Liity verkostomme!

Afganistan

Afganistan: "Paras tapa estää muuttoliikekriisi on estää humanitaarinen kriisi"

Julkaistu

on

Eilen (31. elokuuta) Afganistanin tilannetta käsittelevän kokouksen jälkeen EU: n sisäasiainministerit antoivat julkilausuman, jossa vaadittiin määrätietoista ja yhteistä lähestymistapaa, joka puuttui vuonna 2015, kun pakolaiset saapuivat meneillään olevaan Syyrian konfliktiin. Uudelleensijoittamista koskevista luvuista ei kuitenkaan ole sovittu - komissaari Johansson järjestää aiheesta konferenssin ensi kuussa.

Korkean tason uudelleensijoittamisfoorumissa keskustellaan "konkreettisista" prioriteeteista jäsenvaltioiden kanssa ja tarjotaan EU: n kuvaamia "kestäviä" ratkaisuja heikoimmassa asemassa oleville afgaaneille, joita komission jäsen pitää afganistanilaisina naisina ja tytöinä. 

Etusijalle on asetettu EU: n kansalaisten evakuointi sekä Afganistanin kansalaiset ja heidän perheensä, jotka ovat tehneet yhteistyötä EU: n ja yksittäisten EU-valtioiden kanssa.

Mainos

EU koordinoi toimintaansa YK: n ja sen järjestöjen, muiden maiden ja erityisesti naapurimaiden kanssa alueen vakauttamiseksi ja sen varmistamiseksi, että humanitaarinen apu voi tavoittaa haavoittuvassa asemassa olevat väestöt ja tarjota tukea maille, jotka ottavat vastaan ​​jo paenneet naapurustossa. Erityisesti EU on jo suostunut nelinkertaistamaan taloudellisen avun. Europolia pyydetään myös tarkastelemaan mahdollisia turvallisuusriskejä.

EU vahvistaa myös toimia laittoman maahanmuuton estämiseksi pakottamalla EU: n virastot toimimaan täysimääräisesti ja auttamaan kapasiteetin kehittämisessä, mutta julkilausumassa tunnustetaan myös tarve tukea ja tarjota riittävää suojaa apua tarvitseville, EU: n lainsäädännön ja kansainvälisten velvoitteiden mukaisesti.

Euroopan parlamentin puhemies David Sassoli sanoi sisäasioiden neuvostolle: ”Olimme erittäin pettyneitä eilisten sisäasioiden neuvoston päätelmiin. Olemme nähneet Euroopan unionin ulkopuolisten maiden tulevan vastaan ​​ottamaan vastaan ​​Afganistanin turvapaikanhakijoita, mutta emme ole nähneet yhden jäsenvaltion tekevän samoin. Kaikki ajattelivat aivan oikein niitä, jotka työskentelivät kanssamme ja heidän perheitään, mutta kukaan ei uskaltanut tarjota turvapaikkaa niille, joiden henki on edelleen vaarassa. Emme voi teeskennellä, että Afganistanin kysymys ei koske meitä, koska osallistuimme operaatioon ja jaoimme sen tavoitteet. "

Mainos

Afganistan

Afganistan: Mepit keskustelevat siitä, mitä tehdä seuraavaksi

Julkaistu

on

Ihmiset, jotka ovat vaarassa joutua Talebanin valloituksen jälkeen Afganistaniin, pitäisi saada apua, parlamentin jäsenet sanoivat keskustelussa maan tulevaisuudesta, Maailma.

Jäsenet korostivat, että EU: n on autettava ihmisiä poistumaan maasta turvallisesti Talebanin vallanpaluun jälkeen 14. syyskuuta käydyn keskustelun aikana. "Kaikkien Talebanin painopistealueiden - olivatpa he sitten aktivisteja, naisten oikeuksien puolustajia, opettajia tai virkamiehiä, toimittajia - meidän on varmistettava, että he voivat tulla luoksemme", sanoi Michael Gahler (EPP, Saksa). Hän sanoi myös, että naapurimaita on tuettava saapuvien pakolaisten auttamisessa.

Iratxe García Pérez (S&D, Espanja) sanoi, että on tärkeää tarkastella maan vakauttamista ja afgaanien oikeuksien suojaamista. ”Olemme perustaneet Madridiin keskuksen tukemaan kanssamme Afganistanissa työskennelleitä ja heidän perheitään ja suhteitaan, ja meidän on tehtävä paljon enemmän tästä ja perustettava asianmukainen humanitaarinen käytävä, jota ulkosuhdehallinto tukee, jotta tuhannet ihmiset jotka ovat edelleen Afganistanissa, voivat saada tarvittavat viisumit ja lähteä maasta turvallisesti. ”

Mainos

Mick Wallace (vasemmisto/Irlanti) pahoitteli sitä, että terrorismin torjunta on johtanut viattomien ihmisten tappamiseen tai muuttamiseen. "Euroopan on nyt tarjottava kestävä turvapaikka niille, jotka ovat paenneet sotkua, jonka olemme luoneet."

"Se, mitä olemme nähneet Afganistanissa, on epäilemättä tragedia Afganistanin kansalle, takaisku lännelle ja mahdollinen pelinmuuttaja kansainvälisille suhteille", sanoi ulkopoliittinen johtaja Josep Borrell.

"Jotta meillä olisi mahdollisuus vaikuttaa tapahtumiin, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä yhteistyötä Talebanin kanssa", hän lisäsi ja selitti, että sitoutuminen ei tarkoita tunnustamista.

Mainos
Jotkut puhujista Afganistanin tilanteesta käytävän keskustelun aikana
Jotkut puhujat keskustelun aikana  

Muut parlamentin jäsenet sanoivat, että kyse ei ole vain ihmisten saamisesta pois Afganistanista, vaan myös huolta jääneistä. "Meidän on turvattava Afganistanin muutoksentekijöiden ja kansalaisaktivistien henki ja pelastettava miljoonia köyhyyttä ja nälänhädää vastaan", sanoi Petras Auštrevičius (Renew, Liettua). "Afganistania ei saisi johtaa radikaalit mullit, vaan koulutetut, ennakkoluulottomat ja (ne), jotka ovat suuntautuneet Afganistanin yhteiseen hyvään."

Jérôme Rivière (ID, Ranska) katsoi EU: n vaikutuksia Afganistanin ulkopuolelle. ”Jäsenvaltioiden on suojeltava itseään ja väestöään. Euroopan väestön ei pitäisi joutua alttiimmaksi muuttoliikkeelle, kuten Syyrian konfliktin jälkeiselle muuttoliikkeelle. Kuten minäkin, olen huolissani siviilien ja naisten kohtalosta Afganistanissa, enkä halua nähdä islamistien nousevan valtaan, mutta kieltäydyn uudesta muuttoliikkeestä Afganistanista. ”

Tineke Strik (vihreät/EFA, Alankomaat) ehdotti, että on aika pohtia ja oppia tästä epäonnistumisesta luomaan vahvempi ja tehokkaampi ulkopolitiikka. ”Afganistanin kansa joutuu valtavaan humanitaariseen katastrofiin, ruoan, veden ja muiden perustarpeiden puutteeseen. Nuo afganistanilaiset luottivat meihin. Tehkäämme siis kaikkemme suojellaksemme heitä Taleban-terroria vastaan ​​”, hän sanoi ja kehotti EU: n koordinoimia evakuointeja, humanitaarisia viisumeita ja avun saantia. "Auta ihmisiä ja estä kaikenlainen Talebanin tunnustaminen niin kauan kuin ihmisoikeudet ovat vaarassa", hän sanoi.


Anna Fotyga (ECR, Puola) vaati monenvälistä, kansainvälistä lähestymistapaa Afganistaniin, kuten 20 vuotta sitten tehtiin: ”Mielestäni monenvälisyys on tapa ratkaista tämä ongelma. Nyt meillä on oltava mahdollisimman laajat ponnistelut ja konkreettinen strategia Afganistania varten. ”

Tiedotustilaisuus 

Lehdistötiedotteet 

Multimediakeskus 

Continue Reading

Afganistan

EU sanoo, ettei sillä ole muuta vaihtoehtoa kuin keskustella Talebanin kanssa

Julkaistu

on

By

Euroopan unionilla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin keskustella Afganistanin uusien Taleban -hallitsijoiden kanssa ja Bryssel yrittää koordinoida jäsenvaltioidensa kanssa diplomaattisen läsnäolon järjestämistä Kabulissa, EU: n huippudiplomaatti sanoi tiistaina (14. syyskuuta), kirjoittaa Robin Emmott, Reuters.

"Afganistanin kriisi ei ole ohi", sanoi EU: n ulkopoliittinen johtaja Josep Borrell (kuvassa) kertoi Euroopan parlamentille Strasbourgissa. "Jotta meillä olisi mahdollisuus vaikuttaa tapahtumiin, meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin olla tekemisissä Talebanin kanssa."

EU: n ulkoministerit ovat asettaneet edellytykset humanitaarisen avun ja diplomaattisten suhteiden palauttamiselle Talebanille, joka otti Afganistanin haltuunsa 15. elokuuta, mukaan lukien ihmisoikeuksien ja erityisesti naisten oikeuksien kunnioittaminen.

Mainos

"Ehkä puhuminen ihmisoikeuksista on puhdasta oksymoronia, mutta tätä meidän on kysyttävä heiltä", hän sanoi.

Borrell kertoi EU: n lainsäätäjille, että blokin olisi oltava valmis näkemään afganistanilaisten yrittävän päästä Eurooppaan, jos Taleban sallii ihmisten lähteä, vaikka hän sanoi, ettei hän odottanut Syyrian sisällissodan aiheuttaman muuttoliikkeen olevan niin suurta kuin vuonna 2015.

Euroopan komissio aikoo hankkia rahoitusta EU: n hallituksilta ja 300 miljoonan euron (355 miljoonan dollarin) yhteisestä talousarviosta sekä tänä vuonna että seuraavana vuonna, jotta voidaan tasoittaa tietä noin 30,000 XNUMX afgaanin uudelleensijoittamiselle.

Mainos

($ 1 = 0.85 €)

Continue Reading

Afganistan

Taleban kiistää varapääministeri mulla Baradarin kuolleen

Julkaistu

on

By

Mullah Abdul Ghani Baradar, Taleban -valtuuskunnan johtaja, puhuu Afganistanin hallituksen ja Talebanin kapinallisten välisissä neuvotteluissa Dohassa, Qatarissa 12. syyskuuta 2020. REUTERS/Ibraheem al Omari

Talebanit ovat kiistäneet, että yksi heidän huippujohtajistaan ​​olisi kuollut ampumassa kilpailijoiden kanssa, sen jälkeen kun on kerrottu liikkeen sisäisistä jakautumisista lähes kuukauden kuluttua salamannopeasta voitosta länsimaiden tukemasta hallituksesta Kabulissa. kirjoittaa James Mackenzie, Reuters.

Talebanin tiedottaja Sulail Shaheen sanoi, että Taleban -poliittisen toimiston entinen johtaja mulla Abdul Ghani Baradar, joka nimitettiin varapääministeriksi viime viikolla, lähetti ääniviestin, jossa se hylkäsi väitteet, että hänet olisi kuollut tai loukkaantunut yhteenotossa.

"Hän sanoo, että se on valhetta ja täysin perusteetonta", Shaheen sanoi Twitterissä.

Mainos

Taleban julkaisi myös videomateriaalia, jonka väitettiin näyttävän Baradaria kokouksissa Etelä -Kandaharin kaupungissa. Reuters ei pystynyt heti tarkistamaan kuvamateriaalia.

Kieltäminen seuraa monien päivien huhuja, joiden mukaan Baradarin kannattajat olivat ottaneet yhteen Pakistanin rajan lähellä sijaitsevan Haqqani -verkoston johtajan Sirajuddin Haqqanin kanssa ja syytetty joistakin sodan pahimmista itsemurhaiskuista.

Huhut seuraavat spekulaatiota mahdollisista kilpailuista sotilaallisten komentajien, kuten Haqqanin, ja Dohan poliittisen toimiston johtajien välillä, kuten Baradar, joka johti diplomaattisia ponnisteluja sovinnon saavuttamiseksi Yhdysvaltojen kanssa.

Mainos

Talebanit ovat toistuvasti kiistäneet spekulaatiot sisäisistä jakoista.

Baradaria, jota pidettiin Taleban-hallituksen todennäköisenä johtajana, ei ollut nähty julkisuudessa pitkään aikaan, eikä hän ollut osa ministerivaltuuskuntaa, joka tapasi Qatarin ulkoministeri Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thaniin Kabulissa sunnuntaina.

Liikkeen ylin johtaja, mulla Haibatullah Akhundzada, ei ole myöskään nähty julkisuudessa sen jälkeen, kun Taleban valloitti Kabulin 15. elokuuta, vaikka hän antoi julkisen lausunnon uuden hallituksen muodostamisen yhteydessä viime viikolla.

Talebanijohtajien keinottelua ovat ruokkineet liikkeen perustajan, mulla Omarin kuolemaan liittyvät olosuhteet, jotka julkistettiin vasta vuonna 2015 kaksi vuotta sen jälkeen, mikä johti katkeruutta.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa