Liity verkostomme!

Maailma

Irlanti, Espanja ja Norja tunnustavat Palestiinan valtion

SHARE:

Julkaistu

on

Irlanti ja Espanja sekä EU:n ulkopuolinen Norja ovat ilmoittaneet koordinoiduissa ilmoituksissa tunnustavansa Palestiinan valtiona 28. toukokuuta alkaen. Israel kutsuu Dublinin, Madridin ja Oslon suurlähettiläät "neuvotteluihin". Se syytti Irlantia, jota on pitkään pidetty Euroopan unionin palestiinalaismielisimpänä jäsenenä, sen suvereniteetin heikentämisestä ja turvallisuuden vaarantamisesta.

Irlantilainen taoiseach Simon Harris sanoi olevansa varma, että muut maat seuraavat esimerkkiä. "Tämä on historiallinen ja tärkeä päivä Irlannille ja Palestiinalle", hän sanoi muistuttaen oman maansa taistelua itsenäisyydestä. "Irlanti pyysi 21. tammikuuta 1919 maailmaa tunnustamaan oikeutemme olla itsenäinen valtio. Viestimme Maailman vapaat kansakunnat olivat vetoomus itsenäisyytemme kansainväliselle tunnustamiselle, jossa korostettiin erillistä kansallista identiteettiämme, historiallista taisteluamme sekä itsemääräämis- ja oikeudenmukaisuuttamme. Nykyään käytämme samaa kieltä Palestiinan tunnustamisen tukena osavaltio".

Israel on julkaissut Irlannin yleisölle suunnatun videon, jossa väitetään, että Palestiinan valtion tunnustaminen "johtaa lisää terrorismiin" ja "uhanttaa rauhannäkymät"."Irlanti, mahdollisuus tunnustaa Palestiinan valtio uhkaa muuttaa sinut pelinappulaksi. Iranin ja Hamasin käsissä tällainen liike vain vahvistaa Hamasia ja heikentää jo ennestään toimimatonta palestiinalaishallintoa. Sen, että Hamasin johtajat kiittävät teitä, pitäisi olla herätys.

Taoiseach sanoi, että Hamas ei ole Palestiinan kansa ja kahden valtion ratkaisu on ainoa tie ulos sukupolvien välisestä väkivallasta. "Israelin kansalle sanon, että Irlanti tunnustaa Israelin valtion ja tuomitsee Hamasin lokakuussa toteuttamat barbaariset teot", hän totesi ja lisäsi, että Irlanti tarjoaa toivoa Palestiinalle "sen synkimmällä hetkellä".

Palestiinan ulkoministeriö kutsui kolmen maan toimintaa "merkittäväksi askeleeksi, Espanja, Norja ja Irlanti ovat jälleen osoittaneet horjumattoman sitoutumisensa kahden valtion ratkaisuun ja kauan odotetun oikeuden jakamiseen Palestiinan kansalle".

"Lisäksi Espanjan, Norjan ja Irlannin tunnustukset ovat kansainvälisen oikeuden ja kaikkien Yhdistyneiden Kansakuntien asiaankuuluvien päätöslauselmien mukaisia, mikä puolestaan ​​edistää myönteisesti kaikkia kansainvälisiä pyrkimyksiä Israelin laittoman miehityksen lopettamiseksi ja rauhan ja vakauden saavuttamiseksi alueella. "

Mainos

Israelin ulkoministeri Israel Katz sanoi, että päätös "lähettää viestin palestiinalaisille ja maailmalle: terrorismi kannattaa. Sen jälkeen kun Hamas-terrorijärjestö suoritti suurimman juutalaisten joukkomurhan sitten holokaustin, tehtyään maailman todistamia hirvittäviä seksuaalirikoksia, nämä maat päättivät palkita Hamasin ja Iranin tunnustamalla Palestiinan valtion.

Espanjan pääministeri Pedro Sanchez sanoi Madridissa, että Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu "soittelee edelleen kuuroille korville... hän pommittaa edelleen sairaaloita ja kouluja ja rankaisee naisia ​​ja lapsia nälällä ja kylmällä", lisäsi, että kahden valtion Israelia ja Palestiinaa koskeva ratkaisu on vaarassa olla olemassa. Emme voi sallia tätä. Meillä on velvollisuus toimia Palestiinassa kuten Ukrainassa ilman kaksoisstandardeja.

Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre sanoi Oslossa, ettei Lähi-idässä ole rauhaa ilman kahden valtion ratkaisua. Kahden valtion ratkaisua ei voi olla ilman Palestiinan valtiota. Toisin sanoen Palestiinan valtio on edellytys rauhan saavuttamiselle Lähi-idässä.

Dublinissa ulkoministeri Tánaiste Micheal Martin matkustaa sunnuntaina Brysseliin tapaamaan yli 40 arabialaista, eurooppalaista ja muuta kansainvälistä kumppania "keskustelemaan siitä, kuinka tunnustuksella voi olla konkreettinen, käytännöllinen vaikutus tämän kauhean konfliktin lopettamisessa. ja kahden valtion ratkaisun toteuttaminen, joka perustuu arabivaltioiden kehittämään kokonaisvaltaiseen visioon. 

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa