Liity verkostomme!

katalaani

Victorious katalaani separatistit väittävät valtuudet rikkoa Espanjan kanssa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Itsenäisyys 1Separatistit saivat sunnuntaina (27. syyskuuta) selvän enemmistön paikoista Katalonian parlamentissa vaaleissa, jotka asettavat alueen törmäyskurssille Espanjan keskushallinnon kanssa itsenäisyyden suhteen.

"Katalaanit ovat äänestäneet kyllä ​​itsenäisyydelle", toiminut aluehallituksen päällikkö Artur Mas kertoi kannattajilleen, kun separatistipuolueet varmistivat 72: tä 135: stä paikasta 7.5 miljoonan ihmisen voimakkaalla alueella, johon kuuluu Barcelona.

Vahva itsenäisyyttä kannattanut isku antoi Espanjan pääministerille Mariano Rajoylle kolme kuukautta ennen kansallisia vaaleja. Hänen keskustaoikeistonsa hallitus, joka on vastustanut yrityksiä järjestää kansanäänestys irtautumisesta, on kutsunut separatistisen suunnitelman "hölynpölyksi" ja vannonut estää sen oikeudessa.

Mainos

Espanjan perustuslaki ei salli minkään alueen irtoamista, joten mahdollisuus on edelleen hyvin hypoteettinen.

Secessionist-pääryhmä Junts pel Si (Yhdessä Kyllä) sai 62 paikkaa, kun taas pienempi vasemmistolainen CUP-puolue sai vielä 10 virallisten tulosten mukaan.

He saivat yhdessä 47.8% äänistä ennätyksellisessä äänestysprosentissa, 78%, mikä on suuri sysäys itsenäisyyskampanjalle, joka on menettänyt tukeaan kahden viime vuoden aikana.

Mainos

Molemmat olivat sanoneet ennen äänestystä, että tällainen tulos antaisi heille oikeuden yksipuolisesti julistaa itsenäisyyden 18 kuukauden kuluessa suunnitelman mukaan, jonka mukaan uudet Katalonian viranomaiset hyväksyisivät oman perustuslainsa ja rakentaisivat instituutioita, kuten armeijaa, keskuspankkia ja oikeusjärjestelmää.

Osoittamalla Junts pel Si: n kannattajille Barcelonan keskustassa Mas sanoi, että nyt on olemassa "demokraattinen mandaatti" itsenäisyyden edistämiseksi.

"Se antaa meille suuren voiman ja vahvan legitimiteetin jatkaa tämän projektin jatkamista", Mas kertoi ylpeälle väkijoukolle, joka lauloi "in-inde-itsenäisyyttä" ja heilutti separatistilippuja.

Juhlia varten tullut taksinkuljettaja Barcelonasta Albert Llorent sanoi, että tulos oli historiallinen.

"Mielestäni kuulen, että kuulun maailman parhaimpaan kansakuntaan. Eläköön Katalonia", hän sanoi.

Äänestyksen Katalonian, Espanjan toiseksi väkirikkaimmalla alueella, odotetaan yleisesti vaikuttavan Espanjan joulukuun vaaleihin.

Espanjan kaksi hallitsevaa puoluetta - hallitseva kansanpuolue ja opposition sosialistit - menettivät kymmeniätuhansia ääniä edellisiin vaaleihin verrattuna vuonna 2012 aiheuttaen sairaita kansallisia tavoitteitaan, vaikka PP koki paljon syvemmän takaiskun kuin kilpailija.

Säästöjen vastainen Podemos sai myös pettymyspistemäärän, 9%, mikä on selvästi vähemmän kuin viime toukokuussa pidetyissä valtakunnallisissa alue- ja paikallisvaaleissa.

Itsenäisyyttä vastustavien puolueiden joukossa markkinoiden kannattajat Ciudadanos, jota usein mainitaan kansallisena kuningasrakentajana, nousi ainoaksi voittajaksi, kun se hyppäsi 18 prosenttiin äänistä.

Separatistivoitosta huolimatta analyytikot uskovat, että vaalien todennäköisin tulos on vuoropuhelun pakottaminen Katalonian ja Espanjan viranomaisten välillä.

"Monet ovat äänestäneet Junts pel Siä, vaikka he eivät kannata irtautumista, koska he pitivät äänestystä tyhjänä patruunana ... ja tapana saada vahvempi asema ennen neuvotteluja", sanoi Jose Pablo Ferrandiz äänestysyrityksestä Metroscopia .

Mielipidetutkimukset osoittavat, että suurin osa katalaaneista haluaa pysyä Espanjassa, jos alueelle tarjotaan suotuisampi verojärjestelmä ja lait, jotka suojaavat paremmin kieltä ja kulttuuria.

Vaikka sijoittajat eivät pidä irtautumista välittömänä merkittävänä riskinä, rahoitusmarkkinat voivat reagoida kielteisesti maanantaina.

Ero Espanjan viisivuotisten joukkovelkakirjatuottojen ja Katalonian ekvivalenttien korkeamman tuoton välillä on ollut äänestyksen edetessä lähellä kahden vuoden laajinta pistettä.

katalaani

Katalonian parlamentin jäsenet menettävät koskemattomuutensa salaisen Euroopan parlamentin äänestyksen jälkeen

Julkaistu

on

Clara Ponsati, Carles Puigdemont ja Toni Comin ovat Espanjan etsivät omalta osaltaan vuoden 2017 Katalonian itsenäisyyden kansanäänestyksessä

Euroopan parlamentti äänesti kolmen espanjalaisen Katalonian parlamentin jäsenen parlamentaarisen koskemattomuuden poistamiseksi vuoden 2017 aikana itsenäisyys työntää. Katalonian entinen presidentti Carles Puigdemont ja hänen entiset ministerinsä Clara Ponsati ja Toni Comin karkotetaan Brysseliin, ja Madrid voisi nyt aktivoida uudelleen Euroopan pidätysmääräykset, jotka Belgia on toistaiseksi hylännyt, kirjoittaa Greg Russell @National_Greg.

Viime yönä pidetyssä salaisessa äänestyksessä, joka paljastettiin vasta tänä aamuna, yli 400 parlamentin jäsentä äänesti koskemattomuuden kumoamiseksi, melkein 250 vastaan ​​ja yli 40 parlamentin jäsentä pidättyi.

Mainos

Puigdemontin odotetaan ottavan asian esille Euroopan yhteisöjen tuomioistuimessa sen jälkeen, kun tiedotusvälineille oli vuotanut parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunnan raportti, jossa suositellaan heidän koskemattomuutensa poistamista.

Tämä on kolmas kerta, kun Espanjan korkein oikeus on yrittänyt luovuttaa niitä, kun aikaisemmat yritykset epäonnistuivat Skotlannissa, Belgiassa ja Saksassa.

Koskemattomuuden menettäminen ei vaikuta heidän asemaansa parlamentin jäsenenä, minkä he säilyttävät, kunnes heidät estetään virasta.

Mainos

Ponsatin lakimies Aamer Anwar twiitti: "@Europarl_EN häpeällinen äänestys antaa Espanjalle parlamentin jäsenten koskemattomuuden poistamiseksi. päällä"

Espanjan hallitus suhtautui välittömästi myönteisesti Euroopan unionin lainsäätäjän päätökseen oikeusvaltion voitoksi ja niitä vastaan, jotka pyrkivät murtamaan Koillis-alueen muusta Espanjasta.

Continue Reading

katalaani

Katalonian separatistit lisäävät enemmistöä, vuoropuhelu Madridin kanssa näkyvissä

Julkaistu

on

By

Separatistipuolueet saivat sunnuntaina tarpeeksi paikkoja Katalonian alueparlamentissa enemmistönsä vahvistamiseksi, vaikka Espanjan hallitsevien sosialistien paikallisosaston vahva osoittaminen osoitti Madridin kanssa vuoropuhelun sijaan hajoamisen kirjoittaa että
Ehdokkaat äänestävät Katalonian aluevaaleissa

Laskemalla yli 99% äänestyksistä separatistit voittivat 50.9% äänistä ylittäen ensimmäisen kerran 50%: n kynnyksen. Todennäköisin skenaario oli kahden suurimman separatistipuolueen laajentaminen koalitiohallitukselle.

Lopputulos ei kuitenkaan todennäköisesti johda toistuvaan kaoottiseen, lyhytaikaiseen itsenäisyyden julistukseen Espanjasta, joka tapahtui vuonna 2017. Jännitteet ovat laskeneet, ja suurin osa äänestäjistä oli enemmän huolissaan COVID-19-pandemiasta kuin itsenäisyydestä.

Alhainen 53 prosentin äänestysprosentti pandemian aikana, verrattuna edellisten vaalien 79 2017 prosenttiin, on saattanut suosia separatistipuolueita, joiden kannattajia oli enemmän liikkeelle.

Mainos

Vaalivalvojat vaihtavat kasvonaamarit koko kehon suojapukuihin äänestyksen viimeisen tunnin, "zombietunnin" aikana, joka varattiin ihmisille, joilla on vahvistettu tai epäilty COVID-19. Muita varotoimia päivän aikana sisälsivät saavuttaessa mitatut lämpötilat, käsigeeli ja erilliset sisään- ja uloskäynnit.

Vasemmistolainen separatistipuolue Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) sanoi johtavansa aluehallitusta ja hakevan muiden puolueiden tukea itsenäisyyttä koskevaan kansanäänestykseen.

"Maa aloittaa uuden aikakauden (separatistit) ylittäen 50% äänistä ensimmäistä kertaa. ... Meillä on valtava voima saavuttaa kansanäänestys ja Katalonian tasavalta ”, sanoi puolueensa ehdokkaiden johtajana toiminut alueellinen päällikkö Pere Aragones.

Mainos
Hän kehotti Espanjan pääministeriä Pedro Sanchezia aloittamaan neuvottelut kansanäänestyksen sopimiseksi.

Hajanainen äänestys, jonka mukaan sosialistit saivat eniten ääniosuuksia, 23%, ja saman määrän paikkoja kuin ERC - 33 jäsentä 135-paikkaisessa kokouksessa, tarkoittaa, että he yrittävät myös muodostaa hallituksen.

Sosialistikandidaatti Salvador Illa, joka johti vasta äskettäin Espanjan koronavirusreaktiota terveysministerinä, väitti Kataloniassa olevan laaja sovittelupyyntö vuosien separatismin jälkeen ja sanoi yrittävänsä hakea enemmistöä parlamentista.

Se edellyttäisi kuitenkin epätodennäköistä liittoutumista muiden osapuolten kanssa.

Vasemmistolainen itsenäisyyttä puolustava Junts voitti arviolta 32 paikkaa, kun taas vasemmistolainen separatistipuolue CUP sai yhdeksän. Molempia osapuolia pidetään avainasemassa toisen separatistisen koalitiohallituksen saavuttamiseksi.

Espanjalainen kansallismielinen äärioikeistolainen puolue Vox sai ensimmäistä kertaa 11 paikkaa Katalonian parlamentissa kansanpuolueen, Espanjan tärkeimmän konservatiivisen puolueen ja oikeistolaispuolueen Ciudadanosin edessä. Vox on jo kolmanneksi suurin puolue Espanjan kansallisessa parlamentissa.

Mutta kun ERC on nähnyt tällä kertaa saavansa enemmän lainsäätäjiä kuin Junts, se voi lisätä Espanjan keskushallinnon vakautta.

Tulos voidaan nähdä hyvänä uutisena Sanchezille, koska hänen sosialistipuolueensa voitti melkein kaksinkertaisen 17 paikasta, jotka se sai vuonna 2017.

Euroopan tutkimusneuvosto on antanut avainäänet Espanjan parlamentin sosialisteille vastineeksi keskusteluista Katalonian poliittisesta konfliktista.

Continue Reading

katalaani

Komissio hyväksyy tukiohjelman energiaintensiivisille yrityksille Espanjassa

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti espanjalaisen järjestelmän korvaamaan energiaintensiivisille yrityksille osittain kustannukset, jotka aiheutuvat i) uusiutuvan energian tuotannon tukemiselle Espanjassa, ii) korkean hyötysuhteen yhteistuotannolle Espanjassa ja (iii) sähköntuotanto Espanjan muilla kuin niemimaan alueilla. Järjestelmä, jota sovelletaan 31. joulukuuta 2022 saakka ja jonka alustava vuosibudjetti on 91.88 miljoonaa euroa, hyödyttää Espanjassa toimivia yrityksiä aloilla, jotka ovat erityisen energiaintensiivisiä (joten niiden sähkönkulutus on korkea verrattuna tuotannon lisäarvoon). ja alttiimpi kansainväliselle kaupalle.

Edunsaajat saavat korvausta enintään 85 prosentista osuudestaan ​​uusiutuvan energian tuotannon, tehokkaan yhteistuotannon ja sähköntuotannon tukemiseen Espanjan muilla kuin niemimaan alueilla. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti Suuntaviivat valtiontuelle ympäristönsuojelulle ja energialle Vuosina 2014--2020, joita on jatkettu vuoden 2021 loppuun saakka. Suuntaviivoissa sallitaan tietyille tasoille tietyillä sektoreilla toimiville ja kansainväliselle kaupalle alttiille energiaintensiivisille yrityksille kannettavien rahoitusosuuksien alentaminen tietyn tason saakka niiden globaalin kilpailukyvyn varmistamiseksi .

Komissio totesi, että korvausta myönnetään vain energiaintensiivisille yrityksille, jotka ovat alttiita kansainväliselle kaupalle, suuntaviivojen vaatimusten mukaisesti. Toimenpiteellä edistetään EU: n energia- ja ilmastotavoitteita ja varmistetaan energiaintensiivisten käyttäjien ja teollisuuden maailmanlaajuinen kilpailukyky vääristämättä tarpeettomasti kilpailua. Tämän perusteella komissio päätteli, että toimenpide on EU: n valtiontukisääntöjen mukainen. Tämän järjestelmän yhteydessä Espanjan viranomaiset ovat myös ilmoittaneet komissiolle toimenpiteestä, joka antaa takuita pitkäaikaisille sähkönhankintasopimuksille, jotka energiaintensiiviset yritykset ovat tehneet uusiutuvista energialähteistä tuotetusta sähköstä, ns. Sähkönkuluttajat (FERGEI).

Tämän takausjärjestelmän tarkoituksena on helpottaa uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian tuotantoa. Komissio arvioi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen ja erityisesti vuoden 2008 perusteella Komission tiedonanto valtiontuesta takauksinaja päätteli, että valtion takausjärjestelmä ei ole SEUT-sopimuksen 107 artiklan 1 kohdassa tarkoitettua tukea. Lisätietoja on saatavilla komissiossa kilpailu verkkosivuilla, Valtiontukirekisteri.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa