Liity verkostomme!

Kiina

UK vierailu esittelee EU: n ja Kiinan suhteiden

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Kiina ja EU

Teksti näytetään, kun kuvaa ei näytetä
 
Kirjoittanut Luigi Gambardella (Kiina Daily)
Teksti näytetään, kun kuvaa ei näytetä
Presidentti Xi Jinping ja pääministeri David Cameron vierailevat pubissa prinsessa Risborough'ssa lähellä Checkersia Englannissa. [VALOKUVA WU ZHIYI / KIINA PÄIVITTÄIN]
Euroopan unionin ja Kiinan välisten taloussuhteiden vahvistaminen on tärkeämpää kuin koskaan aikana, jolloin Kiinan talous hidastuu ja jotkut EU: n jäsenet kamppailevat säästötoimien kanssa.

Kiinan presidentin Xi Jinpingin vierailulla Yhdistyneessä kuningaskunnassa Yhdistyneen kuningaskunnan hallitus on puhunut kultaisen ajan alkamisesta kahden maan välisissä suhteissa. Osapuolet allekirjoittivat erilaisia ​​liiketoimintasopimuksia, joiden kokonaissumma oli noin 40 miljardia puntaa (62 miljardia dollaria) keskiviikkona antamalla aineen noille sanoille. Itse asiassa Talous- ja yritystutkimuskeskuksen äskettäin julkaisemassa raportissa arvioidaan, että yli 105 miljardia puntaa kiinalaisia ​​investointeja virtaa Yhdistyneen kuningaskunnan infrastruktuuriin - lähinnä kuljetus- ja ydinenergiaan - ja kiinteistöihin vuoteen 2025 mennessä.

Mainos

Samaan aikaan Xi: n peräkkäiset valtiovierailut muihin Euroopan maihin - viime vuonna hän vietti 11 päivää Alankomaissa, Ranskassa, Saksassa ja Belgiassa - heijastavat EU: n strategista asemaa Kiinan ulko- ja talouspolitiikassa .

Ison-Britannian pääministeri David Cameron yhdessä Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kanssa ovat kenties kaikkein tulevaisuuteen suuntautuneita ja käytännöllisimpiä hallituksen johtajia Kiinassa.

Cameronin hallinto oli ensimmäinen suuren länsimaan hallitus, joka oli ymmärtänyt Kiinan johtaman Aasian infrastruktuurin investointipankin merkityksen. Ison-Britannian hallitus on ymmärtänyt hyvin Xin Belt and Road Initiative -aloitteen ja valtavat mahdollisuudet, joita tämä tuo esiin Ison-Britannian yrityksille sekä Ison-Britannian rajojen sisällä, että Kiinaan ja Eurooppaan suuntautuvat lisäsijoitukset kohdistuvat infrastruktuurin yhteissijoituksiin hankkeita Silk Roadin talousvyöhykkeen ja 21st Century Maritime Silk Roadin varrella.

Mainos

Mahdollisuudet toteuttaa tällaisia ​​yhteissijoituksia kiinalaisten ja eurooppalaisten toimijoiden välillä ovat huomattavat osapuolten täydentävän asiantuntemuksen ansiosta. Ison-Britannian ja eurooppalaiset yritykset voivat osallistua kokemuksillaan esimerkiksi projektinhallintaan, ympäristönsuojeluun, suunnitteluun ja suunnitteluun, kun taas kiinalaiset yritykset voivat tuoda huippuosaamisensa tekniikan, infrastruktuurin ja tekniikan aloilla - esimerkkinä ZTE, joka investoi voimakkaasti 5G-tekniikassa - ja taloudellinen tuki.

Tätä voittokaavaa tulisi hyödyntää molempiin suuntiin: EU kohti Aasiaa ja Kiinaa, mutta myös Kiina kohti EU: ta. Eurooppa on Belt and Road Initiative -aloitteeseen osallistuvien alueiden ainoa kehittynyt alue.

Junckerin suunnitelma, jota nyt virallisesti kutsutaan Euroopan investointisuunnitelmaksi, voi olla erinomainen katalysaattori Kiinan investoinneille koko EU: ssa. Suunnitelman käyttöönotosta aiemmin tänä vuonna EU on ollut ensimmäinen, joka on lähentänyt Kiinan kiinnostusta lisätä investointejaan Euroopassa tavoitteenaan kanavoida investointeja kriittisillä talouden aloilla.

Jos tänään kiinalaiset sijoittajat kohdentavat pääasiassa perinteisiä aloja, kuten liikenne, energia ja kiinteistöt, kyseinen sektori laajenee lähitulevaisuudessa. Kiinan hallituksen kansalliset strategiat China Manufacturing 2025 ja Internet Plus, jotka kohdistuvat korkean teknologian valmistukseen, älykkääseen logistiikkaan, sähköiseen kaupankäyntiin, big data -palveluun ja nopeisiin laajakaistainfrastruktuureihin, auttavat laajentamaan Kiinan, Ison-Britannian sekä Kiinan ja EU: n yhteistyötä ja investointeja tulevaisuudessa.

Tämän päivän maailma on digitaalinen. Rakennetaan digitaalinen silkkitie, joka yhdistää Euroopan ja Kiinan. Jos Kiina ja Eurooppa pystyisivät luomaan yhteisen kyberavaruuden, ne perustaisivat 2 miljardin Internet-käyttäjän markkinat. Yhteiset digitaalimarkkinat Euroopan ja Kiinan välillä edellyttävät joukkoa toimia, mukaan lukien muun muassa Kiinan ja EU: n sääntöjen yhdenmukaistaminen digitaalisen sisällön verkkokaupoissa, IP-järjestelmien yhdenmukaistaminen, veronalennus, kohtuuhintaisten pakettitoimitusten edistäminen ja muita asioita . Mutta kaikki nämä voidaan selvittää digitaalisten siteiden potentiaalin hyödyntämiseksi.

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa