Liity verkostomme!

Kypros

Kyproksen poliisi avustaa Venäjän sisäasiainministeriötä uudessa postuumisessa asiassa Sergei Magnitskyä vastaan

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

magnitsky_1526857cViime viikolla kaksi Venäjän sisäasiainministeriön vanhempaa virkamiestä Sergei Petryashov että Artem Ranchenkov, yhdessä Kyproksen poliisien kanssa teki hyökkäyksen Kyproksen Hermitage Fund -yhtiön asianajotoimiston toimistoihin.

He kuulustelivat työntekijöitä ja jättivät 41 pisteen pyynnön yritysasiakirjoista.

Ratsastus Nikosiassa toteutettiin oikeusapupyynnön perusteella Kyprokselle Venäjältä, jossa Venäjän sisäasiainministeriö on aloittamassa uusia postuumia rikosoikeudellisia menettelyjä Sergei Magnitskya ja poissa ollessaan William Browderia vastaan, "Justice for Sergei Magnitsky" -kampanjan johtajaa vastaan. Euroopan neuvosto, Euroopan unioni, Etyj ja INTERPOL ovat tuominneet sopimattomiksi ja poliittisesti motivoituneiksi.

Mainos

"On huomattavaa, että Kyproksen lainvalvontaviranomaiset, Euroopan unionin jäsenmaat, suostuvat osallistumaan suoraan Venäjän virkamiesten auttamiseen tapauksessa, joka on yleisesti tuomittu kaikkialla maailmassa", sanoi edustaja Sergei Magnitsky -kampanjaan.

Kyproksen oikeusministeriö antoi luvan Kyproksen raidalle ja Kyproksen poliisiluutnantti Chr. Christodoulou ja Christina Papaavraam. Nämä samat kyproslaiset poliisit vastaavat myös Hermitage-valitusten tutkinnasta Kyproksen roolista 230 miljoonan dollarin petosjärjestelmässä ja Kyproksen kautta saatujen tulojen pesusta, johon Venäjän sisäasiainministeriö oli osallistunut. Kyproksen oikeudenkäynti tuli tarpeelliseksi sen jälkeen, kun Venäjän hallitus suojeli tekijöitä ja vapautti kaikki virkamiehet vastuulta.

"Sen sijaan, että Kyproksen hallituksen elimet ovat nyt liittäneet korruptoituneita venäläisiä virkamiehiä peittääkseen Venäjän massiivisia petoksia, jotka ovat myös uhranneet Kyproksen Eremitage-rahaston yrityksiä, ja Kyproksen kautta saatujen miljoonien petostulojen pesun takia, petos ”, sanoi oikeusministerin edustaja Sergei Magnitsky -kampanjassa.

Mainos

"Samat Kyproksen virkamiehet, jotka tutkivat Hermitage'n rikosvalituksia Venäjän sisäasiainministeriön petoksesta ja osallisuudesta, auttavat nyt Venäjän viranomaisia ​​hyökkäämään rikoksen uhriin Venäjän ulkopuolella", sanoi Sergei Magnitskyn oikeusministeriö. kampanja.

Sen lisäksi, että Venäjän sisäasiainministeriön virkamiehet Petryashov ja Ranchenkov ovat osallistuneet Kyproksen raidaan, he ovat estäneet Sergei Magnitskin äidin pyrkimykset haastaa postuum -menettely ja tunnistaa ne, jotka hyötyivät hänen poikansa kuolemasta.

Uuden venäläisen menettelyn mukaan tutkijat Petryashov ja Ranchenkov syyttävät Sergei Magnitskyä ja William Browderia niiden 230 miljoonan dollarin petosten järjestämisestä, jotka molemmat olivat todellisuudessa paljastaneet ja ilmoittaneet, ja ovat hylänneet kaikki Sergei Magnitskin äidin hakemukset, jotka etsivät oikeutta murhatulle pojalleen. .

Erityisesti he kieltäytyivät hänen pyyntöistään tarkistaa syytteet, kertoa hänelle tutkinnan etenemisestä ja paljastaa todisteita, joiden perusteella hänen poikansa nimetään postuumisti paljastamansa 230 miljoonan dollarin petoksen tekijäksi. asiakirjoja tai ottaa niiden jäljennöksiä. "

Venäläinen tutkija Artem Ranchenkov oli aiemmin tutkija Pussy Riot -tapauksessa.

Vuodesta 2007, kun Hermitage havaitsi petoksen kolmea venäläistä ja kahta kyproslaista yritystä vastaan, se on tehnyt rikosvalituksia ja pyrkinyt tutkimaan Venäjän valtion virkamiesten roolia petoksessa. Rikosvalitukset jätettiin Venäjälle 3. joulukuuta 2007 ja Kyprokseen 5. kesäkuuta 2008. Venäjän hallitus vastasi vapauttamalla kaikki virkamiehensä ja hyökkäämällä Hermitage Venäjän asianajajiin. Yksi heistä - Sergei Magnitsky - pidätettiin väärin, häntä kidutettiin 358 päivän ajaksi ja lopulta tapettiin Venäjän poliisin pidätyksessä marraskuussa 2009.

Ottaen huomioon rankaisemattomuuden Venäjällä, Hermitage aloitti "Justice for Sergei Magnitsky" -liikkeen tunnistaakseen kuolemaansa syylliset ja hyötyneet, etsimällä lainvalvontaviranomaisten kansainvälisiä tutkimuksia ympäri maailmaa ja määräämällä heille henkilökohtaisia ​​pakotteita.

Maailmanlaajuisen kampanjoinnin seurauksena Yhdysvaltain kongressi antoi joulukuussa 2012 lain, Sergei Magnitsky Rule of Law Revelation Accountability Act -lain, jossa määrätään viisumi- ja taloudellisista seuraamuksista Sergei Magnitskin pahoinpitelyn ja kuoleman peittämiseen osallistuville. rikollisen salaliiton, jonka hän oli paljastanut.

Vuonna 2013 Yhdysvaltain oikeusministeriö teki siviilioikeudenkäynneistä ja rahanpesusta valituksen Moskovan alueen entisen liikenneministerin pojan omistamien yritysten ostamista New Yorkin monen miljoonan dollarin kiinteistöistä. Sergei Magnitsky paljasti 230 miljoonan dollarin petoksen.

Vuonna 2011 Sveitsin pääsyyttäjä aloitti rahanpesututkimuksen vastauksena kantelijaksi tunnustetun Hermitage'n hakemukseen ja jäädytti monen miljoonan dollarin omaisuuden Venäjän valtion virkamiesten sukulaisille, joista osa osti korkealaatuisia kiinteistöjä Dubaissa käyttämällä Sveitsin tilien varoja, joiden epäillään olevan yhteydessä 230 miljoonan dollarin petokseen.

Venäjän viranomaiset ovat kostaneet hakemalla apua ulkomailta ja kansainväliseltä poliisiorganisaatiolta INTERPOLilta saadakseen kiinni Magnitsky Justice -kampanjan johtajat ulkomailla, mukaan lukien William Browder.

Euroopan neuvosto on antanut kaksi lopullista raporttia Eremitaasin ja Magnitskin tapauksesta ja todennut, että Venäjää vastaan ​​tehdyt menettelyt olivat poliittisesti motivoituneita, syrjiviä ja väärinkäyttäviä, minkä vuoksi jäsenvaltioiden on evättävä oikeusapu Venäjälle.

Ison-Britannian viranomaiset, jotka ovat vastaanottaneet Venäjän oikeusapupyyntöjä, ovat hylänneet ne Yhdistyneen kuningaskunnan yleisen järjestyksen vastaisesti. INTERPOL on myös hylännyt William Browderia koskevat Venäjän pyynnöt ja todennut, että ne ovat pääasiassa poliittisia ja ristiriidassa Interpolin perustuslain kanssa.

"Päinvastoin kuin muissa maissa ja kansainvälisissä elimissä, Kypros näyttää jättävän tahallisesti huomiotta tämän tapauksen kansainvälisen tuomitsemisen ja työskentelee suoraan venäläisten syyllisten kanssa uhrien jälkeen ulkomailla", sanoi Magnitsky Justice -kampanja.

Venäjän ja Kyproksen keskinäisen oikeusapusopimuksen 12 artiklan mukaan Kypros voi kieltäytyä antamasta oikeusapua Venäjälle, jos se on ristiriidassa yleisen järjestyksen perusperiaatteiden kanssa.

"Kypros on Euroopan neuvoston jäsen ja allekirjoittanut keskinäisestä oikeusavusta rikosasioissa tehdyn eurooppalaisen yleissopimuksen, joka sisältää takeet oikeusavun epäämisestä poliittisesti perustelluissa tapauksissa, ja sitä olisi kehotettava tekemään niin nyt", sanoi edustaja Sergei Magnitsky -kampanjaan.

Tämä on toinen kerta tässä kuussa, kun Kyproksen viranomaiset ovat tehneet yhteistyötä Venäjän viranomaisten kanssa poliittisesti perustelluissa asioissa. Aiemmin tässä kuussa Natalia Konovalova, Jukos Oilin tytäryhtiön entinen osakkuusyritys, luovutettiin Kyprokselta Venäjälle kohtaamaan poliittisesti perusteltua vakaumusta Mihail Hodorkovskin tapauksesta, joka on peräisin noin kymmenen vuotta sitten.

Kansallisten oikeusviranomaisten apu poliittisesti motivoituneissa rikosasioissa rikkoo joukkoa kansainvälisiä yleissopimuksia, mukaan lukien YK: n ihmisoikeussopimus ja Euroopan ihmisoikeussopimus.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy miljardin euron Kyproksen järjestelmän yritysten ja itsenäisten ammatinharjoittajien tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt miljardin euron Kyproksen järjestelmän, jolla tuetaan yrityksiä ja itsenäisiä ammatinharjoittajia koronavirusepidemian yhteydessä. Ohjelma hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tuki annetaan valtion takauksina uusille lainoille. Toimenpide on avoin yrityksille, jotka toimivat kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla). Järjestelmän tavoitteena on tarjota likviditeettiä elinkelpoisille yrityksille, jotka ovat kokeneet liiketoiminnan häiriöitä koronavirusepidemian vuoksi.

Komissio totesi, että Kyproksen toimenpide on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Järjestelmä i) koskee erityisesti uusia lainoja, joiden maturiteetti on vähintään kolme kuukautta ja enintään kuusi vuotta; ii) ennakoidaan, että takaus kattaa enintään 70 prosenttia lainapääomasta; iii) säädetään takuun vähimmäiskorvauksesta; iv) sisältää riittävät takeet sen varmistamiseksi, että rahoituksen välittäjät kanavoivat tuen tehokkaasti apua tarvitseville; ja v) varmistaa, että tuki myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021.

Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö jäsenvaltion taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisten puitteiden ehtojen mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi tukitoimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Kilpailupolitiikasta vastaava” sanoi: ”Tämä miljardin euron järjestelmä antaa Kyprokselle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä ja itsenäisiä ammatinharjoittajia antamalla valtion takauksia lainoille. Järjestelmä auttaa näitä yrityksiä ratkaisemaan likviditeetin puutteen, jota he kohtaavat jatkuvan kriisin vuoksi. Jatkamme yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme parhaat ratkaisut yritysten tukemiseksi näinä vaikeina aikoina EU: n sääntöjen mukaisesti. ”

Lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos
Continue Reading

Kroatia

Komissio pitää myönteisenä seuraavaa askelta Kroatian, Kyproksen, Liettuan ja Slovenian elvytys- ja sopeutumissuunnitelmien hyväksymisessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on suhtautunut myönteisesti myönteiseen keskustelu neuvoston täytäntöönpanopäätöksistä Kroatian, Kyproksen, Liettuan ja Slovenian kansallisten elvytys- ja sopeutumissuunnitelmien hyväksymisestä pidettiin 26. heinäkuuta EU: n talous- ja valtiovarainministerien (ECOFIN) epävirallisessa videoneuvottelussa. Näissä suunnitelmissa esitetään toimenpiteet, joita elvytys- ja sopeutumisväline (RRF) tukee. RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi koko EU: ssa. Neuvoston täytäntöönpanopäätökset tehdään virallisesti pian kirjallisella menettelyllä.

Tämä virallinen hyväksyminen tasoittaa tietä enintään 13 prosentin ennakkomaksun maksamiselle kullekin näistä jäsenvaltioista. Komissio pyrkii maksamaan ensimmäisen ennakkomaksun mahdollisimman nopeasti kahdenvälisten rahoitussopimusten ja tarvittaessa lainasopimusten allekirjoittamisen jälkeen. Tämän jälkeen komissio sallii lisämaksut, jotka perustuvat kussakin neuvoston täytäntöönpanopäätöksessä hahmoteltujen välitavoitteiden ja tavoitteiden tyydyttävään toteuttamiseen, mikä heijastaa suunnitelmien kattamien investointien ja uudistusten edistymistä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa