Liity verkostomme!

Maailma

Komissio lupasi turvapaikan pakeneville ukrainalaisille

SHARE:

Julkaistu

on

Euroopan komissio ilmaisi solidaarisuutensa Ukrainan sotaa pakeneville eilen (8. maaliskuuta) pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Komissaarit puhuivat siitä, kuinka EU on valmis auttamaan Ukrainasta tulevia pakolaisia. 

"Kaikki sotaa pakenevat ihmiset saavat suojelun ja pääsyn EU:n terveydenhuolto-, koulutus-, työ- ja oleskelujärjestelmiin kansallisuudesta, etnisestä taustasta tai ihonväristä riippumatta", eurooppalaisen elämäntavan komission varapuheenjohtaja. Margaritis Schinas sanoi.

Ukrainan kansalaiset, EU-kansalaiset ja kolmansien maiden kansalaiset, joilla on pitkäaikaista oleskelulupaa Ukrainassa, ovat tervetulleita EU:hun pakolaisina, sisäasioista vastaava komissaari Ylva Johansson sanoi. Siellä tilapäisesti asuvat Ukrainan muut kuin kansalaiset, kuten opiskelijat, ovat kuitenkin tervetulleita evakuoimaan EU:hun, mutta he eivät voi jäädä EU:hun. Näiden ihmisten on palattava kotimaihinsa.

Tämä ilmoitus tuli sen jälkeen, kun laajalle levinnyt uutisointi siitä, että joitain ukrainalaisia ​​kohdeltiin eri tavalla Ukrainan ja EU:n rajalla. Jotkut ovat syyttäneet EU:n ja kansallisia viranomaisia ​​pakolaisten syrjimisestä ihonvärin ja etnisen alkuperän perusteella, minkä komissio selvästi kiistää. 

Tämän ohjelman mahdollistaa tilapäistä suojelua koskeva direktiivi, joka astui voimaan viime perjantaina (4. maaliskuuta) valtuuston yksimielisen päätöksen seurauksena. Järjestelmä on suunniteltu auttamaan EU:n jäsenvaltioita selviytymään valtavasta ihmisvirrasta, kuten 2 miljoonasta pakolaisesta, jonka EU on nähnyt viimeisen kahden viikon aikana. Direktiivi laadittiin alun perin vuonna 2 Jugoslavian konfliktien jälkeen 2001-luvulla, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun EU aktivoi pöytäkirjan. 

"Olen niin ylpeä siitä, kuinka jäsenvaltiot onnistuivat kokoontumaan ja tekemään päätöksen silloin, kun sitä todella tarvittiin", Johansson sanoi.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa