Komissio on tyytyväinen ensimmäinen suuri Marine Protected Area Ross Sea maamerkkinä päätös #Antarctic

Ross-sea-7Tänään (28 lokakuu), viiden vuoden neuvottelujen komissio suojelukomissio Antarktiksen meren (CCAMLR) päättivät perustaa suojeltu merialue (MPA) on Ross Sea Region - ensimmäinen suuri MPA historiassa Etelämantereen.

Ympäristö, kalastus- ja meriasioiden komissaari Karmenu Vella ilmaisi syvän tyytyväisyytensä tulokseen: "perustaminen ensimmäinen suuri Marine Protected Area Etelämantereen vesillä ei ole vain tärkeä askel CCAMLR, vaan myös merkittävä virstanpylväs Euroopan unionin ajamaan kattavaa ja tehokasta kansainvälistä meressä hallinnon. Toivottavasti tänään päätöstä pohjustetaan muiden suojelualueiden, joita on ehdotettu EU: n, kuten Weddellinmeri ja Itä Antarktiksella. "

CCAMLR vuosikokouksessa Hobart, Australia, teki useita muita tärkeitä päätöksiä, joista monet pohjalta EU ehdotuksia. Erityisesti jäsenet päättivät, toinen esitys uudelleen. Tämä mahdollistaa vahvistamista organisaation tavoitteiden mukaisesti EU: n yhteisen kalastuspolitiikan, erityisesti kestävän hoidon meren elollisten. Merkittävää edistystä saavutettiin myös laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän (LIS) kalastusta.

Jäsenet vahvisti liittyvien velvoitteiden aluksen lupa ja kiristetty sääntöjä LIS listalle menettelyjä. Jäsenet sopivat myös helpottaa tieteellistä tutkimusta ja tutkiminen merialueiden jotka ovat altistuneet jälkeen perääntyä tai romahtaminen jäätiköstä noin Antarktiksen niemimaalla. Komissio suojelukomissio Antarktiksen meren (CCAMLR) perustettiin kansainväliset yleissopimukset 1982 tavoitteen säilyttämisen Etelämantereen meren elämää. Perustaminen CCAMLR oli vastaus kasvavaan kaupallista kiinnostusta Etelämantereen krill resurssit (kulmakivi osa Etelämantereen ekosysteemin) ja historiaan liikakäytön useiden muiden meren luonnonvarojen Eteläisellä jäämerellä. EU on jäsenenä CCAMLR yhdessä Argentiina, Australia, Belgia, Brasilia, Chile, Kiina, Ranska, Saksa, Intia, Italia, Japani, Korean tasavalta, Namibia, Uusi-Seelanti, Norja, Puola, Venäjä, Etelä- Afrikka, Espanja, Ruotsi, Ukraina, Iso-Britannia, USA, ja Uruguay.

Tunnisteet: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategoria: Etusivu, Perifeeristen merellisten alueiden liitto (CPMR), EU, Laiton kalastus, Meri-, Maailma