Liity verkostomme!

EU

Thaimaan junta: "Prayuth osoittaa räikeää epäkunnioitusta ihmisoikeuksien, demokraattisten normien ja Thaimaan kansainvälisten oikeudellisten velvoitteiden suhteen"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2014-10-15T095117Z_1_LYNXNPEA9E0E2_RTROPTP_4_THAILAND-POLITICSYK on sanonut, että Thaimaan hallituksen erimielisyyksien torjunta on johtanut maassa "kutistuvaan demokraattiseen tilaan". YK: n pääsihteeri Ban Ki-Moon korosti myös tarvetta puolustaa sanan- ja kokoontumisvapautta Thaimaassa.

YK: n julkilausuma on samaan aikaan Thaimaan pääministerin ja vallankaappauksen johtajan kenraali Prayuth Chan-ochan avainkokouksen YK: n yleiskokoukselle. YK: n puhe ja vierailu Yhdysvaltoihin olivat Prayuthille ensimmäiset, koska hän kaataa Thaimaan valitun hallituksen toukokuussa 2014 vallankaappauksessa. Länsimaiden hallitukset ja YK ovat tuominneet sotilaallisen haltuunoton ja sitä seuranneen laajamittaisen erimielisyyksien purkamisen, joka on ilmaissut huolestuneisuutensa maan "sananvapauden jäähdyttävistä vaikutuksista".

New Yorkissa maanantaina (28. syyskuuta) maailman johtajille antamassaan puheessa Prayuth ei maininnut sotilaallista haltuunottoa, vaan korosti maansa sitoutumista kestävään kehitykseen ja "ihmisoikeuksien suojelemiseen". Prayuth, joka tapasi myös Banin sunnuntaina New Yorkissa, vaati, että Thaimaa on "asettanut etusijalle kaikkien ihmisryhmien ihmisoikeuksien suojelun ja edistämisen.

Mainos

Hänen puheensa kritiikki oli kuitenkin nopeaa, kun ASEANin ihmisoikeusparlamentaarikkojen (APHR) puheenjohtaja Charles Santiago vaati kansainvälistä yhteisöä "ottamaan kantaa" Thaimaan demokratian tukemiseksi ja Prayuthin toimintaa vastaan. Santiago varoitti, että kansainvälisen yhteisön "epäonnistuminen vakavien toimenpiteiden toteuttamisessa Thaimaan demokratian palauttamiseksi" kehottaa maailman hallituksia painostamaan Thaimaan ihmisoikeusloukkausten välitöntä lopettamista ja palaamista demokraattiseen siviilihallintoon Thaimaassa. "vaarallinen signaali" muulle alueelle.

Malesian kansanedustaja Santiago sanoi: "Prayuth on osoittanut yhä enemmän räikeää epäkunnioitusta ihmisoikeuksien, demokraattisten normien ja Thaimaan kansainvälisten oikeudellisten velvoitteiden suhteen." Thaimaan sotilaallisilla hallitsijoilla näyttää olevan vähän aikomuksia palauttaa maa demokraattiseen siviilihallintoon milloin tahansa pian, hän sanoi. Armeijan nimittämän lainsäätäjän äskettäinen hylkääminen omasta perustuslakiluonnoksestaan, joka viivästyttää edelleen vaalien aikataulua, on viimeisin todiste tästä tosiasiasta, Santiago sanoi.

EU: n puolelta veteraanistinen brittisosialistinen Euroopan parlamentin jäsen David Martin sanoi: "On pettymys, että pääministeri Prayuth ei vihjannut YK: n yleiskokouksessa aikataulua Thaimaan demokratian palauttamiseen. Hänen ihmisoikeuslupauksensa ovat valitettavasti ristiriidassa sananvapauden rajoituksia, joita maassa on tällä hetkellä. "

Mainos

Muualla Ison-Britannian konservatiivi-parlamentin jäsen Charles Tannock, Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunnan jäsen, kertoi tälle verkkosivustolle: "Prayuth ja hänen kollegansa ovat heikentäneet hitaasti mutta varmasti demokraattisia normeja. Sananvapaus on myös pudonnut vapauden teurastukselle. oikeusjärjestelmän vääristyminen on vain yksi esimerkki Bangkokin kenraalien suosimasta vallan työkalujen väärinkäytöstä. "

Hän lisäsi: "Euroopan tulisi olla huolissaan paitsi Thaimaan, myös laajemman itäisen alueen vuoksi. Eurooppalaisten johtajien mielet ovat oikeutetusti tyytymättömiä siihen, miten parhaiten torjua maahanmuutto, jota mantereella on nyt, mutta EU: n on oltava valmis ottamaan yhtä ratkaisevan kannan muualla. " Tapaamisessa Banin kanssa kenraali selitti tarpeen viivästyttää vaaleja Thaimaassa, koska kansallinen uudistusneuvosto oli hylännyt perustuslakiluonnoksen.

Fraser Cameron, Brysselissä sijaitsevasta EU-Aasia-keskuksesta, sanoi: "EU on hyvin pettynyt Prayuthin YK: n puheeseen, jossa ei nimetty vaalipäivää ja joka hylkäsi kansainväliset huolet Thaimaan ihmisoikeuksien torjunnasta."

Tänä vuonna YK: n yleiskokous pidetään aiheesta "Yhdistyneet Kansakunnat 70-vuotiaana: tie eteenpäin rauhan, turvallisuuden ja ihmisoikeuksien hyväksi", ja Ban ilmaisi surunvalittelunsa Erawanin pyhäkköpommituksessa Bangkokissa, jossa kuoli 20 ihmistä ja loukkaantui yli 100 elokuussa.

Vuosi 2015 on YK: lle erityinen vuosi, koska se viettää 70-vuotisjuhliaan, ja 10 minuutin puheenvuorossaan Prayuth päätti keskittyä Thaimaan hallituksen äskettäin hyväksymään Agenda 2030 -ohjelmaan. Mielenosoittajat olivat kuitenkin huolestuneempia maan ihmisoikeuskysymyksistä. He reunustivat katuja pitäen kylttejä ja huutamalla iskulauseita, kun kenraali esiintyi ensimmäisen kerran YK: n yleiskokouksessa.

Myöhemmin Prayuth kertoi kokouksessa, että Thaimaa "toteuttaa laaja-alaisia ​​uudistuksia useilla rintamilla, jotta maamme olisi vahvempi ja parempi siinä toivossa, että saavutamme turvallisuuden, vaurauden, kestävyyden ja tasoitamme tietä joustavaan demokratiaan".

Kenraalin legitiimiys kyseenalaistetaan säännöllisesti sosiaalisessa mediassa ja satunnaisissa mielenosoituksissa niillä, jotka haluavat vastustaa mielenosoitusten ja sotarikostuomioistuimen oikeudenkäyntikieltoa ja varojen jäädyttämistä. Prayuth on myös kasvavassa paineessa, kun Thaimaan talous hidastuu, vienti pienenee ja kotitalouksien velka kasvaa.

Vaaleille ja siviilihallinnolle palaamiseen ei ole varmaa päivämäärää, koska edellinen aikataulu viivästyi aiemmin tässä kuussa, kun juntan uudistusneuvosto hylkäsi ehdotetun perustuslakiehdotuksen. Viikonloppuna Prayuth tapasi joukon yhdysvaltalaisia ​​sijoittajia ja väitti, että Thaimaasta tulee "ehdottomasti" demokratia vuoden 2017 puoliväliin mennessä.

Huolimatta maan tilanteesta vallitsevasta laajasta huolestumisesta Thaimaa on saanut 77 kehitysmaiden ryhmän (G-77) hyväksynnän 51-vuotisen ryhmän puheenjohtajaksi YK: ssa vuosina 2016--2017. G-77 on suurin kehitysmaiden hallitustenvälinen järjestö YK: ssa. Muutos voi hyödyttää Thaimaan tarjousta paikasta YK: n turvallisuusneuvostossa (YK: n turvallisuusneuvosto) pysyvänä jäsenenä toimikaudeksi 2017-2018.

Oikeusryhmien mukaan YK: n yleiskokous oli tilaisuus kansainväliselle yhteisölle painostaa Prayuthia, ja hänen esiintymisensä YK: ssa on seurausta Human Rights Watchin uudesta raportista, jossa kerrotaan yli 200 verkkosivustoa poliittisesta ja ihmisoikeustilanteesta maassa. maassa on estetty sisällön sisällöstä, jonka junta pitää uhkaavana kansalliselle turvallisuudelle. Toukokuussa 2014 HRW: n mukaan kansallinen rauhan ja järjestyksen neuvosto on kutsunut vähintään 751 ihmistä raportoimaan sotilasviranomaiselle. Turvapaikanhakijoiden mukaan heidän oikeuksiaan on "loukattu", ja 109 etnistä uiguria kotiutettiin väkisin Kiinaan 9. heinäkuuta.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa