Liity verkostomme!

EU

Syyrian pakolaisten kriisi: EU rahasto käynnistää suurin yksittäinen EU: n vastaus paketti koskaan tukea jopa 1.5 miljoonaa pakolaista ja vastaanottavien yhteisöjen Libanonissa, Turkissa, Jordania ja Irak

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Syyrian-pakolaiset-protesti--004Päivän (1 joulukuu) € 350 miljoonaa tukipaketti nojalla EU rahastoon on suurin yksittäinen EU toimenpide vastauksena Syyrian pakolaisten kriisi tasalla. Se antaa tarvittavan avun ja 1.5 miljoonaa pakolaista ja ylityöllistetty vastaanottajayhteisöt Libanonissa, Turkin, Jordanian ja Irakin.

EU: n alueellisen rahaston vastauksena Syyrian kriisin hyväksyi paketin ohjelmia yhteensä € 350 miljoonaa, suurin yksittäinen EU toimenpide vastauksena Syyrian pakolaisten kriisi tasalla. Ohjelmat lähikuukausina auttaa jopa 1.5 miljoonaa Syyrian pakolaisten ja ylityöllistetty vastaanottajayhteisöt Libanonissa, Turkin, Jordanian ja Irakin tarjoamalla peruskoulutus ja lastensuojelu, parempi pääsy hoitoon, parantaa veden ja jäteveden infrastruktuurin, kuten sekä tukea sietokyvyn, taloudellisia mahdollisuuksia ja sosiaalista osallisuutta.

Ulkoasiain- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja / Euroopan komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini totesi: "Tämänpäiväinen päätös on konkreettinen osoitus EU: n solidaarisuudesta Jordanian, Libanonin ja Turkin kanssa, niiden maiden kanssa, joissa isännöi eniten väkivaltaa ja vainoa pakenevia syyrialaisia ​​pakolaisia. Syyrian sota on suurin humanitaarinen kriisi, jota olemme kokeneet vuosikymmenien ajan, ja meidän velvollisuutemme on tarjota tukea pakolaisille ja heitä isännöiville yhteisöille. Rahasto antaa yli 1.5 miljoonalle syyrialaiselle mahdollisuuden saada koulutusta, Lisäksi se auttaa meitä olemaan valmiita varmistamaan, että jos tulitauko on voimassa, voimme toimia nopeasti maassa Syyriassa. Kestävä ratkaisu pakolaiskriisiin saavutetaan vain poliittisella päätöksellä. Syyrialaisten itsensä johdolla tapahtuva siirtymäprosessi maan palauttamiseksi vakauteen ja rauhaan. EU ei säästä ponnisteluja poliittisen prosessin käynnistämiseksi,samanaikaisesti Daeshin ja terroristijärjestöjen torjunnan kanssa. "

Mainos

Euroopan naapuruuspolitiikasta ja laajentumisneuvotteluista komissaari Johannes Hahn sanoi: "Eurooppa ja Syyrian naapurimaat kohtaavat toisen maailmansodan lopun jälkeen suurimman pakolaiskriisin, joka vaikuttaa meihin kaikkiin. Meidän on vastattava yhteisesti, jos haluamme onnistua. Kun XNUMX jäsenvaltiota on jo antanut tukea, EU: n erityisrahasto toteuttaa tämän yhteisen ponnistelun ja tuottaa jo hedelmää: Olemme onnistuneet hyvin lyhyessä ajassa käynnistämään kaikkien aikojen suurimman avustuspaketin vastauksena tähän kriisiin. tehokkain tapa käsitellä nykyisen muuttoliikekriisin perimmäisiä syitä ja muuttaa epätoivo pakolaisten toivoksi ja tulevaisuudelle. "

Tausta

€ 350m tukipaketin koostuu neljästä eri ohjelmaa:

Mainos

€ 140m koulutus ohjelmasta rahoitetaan massiivisen skaalan tuki opetusministeriöille Turkissa, Libanonissa ja Jordaniassa, jotta ne voivat ilmoittautua ylimääräisen 172,000 pakolaislapsia koulussa, mutta tarjoaa myös nopeutetun oppimisen ohjelmat, epävirallisen ja varhainen varhaiskasvatuksen ja lastensuojeluhankkeita. Se koostuu 3 tasoilla toimintaa: (i) usean maan Unicefin kanssa keskittyy Libanonissa ja Turkissa, (ii) useita monen maan toimet Euroopan kansalaisjärjestöjen ryhmittymien keskittyy säilyttämistä tukea, epävirallisen ja varhaiskasvatuksen, ja ( iii) muita suoran tuen Jordanian opetusministeriö. Yhdessä nämä toimet kohdistaa jopa 587,000 kouluikäisten lasten ja nuorten, jotka ovat tällä hetkellä out-of-koulun. Tämän seurauksena EU: n rahastosta rahoitusta sulkee vaje saavuttamiseksi pitkään tavoiteltu päämäärä on tuoda 1 miljoonaa Syyrian pakolaisten lapsia pääsemään koulutuksen tämän kouluvuoden.

€ 130m sietokyvyn ja paikallisen kehityksen ohjelma vastaa kiireesti parantaa taloudellisia mahdollisuuksia pakolaisille ja heikossa asemassa olevat vastaanottajayhteisöt pidemmälle riippuvuutta humanitaarisesta avusta. Se toteutetaan sekoitus yhden maan ja usean maan toimintaa eurooppalaisten kansalaisjärjestöjen, EU: n jäsenvaltiot kehitysvirastot, ja Punaisen Ristin / Punaisen Puolikuun liikkeen. Ohjelma kohdistaa yli 200 yhteisöjä ja 400,000 ihmisiä koko alueella ja varsinkin Turkissa, perustarpeista rahoitustarpeet heikossa asemassa oleville perheille, harjoittaa työttömille ja pettyneitä nuoriso- työn kautta, taitojen kehittämiseen ja yhteisön sitoutumista valmisteltaessa tulevaa tuottoa Syyriaan, kun taas myös lieventävät jännitteitä isännän ja pakolaisyhteisöjen.

€ 55m terveys -ohjelman tavoitteena on laajentaa ja tehostaa pääsyä pakolaisten koko alueen ensimmäisen, toisen ja kolmannen asteen terveydenhuolto, psykososiaalinen tuki, ja suojaa seksuaalista ja sukupuoleen perustuvaa väkivaltaa. Se tavoittaa ja hyötyvät vähintään 700,000 pakolaisten keskittyen Turkin ja Libanonin. Lisäksi erityisiä terveydenhuollon tukea myönnetään Pohjois-Irakissa.

€ 25m käytetään perustaa vesi-, sanitaatio- ja hygienia ohjelma Syyrian pakolaisten ja vastaanottavien yhteisöjen Jordaniassa ja Libanonissa, missä tarpeet tukemiseksi kunnallisen veden ja jäteveden palvelut ovat suurimmat. Sen odotetaan hyötyä jopa 1 miljoonaa ihmistä.

Yhteistyössä isäntämaita, kaikki nämä toimet oltava täysin ja toteutetaan noudattaen pakolaiskriisistä torjuntasuunnitelmia kohdemaiden, erityisesti Jordania Response Plan 2016-2018, The Libanonin kriisin torjuntasuunnitelma, Ja kansalliset suunnitelmat Turkki ja Irak, osana alueellista YK: n pakolaisjärjestö ja sietokyvyn vastaus puitteet Tässä suhteessa.

Syyrian ja Irakin konfliktit edelleen yhä tuhoisia ja pitkäkestoisia vaikutuksia Syyrian, Irakin, koko alueella, ja nyt myös jäsenvaltioiden ja ehdokasmaiden itäisellä Välimerellä ja Länsi-Balkanilla. Tarpeet väestöryhmien ovat ennennäkemättömät. 13.5 miljoonaa ihmistä sisällä Syyria - yli puolet väestöstä -, joista 6.5 miljoonaa ihmistä kotimaassaan siirtymään, tarvitsevat kiireellistä apua, ja yli 4.2 miljoonaa Syyrian pakolaisille ylityöllistetty vastaanottajayhteisöt naapurimaissa tarvitset apua päivittäin . Määrä konflikti liittyvien kuolemien on ohittanut 250,000 yksilöiden ja yli miljoona on sota-haavoittui. Irakissa, 8.6 miljoonaa ihmistä tarvitsee apua, 3.6 miljoonaa ihmistä on sisäisesti siirretty kahden viime vuoden aikana yksin, ja yli 200,000 irakilaispakolaisten tarvitsevat apua Turkin, Jordanian, ja muut isäntä tai kauttakulkumaiden kanssa.

EU rahastoa vastauksena Syyrian kriisin käynnistettiin vuosi sitten antamaan alueellista vastaus alueellinen kriisi, mikä mahdollistaa EU: n ja sen jäsenvaltioiden yhdessä puuttua, joustavasti ja nopeasti, vastauksena siirtymässä tarpeisiin. Trust Fund on, hyvin lyhyen aikaa, saavutti kokonaisvolyymi € 610 miljoonaa (€ 570 miljoonaa EU: n talousarviosta ja vähän yli € 40 miljoonan 15 jäsenvaltioiden), josta nykypäivän € 350 miljoonaa € 40 miljoonaa hyväksyttiin 1st Hallituksen kokouksessa toukokuussa on nyt jo liikkeelle. Loput varat otetaan käyttöön alkuvuodesta 2016, ottaen huomioon myös mahdolliset tarpeet tukemaan täytäntöönpanoa saavutettu sopimus 14 marraskuuta Wienin kansainvälisen Syyria tukiryhmä, Jossa HRVP Mogherini mukana.

Lisätietoja

EU: n alueellinen rahasto vastauksena Syyrian kriisin

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa