Liity verkostomme!

EU-ASEAN

EU: lla ja ASEAN -mailla on vahvat kauppa- ja investointisuhteet viimeisimmässä kahdenvälisessä neuvottelussa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan unioni ja ASEANin jäsenvaltiot tapasivat käytännössä 14. syyskuuta ASEANin seitsemäntoista talousministerin (AEM) ja EU: n kauppakomissaarin kuulemisessa. Neuvottelujen puheenjohtajina toimivat pääministerin kansliaministeri Dato Amin Liew Abdullah, valtiovarainministeri Brunei Darussalam ja varatoimitusjohtaja Valdis Dombrovskis. Kokouksessa kehuttiin näiden kahden alueen välisiä vahvoja kauppa- ja investointisuhteita ja hyväksyttiin ASEANin ja EU: n kauppa- ja investointityöohjelma 2020--2021 ja pantiin merkille edistyminen siinä kuvattujen toimien toteuttamisessa.

Kokouksessa arvostettiin EU: n jatkuvaa tukea ASEAN-talousyhteisölle erilaisten ohjelmien ja aloitteiden kautta, jotka kuuluvat EU: n ASEANin alueellisen yhdentymisen tuen (ARISE Plus) ja tehostetun alueellisen EU-ASEAN-vuoropuheluvälineen (E-READI) piiriin.

Yhteispuheenjohtajat sopivat edistyvänsä edelleen kehyksessä, jossa määritellään tulevan ASEANin ja EU: n vapaakauppasopimuksen parametrit, ja vahvistavat samalla sitoutumisensa avoimeen, vapaaseen, osallistavaan, läpinäkyvään, sääntöihin perustuvaan ja syrjimättömään monenväliseen kauppaan järjestelmä. Lopuksi ja huolimatta syvästä huolesta COVID-19-pandemian haitallisista vaikutuksista maailmassa, AEM-ministerit ja varatoimitusjohtaja Dombrovskis pitivät myönteisinä näkymiä maailmantalouden ja kaupan kasvusta korostaen, että taloudellisen sitoutumisen tiivistäminen on tärkeää ja vahvistivat sitoumuksensa vahvistaa taloudellista yhteistyötä ASEANin ja EU: n välillä. Koko lausunto on saatavilla tätä.

Mainos

EU-ASEAN

Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Josep Borrell vierailee Indonesiassa ja ASEANissa

Julkaistu

on

Tästä päivästä (1. kesäkuuta) perjantaihin 4. kesäkuuta EU: n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja / Euroopan komission varapuheenjohtaja Josep Borrell (Kuvassa) vierailee Indonesiassa. Hän käy keskusteluja Indonesian hallituksen kanssa ja hänellä on tapaamisia YK: n päämajassa Kaakkois-Aasian maiden liitto (ASEAN). Vierailu osoittaa EU: n halun syventää suhteita Indonesiaan, joka on yksi maailman suurimmista demokratioista ja talouksista, jolla on G20-puheenjohtajuus vuonna 2022 ja ASEANin puheenjohtajakausi vuonna 2023. Vierailu otetaan huomioon myös EU: n ja ASEANin suhteiden päivittäminen strategiseksi kumppanuudeksi, äskettäin annetut neuvoston päätelmät EU: n strategia yhteistyölle Intian ja Tyynenmeren alueellaja jatkuvat toimet sotilaallisen vallankaappauksen ja sitä seuranneen Myanmarin poliittisen kriisin torjumiseksi. Jakartassa korkea edustaja / varapuheenjohtaja Borrell tapaa presidentti Joko Widodon, ulkoministeri Retno Marsudin ja puolustusministeri Prabowo Subianton.

Hän tapaa Indonesian parlamentissa myös ulkosuhteiden komission puheenjohtajan Meutya Hafidin ja parlamenttien välisen yhteistyövaliokunnan puheenjohtajan Fadli Zonin. Korkea edustaja ja ulkoministeri Marsudi antavat yhteiset lehdistötiedotteet kokouksensa jälkeen 2. kesäkuuta. Indonesiassa ollessaan korkea edustaja tapaa myös Kaakkois-Aasian maiden liiton pääsihteerin Lim Jock Hoin ja ASEANin pysyvien edustajien komitean. Korkea edustaja Borrell vierailee ASEANin humanitaarisen avun koordinointikeskuksessa, vihkii Indonesian EU-edustuston uudet tilat ja valvoo EU: n ASEAN-operaation virallista päivittämistä täysimittaiseksi EU: n edustustoksi. Hän pitää myös puheen Strategisten ja kansainvälisten tutkimusten keskuksessa EU: n yhteistyöstrategiasta Intian ja Tyynenmeren alueella. Audiovisuaalisen materiaalin vierailusta toimittaa Europe by Satellite. Lisätietoja on kohdassa a koko lehdistötiedote.

Mainos

Continue Reading

Kiina

EuropeAid # Aasian suhteiden tullut ensisijainen vuotiaana #Trump

Julkaistu

on

Trilateral_event_coverimage kopioAasian hallitukset yrittävät edelleen järkeä Donald Trump arvaamattomia lähestymistapaa niiden alueelle, kirjoittaa Shada Islam.

Sen jälkeen lambasting molemmat Tokiossa ja Pekingissä yli niiden kaupan ja valuutan politiikkaa, uusi Yhdysvaltain presidentti on tehnyt rakentavia kosketuksessa johtajat sekä Japanissa ja Kiinassa.

Mutta ristiriitaisia ​​lausuntoja American päättäjät osoittavat, että Washington vie aikaa veneen selkeä, hyvin harkittu Aasian politiikka.

Kuten Amerikassa reassesses sen Aasian politiikan, Euroopan on määriteltävä uudelleen omaa suhdettaan alueen. Aasian talouskasvu jatkuu vahvana, mutta poliittisia vastakkainasetteluja ja kilpailua ovat kasvussa.

Pohjois-Korean äskettäin ampumisen olevan irbm mereen pois sen itärannikolle, ensimmäinen tällainen testi, koska Yhdysvaltain vaalien, on yksi tärkeä osoitus Aasian merkitys globaalille turvallisuudelle.

Euroopan unionin ulkopolitiikan johtaja Federica Mogherini n äskettäinen vierailu Yhdysvaltoihin, jossa hän keskusteli tulevaisuudesta Iranin ydin- käsitellä uuden hallinnon, on tervetullut merkki Euroopan ennakoivasti globaaleihin haasteisiin.

EU: n olisi osoitettava samanlainen määrätietoisesti veneen itsenäistä politiikkaa Aasiassa joka huolimatta Amerikan hallitseva läsnäolo ja Kiinan kasvava painoarvoa, näyttää silti Eurooppaan kauppaa, investointeja, teknologia ja turvallisuus tukea.

Amerikka on sekä kilpailija ja elintärkeä liittolainen kuin Eurooppa on laajentanut siteet Aasian maissa. On jo aika, että EU tehostaa edelleen omat erilliset kauppa, poliittisia ja turvallisuutta näkyvyyttä alueella.

Brexit ja EU: n monien muiden kriisi ja taloudellinen suru ovat tahranneet jotkut Euroopan kiilto. Mutta tässä on kolme tapaa, joilla Euroopassa ja Aasiassa voivat yhdessä helpottaa joitakin huolia Trump aikakauden.

Ensinnäkin eurooppalaiset ja aasialaiset on yhteinen intressi työskennellä yhdessä muun muassa ilmastonmuutos, säilyttäen Iran käsitellä ja turvata monenvälisten instituutioiden, kuten YK.

Sen lisäksi pehmeää voimaa valtakirjojen aloilla kuten rauhanrakentamisessa ehkäisevä diplomatia ja konfliktien hallintaa, EU on myös arvokas kumppani Aasiassa muun muassa merenkulun turvallisuutta (myös piratismin toiminnot), terrorisminvastaisia ​​ja tietoverkkorikollisuuden .

Entistä näkyvä Euroopan turvallisuus- profiili Aasiassa on lisäetuna autetaan EU: n pitkäaikaisesta halu liittyä Itä-Aasian huippukokouksen, vuosittaisen foorumin Aasian maissa että koska 2011 on mukana Yhdysvaltojen ja Venäjän.

Toiseksi, kun otetaan huomioon Amerikan päätös vetäytyä Trans-Pacific Partnership (TPP) kauppasopimus ja sen välinpitämättömyyttä transatlanttisen kaupan ja investointien Partnership (TTIP), EU: n pitäisi tehdä enemmän työtä vihdoin pääsemään vireillä vapaakauppasopimuksista Japanin, Intian ja yksittäisten Kaakkois-Aasian maissa.

Koska EU: n kauppakomissaari Cecilia Malmström korosti äskettäin, kauppa on olennaista työpaikkojen - joidenkin 31 miljoonaa eurooppalaista työpaikkaa riippuvainen viennistä - ja tapa levittää hyviä arvoja ja normeja.

Bryssel olisi siis saada tosissaan neuvottelee vapaakauppa sopimuksen kanssa kymmenen jäsenen ASEAN (ASEAN) ja nopeuttaa kauppaneuvottelut Australian ja Uuden-Seelannin.

Tärkeää on, että EU: n ja aasialaiset olisi yhdistettävä voimansa pistää uutta eloa Maailman kauppajärjestöön.

Kolmanneksi EU: n olisi vakavasti pyrittävä päivittämään kahdenvälisiä suhteitaan Aasian keskeisten toimijoiden ja alueellisten järjestöjen.

Bryssel on tehnyt kovasti vuosien harjoittaa pitkäjänteisesti Kiinan, Japanin, Korean, Intian ja ASEAN. Nämä linkit ovat merkittäviä ja vaikuttavia mutta usein saada muddied pienet ärsyttävät. Niiden on annettava enemmän joustavuutta, strateginen aine ja suunta.

EU: n olisi tarkasteltava tarkemmin muita Aasian alueellisia aloitteita, kuten Japanin, Kiinan ja Korean kolmansilla yhteistyötoimilla (joiden suhteita Trumpin hallintoon aiheena Friends of Europe keskustelun 22 Helmikuu).

Vaikka erimielisyyksiä historiallisia kysymyksiä ja Pohjois-Korea ovat jo pitkään kireät suhteet kolmen maan välillä, Japanin, Kiinan ja Korean johtajat ovat käyneet useita kolmenvälisiä huippukokouksissa koska 2008 ja tällä hetkellä arvioivat uudelleen siteet ottaa huomioon Yhdysvaltojen uuden hallinnon.

Toinen huippukokous ollaan puhuttu samalla Trilateraalisen yhteistyön sihteeristö Soulissa jatkaa edelleen sen tehtävänä on edistää rauhaa ja yhteisen hyvinvoinnin näiden kolmen maan välillä.

Lisäksi nykypäivän epävarmaa ja epävakaa maailma, ASEM (Aasian ja Euroopan huippukokouksen), joka kokoaa yhteen yli 50 Euroopan ja Aasian maissa, tarvitaan enemmän kuin koskaan syventää yhteyksiä ja verkostoja.

EU: n globaalissa strategiassa vaaditaan syventämään talousdiplomatiaa ja lisäämään EU: n turvallisuusroolia Aasiassa. Tämä sitoumus olisi toteutettava kiireellisesti käytännössä.

Euroopan historia ja kokemus tekevät välttämättömäksi, että se käyttää vaikutusvaltaansa estääkseen nousu - sekä kotimaassa että ulkomailla - epäviisaan nationalismille, tuhoisia konflikteja ja vastakkainasettelua.

Mainos

Continue Reading

EU

Kazakstan: 2050 uudistusstrategia

Julkaistu

on

- 2014, 4 17.01.14Colin Stevens.

 

Tässä kuussa (tammikuussa 2014) Kazakstanin johto julisti kunnianhimoisimman strategisen suunnitelmansa 21-luvun puoliväliin saakka ja aikoi Kazakstanin liittyä 30 kehittyneimpään maailmantalouteen. Samanlaisia ​​pitkän aikavälin strategioita noudattavat läänin naapurit - Kiina, Malesia ja Turkki.

"Tulevat vuosikymmenet tuovat mukanaan monia tunnettuja haasteita sekä lukuisia odottamattomia tilanteita, uusia kriisejä globaaleilla markkinoilla ja maailmanpolitiikassa", sanoi presidentti Nursultan A. Nazarbajev (kuvassa), puhumalla kansakunnalle 17. tammikuuta: "21-luvulla ei tule" helppoa ajaa "."

- 2014, 1 17.01.14Vaikka ”kehittyneen maan” käsitettä muutetaan jatkuvasti, tämän luokan määrittelemiseksi on olemassa tiettyjä indikaattoreita - perustana on Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö (OECD). Ne ovat 34 taloutta, jotka tuottavat yli 60% maailman bruttokansantuotteesta. Brasilia, Kiina, Intia, Indonesia, Venäjä ja Etelä-Afrikka ovat liittymisen kynnyksellä, mikä osoittaa korkeita investointeja, tutkimusta ja innovaatioita, korkeaa tuottavuutta ja huomattavaa osuutta pienistä ja keskisuurista yrityksistä, mikä johtaa korkeaan elintasoon.

Kazakstan odottaa soveltaa OECD standardien persuing omien taloudellisten pitkäaikaisia ​​suunnitelmia saavuttaa 4% BKT: n kasvu, kehittää tietoon perustuvan talouden nostaa ei-öljyn viennin jopa kaksi kolmasosaa. Näissä puitteissa aksentit saatetaan kiihtyvyys teollisuuden ja innovatiivisia menetelmiä perinteisillä kaivostoiminnan harjoittaa tietoon perustuva tuotanto käyttämällä uusinta tieteen saavutuksia sähköisessä, teknologioihin, televiestintä- ja laitteet.

Perinteisen kaivosalan ohella uudistus odottaa maatalouden siirtymistä suurista yrityksistä keskisuuriin ja pieniin yrityksiin ja tarjoaa rahoitusta yrittäjille suoraan ilman välittäjiä - maanviljelijät saavat enemmän suojaa takuu- ja vakuutusjärjestelmässä. Kazakstanilla on valtava steppa, joka on ihanteellinen karjan ruohonjuurennukselle, ja siitä on tullut luonnollinen rikkaus tulla johtava liha- ja maitotuotteiden viejä alueella.

Sen tietoon / tieteeseen perustuva talous on pilari menestys kuitenkin nopeuttaa uudistamisesta, maan on hyödyntää täysimääräisesti ulkomaisten suorien investointien (FDA).

"Yhteistyössä ulkomaisten yritysten kanssa meidän on perustettava suunnittelu- ja suunnittelukeskuksia", Nazarbajev jatkoi ja kutsui merkittävissä öljy-, kaasu- ja kaivoslaitoksissa toimivia kansainvälisiä yrityksiä perustamaan kannattavaa tuotantoa Kazakstaniin, tarjoten hallituksen tukea suotuisien olosuhteiden tarjoamiselle. ulkomaiset yritykset tuottamaan laitteita Kazakstaniin tuonnin sijaan.

Spin-off tuotantolaitoksissa suuria kansainvälisiä yrityksiä on tervetullut Nazarbajev University Astanaan ja "Alatau" Information Technology Park Almatyssa.

Kutsuminen West tehdä yhteistyötä, Kasakhstanies eivät näkymät edut niiden maantieteellisestä sijainnista viimeistelyssä rakentamisen Länsi-Euroopan ja Länsi-Kiinassa käytävä. Rautatiet Turkmenistaniin ja Iraniin päästä Persianlahdella ovat jo olemassa, mutta infrastruktuuri saavuttaa meren edelleen haaste Keski-Aasian valtion.

Jättiläinen Zhezkazghan-Shalkar-Beineu rautatien projekti tavoittaa Kaspianmeren lännestä ja Tyynenmeren idästä.

Maan avoimuus ei merkitse vain infrastruktuureja vaan myös koulutusta, mikä kannustaa lukion valmistuneita kohti kolmikielisyyttä, kazakstania, venäjää ja englantia varmistamaan maan integroitumisen globaaliin yhteisöön.

Eikä vähemmän huomiota kiinnitetään kehittämiseen oikeuslaitoksen, koska hallitus on tietoinen tarpeesta luoda korkeimman standardin oikeusjärjestelmä, joka takaa yrittäjille tehokkaan mekanismin riidanratkaisumenettelyjä puitteissa oikeusvaltio.

Vuoden 2050 strategian toteuttamisen ensimmäinen vaihe on tarkoitus saavuttaa vuoteen 2030 mennessä: "Tämä on mahdollista. Etelä-Korea ja Singapore seuraavat tätä tietä", Nazarbajev sanoi. "Kazakstanit eivät menetä tätä" mahdollisuuksien ikkunaa "XXI-luvulla."- 2014, 7 17.01.14

 

 

Colin Stevens

 

 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa