Liity verkostomme!

Kiina

Investment Plan Eurooppa kansainvälistyy: Kiina julkistaa Osallistuminen #investEU

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

KiinaPekingissä tänään (28. syyskuuta) pidetyssä korkean tason talous- ja kauppaneuvottelussa Kiina ilmoitti aikovansa osallistua investointisuunnitelmaan sekä tiiviimpään yhteistyöhön EU: n kanssa investointikysymyksissä yleensä. Tänään Pekingissä pidetyssä korkean tason talous- ja kauppaneuvottelussa varapääministeri Ma Kai ilmoitti komission varapuheenjohtajalle Jyrki Kataiselle, että Kiina osallistuu komission 315 miljardin euron osuuteen. Investointisuunnitelman Euroopalle. Kiina on ensimmäinen EU: n ulkopuolisten maiden ilmoittaa osuutensa suunnitelmassa.

Tämän ilmoituksen lisäksi osapuolet sopivat perustavansa yhteisen työryhmän lisäämään EU: n ja Kiinan välistä yhteistyötä investointien kaikilla osa-alueilla. Työryhmään kuuluu asiantuntijoita Kiinan Silk Road Fund -rahastosta, komissiosta ja Euroopan investointipankista (EIP). EIP, komission strateginen kumppani investointisuunnitelmassa, oli myös edustettuna Pekingissä järjestetyssä korkean tason kokouksessa.

Euroopan komissio ja Kiinan hallitus allekirjoittivat myös yhteisymmärryspöytäkirjan EU: n ja Kiinan välisestä liitäntäalustasta synergian lisäämiseksi Kiinan "Yksi vyö yksi tie" -aloitteen ja EU: n liitäntäaloitteiden, kuten Euroopan laajuisen liikenneverkon politiikan, välillä. Foorumi edistää yhteistyötä muun muassa infrastruktuurin, laitteiden, tekniikan ja standardien alalla. Tämä luo useita liiketoimintamahdollisuuksia ja edistää työllisyyttä, kasvua ja kehitystä molemmille osapuolille, ja se tehdään yhteistyössä EIP: n kanssa.

Mainos

Lopuksi EU rohkaisi syventynyt yhteistyö Kiinan ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD), mukaan lukien tutkimus mahdollisen jäsenyyden EBRD mukaisesti sen sääntöjä.

Työllisyys-, kasvu-, investointi- ja kilpailukykyvaliokunnan varapuheenjohtaja Katainen totesi: "Olemme tänään rakentavan vuoropuhelun jälkeen varapääministeri Ma Kai: n kanssa tuottaneet todellisia tuloksia EU: n ja Kiinan investointialan yhteistyön tulevaisuudelle. Tämä on oikea hetki sijoittaa Eurooppaan, ja olen iloinen siitä, että Kiina on ilmoittanut aikomuksestaan ​​osallistua investointisuunnitelmaan. Olen vakuuttunut siitä, että muut institutionaaliset sijoittajat seuraavat. Haluamme syventää taloudellisia suhteitamme Kiinaan myös investointisuunnitelman yhteydessä. "Yksi vyö yksi tie" -aloitteena EU: n ja Kiinan välisten yhteyksien edistämiseksi. "

Liikennekomissaari Violeta Bulc lisäsi: "Olen erittäin tyytyväinen EU: n ja Kiinan välisen liitettävyysfoorumin perustamiseen. Uskon, että se tuo merkittäviä etuja molemmille osapuolille tutkimalla synergioita infrastruktuurien ja investointisuunnitelmien ja politiikkojen välillä sekä tarjoamalla liiketoimintamahdollisuuksia, jotka edistävät työllisyyttä, kasvua ja kehitystä maissamme. "

Mainos

Korkean tason taloudellinen ja kaupallinen vuoropuhelu Pekingissä seuraa EU-Kiina huippukokouksessa, joka pidettiin Brysselissä 29 kesäkuuta jonka osapuolet sopivat tiiviiseen yhteistyöhön investointien, liitettävyys, digitaalista taloutta ja vähähiilistä investointeja. HED edennyt huippukokouksen sitoutumista lähentymässä soveltamisalaan kahdenvälisen investointisopimuksen neuvottelut ja tuottaa yhteisen luonnoksen vuoden loppuun mennessä. Pekingissä Varapuheenjohtaja Katainen oli liittynyt Günther Oettinger, komissaari vastaava digitaalinen talous ja yhteiskunta, joka onnistuneesti tehneet Uusi sopimus 5G; ja komissaari Bulc, joka keskusteli liikenteen infrastruktuuri-investointien yhteistyötä.

Tausta

Euroopan investointisuunnitelmalla on kolme tavoitetta: poistaa investointien esteet syventämällä sisämarkkinoita, tarjoamalla näkyvyyttä ja teknistä apua investointihankkeille sekä hyödyntämällä älykkäästi uusia ja olemassa olevia taloudellisia resursseja. Euroopan komission arvioiden mukaan investointisuunnitelma voi lisätä vähintään 330–410 miljardia euroa EU: n BKT: hen ja luoda 1–1.3 miljoonaa uutta työpaikkaa tulevina vuosina. Sen tarkoituksena on puuttua nykyiseen tilanteeseen, jossa EU: lla on riittävästi likviditeettiä, mutta yksityiset sijoittajat eivät investoi tarvittavalla tasolla. Katso lisätietoja tästä tietosivu.

On 28 toukokuuta, vain neljä ja puoli kuukautta sen jälkeen, kun komissio antoi lainsäädäntöehdotuksen 13 tammikuuta, EU lainsäätäjät pääsivät poliittiseen yhteisymmärrykseen Asetus Euroopan strategisten investointien rahastosta (ESIR), joka on EU: n investointisuunnitelman ydin. On 22 päivänä komissio sopivat toimenpidepaketti jonka avulla EFSI olla käynnissä alkusyksystä.

Mukaisesti Eurooppa-neuvoston päätelmät Joulukuussa 2014 EIP on kutsunut Euroopan investointipankki (EIP) -ryhmän "aloittamaan toimintansa käyttämällä omia varojaan tammikuusta 2015". EIP on jo hyväksynyt useita hankkeita, jotka on määrä ennakkorahoittaa Euroopan investointisuunnitelmassa , jossa se on komission strateginen kumppani.

Tähän mennessä yhdeksän EU: n jäsenvaltiot ovat ilmoittaneet maksuja investointisuunnitelmassa: Saksa (€ 8bn), Espanja (€ 1.5bn), Ranska (€ 8bn), Italia (€ 8bn), Luxemburg (€ 80 euroa), Puola (€ 8bn), Slovakia (€ 400m), Bulgaria (€ 100m) ja UK (£ 6bn / noin € 8.5bn).

Varapuheenjohtaja Katainen on matkustanut 27 ja 28 EU: n jäsenvaltioiden investointisuunnitelmassa Roadshow (Slovenia on viimeinen pysähdyspaikka 9 lokakuu).

Lisätietoja

Investment Plan for Europe - Kysymyksiä ja vastauksia

Tietosivulla HED EU-China Investment Yhteistyö

Lehdistötiedote 5G sopimuksesta

Investment Plan Verkkosivusto

#investEU Twitterissä

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa