#ACPEU - Euroopan parlamentin jäsenet sopivat kansainväliseen toimintaympäristöön räätälöityyn kumppanuuteen

| Joulukuu 7, 2018
Euroopan parlamentin jäsenet sekä Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden parlamenttien edustajat sopivat Cotonoun jälkeen, populismin noususta, terrorismin torjunnasta ja ilmastonmuutoksesta.
Euroopan parlamentin jäsenet ja heidän 36-maiden Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden (AKT) maat keskustelivat 3-kokouksesta 5-joulukuuhun Cotonoussa (Benin) 78-kokouksen XNUMXth-kokouksessa ja ottivat vastaan ​​useita päätöslauselmia.

Parlamentaarikot keskustelivat kansainvälisen yhteisön konkreettisesta osallistumisesta terrorismin torjuntaan Sahelissa ja Kamerunin poliittisessa tilanteessa. Päätettiin tietoverkkorikollisuutta ja huumekauppaa, pienten ja keskisuurten yritysten kehitystä AKT-maissa sekä luonnonvaraisten eläinten kauppaa vastaan ​​sekä kiireellisiä päätöslauselmia ilmastonmuutoksen vaikutuksista ja populismin noususta.

Cotonoun sopimuksen jälkeen, edustajakokouksen yhteispuheenjohtajat, Michèle Rivasi Euroopan parlamentille ja Joseph Owona KONO AKT: lle, muistuttivat yhteisessä julistuksessa, että "molemmat neuvottelevat puolueet kaipaavat halunsa säilyttää tämän syvän ja ainutlaatuisen kumppanuuden. 2020-kumppanuuden jälkeen on oltava yhdenvertaisia ​​kumppaneita ja paremmin palveltava kansalaistensa tarpeita AKT-maissa ja EU: ssa. "

Hyväksytyt päätöslauselmat ja kiireelliset päätöslauselmat sisältävät:

  • Päätöslauselma populismin noususta hyväksyttiin lähes yksimielisesti. Se korostaa tarvetta torjua populististen liikkeiden taustalla olevia syitä, kuten korruptiota, köyhyyttä ja maailmanlaajuistumisen eduista oikeudenmukaista jakamista maiden välillä ja yhteiskunnan keskellä.
  • Hyväksyttiin myös päätöslauselma luonnonvaraisen eläinkulun epävakauttavien vaikutusten torjumisesta AKT-maissa ja EU: n toimintasuunnitelman ulkoisen ulottuvuuden edistämisestä luonnonvaraisten eläinten kauppaa vastaan.

Naisten foorumi keskittyi varhaiseen avioliittoon ja siihen, miten nuorten tyttöjen oikeudet voidaan taata täytäntöönpanemalla nopeasti voimassa olevaa lainsäädäntöä. Nuorten konferenssissa keskityttiin työllistymismahdollisuuksiin, jotka osallistuivat noin 350-nuorten esittämiin konkreettisiin ehdotuksiin.

Seuraava AKT-EU-edustajakokous

AKT-EU-edustajakokouksen 37th istunto pidetään 18: stä 20 March 2019: hen Siania (Romania): ssa.

Tausta

AKT: n ja EU: n yhteinen parlamentaarinen edustajakokous kokoontuu AKT-EU-yhteistyöhön ja kehitysyhteistyöhön perustuvan Cotonoun sopimuksen allekirjoittaneille 78-edustajille ja 78-Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren (AKT) maille.

Lisätietoja
AKT: n ja EU: n yhteispuheenjohtajien yhteinen julistus
Lehdistötiedote "EU / Afrikka, Karibia ja Tyynenmeren alue: mihin kumppanuuteen?" 18.06.2018
Taustatiedot AKT-EU-edustajakokouksen kahdeksannella istunnolla
AKT-EU: n yhteisen parlamentaarisen edustajakokouksen verkkosivusto
AKT: n ja EU: n yhteisen parlamentaarisen edustajakokouksen Euroopan parlamentin valtuuskunta

Tunnisteet: , ,

Kategoria: Etusivu, AKT, EU, Euroopan parlamentti, Maailma