan tekemiä kansainvälisiä sitoumuksia, kuinka he kunnioittavat demokratian ja oikeusvaltion perussääntöjä ... suurin punainen viiva on ihmisoikeuksien ja erityisesti naisten oikeuksien kunnioittaminen. ”

4. syyskuuta, ulkoministeri, Antony Blinken sanoi: "Taleban etsii kansainvälistä legitiimiyttä ja tukea ... viestimme on, että kaikki legitiimiys ja tuki on ansaittava."

Taleban 2.0 voi tällä kertaa odottaa muutamia ystäviä

Taleban 1.0 hallitsi 4 vuotta. Se oli paria -hallinto, jonka tunnustivat vain kolme maata: Pakistan, Saudi -Arabia ja Qatar. Taleban 2.0 voi odottaa vielä muutaman maan tunnistavan ne, erityisesti Kiina, Venäjä ja Turkki.

Niin kauan kuin länsimaat jatkavat humanitaarisen avun antamista, Taleban 2.0 ei tarvitse suurta kansainvälistä tunnustusta. Sen viennistä 70% menee neljään naapurimaihin. Kansainvälisen tunnustuksen puute ei estä tätä kauppaa. Talebanilla on hyvin kehittynyt verkko oopiumin salakuljetukseen muihin maihin. Samaa verkkoa voidaan käyttää pähkinöiden, mattojen jne.

Talebanit hallitsevat koko maata, joten he voisivat kerätä enemmän verotuloja.

Kiina on luvannut Afganistanille 31 miljoonan dollarin arvosta apua. Se on myös luvannut toimittaa koronavirusrokotteita. Kiinan ulkoministeri Wang Yi isännöi 28. heinäkuuta yhdeksän jäsentä Taleban -valtuuskunta. Wang sanoi, että Kiina odottaa Talebanin "olevan tärkeä rooli rauhanomaisen sovinnon ja jälleenrakentamisen prosessissa Afganistanissa".

Kiina haluaa luoda diplomaattisuhteita Afganistaniin ainakin neljästä syystä:

  1. Kiina on kiinnostunut hyväksikäytöstä Afganistanin suuri mineraalivarallisuus, arvioidaan olevan yli biljoona dollaria. Tällaiset hankkeet eivät kuitenkaan tuota suuria tuloja Afganistanin valtiovarainministeriölle lyhyellä aikavälillä.
  2. Kiina ei haluaisi, että Taleban antaisi minkäänlaista apua Uyghursille, turkkilaiselle etniselle ryhmälle, joka on kotoisin Xinjiangin maakunnasta. Vastineeksi lupaukselleen Taleban saa todennäköisesti toistuvaa taloudellista apua/apua.
  3. Kiina haluaa laajentaa Kiinan ja Pakistanin talouskäytävä (CPEC) -hankkeensa Afganistaniin, koska Afganistan antaa sille toisen pääsyn Keski-Aasian valtioihin ja kauemmas Euroopasta.
  4. Vastineeksi kaikesta avusta, jota Kiina voi tarjota Afganistanille, Kiina voi vaatia Bagram -lentotukikohdan käyttöä.

Aivan kuten Kiina, Venäjäkin on iloinen nähdessään Yhdysvaltojen tappion Afganistanissa. Sekä Venäjä että Kiina yhdessä Pakistanin kanssa olisivat iloisia siitä, että Yhdysvallat ei ole enää läsnä heidän takapihallaan. Molemmat haluavat myös täyttää Yhdysvaltojen lähdön jättämän poliittisen tyhjiön ja tarjota näin Talebanille kansainvälisen legitimiteetin.

Kiina on myös Venäjä, ja se on ollut Talebaniin yhteydessä julkisesti ja salaisesti jo vuosikymmenen ajan. Se ei myöskään halua, että Taleban vie islamilaisia ​​ääriliikkeitä Venäjälle tai sen turvallisuuskumppaneille Keski -Aasiassa. Se haluaa islamilaisen ääriliikkeen sinetöimisen Afganistanin rajojen sisällä.

Venäjän turvallisuusasiantuntijoiden mukaan Venäjä on toimittanut aseita Talebanille vähintään kaksi kertaa. Kerran oli kun Kenraali John Nicholson, Yhdysvaltain Afganistanin joukkojen päällikkö, väitti maaliskuussa 2018, että Venäjä aseistaa Talebania. Venäläisten asiantuntijoiden mukaan se oli symbolinen aseiden siirto, joka oli tarkoitettu luottamusta rakentavaksi eleeksi.

- toisen kerran Venäjä antoi aseita Talebanille kostaakseen venäläisten palkkasotureiden tappaminen Yhdysvaltain joukot helmikuussa 2018 Khashamin taistelussa Syyriassa.

Mukaan Andrei Kortunov, Venäjän kansainvälisten asioiden neuvoston pääjohtaja, Venäjä pelkää, että Afganistanin talouden jyrkkä heikkeneminen voi heikentää Talebanin vallanpitoa, koska se voi vahvistaa ISIS (K): n ja Al-Qaidan ja muiden ääriryhmien asemaa.

Mutta Venäjän on tasapainotettava useita herkkiä suhteita. Se haluaisi tehdä yhteistyötä Talebanin kanssa ja auttaa heitä, jotta Afganistan ei olisi hajanainen tai balkanisoitunut. Se haluaa myös varmistaa, että se ei aiheuta uhkaa Keski -Aasian valtioille. Ja jos Afganistanista tulee epävakaa, Afganistanin pakolaiset eivät pakene naapurimaisiin Keski -Aasian valtioihin (Tadžikistan, Uzbekistan ja Turkmenistan). Toisin sanoen, jos Taleban pitää kiinni vallanlaskuista, Afganistanin ongelmat eivät leviä Keski -Aasian valtioihin.

Venäjän ei voida nähdä olevan liian lähellä Afganistania, koska se aiheuttaisi silloin huolta Intiassa, jonka kanssa Venäjä on tehostanut turvallisuusyhteistyötä. Intia pitää Talebania Pakistanin edustajana.

Turkki on myös osoittanut kiinnostusta yhteistyöhön Talebanin kanssa. Presidentti Recep Erdoğan uskoo Turkin olevan islamilaisen maailman keskipiste sellaisena kuin se oli Ottomaanien valtakunnan huippuna. Se oli kalifaatin paikka. Tämä näkemys Turkista on nähnyt presidentti Erdoğanin sotilaallisen väliintulon Syyriassa, Libyassa ja Azerbaidžanissa. Turkki on Naton jäsenenä ylläpitänyt pientä joukkoa Afganistanissa viimeisten 20 vuoden aikana ei-taistelutehtävissä.

Turkki on kiinnostunut ottamaan haltuunsa Kabulin Hamid Karzain kansainvälisen lentokentän turvallisuuden. Taleban haluaa tehdä sen itse. He ovat kuitenkin tarjonneet Turkille mahdollisuuden ottaa vastuu logistisesta tuesta Kabulin lentokentälle. Tämän artikkelin kirjoittamishetkellä neuvottelut olivat umpikujassa. Turkki on vaikuttanut Talebaniin, että kansainvälinen yhteisö toivoisi, jos lentokentän turvallisuutta valvoisi maa, johon he luottivat.

Erdoğan ei myöskään halua nähdä Afganistanin pakolaisten tulevan Turkkiin. Estääkseen heitä etsimästä suojaa Turkista Erdoğan on rakentanut muurin Turkin ja Iranin rajalle.

Turkki on myös kiinnostunut yhteistyöstä Talebanin kanssa, koska Erdoğan toivoo tämän auttavan Turkin rakennusteollisuutta voittamaan joitain rakennushankkeita. Erdoğan uskoo Qatar, Talebanin pitkäaikainen tukija, saattaisi rahoittaa tällaisia ​​hankkeita.

Yhdysvallat ei todennäköisesti haittaisi Turkin sitoutumista Talebaniin. Turkilla voi olla tulevaisuudessa tärkeä rooli Yhdysvaltojen ja Talebanin välisissä neuvotteluissa.

Kuinka tehokkaat seuraamukset voisivat olla?

He toimivat katoamisella. Erittäin hitaasti. Aivan kuten virtaava vesi tasoittaa ja kiillottaa kiven. Eivätkä ne välttämättä tuota konkreettisia tuloksia halutun ajan kuluessa.

Yksi maata vastaan ​​kohdistettujen pakotteiden heikkouksista on se, että osapuolet asettavat pakotteita olettamaan, että kohdemaan hallitsijat huolehtivat kansalaistensa hyvinvoinnista.

Riippumatta siitä, kuinka tarkasti kohdennetut, pakotteet aiheuttavat paljon vaikeuksia kohdemaan tavallisille kansalaisille. Talouden pysähtyneisyys tai hyvin hitaasti kasvava talous vähentää tavallisten ihmisten mahdollisuuksia hyödyntää täysi urapotentiaalinsa. Se vähentää heidän pääsyä parhaisiin terveysvaihtoehtoihin uusimpien lääketieteellisten ja kirurgisten läpimurtojen kannalta.

Autoritaariset hallitsijat ovat kiinnostuneita vain pysymään vallassa ja rikastumaan. Esimerkiksi Pohjois -Korea on ollut pakotteiden alla vuosikymmeniä. Kuulemme usein ruoan puutteesta ja yhä vaikeammista elinolosuhteista Pohjois -Koreassa, mutta tämä ei ole estänyt Pohjois -Korean peräkkäisiä puheenjohtajia kehittämästä ja keräämästä ydinaseita ja mannertenvälisiä ballistisia ohjuksia sen sijaan, että he käyttäisivät varoja aloitteisiin, jotka parantavat tavallisen Pohjois -Korean elinoloja Korealaiset. Pakotteet eivät myöskään ole pakottaneet Pohjois -Koreaa neuvottelupöytään kohtuullisen ehdotuksen kanssa. Tämän vuoksi pakotteet eivät tuottaneet tuloksia Saddam Husseinin Irakin hallintoa vastaan. Sama koskee Irania, Venäjää, Venezuelaa, Syyriaa ja muita maita.

Autoritaariset hallitsijat tietävät, että niin kauan kuin heidän tukahduttava turvalaitteistonsa tukee heitä, he voivat jatkaa vallassa pysymistä. Esimerkiksi Iranin ajatollalat tietävät, että niin kauan kuin he huolehtivat Islamilaisen vallankumouksellisen vartijajoukon (Pasdârân-e Enqâlâb-e Eslâmi) eduista, he pysyvät vallassa. Vallankumouksellinen vartija on raa'asti murskannut kaikki kansannousut hallitusta vastaan ​​aiemmin ja varmistanut laajan väärennöksen kaikkien presidentinvaalien aikana.

Lisäksi on helpompaa varmistaa, että pakotteet pannaan täytäntöön joissakin maissa kuin toisissa. Esimerkiksi Iran vie pääasiassa öljyä, joten sen öljykauppaa on helpompi seurata. Venäjä on pystynyt suurelta osin neutraloimaan pakotteiden vaikutukset.

Pakotteita määrättäessä Talebanille oletetaan myös kaksi asiaa: a) ne kaipaavat kansainvälistä tunnustusta; ja b) he eivät voi selviytyä ilman länsimaista apua.

Taleban 1.0 selviytyi neljä vuotta ilman kansainvälistä tunnustusta. Kuten edellä todettiin, Kabulille myönnetty kokonaisapu vuosille 2020-21 oli noin 8.5 miljardia dollaria.

Ehkä puolet tuesta oli kavallettu. Olkaamme kuitenkin varovaisempia ja olettakaamme, että vain 25 prosenttia avustusbudjetista on käytetty väärin. Sitten päästään 6.3 miljardiin dollariin. Taleban syyttää länsimaita vaikeuksista ja voi säästää rahaa alentamalla valtion työntekijöiden palkkoja. Heidän ei tarvitse maksaa aaveiden työntekijöiden ja sotilaiden palkkoja. Suuri osa valtion talousarviosta suuntautui turvallisuuden takaamiseen. Näin ei enää tapahdu, koska kapinalliset ovat nyt vallassa. Talebanit voivat myös korvata osan tästä vajeesta keräämällä veroja tehokkaammin. Jäljellä oleva vaje katetaan lähes varmasti vanhojen ja uusien hyväntekijöiden, esim. Öljypitoisen Saudi-Arabian ja Qatarin, Kiinan ja Venäjän, tuella.

Edellä mainittiin, että Taleban oli luopunut heidän sopimuksestaan ​​eikä antanut niiden afgaanien, jotka työskentelivät eri tehtävissä Yhdysvaltojen, Naton ja Australian operaatioissa, poistua maasta. Mainittiin myös, että Taleban teki talosta taloon etsintöjä näiden ihmisten löytämiseksi. Kaikki tämä kehitys painostaa Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia ​​tekemään kaikkensa näiden henkilöiden poistamiseksi mahdollisimman nopeasti. Jos länsimaat haluavat edelleen nämä ihmiset pois, he todennäköisesti joutuisivat maksamaan ison lunnaan (se voisi tapahtua vapauttamalla joitakin varoja, jotka on talletettu Yhdysvaltain keskuspankkiin New Yorkissa).

Olisi kuitenkin väärin päätellä, että seuraamukset olisivat täysin tehottomia. Talebanit saattavat aluksi viihtyä Kiinassa, koska Kiina on valmis tunnustamaan heidät ja tarjoamaan heille myös varoja kehitystarkoituksiin. Mutta he eivät ole tyhmiä. He pian ymmärtäisivät, että heidän edun mukaista olisi etsiä parempia suhteita länteen, jotta he voisivat parantaa neuvottelukykyään verrattuna Kiinaan, Pakistaniin jne.

Esimerkiksi Yhdysvallat voisi myös tarjota vapauttaakseen joitakin varoja vastineeksi oopiumin tuotannon kieltämisestä. Aivan kuten Venäjä ja Kiina, myös Yhdysvaltojen edun mukaista on, että ääriliikkeiden islamistit, jos he ovat mukana, jäävät Afganistaniin ja heidän liikkeitäan ja toimintaansa (esim. Yritetään radikalisoida nuoria muissa maissa) seurataan tarkasti. Joidenkin jäädytettyjen varojen vapauttamista voitaisiin käyttää neuvotteluvälineenä tätä tarkoitusta varten.

********

Vidya S. Sharma neuvoo asiakkaita maariskeissä ja teknologiapohjaisissa yhteisyrityksissä. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita sellaisille arvostetuille sanomalehdille kuin: Canberra Times, Sydney Morning Herald, Ikä (Melbourne), Australian taloudellinen katsaus, Economic Times (Intia), Liiketoiminnan standardi (Intia), EU Reporter (Bryssel), Itä -Aasian foorumi (Canberra), Liiketoimintalinja (Chennai, Intia), The Hindustan Times (Intia), Financial Express (Intia), The Daily Soittajan (Yhdysvallat. Häneen voi ottaa yhteyttä osoitteessa: [sähköposti suojattu]

Continue Reading

Afganistan

Kansainvälinen yhteisö varoitti Talebanin "vaarasta" turvallisuudelle ja rauhalle

Julkaistu

on

Talebanien uusi nousu uhkaa "koko maailman" rauhaa ja turvallisuutta, kerrottiin Brysselin tapahtumassa.

Vakava varoitus tuli konferenssissa, jossa keskusteltiin ääriliikkeiden lisääntymisestä Etelä -Aasiassa, erityisesti Talebanin valtauksen yhteydessä Afganistanissa.

Junaid Qureshi, Euroopan säätiön Etelä -Aasian tutkimussäätiön (EFSAS) pääjohtaja, sanoi: ”Talebanin valtaamisen jälkeen Kabulissa terrorismi on lisääntynyt alueella. Taleban haluaa panna täytäntöön tällaisen järjestyksensä, mutta pelkäämme, että tämä pelkästään rohkaisee terroristiryhmiä eikä vain Pakistanissa vaan Kashmirissa ja muualla. ”

Mainos

Hän oli yksi puhujista kahden tunnin kuulemistilaisuudessa, jossa tarkasteltiin myös Pakistanin väitettyä roolia terrorismin väitetyssä tukemisessa. Pakistanin toimet tuomittiin karkeasti tapahtumassa, jota moderoi Jamil Maqsood ja isännöi Brysselin lehdistöklubilla.

Qureshi sanoi toivovansa, että tapahtuma "valaisee huolestuttavan suuntauksen: sen, että terrorismi leviää tästä Aasian osasta ja Pakistanin väitetään tukevan sitä. Tämä uhkaa ihmisoikeuksia ja kansalaisyhteiskuntaa alueella ja uhkaa koko maailman vakautta. ”

Hän sanoi, että tällaisia ​​pelkoja olivat Kashmirin asukkaat, jotka hänen mukaansa olivat maa, jossa sen ihmiset halusivat elää "täydellisessä sopusoinnussa", mutta jotka ovat tällä hetkellä "väkivaltaisia".

Mainos

Toinen puhuja oli Andy Vermaut, Alliance internationale pour la défense des droits et des libertés (AIDL) -järjestöstä ja merkittävä ihmisoikeusaktivisti.

Belgiassa asuva Vermaut sanoi haluavansa korostaa ”terrorismin tuontia Aasiasta Belgiaan”.

Hän kertoi tapahtumasta: ”Olin äskettäin hämmästynyt kuullessani, että Länsi -Belgian kaupungista löydettiin kotitekoinen pommi ja palestiinalainen mies pidätettiin. Onnittelen Belgian turvallisuuspalveluja läpimurrosta tässä tapauksessa. Tavoitteena oli tehdä terrori -isku Belgian maaperälle. Toivon, että poliisitutkinta valaisee enemmän aiottua hyökkäystä. ”

Lisäkommenttia esitti Manel Mselmi, Euroopan parlamentin PPE -ryhmän neuvonantaja, joka sanoi tapahtumassa: ”Haluan puhua naisten oikeuksista alueella, erityisesti nyt.

"Voimme aloittaa Pakistanin tapauksesta. Minulla on luettelo pidempi kuin käsivarteni hyökkäyksistä naisiin tässä maassa. Mutta tämä on hiljainen epidemia, koska kukaan ei puhu siitä. Näitä kutsutaan edelleen kunniamurhiksi, mutta yli 1,000 naista tapetaan tällä tavalla vuosittain. ” hän sanoi.

”Afganistanin tapauksessa Taleban on antanut uudet suuntaviivat, joilla vahvistetaan myötäjäissäännöt naisille. Naiset tässä sodan tuhoamassa maassa ovat joutuneet raiskausten, sitomisten ja pakotetun prostituution kohteeksi. On arvioitu, että pelkästään maassa 390 on tapettu yhteensä 2020 naista. Toiset ovat loukkaantuneet naisiin kohdistuvassa liiallisessa väkivallassa, mukaan lukien silpominen ja kidutus. Naiset ja tytöt eivät saa käydä koulua tai saada minkäänlaista taloudellista riippumattomuutta. Kun Taleban on nyt jälleen hallinnassa, tilanne pahenee. ”

Hän lisäsi: "Nämä naiset pakenevat joskus Eurooppaan, myös Belgiaan, mutta poliittiset johtajat välttävät joskus puhumasta puhumasta tästä aiheesta, koska he pelkäävät, että heitä syytetään islamofobiasta, mutta näillä naisilla on oikeus tulla kohdelluksi ihmisinä."

Myös UKPNP: n maanpaossa oleva Sardar Saukat Ali Kashmiri osallistui tapahtumaan ja sanoi: ”On tiedossa tosiasia, että joidenkin muslimimaiden alaisuudessa asuvien ihmisten perusoikeudet ovat vaaranneet näiden maiden säännöt. Minä tuomitsen tämän ja tuomitsen myös Imran Khanin kaltaisten ihmisten pakotetun propagandan. "

”Pakistanin ihmisillä ei ole samoja oikeuksia kuin lännessä ja naiset kohtaavat pahimman syrjinnän. Uskontoa käytetään välineenä ja terrorismi on näiden hallitsijoiden ulkopolitiikka, myös Pakistanissa. "

Belgian senaattori Philip Dewinter, joka sanoi vieraillut konferenssissa valokeilassa olevissa maissa, sanoi: ”Yhdysvaltojen johtamien joukkojen tappion jälkeen alueella meillä on nyt uusia mahdollisuuksia radikaaleille muslimeille, jotka matkustavat Euroopasta Syyriaan. Tämä ruokkii kansainvälistä terrorismia.

”Talebanilla on rahaa, kokemusta ja keinoja järjestää tällaisia ​​ihmisiä. Tämä on suuri uhka, ja meidän pitäisi olla tietoisia tästä uhasta. Hallituksiemme on otettava Taleban vakavasti. Heidän kanssaan tekeminen on huono asia: meidän pitäisi boikotoida heidät, koska se on ainoa tapa käsitellä Talebania. Ne ovat uhka koko vapaalle maailmalle ja varmasti meille länsieurooppalaisille. ”

Hän totesi: ”Meillä on jälleen joukkomuuton uhka, koska monet afgaanit tulevat tänne uudelleen. Pelkään täällä kolmatta pakolaiskriisiä. Meidän pitäisi olla hyvin tietoisia siitä, että Talebanin valtaaminen Pakistanin väitetyn tuen avulla on meille suuri armeija-, terroris- ja turvallisuusuhka.

"Olemme niiden kanssa, jotka vastustavat tätä ja taistelevat tätä vastaan. Olkoon se selvä. "

Toimittajan huomautus:

EU Reporter tukee Brysselin lehdistöklubia turvallisena ilmaisun ja sananvapauden alueena. EU Reporter ei hyväksy väitettä, jonka mukaan Pakistan on "terroristivaltio" tai että sen hallitus tukee terrorismia millään tavalla.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa