Liity verkostomme!

EU

"Jos emme olisi poistuneet Moldovasta viisi vuotta sitten, olisimme vankilassa emmekä todennäköisesti elossa tänään"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Plahotiuk_Leave_Parliament

Moldova on yksi Euroopan köyhimmistä maista, työttömyys on korkea, ja maa on erittäin riippuvainen rahalähetyksistä tuhansista työskentelevien moldovalaisten ulkomailla. Suuri osa Moldovan väestöstä on romaniankielinen, vaikka myös Venäjän ja Ukrainan vähemmistöjä. Kommunistit olivat hallitsevan puolueen entisen Neuvostoliiton valtiota 1998 kunnes 2009. Koska 2009 Moldovasta tuli enemmän pro-Länsi. Moldova tällä hetkellä pyrkii liittymään Euroopan unioniin, ja on toteuttanut kolmen ensimmäisen vuoden toimintasuunnitelman puitteissa Euroopan naapuruuspolitiikan (ENP), ja on allekirjoittanut kauaskantoinen assosiaatiosopimus EU: n kanssa 2014.

Parlamenttivaalit 2014 kesti lähes kaksi kuukautta ja johti muodostumista vähemmistö koalitio koostuu kahdesta ryhmittymien: liberaali-demokraattinen puolue (PLDM) ja demokraattisen puolueen (PDM). Vastoin alkuperäistä ilmoitukset, PDLM ja PDM eivät myöntäneet liberaalipuolueen johtama Mihai Ghimpun valtaan. Lisäksi ne estetty ehdokkuuden pääministeri vakiintuneiden, Iurie Leanca. Näin varmistettiin, että poliittinen malli esillä Moldovassa vuodesta 2009 on säilynyt, jossa valtion instituutioiden on alistettu kaksi oligarkin poliitikot: Vlad Filat (johtaja PLDM) ja Vlad Plahotniuc (miljardööri, joka tosiasiallinen ohjaa PDM).

Mainos

EU Reporter päätimme tutkia Moldovan nykyistä tilannetta ja maan mahdollisuuksia liittyä EU: hun. Näin tehdessämme käännyimme kahden Moldovan liikemiehen Viorel Topan ja Victor Topan (ei suhdetta) puoleen. Puhuessaan yksinomaan EU Reporter, Viorel sanoi, että oleminen Moldovassa on tullut kestämättömäksi, ja väittää edelleen, että pariskunta joutui Plahotniucin käynnistämien yritysyrityshyökkäysten uhreiksi, mikä johti heidän omaisuutensa pakkolunastukseen.

Topas että ne sanovat syytettiin rikoksista ja tuomittu, syytteistä ja tuomioista että Viorel Topa, puhuu yksinomaan EU Reporter sanoo "olivat selvästi poliittisesti ohjattavia, mistä on osoituksena tapa, jolla ne saatiin; tapaa, jota mikään luonnollinen oikeudenmukaisuuden periaatteita noudattava järjestelmä ei pidä yllä tai tunnusta".

Puhuessaan hyökkääjiä vastaan ​​Topas väitti, että niihin liittyi "merkittäviä Moldovan oikeusjärjestelmän väärinkäytöksiä". Topasin omaisuutta ei ole palautettu eikä heidän rikosoikeudellisia tuomioitaan ole kumottu - Viorelin mukaan Victorin ja Viorelin ja heidän toverinsa, Vladimir Morarin ja Razvan Paveliu, vainot ovat jatkuneet.

Mainos

Puhuessaan EU Reporter, Viorel oli vuorotellen rauhallinen ja sovitteleva, kiihkeitä ja vihainen.

"Olemme periaatteessa pakolaisia", hän sanoi ensin. "Jos emme olisi poistuneet Moldovasta viisi vuotta sitten, olisimme vankilassa ja emme todennäköisesti olisi elossa tänään.

"Ja meitä on paljon enemmän kuin me. On tosiasia, että valtion virastot, mukaan lukien syyttäjänvirasto ja oikeuslaitos, tunnistavat omaisuuden, hyökkäävät sitten varkain ja aloittamalla väärät oikeudenkäynnit. Heräsimme vain yhden päivän huomataksemme, että omaisuus oli siirretty tuntemattomille ihmisille - tämän jälkeen meille kerrottiin, että jos pidämme suusi kiinni, niin on ok. Luultavasti, jos ei, saat rangaistuksia. Jos jatkat, sinut laitetaan vankilaan, ja se on tarina.

"On vaikea selittää hyökkääjää länsimaiselle yhteiskunnalle - se vaatii kaikkia valtion ja lainvalvontaviranomaisia ​​toimimaan osallisina kaiken syyllisen ja lopullisen edunsaajan kanssa. Tähän tarvitaan poliittista vaikutusvaltaa, hallitsevaa poliittista vaikutusvaltaa. , koska sinun on nimitettävä tuomarit ja yleinen syyttäjä. Ja näin Plahotniucista on tullut Moldovan rikkain mies muutamassa vuodessa investoimatta senttiäkään. "

Plahotniucin nousu Moldovan liikeyritysten kärkeen oli varmasti vaikuttava - vuosina 1991-1993 hän toimi erityisasiantuntijana Chişinăun kaupungintaloon liittyvässä alaikäisten rikoksentekijöiden ennaltaehkäisy- ja kuntoutuskeskuksessa. Sitten hän toimi ekonomistina Euro EstHundel Ltd Moldovassa, sitten hän työskenteli Voyage Ltd Moldovassa. Vuosina 1995–1998 hän perusti Angels Moldovan-American Financial Group -ryhmän, jota hän johti vuoteen 2001 asti. Vuosina 2001–2010 hän toimi kaupallisen johtajan tehtävänä ja sen jälkeen Petrom Moldova JSC: n toimitusjohtajana öljyn tuonnin ja jakelun alalla. Vuonna 2005 hänet nimitettiin Victoriabank-liikepankin, yhden Moldovan johtavista pankeista, hallituksen varapuheenjohtajaksi. Vuonna 2006 hänestä tuli sen puheenjohtaja, joka toimi tammikuuhun 2011 asti. Siitä lähtien hän on näennäisesti yksin toiminut. Moldovan poliittisessa maailmassa.

Joten, miten pahamaineinen uskotko Plahotniuc on maailmanlaajuisesta näkökulmasta? Kuinka paljon tiedetään laajuutta hänen väitetyn korruptiota?

"Korruptio on vain yleinen sana - se ei ole vain korruption että puhumme täällä. Kun kaapata valtion instituutioiden, se ei ole vain korruptiota. Kun otat valtio, se ei ole vain korruptiota. Kun sanomme korruptio, meillä on yleensä mielessä lahjuksia tiettyjä helpotuksia, jotain tällaista. Puhumme kaappaamisen valtio. Kuinka hyvin tämä tunnettu? On tunnettua EU, EU: n lähetystö Moldovassa. "

Joten, joka koskee poliittiseen elämään Moldovan, on maa partaalla romahtaa?

"Uskon, että valtio romahti kolme tai neljä vuotta sitten; kun vihdoin ymmärtää, että tapahtuma on tapahtunut, se tarkoittaa, että se tapahtui joskus menneisyydessä.

"Moldova, ei ole paljon oligarkit - on vain yksi vastuuhenkilö. "

Joten, kuka on Vlad Plahotniuc, ja mikä on hänen rooli tässä kaikessa?

"Hän tuli entisestä kommunistihallinnosta, ja hän oli aiemmin parittaja, joka tuli Moldovan entisen presidentin, entisen kommunistihallinnon sisäiseen perheeseen, ja hitaasti hän sai enemmän vaikutusvaltaa - monet ihmiset kutsuivat häntä 'harmaaksi'. Kardinaali "kommunistisesta hallinnosta".

Ja miten tarkalleen ei yritysten ratsioita vaikuttaa molemmat?

"Meillä oli osakkeita kahdessa pankissa, Victoriabank ja Banca de Economii, sekä kahdessa vakuutusyhtiössä. Edustajamme tuli 19. toukokuuta 2010 Victoriabankin osakkeenomistajien kokoukseen ja näki siellä joukon tuntemattomia nuoria, jotka esittivät itsensä uusiksi omistajiksi. Tämä oli suuri shokki, ja se oli ensimmäinen hyökkääjähyökkäys meitä vastaan.

"Samana iltana Victor kävi puhelinkeskustelun, jos voit kutsua sitä niin - Plahotniuc puhui hänelle suoraan ja sanoi: "Olen tehnyt tämän, ja jos sinä julkiset tämän, saat kostoa, koska minulla on kaikki valmiina" .

"Kaksi kuukautta myöhemmin, meillä piti lehdistötilaisuuden, jossa me paljasti kaikki nämä tiedot tästä ryöstö, koska se on kaikki, että se oli, vain ryöstö. No, tämän jälkeen lehdistötilaisuudessa, kaksi viikkoa myöhemmin, Victor sai ensimmäisen haastehakemuksen syyttäjälle, ja viikkoa myöhemmin, sain ensimmäinen haaste. Ja syytteet meitä molemmat olivat täysin tekaistu ja sen pohjalta maksutta vastaan ​​itse, minä tuomittiin poissaolevana, kymmenen vuotta vankeutta.

"Onneksi onnistuimme pakenemaan Moldovasta - onnistuimme vain siinä. Sitten, koska olemme olleet Saksassa, olemme kokeneet toisen raider-hyökkäyksen Moldovassa omistuksiamme vastaan, perustuen täysin väärennettyihin oikeudellisiin asiakirjoihin, joita allekirjoittaneet henkilöt, joita ei ole olemassa, miljardien, biljoonien ja gazillionien vaateet, ehdottomasti väärennetyt. Kaikki oikeudenkäynnit pidettiin salassa, eikä meillä ollut lainkaan tietoa niistä, meille ilmoitettiin yksinkertaisesti, että emme enää olleet osakkeenomistajiemme omistajia.

"Tietenkin, Raider hyökkäys, salassapito on ehdottoman tärkeää.

"Jotta ihmiset Moldova, heille puhua totta, tarkoittaa ottaa iso riski. Virkamiesten EU, se ei, niin miksi he eivät puhuneet totuutta Moldovan viisi vuotta? Tämä on keskeinen kysymys keskusteluamme, miten niin sanottu sivistynyt maailma on reagoinut tilanteeseen Moldovassa. Onko tämä ollut toleranssia tai osasyyllinen? "

Jos, kuten sanot, EU: n virkamiehet tiesivät Moldovan tilanne, entä Yhdysvaltain suurlähetystössä Chisinaussa? Se tuntui hyvin vastahakoisia äskettäin viitatessaan Plahotniuc koskevat korruptiota?

"Se ei ole vain kysymys Yhdysvaltain suurlähetystö - useimmat suurlähetystöjen Moldovan viihtyvät, ja mainita ongelman byrokraattinen kannalta, mainitsematta todellinen ongelma, ja tämä on juuri Plahotniuc tarvitsee niistä. "

Mitä voit kertoa minulle työstä DA foorumi?

"Nimikirjaimet seistä Ihmisarvo ja totuus Romanian - Tiedän paljon ihmisiä, jotka työskentelevät foorumi, se on Kansalaisfoorumi, ja ne kaikki ralli muutosten aikaansaaminen Moldovassa. Ne ovat kaikki hyvin erilaisia ​​ihmisiä - erilaisia ​​kulttuurisia tasoja, erilaisia ​​sosiaalisia tasolla. Kaikki ne on yhteistä on yleinen ongelma. He haluaisivat selviytyä kansakuntana, itsensä ja lapsensa. On 25 johtajia tällä alustalla - yksi niistä on meidän entinen asianajaja. Kannatan DA kansalaisena ja ihmisenä, mutta en ole yksi alkuperäisiltä alustan. "

Entinen osakkuusyhtiö Plahotniuc, Vladimir Filat, on hiljattain pidätetty. Mitä teet tämän?

"Minun henkilökohtainen mielipiteeni - Tiesin Filat pitkään, Ajattelin, että hän oli hyvä ihminen. Vuonna 2013 hän kuitenkin petti kaikki. Mutta sitten, ilmeisesti, hän ja Plahotniuc iski sopimus - hän luovutti joka avain valtion laitos yli Plahotniucille. Tätä pidin anteeksiantamattomana - emme ole kommunikoineet sen jälkeen. Nyt hän on vankilassa, mitä voin sanoa? Kukaan ei tiedä tarkalleen, mistä häntä on syytetty, mistä häntä on syytetty. ". "

Onko kukaan koskaan pystynyt syyttää Plahotniuc, nostaa syytteen häntä vastaan?

"Jos olet vain joku Moldovassa, jopa ulkomaalainen, ja edustat jotain, se tarkoittaa, että sinua vastaan ​​on rikosoikeudenkäynti jonkun kassakaapissa. Ja on vain yksi henkilö, jolla ei ole mitään tapausta häntä vastaan, ja se on Plahotniuc. "

Joten, kun otetaan huomioon, mitä tiedät, teidän mielestänne on Moldova sovi olla perheenjäsen valtioiden Euroopan unionin tällä hetkellä?

"Sovi? En tiedä. Kuinka voimme selittää, että vaikka Moldova on väitetysti demokraattinen maa, se on niin korruptiossa? Noin 4 miljardia euroa EU: n varoja on ryöstetty Plahotniucin hallinnon toimesta - hän on saavuttanut tämän hallitsemalla oikeuslaitosta, lainvalvontaa, syyttäjiä ja ehkä kaikkein sanottavimmin tiedotusvälineitä, joista hän hallitsee noin 80 prosenttia. Moldovan "byrokraattinen kone" tekee juuri sen, mitä Plahotniuc haluaa, ja uskon, että kestää kauan traagisesti, ennen kuin voimme olla osa EU: ta, kunhan Plahotniucin annetaan vaikuttaa. Haluan myös lisätä, että kun aloitimme Eurooppa-kannattavan kurssin Moldovassa muutama vuosi sitten, kansan tuki tätä ajatusta oli noin 80 prosenttia, valitettavasti nyt se on laskenut 30 prosenttiin. ”

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa