Liity verkostomme!

Etusivu

Organisaatio kansainvälisen sotarikostuomioistuimen syyttäjät postuumisti palkintoja Sergei Magnitskin kanssa 2015 Joshua Heintz humanitaarisen palkinnon

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

magnitsky_1526857cYksi maailman arvostetuimmista henkilökohtaisista saavutuksista, Joshua Heintzin humanitaarinen palkinto ansiokkaasta palveluksesta ihmiskunnalle ja saavutuksista kansainvälisen oikeuden alalla, on myönnetty postuumisti Sergei Magnitskylle.

Palkinto jaettiin kansainvälisissä humanitaarisissa vuoropuheluissa, kansainvälisten sotarikostuomioistuinten nykyisten ja entisten syyttäjien sekä tunnustettujen tutkijoiden ja lakiasiantuntijoiden vuosikokouksessa. Tapahtuma pidettiin Chautauqua Institutionin Jackson Centerissä.

Hänen perheenjäsenensä, mukaan lukien äiti, vaimo ja poika, hyväksyivät palkinnon Sergei Magnitskyn puolesta.

Mainos

Palkintojenjakotilaisuudessa puhunut Magnitskin äiti Natalia sanoi: ”Haluan ilmaista vilpittömän kiitoksen kaikille ihmisille maailmassa, jotka tukevat meitä ja asiamme. Poikani viimeiseen uhriin kiinnitettävä huomio auttaa toivottavasti auttamaan ja pelastamaan toisten ihmishenkiä tulevaisuudessa, jotta heidän ei tarvitse kärsiä samaa kohtaloa kuin Sergei. "

Bill Browder, Magnitsky Justice -kampanjan globaali johtaja ja bestsellereimmän kirjan 'Red Notice' kirjoittaja kommentoi kansainvälisen palkinnon merkitystä Sergei Magnitskylle: ”Minua inspiroi näkemään, että Sergei Magnitskyn rohkeus tunnustetaan valoisimmat mielet, joiden tehtävä on ja on ollut syytteeseen asettaminen ja vastakkainasettelu maailman hirvittävimpiin ihmisoikeusrikkomuksiin. On ilahduttavaa, että Sergein perintö elää ihmisten sydämissä yli viisi vuotta hänen julmasta tappamisestaan ​​Venäjän poliisien pidättämisessä. Voisiko tämä muistuttaa sekä Sergein uhria oikeudenmukaisemman maailman puolesta että toimia, jotka on vielä suoritettava, jotta Sergein omat tekijät voidaan saattaa oikeuden eteen. "

Sergei Magnitsky oli venäläinen asianajaja, joka paljasti 230 miljoonan dollarin korruptiojärjestelmän, johon osallistuivat venäläiset virkamiehet ja järjestäytynyt rikollinen jengi. Hänet pidätettiin ylimitoitetuista syytteistä ja tapettiin Venäjällä vuonna 2009 suoritetussa tutkintavankeudessa todistaen asiaan osallistuneita virkamiehiä vastaan. Sergei Magnitskin nimestä on tullut synonyymi oikeusvaltion puutteesta Venäjällä. Hänen tapauksensa on johtanut siihen, että Yhdysvalloissa hyväksyttiin vuonna 2012 annettu Sergei Magnitsky Rule of Law Revelation Accountability Act, jossa määrätään kohdennettuja henkilökohtaisia ​​pakotteita kidutukseen ja kuolemaan osallistuneille ja muille dokumentoiduille korruptiotapauksille ja ihmisoikeuksien vakaville väärinkäytöksille. Seuraamuksiin sisältyy maahantuloviisumien kieltäminen ja varojen jäädyttäminen.

Mainos

Ensimmäinen Joshua Heintzin humanitaarisen palkinnon saaja oli Yhdysvaltain Nürnbergin oikeudenkäynnin syyttäjä Whitney Robson Harris, joka johti joukkueen tapausta natsien turvallisuuspoliisin korkeinta johtajaa Ernst Kaltenbrunneria vastaan. .

Satunnainen tarina siitä, kuinka Sergei Magnitsky seisoi korruptoituneiden Venäjän virkamiesten parissa ja maksoi ihanteistaan ​​perimmäisen hinnan, kuvataan Bill Browderin kirjassa, Red Notice julkaistiin aiemmin tänä vuonna maailmanlaajuisesti.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa