Liity verkostomme!

Belgia

#InternationalWomensDay: Tukemalla naispakolaisille

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

naiset pakolainen

Pakolaisten määrän lisääntyessä Euroopassa Euroopan parlamentti haluaa kiinnittää huomion heikoimmassa asemassa oleviin: naisiin ja tyttöihin. Siksi tämän vuoden kansainväliseksi naispäiväksi, joka pidetään joka vuosi 8. maaliskuuta, se on valinnut teemaksi pakolaisnaiset. Keskiviikkona 2. maaliskuuta ja torstaina 3. maaliskuuta Euroopan parlamentti järjestää useita erityistapahtumia kiinnittäen huomiota heidän tilanteeseensa. 

valokuvanäyttely

Parlamentin vierailukeskus Parlamentarium Brysselissä järjestetään valokuvanäyttely, joka esittelee pakolaisnaisten ahdinkoa heidän matkansa ympäri Eurooppaa. Parlamentti oli pyytänyt palkittua valokuvajournalistia ranskalaista Marie Dorignya luomaan asiasta valokuvaraportin. Näyttely avataan virallisesti 2. maaliskuuta valokuvaaja ja parlamentin varapuheenjohtaja Sylvie Guillaume, ranskalaisen S&D -ryhmän jäsenen läsnä ollessa. Näyttelyyn voi tutustua ilmaiseksi 1 saakka.

Tapaaminen kansallisten parlamenttien jäsenten

Parlamentin naisten oikeuksien valiokunta järjestää välisistä valiokunnan kokous torstaina 3 maaliskuussa. Kokous kokoaa yhteen Euroopan parlamentin jäsenet, kansallisten parlamenttien jäsenvaltioiden, ehdokasmaiden ja Norjan sekä edustajia parlamentaarisen yleiskokouksen Euroopan neuvoston (PACE), Euroopan tasa-(EIGE) ja Euroopan komissio. Ideana on keskustella siitä, miten torjua naisiin kohdistuvaa väkivaltaa pakolaisia, heidän tilannetta terveydenhoidon ja edistetään heidän kotoutumistaan.

Kokousta johtaa naisten oikeuksien valiokunnan puheenjohtaja Iratxe García-Pérez (S&D, Espanja). Parlamentin puheenjohtaja Martin Schulz, Irlannin entinen presidentti Mary Robinson ja pakolaisten auttamiseen osallistuva vapaaehtoinen Nawal Soufi avaavat tapahtuman. Mukana ovat muun muassa parlamentin jäsenet Ernest Urtasun (Vihreät / EFA, Espanja), Barbara Matera (EPP, Italia), Maria Noichl (S&D, Saksa), Daniela Aiuto (EFDD, Italia), Catherine Bearder (ALDE, Iso-Britannia), Mary Honeyball (S&D, UK) ja Malin Björk (GUE / NGL, Ruotsi) sekä kansallisten parlamenttien jäsenet, kuten Gisela Wurm (Itävalta), Anna Vikström (Ruotsi) ja Petra Stienen (Alankomaat).

Mainos

Jaa tämä artikkeli:

EU Reporter julkaisee artikkeleita useista ulkopuolisista lähteistä, jotka ilmaisevat monenlaisia ​​näkökulmia. Näissä artikkeleissa esitetyt kannat eivät välttämättä ole EU Reporterin kantoja.

Nousussa