Liity verkostomme!

EU

Vaatimuksiin EU asettaa Venäjän-tyyli pakotteita Thaimaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

thaimaa-4_2921836bEU: lla on edessään painostusta harkita Venäjän tyyppisiä taloudellisia pakotteita Thaimaan hallitsevaan sotilasjuntaan kohdistuvan jatkuvan huolenaiheiden joukossa ihmisoikeusloukkauksista kansainvälisten kalastussääntöjen noudattamatta jättämiseen.

Oikeusryhmien mukaan kohdennettuihin toimiin juntan yksilöitä ja heitä tukevia yrityksiä vastaan ​​on "hyvä asia tehdä".

He puolustavat mahdollisia seuraamuksia, koska heidän mielestään junta ei "riitä" tekemään puutteita oikeuksien loukkauksiin Thaimaassa, mukaan lukien kalastusalalla työskentelevien heikot olosuhteet.

Mainos

Thaimaan yritykset toivovat, ettei pakotteita tule olemaan, sillä Kaakkois-Aasian kaikkein vientiriippuvainen talous Singaporen jälkeen yrittää elvyttää talouttaan.

Vaikka EU on toistuvasti vaatinut Thaimaan demokraattisen prosessin palauttamista sekä paluuta demokraattisiin vaaleihin ja hyvään hallintotapaan, monet väittävät, että EU: n kauppapolitiikkaa voitaisiin "paremmin käyttää" torjuttaessa ihmisoikeusloukkauksia kaikkialla maailmassa.

Venäjän tyyppiset pakotteet väittävät kannustavan armeijaa nopeuttamaan tätä aikataulua ja laatimaan uskottavan etenemissuunnitelman kohti demokratisoitumisprosesseja, joihin heidän mukaansa tällä hetkellä liittyy "pitkiä viivästyksiä ja viivästyksiä".

Mainos

Lähde Human Rights Watchissa, yhdysvaltalaisessa kansainvälisessä kansalaisjärjestössä, sanoi: "Jatkuvien oikeuksien loukkausten, mukaan lukien oikeusvaltioperiaatteen ja demokratian kunnioittamisen puute, vuoksi on ehdottomasti perusteltava äärimmäisempiä toimia vastaan Thaimaa."

Thaimaa pysyy alhaisimmissa Tier 3 -luokassa maissa, joissa ihmiskaupan tilastot ovat huonoimmat. Tier 3 -maat ovat maita, jotka Washingtonin mielestä eivät noudata täysin eivätkä tee merkittäviä ponnisteluja tämän saavuttamiseksi.

Reutersin äskettäin tekemä tutkimus nosti esiin myös kysymyksiä Thaimaan oletetusta tukahduttamisesta tuottoisiin ihmiskaupan syndikaatteihin.

Aiemmin tässä kuussa Euroopan parlamentin hyväksymässä päätöslauselmassa ilmaistiin huoli ihmisoikeuksien "heikentymisestä" Thaimaassa toukokuun 2014 vallankaappauksen jälkeen ja kehotettiin Euroopan ulkosuhdehallintoa (EUH) ja EU: n Thaimaassa sijaitsevaa valtuuskuntaa "käyttämään kaikkia käytettävissä olevia välineitä". varmistaa ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion kunnioittaminen Thaimaassa.

Päätöslauselmassa kannatetaan "taloudellisen ja poliittisen painostuksen ylläpitämistä Thaimaan paluun varmistamiseksi demokraattisen hallinnon palauttamiseksi" ja muistutetaan Thaimaan hallitusta, että "vapaakauppasopimuksen (FTA) sekä kumppanuus- ja yhteistyösopimuksen (PCA) suhteen" ei ole odotettavissa edistystä ". EU ja Thaimaa "niin kauan kuin sotilasjunta pysyy vallassa".

EU on Thaimaan kolmanneksi suurin kauppakumppani, ja parlamentin jäsenten 8. lokakuuta hyväksymässä päätöslauselmassa todetaan, että EU: n kauppasopimusten, kuten vapaakauppasopimuksen, josta Thaimaan kanssa käytävät neuvottelut on keskeytetty vallankaappauksen jälkeen, "on perustuttava arvoihin, mukaan lukien oikeudenmukaiset ja eettiset kauppa ja ihmisoikeudet ".

Kaikkien poliittisten puolueiden tukemassa ehdotuksessa väitetään edelleen, että EU: n kauppakumppaneiden "on kunnioitettava ja tuettava" kansainvälisiä työntekijöiden oikeuksia, ja kehottaa komissiota asettamaan "etusijalle" sen varmistamiseksi, että kauppakumppanit panevat täytäntöön keskeisiä työelämän normeja, kuten työmarkkinoiden lakkauttamista koskevat säännökset. lapsityövoimaa, äläkä käytä ihmiskauppaa tai pakkotyötä.

Tällaisia ​​vaatimuksia vahvistaa EU: n uusi Kauppaa kaikille -strategia, jonka mukaan EU: n kuluttajien on luotettava ympäristön ja sosiaalisen suojelun toimintaan, jotta he luottavat ostamiinsa (kala) tuotteisiin, mistä ne ovat peräisin, ja että heidän tuotannossaan kunnioitetaan. ihmisoikeudet, sosiaalinen ja ympäristönsuojelu.

"Monet ihmiset ovat" strategian mukaan "huolissaan kauppapolitiikan mahdollisista vaikutuksista heidän jokapäiväiseen elämäänsä. He haluavat myös olla vakuuttuneita siitä, että ulkomailta ostamansa tuotteet valmistetaan oikeudenmukaisissa työoloissa ja vahingoittamatta ympäristöä. "

Seuraamusten vauhti on kasvamassa, kun Thaimaassa tapahtuvaa laitonta ja ilmoittamatonta kalastusta koskevan EU: n päätöksen määräaika 31. lokakuuta lähestyy.

Euroopan komission lähteen mukaan EU todennäköisesti säilyttää "keltaisen kortin" tai varoituksen Thaimaasta, ennen kuin se tekee joulukuussa lopullisen päätöksen "punaisen kortin" myöntämisestä ja Thaimaan EU: hun tuonnin kieltämisestä. kalastustuotteet.

Tuhansia laittomia aluksia on paljastettu Thaimaan uusien hallituksen asetusten seurauksena, jotka EU on asettanut painostukseksi kalastussäännösten noudattamiseksi.

Yli 8,000 troolaria 22 maakunnassa saattoi menettää kaupallisen kalastuslisenssin, kun tarkastukset paljastivat, että rekisteröintinumero ei vastannut aluksia, vaikka monet eivät olleet uusineet lupiaan vuosia.

Jos kaikki veneet kielletään, se olisi lamauttava isku Thaimaan kalastusteollisuudelle, joka työllistää noin 300,000 XNUMX ihmistä.

EU on Thaimaan neljänneksi suurin kalastustuotteiden markkina ASEANin, Yhdysvaltojen ja Japanin jälkeen. Vuonna 2014 vienti EU: hun oli 10.29% Thaimaan kokonaislähetyksen arvosta, ja viime vuonna kalastustuotteiden vienti EU: hun kasvoi 4.36% 23.66 miljardiin dollariin.

Määräajan lähestyessä Fraser Cameron, Brysselissä sijaitsevasta EU-Aasian keskuksesta, kertoi tälle verkkosivustolle: "Thaimaan hallitus odottaa innokkaasti EU: n päätöstä tällä viikolla siitä, onko Thaimaa tehnyt tarpeeksi laittoman kalastuksen ongelman ratkaisemiseksi. Jos EU ottaisi käyttöön sanktioita Thaimaan merenelävien viennille, sillä olisi suuri vaikutus, koska Eurooppa on Thaimaan kalastustuotteiden tärkein kohde. "

Komission ympäristö-, meri- ja kalastusosaston edustaja sanoi: "LIS-kalastusta koskeva prosessi on ollut käynnissä huhtikuusta lähtien Thaimaan ja komission välillä, mutta emme välttämättä tee päätöstä 31. lokakuuta. Käynnissä oleva vuoropuhelu päättyy sitten ja sitten meidän on arvioitava tiedot ja päätettävä lähikuukausina, mitkä ovat seuraavat vaiheet. "

Samaan aikaan Thaimaan pääministeri kenraali Prayut Chan-o-cha, joka johti vuoden 2014 vallankaappausta, on käynnistänyt niin kutsutun "viehättävän hyökkäyksen", jonka tarkoituksena on palauttaa ulkomaisten sijoittajien luottamus maan vaikeuksiin.

Hän aloitti pääministeri tapaa toimitusjohtajat -sarjan maanantaina (26. lokakuuta) pyrkiessään lisäämään investointeja Thaimaassa.

Trevor Negus, AAT: n toimitusjohtaja, Fordin ja Mazdan yhteisyritys, kehotti Thaimaan hallitusta nopeuttamaan investointeja infrastruktuuriin, erityisesti maaliikenteeseen, "koska tiet ovat rappeutuneessa tilassa".

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa