Liity verkostomme!

Etusivu

Thaimaan armeijan tukema perustuslaki on kasvava mielenosoitus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2014-10-15T095117Z_1_LYNXNPEA9E0E2_RTROPTP_4_THAILAND-POLITICSOppositio kasvaa Thaimaan uutta armeijan tukemaa perustuslakia vastaan, jonka kriitikot ovat tuominneet ”epädemokraattisiksi” ja keinoksi auttaa vallankaappauksen johtajia pysymään vallassa. 

Thaimaan lakimiesten uuden oikeudellisen analyysin mukaan perustuslakiluonnos sisältää paitsi demokratiaa rikkovia säännöksiä, myös muuttaa suoran demokratian räikeästi sen epädemokraattisten määräysten lisäsuojaksi. Arviointi päättelee: "Huolimatta siitä, että siinä viitataan nimenomaisesti" demokraattiseen hallintoon "alusta alkaen, tämä perustuslakiluonnos sisältää paradoksaalisesti useita määräyksiä, jotka rikkovat merkittävästi demokratiaa.

Erityistä huolta on väliaikaisesta lausekkeesta perustaa 23-jäseninen kansallinen strateginen komitea, joka tunnetaan yleisesti kriisipaneelina ja johon kuuluu armeija, laivasto, ilmavoimat ja poliisipäälliköt.

Mainos

Luonnoksen 280 §: ssä annetaan paneelille erityisvaltuudet (uuden peruskirjan voimaantulon jälkeen) puuttua poliittiseen kriisiin tarttumalla hallitukselta ja parlamentilta sekä toimeenpanovallan että lainsäätäjän valtuudet, jos he uskovat, että hallitus ei voi toimia ja kansallinen hallinto vaarantuu vakavasti .

Viimeisimmässä vaiheessa kahden harjoittavan thaimaalaisen asianajajan, molempien Thaimaan lakimiesneuvoston jäsenten, perusteellinen arviointi herättää uuden epäilyn siitä, mitä he pitävät "epädemokraattisena" perustuslakina. Lakimiehiä ei voida nimittää kostotoimenpiteiden pelosta.

Arvioinnissaan asianajajat korostavat erityistä huolta senaattorien huoneeseen valitsemattomista jäsenistä; kansallisen strategisen uudistus- ja sovittelukomitean (NSRRC) hallitseva rooli ja sotilasjuntan koskemattomuus oikeusvaltiosta.

Mainos

Valitsemattomia senaattoreita koskeva järjestely on yksi perustuslain tärkeimmistä "epädemokraattisista elementeistä". Senaattoreiden valta, joista kaksi kolmasosaa nimitettäisiin eikä valittaisiin, on erityisen kiistanalainen, koska tällainen liike on ristiriidassa Thaimaan demokratian kanssa, koska perustuslain valtuuttamien senaattoreiden voima voi antaa heille mahdollisuuden puuttua suoraan ja epäsuorasti lainsäädännössä, hallinnossa ja oikeuslaitoksessa.

On myös vakavaa huolta perustuslain myöntämisestä NSRRC: lle lailliset valtuudet ottaa valta taloudellisen tai poliittisen kriisin sattuessa, poikkeuksellinen lähestymistapa kriisinhallintaan, jossa komitea voisi ottaa hallituksen vallan hätätilanteissa. Sotilasjuntan koskemattomuuden myöntämistä koskevasta ehdotuksesta oikeudellisessa analyysissä todetaan: "Normaalisti demokraattisessa järjestelmässä lainsäätäjän, toimeenpanovallan ja oikeuslaitoksen valtuudet on erotettava tarkastuksen ja tasapainon periaatteiden mukaisesti."

Toinen kiistanalainen säännös sallii valitsemattoman pääministerin, nimittäin kenraali Prayuth Chan-okan (kuvassa), joka armeijan päällikkönä johti vuoden 2014 vallankaappausta. Peruskirjaluonnos on nyt kansallisen uudistusneuvoston (NRC), joka on juntan nimittämä neuvosto, joka äänestää siitä 6. syyskuuta. Jos kansallinen uudistusneuvosto hylkää sen, uusi perustuslain laatijoiden ryhmä nimitetään kirjoittamaan uusi perustuslaki. 180 päivää, mikä voidaan pitää taktiikana, joka lykkää vaalit, jotka junta on luvannut ensi vuodelle, lykätä vielä pidemmälle.

Thaimaan kuninkaan on hyväksyttävä perustuslaki, jos vuoden 2016 alkupuolella luvatut yleiset vaalit pidetään. Luonnosta on kritisoitu avainpoliitikoilta, mukaan lukien entinen pääministeri Yingluck Shinawatra, joka vaatii sen hylkäämistä sanoen, että se ei ole yhteydessä ihmisiin ja että epädemokraattinen perustuslaki jarruttaisi maan edistymistä.

Thaimaa on jaettu vuosikymmenen ajan syrjäytetyn entisen pääministerin Thaksin Shinawatran kannattajien ja Bangkokissa sijaitsevan rojalistisen-sotilaallisen laitoksen kesken.

Armeija tarttui valtaan 22. toukokuuta 2014 Thaksinin sisaren, silloisen pääministerin Yingluck Shinawatran syrjäyttämisen jälkeen.

Prayuth on hallinnut suurelta osin kiistattomasti sen jälkeen ja on aloittaja Thaimaan perustuslain tarkistuksessa. Prayuthin on kuitenkin pitänyt kohdata kritiikkiä, joka kohdistui hänen hallinnonsa käsittelemään Thaimaan lipputaloutta, ja viime aikoina hitaasti etenevässä tutkimuksessa Bangkokin pommi-iskussa, jossa kuoli 20 ihmistä, joista yli puolet ulkomaalaiset.

Thaimaan 20. perustuslakiluonnoksen vuodesta 1932 lähtien kirjoitti juntan nimittämä 36-jäseninen perustuslain laatimiskomitea. Oppositiivinen Pheu Thai -puolue tuomitsi sen välittömästi sanoen, että "ei oteta täysin huomioon" thaimaalaisten suvereniteettia. Se totesi: "Todellinen voima kuuluu virastoille ja mekanismeille, joiden tarkoituksena on ylläpitää juntan valtaa ilman tarkastuksia ja tasapainoja."

Vallankaappauksen jälkeen kansallinen rauhan ja järjestyksen neuvosto (NCPO), jota junta itse kutsuu, on pitänyt tiukan kannen erimielisyyksiin ja poliittiseen toimintaan, mukaan lukien puolueiden kokoukset.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa