Liity verkostomme!

Maailma

EU:n ja Yhdysvaltojen energianeuvosto korostaa sitoutumista energiavarmuuteen

SHARE:

Julkaistu

on

EU:n korkea edustaja Josep Borrell oli Washingtonissa aiemmin tällä viikolla EU:n ja Yhdysvaltojen energianeuvoston kokouksessa Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinkenin kanssa. Hän toimi EU-puolueen puheenjohtajana yhdessä energiakomissaari Kadri Simsonin kanssa. Tapahtuman tarkoitus oli selvä: transatlanttisen kumppanuuden vakauden varmistaminen ja työ kaasunsaannin varmistamiseksi Eurooppaan ja Ukrainaan siinä tapauksessa, että Venäjän kriisi kärjistyy ja katkaisee kaasuvirran koko mantereella. 

"Tänään ympäristöllemme on ominaista geopoliittinen turbulenssi Venäjän ja Krimin kriisin yhteydessä", edustaja Borrell sanoi. ”Energiakysymykset ovat keskeisiä tässä kriisissä, koska Venäjä ei epäröi käyttää merkittäviä energiatoimituksia Eurooppaan geopoliittisten voittojen vipuvaikutuksena. Ja kun kaasun hinnat Euroopan unionissa ovat nousseet kuudesta kymmeneen kertaa korkeammalle kuin vuosi sitten, tällä on suuri vaikutus kuluttajiin ja talouden [kilpailukykyyn].

Neuvosto päätti ryhtyä toimiin Euroopan energiahuollon suojelemiseksi. Nämä toimet vaihtelevat muiden hallitusten ja tuottajien rohkaisemisesta lisäämään kaasuntuotantoaan energia-alan sidosryhmien kanssa puhumiseen energiavarojen jakamisesta. Neuvosto haluaa lieventää mahdollisia tilanteita, jotka voivat syntyä Venäjän lisähyökkäyksen seurauksena, ja nämä toimenpiteet toimivat yhdessä laajempien toimien kanssa, joihin kaksi valtaa ryhtyy. 

"Ajoitus ei voisi olla tärkeämpää. Tämä on ratkaiseva hetki, sihteeri Blinken sanoi. ”Työskentelemme parhaillaan yhdessä suojellaksemme Euroopan energiahuoltoa toimitushäiriöiltä, ​​mukaan lukien ne, jotka voivat johtua Venäjän jatkuvasta hyökkäyksestä Ukrainaa vastaan. Energiaturvallisuus on sidottu suoraan kansalliseen turvallisuuteen, alueelliseen turvallisuuteen ja globaaliin turvallisuuteen. Eurooppa tarvitsee luotettavaa ja kohtuuhintaista energiaa erityisesti talvikuukausina… Kun energiantoimitukset epäonnistuvat, taloudet horjuvat, olemme päättäneet estää tämän tapahtuman.

Neuvottelut seurasivat Euroopan komission puheenjohtajan Ursula Von Der Leyenin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin tammikuussa antamaa yhteistä julkilausumaa, jossa vahvistetaan valtuuksien sitoutuminen puhtaan, edullisen ja luotettavan energiahuollon edistämiseen Euroopassa. 

Kokouksen pääaiheena oli energiavarmuuden koordinointi Venäjän nykyisen kriisin kannalta, mutta se keskittyi myös EU:n ja Yhdysvaltojen yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen nollapäästöjen saavuttamiseksi vuoteen 2050 mennessä.

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

Mainos

Nousussa