Liity verkostomme!

EU

#Thaimaa EU varoittaa Thaimaaa "dramaattisesta parannuksesta", jota tarvitaan mereneläviä varten

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

c015704cc87ab0a6f42330cdd7590fc0Martin Pankit

Thaimaa on varoitettu odottavan kalastustuotteiden tuontikieltoa EU: hun, ellei alan ongelmien ratkaisemisessa tapahdu "dramaattista parannusta".  

Thaimaan hunnalle annettua määräaikaa kansainvälisten kalastussääntöjen noudattamiseksi on kuitenkin jatkettu.

Mainos

EU oli varoittanut, että laittoman kalastuksen vastaisten "vahvojen toimien" laiminlyönnillä olisi "seurauksia", ja antoi viime kuukauden huhtikuussa Thaimaan viranomaisille kuuden kuukauden määräajan "laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän kalastuksen" torjumiseksi. Tämä päättyi lokakuussa. ilman lisätoimia ja keskiviikkona Euroopan komissio ilmoitti, että Thaimaalle annettu "keltainen kortti" -varoitus pysyy voimassa "toistaiseksi".

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Thaimaalle on annettu jatkoaika komission kanssa viime vuonna sovitun "toimintasuunnitelman" toteuttamiseksi kalastusalan puutteiden korjaamiseksi.

Komissio oli halunnut "todellisia merkkejä muutoksista ja sitoumusten toteuttamisesta", mutta sanoo nyt, että "se ei voi antaa viitteitä päätöksen ajoituksesta" (aikooko se antaa "punaisen kortin" vai tuontikiellon "). säännölliset yhteydet Thaimaan kanssa, mukaan lukien tekniset tarkastuskäynnit tilanteen tarkistamiseksi ja keltaisen kortin varoitus ovat edelleen paikallaan ", toimeenpanovallan edustaja kertoi EUReporterille. EU: n valtuuskunta aikoo suorittaa uuden arvioinnin Thaimaan kalastusteollisuudesta 17. – 23. tammikuuta.

Mainos

Johtava kansainvälinen ihmisoikeusjärjestö korosti kuitenkin tällä verkkosivustolla puhuen, että tuontikiellon mahdollisuuden "on pysyttävä todellisena uhkana".

Sen edustaja, joka ei halunnut nimitystä, sanoi: "He (EU) ovat kertoneet meille, että heidän mielestään keltainen kortti tuottaa todennäköisemmin tuloksia ja että jos asiat eivät parane dramaattisesti, punainen kortti tulee ensi kerralla. Olen yleensä samaa mieltä siitä, että on parempi pitää punaisen kortin uhka toistaiseksi, kunhan se on todellinen uhka. "

Muualla reaktio EU: n päätökseen pidentää määräaikaa oli vaihtelevaa, ja ruotsalaisten vihreiden Euroopan parlamentin jäsen Linnea Engstrom, Euroopan parlamentin kalatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja, sanoi: "Oli melko odotettavissa, että keltainen kortti pysyy paikallaan. Se oli aina selvää, että aika oli melko lyhyt valtaville muutoksille, joihin Thaimaan kalatalousalalla on vastattava. "

Hän lisäsi: "Perustamaan täysin toimiva VMS-järjestelmä, joka toimii kunnolla, asianmukaisella valvonnalla, sisään- ja ulosmenopalvelut toimivat täysin ja niin edelleen, ei ole mikään kakku, Thaimaan alkaessa melkein tyhjästä. Minulle näyttää mahdottomalta hallita niin lyhyessä ajassa. "

Mutta vanhempi brittiläinen sosialistinen parlamentin jäsen Richard Corbett ja myös kalastuskomitean jäsen oli kriittisempi ja kommentoi: "LIS-kalastus aiheuttaa huomattavia ympäristö- ja taloudellisia menetyksiä ja vaikuttaa laajemmin Thaimaan rannikkoväestön toimeentuloon ja elintarviketurvaan.

"LIS-kalastus maksaa maailmantaloudelle 22 miljardia euroa vuodessa. Tällainen merirosvokalastus aiheuttaa myös merkittäviä ympäristövahinkoja."

EU on toistuvasti varoittanut Thaimaa, joka on maailman kolmanneksi suurin äyriäisviejä, että sen olisi "nopeasti" puututtava ihmisoikeus- ja orjuuskysymyksiin, jotka ovat aiheuttaneet sen merenelintarviketeollisuudelle, jos se haluaa torjua EU: n äyriäisten tuontikiellon.

EU haluaa, että maat pystyvät seuraamaan aluksiaan ja varmistamaan, että ne ilmoittavat saaliinsa kestävän kalastuksen ja liikakalastuksen torjumiseksi.

Viime vuonna The Associated Pressin useat tutkintakertomukset keskittyivät orjuuteen mereneläintarviketeollisuudessa ja johtivat 2,000-miesten pelastamiseen korostaen pitkäaikaisia ​​väärinkäytöksiä Thaimaan kalastuksessa.

Thaimaa on merkittävä merenelävien viejä, ja sen vuositulot ovat lähes 5 miljardia euroa ja EU: n kielto vaikuttaisi vakavasti alaan. Thaimaan vuosittaisen viennin EU: hun arvioidaan olevan 575 miljoonaa euroa - 730m.

Kalatalousasioista vastaava komissaari Karmenu Vella sanoi äskettäin, että vaikka 28 maan ryhmä arvioi ensisijaisesti Thaimaan parannuksia laittoman kalastuksen torjunnassa, orjuudesta ei ollut sivuutettu.

Laittoman kalastuksen lisäksi Thaimaassa on myös orjuuskysymys. Yhdysvallat alensi Thaimaan alimmalle sijalle vuotuisessa ihmiskaupan raportissa (TiP), kun taas Euroopan parlamentti hyväksyi viime syksynä ylivoimaisesti päätöslauselman, jossa tuomitaan "orjien kaltaiset" olosuhteet Thaimaan merenelävien teollisuudessa.

Sekä keltainen kortti että TiP-ranking ovat herättäneet kysymyksiä siitä, onko hallitus tehnyt tarpeeksi ongelmien ratkaisemiseksi.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa