Liity verkostomme!

Päiväntasaajan Guinea

Pystyykö Päiväntasaajan Guinea löytämään uusia liittolaisia?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Päiväntasaajan Guinealla on nyt niin myrkyllinen maine, että se vaarantaa kansainvälisten ystävien loppumisen. Varapresidentti Teodoro Nguema Obiang Manguea on syytetty korruptiosta ja valtion varojen kavalluksesta. Väitetään, että presidentin poika käytti yli 500 miljoonaa dollaria ylellisiin asuntoihin ympäri maailmaa, yksityiseen suihkukoneeseen, autoihin ja muihin arvoesineisiin, kirjoittaa James Wilson.

Ranskan viranomaiset ajavat laillisesti takaa Teodoro Nguema Obiang Manguea kahden kansalaisjärjestön Sherpan ja Transparency Internationalin väitteen perusteella. He ovat syyttäneet häntä "rahanpesusta, julkisten varojen kavalluksesta", "yleisen luottamuksen väärinkäytöstä" sekä "korruptiosta".

Näissä olosuhteissa presidentillä (hänen isänsä) Teodoro Obiang Nguema Mbasogolla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin etsiä uusia liittolaisia ​​maan pelastamiseksi alueen nopeasti pahenevalta turvallisuusongelmalta.

Mainos

Venäjä vahva globaali valta näyttäisi olevan looginen ehdokas tehtävään. Venäjän federaatio on viime aikoina aktivoitunut alueella ja tarjonnut turvallisuuskumppanuuksia useille Afrikan maille. Venäläiset ovat myös saaneet jonkin verran menestystä tällä alueella turvallisuuden suhteen: esimerkiksi Keski -Afrikan tasavallassa venäläiset sotilasopettajat kouluttivat Keski -Afrikan armeijaa Banguin ja Moskovan kahdenvälisen yhteistyösopimuksen puitteissa. Viime vuoden joulukuussa CAR: n turvallisuusjoukot torjuivat militanttien hyökkäyksen, joka yritti kaataa nykyisen CAR -järjestelmän.

Viime viikkoina julkisesti Internetissä saatavilla olevista sosiaalisen median lähteistä kerrottiin, että Guinean hallituksen jäsenet vierailivat Moskovassa, Venäjällä. On spekuloitu, että heidän vierailunsa tarkoituksena oli luoda yhteys Venäjään sopimuksen tekemiseksi yksityisen venäläisen sotilasyrityksen kanssa. Vaikuttaa siltä, ​​että guinealaisten ehdottamat yhteistyöehdot eivät olleet Venäjän puolelta hyväksyttäviä.

Maan varapresidentti, maan nykyisen presidentin Teodoro Nguema Obiang Manguen poika, lensi myös Venäjälle yrittämään luoda suhteita. Vierailunsa aikana on kerrottu, että hän pyysi henkilökohtaista tapaamista yksityisen sotilasurakoitsijan Wagnerin johtajan kanssa.

Mainos

Mitä tahansa näiden neuvottelujen aikana tapahtui, varapuheenjohtajan lupaamat yhteistyöehdot ja -järjestelyt hylättiin. On yleisesti tiedossa, että Guinealla on valtavia eri mineraalivarantoja, joita hallinto ilmeisesti käyttää henkilökohtaisiin tarkoituksiin (tästä syystä kansainväliset pakotteet maan varapresidenttiä vastaan).

1990-luvun puolivälistä lähtien, jolloin löydettiin suuri öljyvarasto, Päiväntasaajan Guineasta on tullut yksi Saharan eteläpuolisen Afrikan suurimmista öljyntuottajista. Päiväntasaajan Guinealla on 1,100,000,000 2016 39 0.1 tynnyriä todistettuja öljyvarantoja vuodesta 1,650,585,140,000, 580. sija maailmassa ja noin XNUMX% maailman XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX XNUMX tynnyrin öljyvarannoista. Nykyisellä kulutustasolla ja ilman todistamattomia varastoja Guinean varannoissa olisi jäljellä noin XNUMX vuotta öljyä. Päiväntasaajan Guinea on raakaöljyn lisäksi myös runsaasti maakaasua.

Niinpä jostain syystä varapresidentti ei tarjonnut sopivia ehtoja ja neuvottelut Venäjän federaation kanssa katkesivat. Kokouksen lopputulos on tuntematon, koska yhteistyösopimusta ei selvästikään allekirjoitettu.

Päiväntasaajan Guinean ja Venäjän välillä on käyty säännöllisesti neuvotteluja yhteistyön lujittamisesta erityisesti turvallisuuden alalla, mutta toistaiseksi ne ovat olleet epäonnistuneita.

Päiväntasaajan Guinean viranomaiset ovat jopa ilmoittaneet avaavansa Venäjän suurlähetystön Guinean pääkaupungissa Malabo. Mutta belgialaisen Camer.be -uutiskirjeen julkaisemien tietojen mukaan Guinean lausunto Venäjän suurlähetystön avaamisesta sinne ei vastaa Venäjän federaation ulkoasiainministeriön hyväksymää esityslistaa. Venäjän ulkoministeriöllä ei ole kiirettä avata suurlähetystöä sellaisen maan kanssa, jota saatetaan pitää epäluotettavana kumppanina.

Päiväntasaajan Guinea

Tehostaminen #circulation hinnalla millä hyvänsä: lasku Sananvapauden

Julkaistu

on

Roosinpohjantie 230514

Päiväntasaajan Guinean presidentti on joutunut rasismin kohteeksi Daily Mailverkkosivuilla.

Jopa parhaan ajatuksen, joka on viety järjettömyyteen, tiedetään muuttuvan päinvastaiseksi. Juuri näin tapahtuu sellaisella perusperiaatteella kuin sananvapaus, joka on nyt rappeutumassa primitiiviseksi sosiaaliseksi vipuksi - vain se, joka itkee muita voimakkaammin, kuullaan.

Yllä olevaa kohtaa havainnollistaa selvästi artikkeli nimeltä "Brutaali Keski-Afrikan diktaattori, joka hallitsee maata rauta-nyrkillä ja nahoittaa vihollisia elävänä ja syö heidän kiveksensä". Daily Mailverkkosivuilla 9. syyskuuta.

Artikkelissa tarkoitettu valtava 'kannibaali' on Obiang Nguema Mbasogo (kuvassa), Päiväntasaajan Guinean presidentti. Kirjailija väitti saavansa julmuuksistaan ​​Severo Motolta, Mbasogon kanssakunnalta, joka on asunut Espanjassa monta vuotta itseään kutsumalla itseään oppositiojohtajaksi ja joka on opposition jäsen, muutamien epäonnistuneiden vallankaappausten keskeinen osallistuja ja katkerin vihollinen presidentti.

Artikkelissa ei mainita muita todisteita tietojen tueksi eikä presidentin gastronomisista taipumuksista kärsineiden ihmisten nimiä. Ottaen huomioon, että Päiväntasaajan Guinea on pieni maa, jonka asukasluku on alle miljoona, nämä verenvuodattavat tarinat kulkevat yhtä nopeasti kuin metsäpalo.

Kirjoittaja näyttää kuitenkin olevan tyytyväinen siihen. Kirjoittaessaan pari kohtaa kannibalismista hän päättelee, että hän on kiehtonut ja kiinnittänyt lukijoita, ja sitten hän siirtyy korruptioon. Ylentävät eliitit, köyhät massat ja pitkään valittu presidentti ovat kliiniset syytökset, joita länsimaiset toimittajat käyttävät Afrikasta. Meidän tapauksessamme kirjailija viittasi myös Severo Motoon, joka totesi, että Obiang uskoi hänen moitteettomuuteensa ja olevansa suorassa yhteydessä Jumalan kanssa.

Viimeistä asiaa on mahdotonta todistaa, koska usko on hyvin henkilökohtainen näkökohta riippumatta siitä, onko kyseessä poliitikko vai ei. Obiangin tiedetään kuitenkin keskittyvän seurakuntien kehittämiseen ja vierailevaan messuun, ja kuukausi sitten hän teki pyhiinvaelluksen Vatikaaniin. Ensimmäinen yleisö presidentin ja paavi Franciscuksen välillä oli vuonna 2013, ja on vahvoja epäilyksiä siitä, että paavi siunasi Obiangia koskien vastustajiensa nylkemistä elävinä tai heidän ruumiinosiensa syömistä.

Emme aio puolustaa Päiväntasaajan Guinean presidenttiä, koska hän ei voi elää miellyttääkseen kaikkia hänen ympärillään. Itse asiassa hän on ollut jatkuvasti vallassa vuodesta 1979. Ja Päiväntasaajan Guinea on todellakin Saharan eteläpuolisen Afrikan kolmanneksi suurin öljyntuottaja, jonka BKT asukasta kohden on verrattavissa Portugalin BKT: hen. Tämä on luonnonvaroista rikas maa, jolla on hyvät näkymät, joten sillä on lukuisia epätoivoisia.

Selvästi määritelty yleafrikkalainen taipumus ulkopolitiikassa ei myöskään edistä Obiangin vetovoimaa. Hän uskoo, että afrikkalaisten on itse hoidettava Afrikan kohtalo ja sen luonnonvarat, ja luonnonvaroista rikkaasta Päiväntasaajan Guineasta tulisi tulla yksi maanosan rikkaimmista ja edistyneimmistä maista.

Ainoa aika näyttää, onnistuuko hän. Joka tapauksessa hänen maanmiehensä antavat hänelle varmasti arvion ajan myötä. Loppujen lopuksi se ei ole Obiang, joka on vaarassa, se on asenne sananvapauteen, joka on merkittävin ihmissivilisaation saavutus. Kenelläkään ei ole oikeutta merkitä ihmistä kannibaaliksi hänen vihollisensa perusteella. Ja muuten, olisiko Daily Mail uskallatko loukata Euroopan presidenttiä sanomalla, että hän on "kuulemma" kannibaali?

Jos maineikkain media analysoi minkä tahansa maan tilannetta ja pyrkii puolueettomuuteen, viittaus Severo Moton kaltaisten ihmisten mielipiteisiin vahingoittaa vain tiedotusvälineiden mainetta. Kirjoittajan on lisäksi pidettävä lukijoitaan idiootteina, jos hän toivoo heidän ostavan tuohon kannibalismista ja suorasta yhteydestä Jumalaan. Lukemalla muutaman ensimmäisen rivin, äänimiehellä olisi vastustamaton halu pestä kuvaannollisesti lika kehostaan, älä jatka lukemista.

Argumentti, kuten poliittisten kilpailijoiden kivesten syöminen, olisi voinut olla sopiva joidenkin vihollisheimojen keskuudessa rautakaudella, ei nykypäivän vielä sivistyneessä maassa, kuten Isossa-Britanniassa.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa