Kuubalaisten throng Vallankumousaukiolta surun varten #FidelCastro

| Marraskuu 28, 2016 | 0 Kommentit

fidel_castro_1-_mai_2005_bei_kundgebungKuubalaiset alkavat massoittelu Havana Revolution Square maanantaista (28 marraskuu) viikon mittaisen muistoksi Fidel Castron kommunistista sissijohtajana joka johti vallankumouksen 1959 ja hallitsi Karibian saarelle puolen vuosisadan ajan.

Castro kuoli perjantaina iässä 90, kymmenen vuotta eroamalla huonon terveyden ja luovuttavien vallan veljelleen Raul Castro.

Castro krematoitiin lauantaina ja hänen tuhkaa tulee kuljettaa hautajaissaattue lopulliseen leposija Santiago de Cuba, kaupunki Itä Kuubassa, jossa hän käynnisti vallankumouksen.

Hallitus on kutsunut ihmisiä Vallankumousaukiolta kahden päivän seremonia alkaen klo 9 EST (1400 GMT). Urn pitämällä myöhään johtajan tuhkat voidaan näyttää.

Kiirehtivät asentaa kaiuttimet ja valostandardia Plaza, jossa jättiläinen valokuva Castro oli draped yli kansalliskirjaston, jotka sijaitsevat samassa tilassa, jossa valtava julisteen Jeesuksen Kristuksen ripustettiin viime vuoden vierailun Franciscus.

"Kuka ei tule vaikuttaa miehen teki kaiken meille?" Sanoi Jose Luis Herrera, osa 12 hengen miehistö roikkua jättiläinen kuva. "Hän on se, joka ohjasi minua ja lapsiani. Hän on luoja. "

Jos edellinen julkinen muistomerkit ovat tahansa opas, Raul Castro ja muut valtion, kommunistipuolueen ja sotilasjohtajat luo kukkia lähellä muistomerkin Kuuban kansallinen sankari Jose Marti, seuraa pitkä rivi tavallisten kuubalaisten.

THän seremonia pääkaupungissa päättyy tiistai-iltana, kun ulkomaisten johtajien odotetaan kunnioitustaan ​​miehelle, joka omisti elämänsä taistelevat kapitalistisia ja siirtomaa sortoa, linjassa maansa Neuvostoliiton kanssa ja päihitti yhdeksän Yhdysvaltain presidentit jotka olivat hakeneet syrjäyttämään tai heikentää häntä.

Reuters

Tunnisteet: , , ,

Kategoria: Etusivu, Politiikka, Maailma