Liity verkostomme!

Etusivu

Julkiset virkamiehet #EquatorialGuinea vahvistavat suoritetuista Vladimir Kokorev peräisin laillisista liiketoimintatapoja

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

kuva 2Vladimir Kokorev, pyörätuolissa, asianajajansa Leonardo Paul Atencion vieressä, Espanjassa tapahtuvasta luovuttamisesta vastaavan Panaman tuomarin edessä vuonna 2015

Kalunga Companyn lasku Guinean puolustusministeriölle Päiväntasaajan Guinean pääsyyttäjän toimistolle on vahvistanut, että Guinean hallitus maksoi viralliset maksut Las Palmasissa (Espanja) asuvalle venäläis-juutalaiselle yrittäjälle Vladimir Kokoreville. useiden meri- ja maakuljetusajoneuvojen tekninen huolto vuosina 1999–2003, kirjoittaa Jose S.Mujica.

kuva

Tämä on Guinean hallituksen ensimmäinen lausunto asiasta, joka toimitettiin Vladimir Kokorevin, hänen vaimonsa Julian ja heidän poikansa Igorin (Espanjan lakimiesyhdistyksen jäsen) asianajajien pyynnöstä. Perheen kaikkia kolmea jäsentä on pidetty vankilassa Las Palmasissa seitsemän kuukauden ajan tuomari Ana Isabel de Vega Serranon määräyksestä toistaiseksi ilman virallisia syytteitä tai mahdollisuutta takuita koskevassa asiassa, joka on julistettu salaiseksi vuodesta 2013 lähtien. .

Asianajaja José Choclánin maaliskuun alussa jättämä esitys sisältää kopiot Päiväntasaajan Guinean valtiovarainministeriön toimittamista virallisista maksumääräyksistä ja kuiteista Kalunga Companylle Banco Santaderin tilille Franchy Rocalla, Las Palmasissa.

Malabon yleinen syyttäjänvirasto totesi 12. helmikuuta 2016: "Päiväntasaajan Guinean tasavallalla oli kaupallisia suhteita Kalungaan tiettyjen kuljetusvälineiden, kuten kuljetusalusten ja muiden laitteiden, toimittamiseksi."

Afrikan valtion virasto vahvistaa myös, että "kaikki maksut suoritettiin valtion toimesta" meri- ja maaliikenteeseen liittyvien tuotteiden ja palveluiden hallinnasta ja myynnistä ". Kalungan laskut Guinean hallitukselle ovat yli 20 miljoonaa euroa.

Mainos

Varotoimenpiteiden hylkääminen

Vladimir Kokorevin puolustuksessa kehotettiin tuomaria hylkäämään varotoimenpiteet, väliaikainen vankila ja tapauksen hylkääminen "minkäänlaisen rikollisen toiminnan" puuttumisen vuoksi.

Tapaus alkoi vuonna 2008, kun espanjalainen kansalaisjärjestö Asociacion ProDerechos Humanos esitti George Sorosin avoimen yhteiskunnan säätiön tukeman kirjeen, joka esitettiin Madridin Audiencia Nacionalille Päiväntasaajan Guineaan liittyvistä mahdollisista korruptio- ja rahanpesusyytteistä.

Tuomari Baltazar Garzón kieltäytyi myöntämästä tapausta ja lähetti sen Las Palmasille, koska se oli kaupunki, jossa siirrot nyt sukupuuttoon kuolleesta Bank Riggsistä vastaanotettiin Banco Santanderin tileille.

Rahoitustoiminta, joka koostui Petroleos de Guinean suorittamista maksuista Kalunga Companylle Guinean hallitukselle suoritetuista palveluista, paljastui vuonna 2003 Yhdysvaltain senaatin alitoimikunnan 11. syyskuuta 2001 tekemiin terrori-iskuihin liittyvän tutkimuksen ansiosta.

Vuonna 2005 Las Palmasin korruptiontorjunnasta vastaava syyttäjä Luis del Río Montesdeoca haastatteli Vladimir Kokorevia Banco de Españan (SEPBLANC) vaatimustenmukaisuusosastosta. Liikemies kielsi väärinkäytökset ja asia oli tiettävästi hylätty.

Kirjeessään José Choclán toteaa, että Kalungan ja Malabon hallinnon väliset operaatiot ovat "vaarattomia" eikä niitä sellaisenaan "voida määritellä rahanpesuksi".

Asianajaja selittää myös, että Yhdysvaltain senaattikomissio on virheellisesti väittänyt, että Kalunga oli Guinean yritys, vaikka "itse asiassa se oli panamilainen yritys" ja että "Obiangilla tai kenelläkään hänen perheenjäsenellään ei ollut osuutta joko suoraan tai välillisesti Kalungan osakkeissa ”.

"Väärä epäily"

Kalungan tutkinnan aikana Yhdysvaltain senaatin alakomitea pyysi Banco Santanderia toimittamaan sille yrityksen omistajien nimet, mutta espanjalainen yksikkö kieltäytyi toimittamasta mitään tietoja väittäen salaisuuksia pankkitapahtumien yhteydessä. "Tämä Santanderin yhteistyön puute lisäsi epäilyä siitä, että yritys olisi voinut kuulua Obiangiin", sanoo José Choclán. "Jos tiedot olisi toimitettu pyynnön mukaan, näitä menettelyjä ei yksinkertaisesti olisi aloitettu."

Puolustus väittää lisäksi, ettei ole mitään "todisteita rikoksesta", ja vain "vahvistus siirroista Afrikassa toimivalle merenkulkuyhtiölle Kalungalle".

Vielä ei ole nähtävissä, kuinka tuomari Ana Isabel de Vega Serrano reagoi esitykseen. Luovuttamispyynnössään Panaman viranomaisille (Kokorev luovutettiin Kanariansaarille Panamasta vuonna 2015) tuomari huomauttaa, että perheenjäsenet olivat "useiden yritysten johtajia tai upseereja, joita käytettiin savunsuojana Petroleo-tililtä tulevien rahojen jakamiseen. Päiväntasaajan Guinean Riggs Bankissa ”ja syyttää perhettä" yritysverkoston "luomisesta kiinteistöjen hankkimiseksi Espanjassa.

Choclán on eri mieltä edellä mainitusta väitteestä sillä perusteella, että Espanjan kiinteistöt omistivat yksinomaan Kokorevin perheen jäsenet ja että ne hankittiin täysin laillisen toiminnan tuotosta. Hän väittää lisäksi, että rahanpesua ei voida väittää ilman taustalla olevaa rikollista toimintaa, mikä tässä tapauksessa olisi ollut julkisten varojen väärinkäyttöä, ja vain, jos väitetyn toiminnan tarkoituksena oli "väitetysti väärinkäytettyjen varojen pakeneminen".

Hän lisää: "Tällaisen väärinkäytön uhri olisi itse Päiväntasaajan Guinean tasavalta, joka - niin pitkälle kuin tiedämme - ei ole saanut yhtään tarjousta tällaisen vaatimuksen esittämisestä tuomioistuimessa. Lisäksi tuomari kielsi Päiväntasaajan Guinean hallituksen henkilöllisyyden tapauksessa vuonna 2009. "

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa