Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Thaimaa on keskeinen asema Kaakkois-Aasiassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Euroopan parlamentin jäsenen Julie Girlingin lausunto

Se on erillinen ja monipuolinen maa, joka tarjoaa mahdollisuuksia Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja Euroopan unionille sekä porttina muulle alueelle.

Vakaa, osallistava, demokraattinen Thaimaa pystyisi tarttumaan EU: n ja ASEANin suhteiden mahdollisuuksiin, joka kasvaa vuosittain vahvemmaksi kumppanuudeksi, ja osallistumaan täysimääräisesti rauhan, turvallisuuden ja hyvinvoinnin yhteistyön edistämiseen kaikkialla maailmassa. Aasian ja Tyynenmeren alue.

Mainos

ASEAN-alue on dynaaminen markkina, jolla on noin 580 miljoonaa kuluttajaa, joista noin 67 miljoonaa on Thaimaassa. Suhteet Yhdistyneeseen kuningaskuntaan ja EU: hun ovat vahvat. Yhteydet ovat syviä ja pitkäaikaisia ​​kaupasta matkailuun, investoinneista kulttuuriin. Äskettäinen pommitukset Erawanin pyhäkköstä Bangkokissa muistuttavat meitä myös kohtaamistamme yhteisistä terrorismin uhista. Se korostaa tarvetta työskennellä ääriliikkeiden voittamiseksi ja vapauden, demokratian ja yhteisten arvojemme suojelemiseksi.

Thaimaa on poliittisesti sotkuinen. Äskettäinen perustuslakiluonnoksen hylkääminen tuo uusia vaaleja tulevaisuuteen aikana, jolloin vakautta, varmuutta ja vaurautta tarvitaan kipeästi.

Yksi Thaimaan suurimmista vaikeuksista on jatkuvuus. Heidän perustuslainsa kestää keskimäärin neljä vuotta. Se on ollut tällä tavalla 1900-luvun alusta lähtien. Pahinta on ehkä se, että lukuisissa Thaimaan perustuslaissa tai peruskirjoissa on monia kohtia, jotka ovat kansainvälisesti hyväksyttävien normien ja usein oikeusvaltion vastaisia. Tämä on osittain ruokkinut maan levottomuutta ja epävakautta.

Mainos

Thaimaan menestyminen demokratiassa on ensiarvoisen tärkeää. Poliittiset levottomuudet lisäävät epävarmuutta. Tämän epävarmuuden myötä yritykset ovat haluttomia investoimaan, mikä vahingoittaa sekä Thaimaan taloutta että sen kauppakumppaneita.

Äskettäin hylätty perustuslaki viivästyttää paluuta demokraattiseen Thaimaaseen ja houkuttelee vallassa olevat junttajohtajat monien thaimaalaisten tahtoa vasten samalla kun uusi perustuslakiluonnos valmistellaan.

Thaimaa on yksi ASEAN-maiden kymmenestä jäsenestä EU: n kolmanneksi suurin kauppakumppani Euroopan ulkopuolella Yhdysvaltojen ja Kiinan jälkeen.

Suurena kauppakumppanina on etujemme mukaista varmistaa Thaimaan menestyminen poliittisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti. Meillä on rooli auttaessamme thaimaalaisia ​​olemaan osa demokraattista yhteiskuntaa. Mutta thaimaalaisten on itse johdettava tätä siirtymistä.

Uudistus tarvitaan uuden elämän hengittämiseksi vaikeuksissa olevaan talouteen. Poliittinen muutos on elintärkeää osallisuuden aikakauden avaamiseksi ja Thaimaan yhteiskunnan syvien erimielisyyksien lopettamiseksi. Perustuslakiuudistuksia tarvitaan kipeästi poliittisten puolueiden vallan vahvistamiseksi demokraattisilla keinoilla, eivätkä ne heikennä niitä sotilaallisen hallinnon hyväksi. Uuden perustuslain on myös suojeltava perusvapauksia kansainvälisesti hyväksyttyjen standardien mukaisesti ja johdettava aidon demokratian, vakauden ja järjestyksen uuteen aikakauteen.

Nykyään tällaiset pyrkimykset näyttävät olevan kaukaisia.

Thaimaan sotilashallitus on luvannut nopean siirtymisen demokratiaan, mutta ne eivät toimi. Iso-Britannia ja EU voivat auttaa, mutta kärsivällisyys on loppumassa.

Konstituutiojakso perustuslain jälkeen ei sisällä merkkejä lopettamisesta. Kansainvälisellä diplomaattisella painostuksella voi olla merkitystä Thaimaan ja sen ihmisten etujen mukaisten ratkaisujen löytämisessä. Britannian ja EU: n tärkeimpänä alueellisena kumppanina meillä ei ole varaa seisoa ja katsella perustuslaillisen karusellin jatkuvaa kääntymistä.

Poliittisten ja sosiaalisten levottomuuksien taustalla Euroopan unionilla ja sen kansainvälisillä kumppaneilla on oikeus arvioida suhteet Thaimaan kanssa uudelleen.

Huolimatta neuvotteluista ja EU: n ja Thaimaan kumppanuus- ja yhteistyösopimuksen parafoinnista - joka antaisi kattavan ja kunnianhimoisen kehyksen EU: n ja Thaimaan suhteille ja avaisi laajat mahdollisuudet yhteistyön kehittämiseen -, EU ja sen jäsenvaltiot eivät ole oikeassa allekirjoittamaan kumppanuus- ja yhteistyösopimus, kunnes demokraattisesti valittu hallitus on paikallaan. Heillä on myös oikeus harkita muita toimenpiteitä ja seurata muita olemassa olevia järjestelyjä.

Asianmukaiset suhteet voidaan palauttaa vain laillisella demokraattisella prosessilla, uuden ja kestävän perustuslain hyväksymisellä, perusvapauksien kunnioittamisella ja avoimilla, uskottavilla ja osallistavilla vaaleilla.

Kehotan Thaimaan kaikkia osapuolia syrjäyttämään erimielisyytensä ja toimimaan yhdessä kansallisen edun nimissä. Vasta silloin ja perustuslaillisen hallituksen palaamisen selkeällä aikataululla voimme tarjota tarvittavaa tukea suhteiden vahvistamiseen ja uusien mahdollisuuksien avaamiseen Thaimaan kansalaisille, Yhdistyneelle kuningaskunnalle ja Euroopan unionille.

Julie Girling on Lounais-Englannin ja Gibraltarin parlamentin jäsen, seuraa häntä Twitterissä @juliegirling

Euroopan parlamentti

EYE2021 verkossa: Osallistu ja muokkaa tulevaisuutta

Julkaistu

on

Jos olet 16–30 -vuotias ja haluat muokata Euroopan tulevaisuutta, osallistu EYE2021 -tapahtumaan verkossa ja kuule äänesi, EU-asiat.

Lokakuun ensimmäisen viikon aikana tuhannet EU: n nuoret siirtyvät Strasbourgin parlamenttiin European Youth Event (EYE), keskustella ja jakaa ideoita Euroopan tulevaisuuden muokkaamisesta.

Heillä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluihin, työpajoihin, urheilutoimintaan, osastolle ja taiteellisiin esityksiin sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden, aktivistien, vaikuttajien ja päättäjien kanssa.

Mainos

Osallistu virtuaalikokemukseen

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla Strasbourgissa osallistuaksesi: EYE2021 sisältää myös paljon verkkotoimintaa.

Yhdistä verkossa minkä tahansa laitteen kautta tai lataamalla erillisen sovelluksen. Osallistu reaaliajassa ja vaihda ajatuksia tai ota yhteyttä myöhemmin.

Mainos

Jotta saat kaiken irti kokemuksesta, rekisteröidy alustalle, jolloin voit:

  • Verkostoidu muiden osallistujien, puhujien ja organisaatioiden kanssa: lähetä viestejä muille osallistujille ja jaa näkemyksesi puhujien/organisaation kanssa
  • Tutustu nuorisojärjestöihin ja opi lisää heidän työstään
  • Varaa aktiviteetit, joista olet kiinnostunut
  • Esitä kysymyksiä, jaa kommentteja, vastaa kyselyihin ja keskustele muiden osallistujien kanssa
  • Osallistu verkkokilpailuihin ja voita palkintoja


Toiminta verkossa alkaa 4. Voit seurata sitä sosiaalisessa mediassa hashtagin #EYE2021 avulla.

Tulevaisuus on sinun ja meidän

EYE2021 on myös huipentuma Euroopan parlamentin nuorisoneuvotteluprosessille Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Jaa ideasi ennen 9. lokakuuta.

EYE2021 -osallistujat tutkivat ideoita työpajoissa ja äänestävät niistä. Tulokset sisällytetään raporttiin, joka esitetään konferenssin jäsenille ja syötetään poliittiseen keskusteluun.

EYE2021 

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksalainen tuleva kuningasvalmistaja näkee laillisen kannabiksen, mutta vähän muuta SPD/Vihreät-liittouman kanssa

Julkaistu

on

By

Vapaiden demokraattien puolueen FDP -ehdokkaan Christian Lindnerin kyltti asetetaan hallitukseen Saksan 26. syyskuuta pidettävissä yleisvaaleissa Bonnissa, Saksassa 20. syyskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Kannabiksen laillistaminen on ainoa asia, jonka Saksan vapaat demokraatit (FDP) voisivat helposti sopia vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa, FDP: n johtaja on sanonut, kuulostaen viileältä mahdollisuudesta muodostaa ns. kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Christian Lindner haluaa, että hänen yritysystävällisestä FDP: stä tulee kuningasvalmistajia sunnuntaina pidettävien kansallisten vaalien jälkeen, jolloin Euroopan suurimman talouden tuleva kehitys on vaakalaudalla 16 vuoden vakaan, keskustaoikeisen johtajuuden jälkeen Angela Merkelin johdolla.

Mainos

Vallassa vuodesta 2005, hän aikoo erota äänestyksen jälkeen.

Mielipidemittaukset osoittavat, että vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden liittoutuma FDP: n kanssa, joka on kutsuttu liikennevaloallianssiksi puolueensa punaisen, vihreän ja keltaisen värin vuoksi, on todellinen aritmeettinen mahdollisuus vaalien jälkeen.

Mutta kun Augsburger Allgemeine -lehti haastattelussa kysyi, mitä FDP: n olisi helpompi saavuttaa sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden kanssa kuin Merkelin konservatiivien kanssa, joita hän on lähempänä, Lindner vastasi yksinkertaisesti:

Mainos

"Kannabiksen laillistaminen."

Kun häntä pyydettiin mainitsemaan muita asioita, hän vastasi: "En voi ajatella monia tällä hetkellä."

Lindner, jonka puolue uskoo veronkevennyksiin ja kannabiksen laillistamiseen, sanoi olevansa epävarma siitä, mitä sosiaalidemokraattien liittokansleri -ehdokas Olaf Scholz edusti.

"En ole varma, mikä on hänen oma poliittinen kantansa", hän sanoi.

Scholzin SPD näki sen etumatka Merkelin konservatiiviin tiistaina (21. syyskuuta) julkaistussa kyselyssä, joka viittasi kiristyvään kilpailuun vain viisi päivää ennen vaaleja.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Eurooppalaiset keskustelevat taloudesta, työpaikoista ja koulutuksesta Strasbourgissa

Julkaistu

on

Ensimmäinen neljästä Euroopan kansalaispaneelista kokoontui Strasbourgissa 17. – 19. Syyskuuta keskustelemaan taloudesta, koulutuksesta, kulttuurista ja digitaalisesta vallankumouksesta.

Yhteensä 200 ihmistä saapui Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa aloittamaan prosessin, jonka avulla he voivat muotoilla suosituksia EU: n politiikoista Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta.

Paneelin jäsenet, jotka valittiin satunnaisesti edustamaan EU: n monimuotoisuutta, tarkastelivat monenlaisia ​​aiheita, kuten taloutta, työpaikkoja, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, koulutusta, kulttuuria, nuoria, urheilua ja digitaalista muutosta.

Mainos

Tervehdyspuheissaan Euroopan parlamentin jäsen Guy Verhofstadt, konferenssin johtokunnan puheenjohtaja, korosti tapahtuman historiallista luonnetta: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaista politiikkaa ei kehitetä kansalaisten vaan kansalaisten puolesta. Koskaan aikaisemmin tällaista demokraattista kokemusta ei ole järjestetty ylikansallisella, yleiseurooppalaisella tasolla. ”

Kokouksissa vuorottelevat keskustelut pienryhmissä ja keskustelut kaikkien parlamentin täysistunnossa istuvien jäsenten kanssa. Eri alojen asiantuntijat kertoivat näkemyksistään tärkeimmistä tapahtumista ja haasteista.

Ensimmäisen kolmen päivän istunnon aikana paneeli vahvisti viisi teemaa, joita käsitellään tarkemmin seuraavissa kokouksissa:

Mainos
  • Työskentelee Euroopassa
  • Talous tulevaisuutta varten
  • Oikeudenmukainen yhteiskunta
  • Oppiminen Euroopassa
  • Eettinen ja turvallinen digitaalinen muutos

Jokainen teema oli jaettu osa-aiheisiin. Seuraavien istuntojen aikana paneelin jäsenet jaetaan ryhmiin työskentelemään ala-aiheiden parissa sekä käymään laajempaa keskustelua kaikkien paneelin jäsenten kanssa.

Paneeli valitsi myös 20 edustajaa konferenssin täysistuntoon, jossa he esittävät paneelin johtopäätökset ja keskustelun EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajien kanssa.

Osallistujat pitivät tervetulleena tilaisuutta puhua EU: n ongelmista. Italialainen teini -ikäinen Claudia sanoi: ”Tämä on erittäin mielenkiintoista. En tiennyt paljon politiikasta ja taloudesta, mutta olen erittäin iloinen voidessani olla täällä, tavata ihmisiä eri kulttuureista ja keskustella monista eri ongelmista. "

Espanjalainen Eduardo sanoi: ”Se on ollut uskomaton kokemus. En tiennyt mitä odottaa, mutta en voinut koskaan kuvitella tällaista. Olisin voinut tehdä sen 20 vuotta sitten. "

Toinen istunto pidetään verkossa 5. – 7. Marraskuuta, ja kolmas pidetään henkilökohtaisesti 3. – 5. Joulukuuta Dublinissa.

Muut Euroopan kansalaisten paneelit aloittavat työnsä tulevina viikonloppuina. Toinen paneeli, joka keskittyy EU: n demokratiaan, arvoihin, oikeuksiin, oikeusvaltioon ja turvallisuuteen, kokoontuu 24. - 26. syyskuuta.

Kansalaisten paneelit 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa