Liity verkostomme!

EU

EU asettaa pakotteita enemmän #Congo-virkamiehiä: diplomaatteja

SHARE:

Julkaistu

on


Euroopan unioni on valmis määräämään pakotteita enemmän Kongon virkamiehiä vastaan, Brysselin lähteet sanoivat, kun väkivalta pahenee luonnonvaroista rikkaassa maassa presidentti Joseph Kabilan jälkeen 
(Kuvassa) ylitti toimeksiannonsa ja lykkäsi vaaleja, kirjoittaa Gabriela Baczynska.

Erään lähteen mukaan EU lisää yhdeksän nimeä Kongon mustalle listalle ihmisistä, joihin kohdistuu varojen jäädyttämistä ja matkustuskieltoja. He liittyvät seitsemään muuhun, mukaan lukien Kongon armeijan ja poliisin jäsenet, blokki otti sen luetteloon joulukuussa vedoten "vakaviin ihmisoikeusloukkauksiin".

Blokin 28 jäsenvaltion odotetaan hyväksyvän laajennetun pakoteluettelon Brysselissä myöhemmin keskiviikkona pidettävässä kokouksessa, lähde sanoi.

Kabila, joka on ollut vallassa vuodesta 2001, solmi joulukuussa sopimuksen Kongon pääoppositioryhmän kanssa pysyäkseen toimikautensa päättyessä, edellyttäen että hän piti vaalit vuoden 2017 loppuun mennessä. Mutta neuvottelut sopimuksen toteuttamiseksi hajosivat maaliskuussa, kun Kabila kieltäytyi sitoutumasta blokin valitsema pääministeri.

Poliittiset jännitteet ovat suuria sen jälkeen, kun turvallisuusjoukot tappoivat kymmeniä viime vuoden vaalien viivästyksiä koskevissa mielenosoituksissa. Viime kuukausien paheneva miliisiväkivalta on myös herättänyt pelkoa takaiskusta kohti vuosisadan vaihteen sisällissotaa, joka tappoi miljoonia.

Kongon hallitus on toistuvasti tuominnut aikaisemmat EU: n ja Yhdysvaltojen asettamat pakotteet perusteettomiksi ja laittomiksi ja uhannut diplomaattisia vastatoimia.

Kongo kaivaa merkittäviä määriä kobolttia, kultaa, timantteja, kuparia ja tinaa, mutta on edelleen yksi Saharan eteläpuolisen Afrikan köyhimmistä maista.

Mainos

Tiistaina 23. toukokuuta EU ilmoitti erikseen auttavansa avustustyöntekijöiden ja lääkintätarvikkeiden kuljettamista syrjäiselle Koillis-Kongon alueelle,

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa