#Africa - Europe: Korkean tason foorumi Wienissä

| Joulukuu 24, 2018

Itävallan taloudellinen ja poliittinen pääkaupunki Wienissä järjesti 18 2018in korkean tason foorumin, jossa kokoontuivat Euroopan ja Afrikan poliittiset johtajat, suurten kansainvälisten rahoituslaitosten edustajat ja muut kehitysyhteistyökumppanit. Myös yksityisen ja julkisen sektorin yrittäjät osallistuivat. Joidenkin 900-osallistujien keskeinen aihe oli: ”Yhteistyön ajaminen digitaalisessa aikakaudessa” - kirjoittaa Mass MBOUP.


Itävallan liittokansleri Sebastien Kurz, jonka maa on Euroopan unionin neuvoston puheenjohtajuus, sekä Ruandan presidentti ja Afrikan unionin nykyinen presidentti, Paul Kagame olivat "mini-huippukokouksen" tärkeimmät arkkitehdit. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker, Euroopan parlamentti Antonio Tajani ja useat Afrikan ministerineuvostot sekä Afrikan unionin komission puheenjohtaja Moussa Faki Mahamat osallistuivat.

Tapahtuma oli tilaisuus keskittyä innovaatioon ja digitointiin liittyviin kysymyksiin: uusien kehitysyhteistyöhankkeiden hyödyntäminen, tavoitteena on vapauttaa digitaalitalouden potentiaali sekä Euroopassa että Afrikassa.

Haasteena oli syventää Euro-Afrikan kumppanuutta teknologianvaihdon alalla ja vapauttaa alan mahdollisuuksia talouskasvuun ja työpaikkojen luomiseen sekä kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseen.

Pyöreän pöydän koko iltapäivä herätti vilkasta keskustelua; sekä afrikkalaisen että eurooppalaisen julkisen ja yksityisen sektorin asiantuntijoiden mahdollisuus vertailla kokemuksia esimerkiksi seuraavista aloista: 4.0-maatalous (tunnetaan myös älykäs ja täsmällinen maatalous). Osallistujat tarkastelivat mahdollisuutta lisätä maataloustuotantoa digitoinnin avulla; sähköisen kaupankäynnin kiihtyminen Afrikassa ja se, miten mannermaisen vapaakauppa-alueen (CFTA) luominen voi auttaa Afrikan mantereella luomaan 18 miljoonia työpaikkoja vuodessa työttömyyden ja työttömyyden haasteisiin vastaamiseksi.

Foorumi kokeili innovatiivisia konsepteja: perustaa vaihto-ohjelmia, jotka heijastavat yritysten välisiä (B2B) kokouksia, joissa yrittäjät ja muut yritykset jakavat nykyisiä kokemuksiaan ja hahmottelevat ratkaisujaan digitaaliseen kehitykseen Afrikassa ja Euroopassa.

Muita rinnakkaisia ​​tapahtumia sivussa, "Miten saada rahoitusta ilmastonmuutokseen" ... oli solmittua 2018in äskettäiseen Katowicen konferenssiin ilmastonmuutoksesta (COP24).

EUROOPPA JA AFRIKKA: STRATEGINEN ALLIANCE MOVING FORWARD

Monien tärkeimpien kohokohtien joukossa oli presidentti Kagamen elinvoimainen valitus, joka kehotti afrikkalaisia ​​ottamaan kohtalonsa omiin käsiinsä. välttämätön edellytys läntisen näkemyksen maailmaan. Hän sanoi, että Afrikkaa on pidettävä mahdollisuuksien lähteenä eikä uhkana…. AU: n komission puheenjohtaja Moussa Mahamat sanoi, että Afrikan on annettava panoksensa, joita odotetaan kumppanuuksessaan Eurooppaan, ja kieltäytyy olemasta teatteri, jossa he pelaavat kilpailuja kiinalaisten, amerikkalaisten tai eurooppalaisten välillä. ”Meidän on lopetettava infantilisointi itse”, hän sanoi tukevasti.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker viittasi aloitteeseen, jonka hän itse käynnisti puheenvuorossaan unionin tilanteesta syyskuussa 2018 Euroopan parlamentille. ”Uuden Afrikan ja Euroopan liittouman” päätavoitteena oli lisätä investointeja Afrikassa, vahvistaa Afrikan ja Euroopan yksityisen sektorin välistä vaihtoa ja ennen kaikkea ”rohkaista eurooppalaisia ​​yrityksiä olemaan entistä läsnä Afrikassa”. Euroopan johtajan presidentti sai erinomaisen tilaisuuden selittää luvuissa Euroopan komission ja Afrikan unionin siirtämän uuden liiton ja Afrikan unionin ja Euroopan unionin sitoumusten pohjalta. (EU: n ja EU: n välinen huippukokous marraskuussa 2017 Abidjanissa).

Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani korosti tarvetta lisätä huomattavasti Afrikan investointien määrää ja siten "edistää Afrikan talouden kasvua ja luoda miljoonia työpaikkoja, joita tarvitaan tarvittavan väestönkasvun vaimentamiseksi" mantereella ”.

Puheenjohtajavaltio Itävalta välttyi huolellisesti siitä, että maahanmuuttoa koskeva keskustelu on estynyt (teema, joka on myös ollut viime aikoina uutisissa ja tiedotusvälineissä). Lukuun ottamatta asiaa koskevaa lyhyttä keskustelua, erityisesti Afrikan virkamiehiä, liittokansleri onnistui pitämään Afrikan ja Euroopan talousyhteistyötä koskevan konferenssin painopisteen pikemminkin kuin siirtolaisuutta koskevassa kysymyksessä. Hän korosti, että on tärkeää ohjata investointeja mantereelle ja auttaa Afrikassa käynnissä olevaa digitaalista vallankumousta.

Foorumi ilmoitti upealta tilaisuudeltaan Sigmund Freudin kotikaupungissa - muuten nimellä "City of Dreams". Tapahtuma merkitsee epäilemättä virstanpylvästä Euroopan ja Afrikan välisessä yhteistyössä. Se loi myös perustan uudelle Aasian ja Afrikan välisen yhteistyön aikakaudelle. paradigman muutos käsityksessä, että Itävalta ja Afrikan mantereen itävaltalaiset; lupaava merkki tuhansille Afrikan kansalaisille, jotka asuvat Tonavan rannalla, lähinnä Grazin ja Wienin välillä.

Tunnisteet: , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Afrikka, Itävalta, Maailma