Liity verkostomme!

EU

Johtava parlamentin jäsen kehottaa Thaimaa tekemään enemmän laittoman kalastuksen kauhistavien vaikutusten torjumiseksi

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

150512010537-pkg-mohsin-CFP-Thaimaa-kalastus-orja-kalkittu-00020507-exlarge-169Johtava parlamentin jäsen on kehottanut Thaimaan viranomaisia ​​tekemään enemmän torjumaan maassa tapahtuvan laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän kalastuksen "kammottavia ja kauhistuttavia" seurauksia.

Linnea Engstrom, vihreiden ruotsalaisten Euroopan parlamentin jäsen ja Euroopan parlamentin kalatalousvaliokunnan varapuheenjohtaja, sanoo, että ihmisoikeusloukkausten yhdistäminen tuleviin EU: n ja Thaimaan välisiin vapaakauppasopimuksiin voisi toimia "kannustimena" tilanteen parantamiseksi.

Hänen kommenttinsa mukaan Thaimaalle on tulossa 31. lokakuuta asetettu määräaika noudattaa IUU-asetusta, jossa vahvistetaan kansainvälinen kalastuslainsäädäntö.

Mainos

EU asetti määräajan, ja LIS-asetusten noudattamatta jättäminen voi johtaa siihen, että Thaimaalle myönnetään "punainen kortti", toisin sanoen EU: n Thaimaan kalastusviennin kielto, mikä lamauttaa jo vaikeuksissa olevan Thaimaan talouden.

Vuonna yksinoikeudella haastattelun EU ReporterEngstrom sanoi tukevansa täysin EU: n politiikkaa laittoman kalastuksen suhteen Thaimaassa sanoen: "Thaimaan vesillä tapahtuva suuri liikakalastus ruokkii ihmiskauppatilannetta, kun veneet joutuvat menemään yhä kauemmas etsimään aikaisemmin käytettyjä kaloja. Pyrkimys halpojen meren antimien nauttimiseen EU: ssa ja Yhdysvalloissa on oma osuutensa. "

Hän lisäsi: "Lukeminen ihmiskaupan kohteeksi joutuneista kambodžalaisista, vietnamilaisista ja burmalaisista köyhistä viljelijöistä, joita petetään ja myydään Thaimaan kalastusteollisuudelle, on kammottava ja kauhistuttava tarina. Thaimaan tulisi tarjota ihmisilleen hyvät työolot ja todelliset työvoimamahdollisuudet ja harkita lähestymistapa kalastukseen. "

Mainos

Engstrom jatkoi: "Vapaakauppasuunnitelma näyttää edelleen painavan suurempaa poliittista tasapainoa kuin tarve lopettaa se, mitä entinen EU: n komission jäsen kutsui kerran" valtamerien vitsaukseksi ".

"Vihreät Euroopan parlamentissa ovat aiemmin kannattaneet nimenomaisten viittausten sisällyttämistä LIS-asetukseen EU: n neuvottelemiin vapaakauppasopimuksiin. Vaikka LIS-asetus ei kata ihmisoikeusloukkauksia, sen voidaan silti nähdä ehdottomana edellytyksenä pystyttävä seuraamaan asianmukaisesti kalastusalan tapahtumia, etenkin muista maista peräisin olevien laivastojen osalta. "

Thaimaa, joka on maailman suurin tonnikalasäilykkeiden tuottaja ja kasvava kalastustuotteiden viejä eurooppalaisille kuluttajille, joutui Euroopan komission laituriin huhtikuussa, kun EU myönsi sille `` keltaisen kortin '' LIS-säännösten rikkomisesta.

Komissio totesi, että "vuodesta 2011 havaittujen kriittisten heikkouksien suhteen ei ole saavutettu juurikaan edistystä tai ei ollenkaan".

Ellei Thaimaa kunnioita kansainvälistä oikeutta, se saattaa tämän kuukauden loppuun mennessä kärsiä EU: n rikkomusmenettelyjen kärjistymisestä, mukaan lukien "punaisen kortin" tuontikielto.

Engstrom sanoi: "Jos Thaimaa ei noudata kansainvälisiä sääntöjä laillisen kalastuksen suhteen ja myös omaa kansallista lainsäädäntöään, jäljitettävyyttä ja parantamisen mahdollisuuksia ei ole. Niinpä LIS-asetusta on pidettävä kannustin asianmukaiseen seurantaan, joka voi epäsuorasti vauhdittaa prosessia, jossa alan ihmiskauppa ja orjuus voidaan havaita ja toivottavasti torjua.

"On selvää, että suurin paine, joka on johtanut maihin, joihin Thaimaan tapaan on annettu keltainen kortti muuttamaan käyttäytymistään, on ollut pakotteiden uhka. Ilman pelkästään kalakaupan pakotteiden uhkaa näitä parannuksia ei olisi tehty niin monessa maassa. "

Thaimaa syytetään erityisesti kalastuksesta ilman voimassa olevaa lupaa tai alusten seurantajärjestelmää (VMS), aluksen henkilöllisyyden väärentämisestä ja salaamisesta, maahantulo-, poistumis- ja saalistietojen tallentamatta jättämisestä ja rannikkovirkamiesten työn estämisestä.

Thaimaan merenelintarviketeollisuuden työntekijöiden työolot on tuomittu, ja Fairfood International julkaisi aiemmin tänä vuonna raportin, jossa vaaditaan toimia "vakavien ihmisoikeuksien ja työntekijöiden oikeuksien väärinkäytösten" torjumiseksi.

Jotkut Thaimaan tiedotusvälineiden raportit viittaavat siihen, että EU on jatkanut LIS-asetuksen noudattamisen määräaikaa 31. lokakuuta. Komissio on kumonnut tämän ja Engstrom sanoo olevansa sitä vastaan, että Thaimaalle annetaan enemmän aikaa.

"Ei, en tue sitä. Luen Thaimaan omaa" Ihmiskauppa 2014 -maaraporttia "olin iloinen siitä, että Thaimaan hallinto näytti ottavan siirtotyöläisten kauppaa ja LIS-kalastusta vakavasti. Se oli Thaimaan tehtävä. hallinto pitämään omassa maaraportissaan esitetyt lupaukset. "

"Mutta", hän lisäsi, "tämä prosessi näyttää epäonnistuneen, ja on sanottava, että tällaisten suurten muutosten hallinta tuntui mahdottomalta niin lyhyessä ajassa.

"Thaimaan johto näytti suhtautuneen LIS-asetukseen vakavasti, mutta koska kalatalousalan tilanne on ollut niin huonossa tilassa ja laiminlyöty niin monen vuoden ajan, tehtävää näyttää mahdottomalta hoitaa niin lyhyessä ajassa. aika."

Hän kertoi tälle verkkosivustolle: "Mikä on ehkä vielä silmiinpistävämpää, se mainitaan selvästi myös mainitussa maaraportissa, toisin sanoen tarve torjua korkean tason byrokraattien ja poliisien korruptiota ja tehdä yhteistyötä naapurimaiden kanssa suojella paremmin kansalaisiaan. "

Engstrom kirjoittaa parhaillaan parlamentille mietintöä kalastuksesta, joka keskittyy pääasiassa EU: n ulkoiseen laivastoon ja sopimuksiin, jotka EU: lla on "kolmansien maiden" kanssa.

Hän sanoi: "Meidän on lisättävä avoimuutta ja saatava enemmän tietoa jäsenvaltioihin kuuluvista laivastoista ja siitä, kuinka paljon ne pyytävät erikseen. Nykyään ei ole mahdollista tietää, kuinka paljon kalaa pyydetään esimerkiksi yksityisten sopimusten nojalla. Tiedämme vain, kuinka paljon kalaa pyydetään kokonaan, mutta meillä ei ole tietoa aluksista ja niiden saaliista. Tämä on tärkeä askel liikakalastuksen lopettamiseksi monien kehitysmaiden vesillä. "

Kun vaalit on nyt lykätty vuoden 2017 puoliväliin, Engstrom kehotti Thaimaaakin "avaamaan vapaat ja oikeudenmukaiset vaalit".

Ympäristön, meriasioiden ja kalastuksen pääosaston edustaja komissiossa sanoi: "Kaikissa tapauksissa ennalta määritelty maa (joka on merkitty keltaisella kortilla), Thaimaa sai ehdotetun toimintasuunnitelman puutteiden korjaamiseksi.

Hän sanoi: "Ennalta määritellyllä maalla on sitten kuusi kuukautta aikaa neuvotella komission kanssa ja ratkaista sen ongelmat. Vuoropuhelu Thaimaan kanssa on meneillään ja komissio työskentelee pysyvästi Thaimaan viranomaisten kanssa. Tällä hetkellä , komissio ei ole vielä tehnyt päätöstä eikä voi kuvitella analyysin lopputulosta.

"Thaimaalle tämä kausi on päättymässä lokakuun lopussa. Euroopan komissio ei ole vielä tehnyt päätöstä Thaimaan jatkamisesta."

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa