Liity verkostomme!

Ihmisoikeudet

Uusi tutkimus listaa maailman LGBTQI+-ystävällisimmät maat, joissa työskennellä

SHARE:

Julkaistu

on

  • Norja ja Alankomaat listan kärjessä: Nämä maat ovat loistavia LGBTQI+-osallisuudessa, turvallisuudessa ja syrjintäsuojassa.
  • EU johtaa tietä: Euroopan maat hallitsevat kymmenen parhaan joukossa.
  • Kanadalla on korkeimmat turvallisuuspisteet LGBTQI+-henkilöille

Jokaisen tulee tuntea olonsa turvalliseksi, osalliseksi ja arvostetuksi työpaikallaan, ja viime vuosien edistymisestä huolimatta tämä on edelleen kamppailua monille LGBTQI+-työntekijöille.

Tutkimukset osoittavat, että LGBTQI+-työntekijät kokevat enemmän tyytymättömyyttä työhön, heikompaa psyykkistä turvallisuutta ja heikompaa korkeammat konfliktit työpaikalla kuin heidän heteroseksuaaliset kollegansa. Tämä mielessä joustavien työtilojen asiantuntijat Välittömät toimistot Halusivat paljastaa maat, jotka ovat menossa oikeaan suuntaan, asettamalla 24 maata paremmuusjärjestykseen turvallisuuden, sosiaalisen hyväksynnän ja työsyrjinnän suojelun kaltaisten kriteerien mukaan, he pystyivät luokittelemaan maailman LGBTQI+-osallistavimmat maat, joissa työskennellä ja asua. 

Top 10 osallistavin maata LGBTQI+-ihmisille

RANKMAA LGBTQI+:N SOSIAALINEN HYVÄKSYNTÄTURVALLISUUSPISTEET LGBTQI+:lleTURVALLISUUSPISTEET LGBTQI+:lle
1Norja9.383581*
1Alankomaat9.463731
3Kanada9.023831
4Espanja8.773561
5Ruotsi9.183771
6Belgia7.953431
7Saksa7.733091
8Ranska7.733381
8Australia8.033041
10UK8.343421

Norja ja Alankomaat jakavat LGBTQI+-työntekijöiden osallistavan hoidon kärkipaikan, ja molemmat ovat samalla LGBTQI+-yhteisön viiden turvallisimman maan joukossa. 

Korkeimman sosiaalisen hyväksynnän pisteet sai Alankomaat. Maa oli tunnetusti ensimmäinen maailmassa, joka laillisti samaa sukupuolta olevien avioliitot, ja rakastettu Amsterdam Pride -juhla houkuttelee vuosittain useita satoja tuhansia kävijöitä eri puolilta maailmaa. 

Kanadalla oli korkein turvallisuuspiste LGBTQI+-ihmisille. Asher & Lyricin LGBTQI+-vaaraindeksi vuonna 2023 sijoitti Kanadan kärkeen LGBTQI+-suhteiden laillisen tunnustamisen, LGBTQI+-ihmisten perustuslaillisen suojan ja heihin kohdistuvan väkivallan kriminalisoinnin perusteella.

Mainos

Tilastot osoittavat sen jopa korkeat pisteet mailla on pitkä matka kuljettavanaan, varsinkin kun on kyse trans- ja ei-binaaristen ihmisten tunnustamisesta ja hyväksymisestä, joten Instant Offices on antanut 6 vinkkiä, jotka auttavat yrityksiä luomaan LGBTQI+-hyväksymiskulttuurin.

6 tapaa luoda LGBTQI+:n hyväksymiskulttuuri yritykseesi

  1. Kerro monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden (DEI) tavoitteistasi kaikille työntekijöille ja tarjoa DEI-koulutusta kaikille työntekijöille. Tähän sisältyy selittäminen, mitä tarkoittaa olla LGBTQI+-liittolainen. Lue lisää DEI:stä työpaikalla.
  2. Käytä kattavaa kieltä ja kannusta kaikkia työntekijöitä tekemään samoin.
  3. Tarkista DEI-käytäntösi säännöllisesti ja tunnista alueet, jotka kaipaavat parantamista.
  4. Noudata osallistavia rekrytointikäytäntöjä.
  5. Luo työntekijäresurssiryhmä (ERG) LGBTQI+ -työntekijöille.
  6. Kannusta Pride-juhlaa työpaikalla.

Klikkaa tästä nähdäksesi koko blogikirjoituksen

Metodologia

Keräsimme tietoja LGBTQI+-ihmisten tasa-arvoindeksistä, työsyrjinnän suojasta, sosiaalisesta hyväksynnästä ja turvallisuudesta käyttämällä luetteloa maista, joilla on korkein BKT. Tämän jälkeen sijoitimme jokaisen maan korkeimmasta alimpaan ja pisteytimme kunkin maan kokonaispistemäärän lopulliseen listaamme pääsemiseksi.

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa