Liity verkostomme!

Ebola

Naiset pelkää synnyttää terveyskeskukset, jos ne kiinni Ebola johtaa suurempiin äitien ja vastasyntyneiden kuolleisuus Sierra Leonessa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ebola-guinea-bodyHuolimatta riittävästä määrästä äitien terveydenhuollon työntekijöitä, jotka ilmestyvät työhön, uusi tutkimus julkaistiin tänään (ti 6th Lokakuu) paljastaa, että potilaat pysyivät poissa omasta vaarastaan ​​pelätessään taudin tarttumisen. Johtavan kansainvälisen kehitysjärjestön, VSO: n tilaama, Liverpoolin trooppisen lääketieteen koulun äitien ja vastasyntyneiden terveyden keskuksen toteuttama tutkimus on osoittanut, että Ebola vaikuttaa tuhoisasti Sierra Leonen raskaana oleviin naisiin ja vastasyntyneisiin lapsiin.

Tutkimus tehtiin yhteistyössä WaterAidin ja Sierra Leonen terveys- ja saniteettiministeriön kanssa helmikuusta heinäkuuhun 2015. Tiedot kerättiin 81 haastatellulta ja 76 terveydenhuoltolaitokselta eri puolilla maata, jotka tarjoavat kiireellistä synnytystä ja vastasyntyneitä.

Tärkeimmät havainnot epidemian aikana tehdystä raportista:

Mainos
 • 18% vähemmän naisia, jotka saavat synnytystä edeltävää hoitoa.
 • Postnataalista hoitoa saavien naisten määrä väheni 22%.
 • 11% vähemmän toimituksia terveydenhuollon keskuksissa.
 • Äitien kuolemien kasvu 30%.
 • 24% lisääntynyt vastasyntyneiden kuolema.
 • Äitiyshoidon yhdeksästä kriittisestä alueesta seitsemän tarjottiin edelleen.

Tuntematon äiti Tonkolilin piiriltä selitti, miksi hän vältteli terveydenhoitokeskusta: ”Kun olin synnytyksessä, pelkäsin tulla sairaalaan. Minun on toimitettava kotona. ”

Tuntematon valtion terveysalan sairaanhoitaja ilmaisee turhautumisensa, kun hänen avunsa hylättiin:

"Tarvitsemme lisää herkistymistä, koska jotkut ihmiset ovat hyvin itsepäinen. Viesti on toistettava, koska jotkut ihmiset käyttävät edelleen perinteistä käytäntöä. Kun joku on sairas, hän vie heidät yrittäjälle sairaalan sijasta, joten tauti jatkoi leviämistä. "

Mainos

Toinen tuntematon valtion terveysalan sairaanhoitaja sanoi: ”He pitävät siitä mieluummin, kun tapaat heitä klinikan ulkopuolella. Kun kysyt heiltä, ​​miksi he eivät mene klinikalle synnytystä edeltävään hoitoon tai rokotukseen, he kertovat, että he pelkäävät mennä, koska Ebola oli tuolloin huipussaan tässä yhteisössä. Yhteisö pelkäsi tulla klinikalle. "                                                                                                               

Sierra Leonen VSO: n maajohtaja Peter Nderitu sanoi: "Ennen Ebola-epidemiaa olimme työskennelleet Sierra Leonen terveysministeriön kanssa kuusi vuotta äitien ja vastasyntyneiden kuolleisuuden vähentämiseksi ja olemme edistyneet hyvin. Huolimatta tämän tuhoisan taudinpurkauksen vaikutuksista jatkamme edelleen tekemäämme työhön. Tämä tutkimus osoittaa, että Sierra Leonen terveydenhuoltojärjestelmä pystyi edelleen tarjoamaan potilaiden perusterveydenhuoltoa koko Ebola-kriisin ajan, mutta todellinen haaste oli yleisön luottamuksen puute näiden palvelujen turvallisuuteen tuona vaikeana aikana. Julkisen luottamuksen palauttaminen terveyspalveluihin on ratkaisevan tärkeää äitien ja vastasyntyneiden terveyden parantamiseksi. VSO jatkaa yhteistyötä hallituksen kanssa auttamalla äskettäin käynnistetyn kansallisen ebolan elvytys- ja sietokykysuunnitelman toteuttamisessa.

Tohtori Charles Ameh Liverpoolin trooppisen lääketieteen koulun äitien ja vastasyntyneiden terveydenhuollon keskuksesta (CMNH) sanoi: "CMNH on työskennellyt Sierra Leonen hallituksen kanssa vuodesta 2009 ja auttanut vähentämään äitien ja vastasyntyneiden kuolleisuutta kouluttamalla paikallisia terveydenhuollon työntekijöitä hätätilanteessa. synnytyshoito. Tämä tutkimus herättää vakavaa huolta siitä, että äidit eivät pääse palveluihin. Tarkastamattomat raskauden komplikaatiot vaarantavat heidän elämänsä ja vauvojensa hengen. Äitien ja vastasyntyneiden kuolemien väistämätön kasvu on tragedia heidän perheilleen ja koko maalle. Jatkamme yhteistyötä hallituksen ja terveydenhuollon työntekijöiden kanssa eräiden Sierra Leonen kohtaamien Ebolan jälkeisten haasteiden voittamiseksi. "

Tärkeimmät suositukset raportista:

 • Toteutetaan valtakunnallisia, pitkäaikaisia ​​terveyskasvatusohjelmia, joiden tarkoituksena on tiedottaa kansalaisille tärkeistä synnytys- ja synnytyksen jälkeisistä hoitokäynneistä ja avustetusta synnytyksestä.
 • Ebolan valistuskampanjoita jatketaan lähitulevaisuudessa, jotta vältetään uudestisyntyminen "selkeillä" alueilla.
 • Toteutetaan toimenpiteitä kansalaisten luottamuksen lisäämiseksi, esimerkiksi parantamalla terveydenhuoltolaitosten valmiuksia ja parantamalla turvallisten ja laadukkaiden palvelujen tarjontaa.
 • Taudin täydellinen hävittäminen on edelleen jäljellä muilla alueilla.
 • Tulevien tautitapausten varalta on toteutettava toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että yleisön luottamus palveluihin ei häviä.

Raportti on tuonut esiin joitain aukkoja, joita VSO auttaa korjaamaan seuraavasti:

 • Lähettää ammattitaitoisia lääketieteellisiä vapaaehtoisia tarjoamaan työpaikalla tapahtuvaa koulutusta ja mentorointia paikallisille terveydenhuollon työntekijöille, mikä parantaa äitien terveystuloksia.
 • Perustetaan jatko-opiskelijoiden lääketieteellinen koulutusohjelma ja alueelliset koulutuslaitokset Sierra Leoneen yhteisön terveydenhuollon työntekijöille.
 • Vahvistetaan lähetysjärjestelmiä, tarjotaan terveysteknisiä neuvoja ja perustetaan vakiotoimintamenetelmät perus- ja kattaville synnytyskeskuksille.
 • Tuki Ebolan valistuskampanjoille.

Ebola

Rokote #Ebolaa vastaan ​​- Komissio myöntää uudet myyntiluvat

Julkaistu

on

Euroopan komissio teki 1. heinäkuuta päätöksen myyntilupien myöntämisestä Janssen-yhtiölle, Johnson & Johnson -yhtiölle, Ebola-rokotetta varten. Lupa myönnettiin yhdessä kuukaudessa, mikä lyhensi päätöksentekoprosessin ajoitusta puoleen, mikä osoittaa edelleen komission sitoutumisen asettaa kansanterveyden suojelu etusijalle.

Uutta Ebola-rokotetta, joka koostuu kahdesta komponentista, nimeltään Zabdeno ja Mvabea, oli kehitteillä komission tuella. Tämä päätös seuraa Euroopan lääkeviraston (EMA) suositusta, joka on arvioinut rokotteen hyödyt ja riskit.

Terveys- ja elintarviketurvallisuuskomissaari Stella Kyriakides sanoi: "Tämä on toinen Ebola-rokote, jonka komissio hyväksyy alle vuodessa, ja vahvistaa jälleen kerran, että EU on edelleen eturintamassa maailmanlaajuisessa pyrkimyksessä pelastaa ihmishenkiä tältä virukselta. Tiedämme hyvin hyvin koronaviruskriisistä, että virukset eivät kunnioita rajoja - toisten terveyden suojeleminen suojelee kaikkien terveyttä. "

Tutkimuskomissaari Mariya Gabriel sanoi: "Voimme olla iloisia siitä, että olemme tukeneet Ebola-rokotteen kehittämistä EU: n rahoituksella yhteistyössä Euroopan lääkealan kanssa Innovatiiviset lääkkeet -aloitteen puitteissa. Ebola-aloitteet tuottavat nyt hedelmää. Tämä osoittaa jälleen kerran yhteistyön ja eurooppalaisen t & k-johtajuuden voiman torjua maailmanlaajuisia terveysuhkia. "

Mainos

Kuten EMA selitti, kun se suositeltu Viime helmikuussa hyväksytyn immuunijärjestelmän kykyä reagoida virukseen Zabdeno- ja Mvabea-rokotusten jälkeen tutkittiin yhteensä 3,367 XNUMX aikuisella, nuorella ja lapsella, jotka osallistuivat viiteen kliiniseen tutkimukseen Euroopassa, Afrikassa ja Yhdysvalloissa.

Rokotteen kehittäminen on tulosta useiden hankkeiden tiukasta työstä, joita on rahoitettu runsaan 130 miljoonalla eurolla Innovatiiviset lääkkeet -aloite (IMI), jota tukee osittain EU: n tutkimus- ja innovaatio-ohjelma, Horizon 2020. Noudattaen kokonaisvaltaista lähestymistapaa, EBOVAC 12 että 3, hankkeet arvioivat Ebola-rokoteohjelman turvallisuutta ja siedettävyyttä kliinisissä tutkimuksissa Euroopassa ja Afrikassa.  EBODAC projekti kehitti viestintästrategian ja työkalut uusien Ebola-rokotteiden hyväksymisen ja käyttöönoton edistämiseksi. Lopuksi EBOMAN projekti keskittyi rokotteen kehittämisen ja valmistuksen nopeuttamiseen.

Tausta

Mainos

Lääkkeen hyväksyntä keskitetyssä menettelyssä on kaksivaiheinen prosessi, johon osallistuvat Euroopan lääkevirasto (EMA) ja komissio. EMA arvioi lääkkeiden hyötyjä ja riskejä ja antaa suosituksia komissiolle, joka tekee lopullisen oikeudellisesti sitovan päätöksen siitä, voidaanko lääkettä markkinoida EU: ssa.

Tämä päätös annetaan yleensä laillisessa määräajassa, joka on 67 päivää EMA: n tieteellisestä lausunnosta (Zabdenon ja Mvabea osalta päivämäärä oli 28. toukokuuta). Tämä vaihe sisältää muun muassa tuoteohjeiden kääntämisen kaikille EU: n kielille ja neuvotteluita jäsenvaltioiden kanssa. Kansanterveydellisten etujen vuoksi komissio on nopeuttanut tätä prosessia ja hyväksynyt lääkkeen noin kuukaudessa, toisin sanoen lyhentämällä päätöksentekoprosessille kuluvaa aikaa puoleen.

Rokotteiden arviointikertomus julkaistaan EMA: n verkkosivusto.

IMI rahoittaa laaja-alaisia ​​tutkimusyhteistyöhankkeita, jotka kokoavat yhteen akateemiset ja teolliset kumppanit sekä potilaat ja muut sidosryhmät.

Marraskuussa 2014 IMI reagoi erittäin nopeasti Ebolan Länsi-Afrikan puhkeamiseen osoittamalla 280 miljoonaa euroa kattavalle ehdotuspyynnölle monenlaisten haasteiden ratkaisemiseksi ebola-tutkimuksessa, mukaan lukien rokotteiden kehittäminen, kliiniset tutkimukset, varastointi ja kuljetus sekä diagnostiikka. IMI: n ensimmäiset hankkeet Ebola + -ohjelma aloitettiin jo tammikuussa 2015 ja useat keskittyivät Janssen-rokoteohjelman kehittämiseen. Vuodesta 2014 lähtien IMI on rahoittanut 12 Ebolaa ja siihen liittyviä sairauksia koskevaa hanketta, joiden kokonaisbudjetti on yli 300 miljoonaa euroa.

Lisätietoja

EU: n toimet ebolan torjumiseksi

EU: n tuki Ebolaan tutkimus  

EMA ja Ebola

 

Continue Reading

Ebola

#Ebola - EU ilmoittaa uusista varoista valmiuksien vahvistamiseksi #Burundissa

Julkaistu

on

Ebola-virustaudin puhkeaminen Kongon demokraattisessa tasavallassa jatkaa leviämistä maan itäosissa, ja sen leviämisriski naapurimaihin on suuri.

Euroopan unioni vahvistaa Burundille antamaansa apua 465,000-eurolla vahvistaakseen edelleen maan viranomaisten ja avustusjärjestöjen ebolavalmiutta koskevia toimenpiteitä.

Humanitaarisen avun ja kriisinhallinnasta vastaava komissaari Christos Stylianides, joka on myös EU: n Ebola-koordinaattori, sanoi: "Ebolaviruksen torjumiseksi meidän ei tarvitse vain käsitellä Kongon demokraattisen tasavallan kärsineitä tapauksia, vaan myös lisätä pyrkimyksiämme estää taudin leviämistä naapurimaihin, kuten Burundi. Siksi Euroopan unioni tukee maassa käynnissä olevia ebolavalmistetoimia, mukaan lukien infektioiden ehkäisy ja torjunta. On tehtävä kaikki mahdollinen, jotta vältetään tappavan viruksen leviäminen edelleen. "

Mainos

Uusi EU: n rahoitus myönnetään Maailman terveysjärjestön kautta, ja se vahvistaa Ebolan koordinointi-, seuranta- ja reagointikykyä Burundin riskialueilla, lähellä Kongon demokraattisen tasavallan rajaa. Tämä uusi rahoitus täydentää nykyistä taloudellista tukea EU: n meneillään oleville ponnisteluille ebolan seurannassa ja kansalaisjärjestöjen ja YK: n kautta tapahtuvan tietoisuuden lisäämisessä.

Lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos
Continue Reading

Ebola

#Ebola - EU tarjoaa lisäksi 30 miljoonaa euroa Kongon demokraattisen tasavallan taudinpurkauksen torjumiseksi

Julkaistu

on

EU osallistuu vielä 30 miljoonan euron humanitaariseen rahoitukseen Ebolan torjuntaa varten Kongon demokraattisessa tasavallassa. Toinen kuolemaan johtava Ebolan taudinpurkaus on toistaiseksi väittänyt, että yli 1,700 asuu maassa, joka jo on joutunut vakavaan humanitaariseen tilanteeseen. Rahoitusilmoitus tuo EU: n humanitaarisen avun kokonaismäärän Ebolan torjuntaan 47 miljoonaan euroon 2018: n jälkeen, jolloin nykyinen puhkeaminen julistettiin.

Humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides, joka on myös EU: n Ebola-koordinaattori, sanoi: "Taistelu epidemian torjumiseksi Kongon demokraattisessa tasavallassa on ratkaisevassa vaiheessa. EU lisää huomattavasti apuaan ihmishenkien pelastamiseksi ja uusien infektioiden estämiseksi. Tarjoamme uutta tukea Kongon demokraattisen tasavallan viranomaisille, Maailman terveysjärjestölle ja paikan päällä oleville humanitaarisille kumppaneille. Olemme myös täydessä solidaarisuudessa eturiviin reagoivien kanssa, jotka vaarantavat henkensä taudin torjumiseksi. "

Uusi EU-rahoitus lisää tukea seuraaville:

Mainos
 • Tartuntojen ehkäisy- ja torjuntatoimenpiteet;
 • yhteistyö paikallisyhteisöjen kanssa niiden vastauksen hyväksymisen edistämiseksi, mukaan lukien tartunnan ehkäisemistoimenpiteet, pääsy terveydenhoitoon sekä turvalliset ja arvokkaat hautaamiset, ja
 • tuki Ebola-pelastajille ja heidän perheilleen.

Laajemman huonontuneen humanitaarisen kriisin taustalla EU: n tuki kattaa myös kiireelliset humanitaariset tarpeet Ebolan aiheuttamilla ja korkean riskin alueilla tarjoamalla ruokaa, ravitsemusta sekä terveyspalvelujen ja puhtaan veden saatavuutta.  

Ebola-vastaus Kongon demokraattisessa tasavallassa tapahtuu haastavassa turvallisuus-, poliittisessa ja yhteiskunnallisessa tilanteessa. Konfliktit, suuri väestön liikkuvuus, heikko terveydenhuoltojärjestelmä ja yhteisön epäluottamus estävät edelleen Ebola-vastatoimien toimia maassa.

Tausta

Mainos

Vaikka Ebola-virusepidemia Kongon demokraattisessa tasavallassa on edelleen rajoittunut Pohjois-Kivun ja Iturin itäisiin provinsseihin, vahvistettujen tapausten määrä on lisääntynyt huhtikuun 2019 jälkeen, kun Beni, Butembo ja Katwa ovat tärkeimmät kuormittajat. Maailman terveysjärjestön riskiarvioinnin mukaan taudin kansallisen ja alueellisen leviämisen riski on edelleen erittäin korkea, kun taas leviämisen riski alueen ulkopuolella on pieni. Gomassa, Kongon demokraattisen tasavallan itäosan pääporttikaupungissa, havaittiin tapaus 14. heinäkuuta 2019, ja Ugandaan saapui kolme heijastustapausta kesäkuun alussa 2019.

Maailman terveysjärjestö julisti ebola-kriisin kansainvälisesti huolestuttavaksi kansanterveyden hätätilanteeksi 17 heinäkuussa 2019. Sen nopea riskinarviointi julkaistu 19 heinäkuussa 2019, tautien ehkäisyn ja valvonnan eurooppalainen keskus päätteli, että Ebola-viruksen kulkeutumisen ja leviämisen riski EU: n / ETA: n alueella on edelleen erittäin pieni.

Kuinka EU auttaa ebola-taistelussa:

 • Elokuusta 2018 on antanut 47m: n suuruista humanitaarista apua Kongon demokraattisen tasavallan avustusjärjestöille, jotka osallistuvat Ebolan vastaiseen toimintaan Ebolan aiheuttamilla tai korkean riskin alueilla.
 • EU: n käytön asettaminen saataville Humanitaarinen lentoliikenne, ECHOn lento, auttamaan humanitaarisia työntekijöitä kentällä kuljettamalla henkilöstöä ja laitteita Ebolan kärsineille alueille. Tähän mennessä on suoritettu yli 110 tällaista lentoa;
 • Kongon demokraattisessa tasavallassa olevien EU: n humanitaaristen terveysasiantuntijoiden osallistuminen toiminnan koordinointiin;
 • tukemalla EU: n pelastuspalvelumekanismin, koulutusta korkean teknologian eristysyksiköiden käytöstä humanitaaristen työntekijöiden lääketieteellisessä evakuoinnissa. Norja toimitti kuusi tällaista eristysyksikköä mekanismin kautta Ebolan vastaukselle;
 • taloudellinen tuki Ebola-rokotteiden kehittämiselle sekä Ebola-hoitojen ja diagnostisten testien tutkimukselle (saatu EU: n rahoitus vuodesta 160 alkaen 16.25 miljoonaa euroa ja 2014 miljoonaa euroa vuodesta XNUMX);
 • - Kongon demokraattisen tasavallan terveysalan tukeminen kehitysyhteistyöohjelman avulla (180 miljoonaa euroa 11: stäth Euroopan kehitysrahasto 2014-2020). Helmikuusta 2019 lähtien EU tukee lähes 6 miljoonalla eurolla ilmaisten terveyspalvelujen tarjoamista kuuden kuukauden ajan kahdeksalla Ebola-tautia sairastuneella alueella nykyisen Ebolan vastaussuunnitelman puitteissa.
 • perusti yhteistyössä Maailman terveysjärjestön kanssa mekanismin terveydenhuollon ja humanitaarisen avun työntekijöiden lääketieteelliseen evakuointiin hoitoa varten EU: ssa, ja
 • tuetaan ebolan ennaltaehkäisy- ja valmiustoimia naapurimaissa ebolan kärsineille Kongon demokraattisen tasavallan alueille. Vuodesta 2018 lähtien EU on myöntänyt Ugandaan, Etelä-Sudaniin, Ruandaan ja Burundiin yli 3.6 miljoonaa euroa vahvistaakseen nopean havaitsemisen ja reagoinnin toimenpiteitä Ebola-tapauksiin heikkenemisen yhteydessä.

Lisätietoja

esitteessä: Kongon demokraattisessa tasavallassa Ebola: EU: n vastaus Ebola-epidemiaan

Kuva tarina: Ei lääkäreitä, mutta EU: n ebola-vastauksen etulinjassa

Lehdistötiedotteet: EU: n humanitaarinen apu Ebolan torjumiseksi Kongon demokraattisessa tasavallassa2019 Humanitaarinen rahoitus Ebolan ehkäisyyn ja varautumiseen Ugandassa ja Etelä-Sudanissa

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa