Liity verkostomme!

EU

Fact Sheet: Rahoitus tärkein maahanmuuttoon liittyvää toimintaa Länsi-Balkanilla ja Turkissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

migrants_balkans_routeEhdokasmaille (Albania, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Montenegro, Serbia ja Turkki) ja mahdollisille ehdokasmaille (Bosnia ja Hertsegovina ja Kosovo) EU tarjoaa sekä taloudellista että teknistä tukea.

Tämän tuen tarkoituksena on auttaa edunsaajia tekemään poliittisia ja taloudellisia uudistuksia ja auttaa heitä täyttämään EU: n jäsenyyden edellyttämät velvoitteet.

Tämä tapahtuu ensisijaisesti Välineen tukiväline (IPA).

Mainos

IPA-varat ovat hyvä sijoitus sekä laajentumismaiden että EU: n tulevaisuuteen. Näissä maissa jo tehdyt investoinnit sekä tulevien vuosien investoinnit ovat menneet ja menevät myös sellaisiin hankkeisiin kuin integroitu rajavalvonta (IBM), turvapaikanhakijoiden ja pakolaisten vastaanottokeskukset sekä tuki ihmiskaupan torjunnalle. ihmiset.

Vuosina 2007–2013 IPA: n budjetti oli 11.5 miljardia euroa; sen seuraaja, IPA II, perustuu jo saavutettuihin tuloihin osoittamalla 11.7 miljardia euroa kaudelle 2014--2020.

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille Länsi-Balkanilla ja Turkissa vuodesta 2007 alkaen on noin 600 miljoonaa euroa.

Mainos

Serbia

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille (sekä aikaisemmille että suunnitelluille):

€ 54m

Vuodesta 2007 lähtien Serbialle on sidottu 45.6 miljoonaa euroa sisäasioiden alalla. Apu keskittyy raja-asemien ja infrastruktuurien laitteiden tekniseen parantamiseen; turvapaikkatilojen parantaminen ja laajentaminen; uuden turvapaikkalain laatiminen ja kansallisen turvapaikkajärjestelmän uudistaminen. Tämän määrän sisällä IPA II -ohjelmassa on varattu yhteensä 13 miljoonaa euroa yhteisten rajanylityspaikkojen (Mucibabe, Jarinje, Konculj) rakentamiseen.

EU: n Serbian edustusto myöntää tällä hetkellä 240 000 euroa IPA II: sta lisätarpeisiin, kuten jätehuoltoon, vesihuoltoon ja sanitaatioon, ja muihin tarpeisiin, jotka on määriteltävä yhteistyössä työ-, työ-, eläinlääkäri- ja sosiaaliministeriön kanssa. Pakolaisten komissaari.

Tämän rahan lisäksi EU jatkaa Serbian turvapaikkajärjestelmän uudistamisen tukemista keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Serbialle on jo varattu noin 8.2 miljoonaa euroa IPA-varoista hankkeisiin, jotka joko toteutetaan tai aloitetaan seuraavan vuoden aikana:

  • 3.2 miljoonaa euroa käytetään nykyisten maahanmuuttajien majoituskapasiteetin laajentamiseen Serbiassa;
  • EU: n miljoonan euron hanke on jo käynnissä, ja siinä keskitytään uuden turvapaikkalain laatimiseen ja turvapaikkajärjestelmän uudistamisen vauhdittamiseen.
  • Serbian rajavalvontajärjestelmien kehittämiseksi on osoitettu 4 miljoonaa euroa.

Entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille (sekä aikaisemmille että suunnitelluille): 24 miljoonaa euroa

IPA I -ohjelmassa on sidottu 12 miljoonaa euroa raja-poliisiasemien kunnostamiseen, ihmiskaupan torjuntaan ja poliisivalmiuksien vahvistamiseen rajavalvonnassa.

Vuoden 2016 IPA II -ohjelmassa EU aikoo myöntää 12 miljoonaa euroa entisen Jugoslavian tasavallan Makedonian hallituksen tukemiseen. Rahat auttavat muuttoliikepolitiikkansa toteuttamisessa useilla eri toimilla, muun muassa parantamalla infrastruktuuria, laitteita ja tietotekniikkatukea turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikan moitteettoman toiminnan kannalta. viisumipolitiikan toimivuuden vahvistaminen ihmiskaupan torjunta ja tuki ihmiskaupan ja väkivallan uhreille; olosuhteiden parantaminen poliisiasemilla koulutuksen valmiuksien vahvistaminen sisäasioissa.

Bosnia ja Hertsegovina (Bosnia ja Hertsegovina)

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille (sekä aikaisemmille että suunnitelluille): 10.5 miljoonaa euroa

Bosnia ja Hertsegovinassa on maksettu 8.5 miljoonaa euroa EU: n apua, joka kattaa teknisen avun muuttoliikkeen ja turvapaikkojen tehokkaalle hallinnalle (4 miljoonaa euroa), laitteiden toimituksen (3.5 miljoonaa euroa) ja maahanmuuttajien vastaanottolaitoksen rakentamisen (miljoona euroa). Vuodelle 1 IPA II -rahastosta on varattu 2015 miljoonaa euroa rajapoliisin tukemiseen.

Montenegro

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille (sekä aikaisemmille että suunnitelluille): 22.6 miljoonaa euroa

IPA I: n kautta on sidottu 2.63 miljoonaa euroa vuosina 2008–2013, mukaan lukien toimet, joilla varmistetaan, että turvapaikanhakijoilla ja haavoittuvassa asemassa olevilla maahanmuuttajilla on riittävä suoja ja oikeudenmukainen kohtelu (250,000 1 euroa). ja miljoonan euron ystävyyskauppasopimus Schengenin säännöstön käyttöönoton tukemiseksi.

20 miljoonan euron määrä on tarkoitus sitoa vuonna 2015 IPA II -ohjelmaan. Tämä tukee integroitua rajaturvallisuutta.

Albania

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille (sekä aikaisemmille että suunnitelluille): 4.5 miljoonaa euroa

IPA I -ohjelmassa vuodelle 2012 osoitettiin 3 miljoonaa euroa rajanylityspaikkojen jälleenrakentamiseen, jotta Albanian keskityttäisiin muun muassa laittomaan maahanmuuttoon ja ihmiskauppaan. IPA II -ohjelmaan vuonna 2015 suunniteltu ohjelma sisältää vahvan osan lainvalvontaviranomaisten valmiuksien kehittämisestä, joka kattaa muun muassa integroidun rajaturvallisuuden (IBM), jolla pyritään parantamaan rajaturvallisuusjärjestelmää EU: n ja Schengenin säännösten täydellisen noudattamisen saavuttamiseksi. Hanki lisää. IBM: n ohjeellinen budjetti on 1.5 miljoonaa euroa vuodelle 2015.

Kosovo

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille (sekä aikaisemmille että suunnitelluille): 7.1 miljoonaa euroa

IPA I: n nojalla muuttoliikkeeseen liittyvä rahoitus on vuodesta 2007 ollut 4.6 miljoonaa euroa.

Apua tarjottiin pääasiassa ystävyyskuntatoiminnan kautta. Siinä keskitytään muun muassa Kosovon tehokkaan hallintojärjestelmän vahvistamiseen, takaisinottoon ja palautettujen maahanmuuttajien kestävään sopeuttamiseen. Lisäksi IPA-rahoituksella tuetaan turvapaikanhakijoiden tilojen rakentamista.

IPA II -ohjelmaan sisältyy 2.5 miljoonaa euroa Kosovon instituutioiden vahvistamiseen muuttoliikkeen tehokkaassa hallinnassa.

Turkki

Liittymistä valmisteleva tuki muuttoliikkeeseen liittyville toimille (sekä aikaisemmille että suunnitelluille): 469 miljoonaa euroa

Turkin ponnistelujen tukemiseksi on toteutettu useita rakenteellisia toimia viisumien tiekartta. IPAI: n rahoitus sisäasioissa kasvaa 130 miljoonasta eurosta ohjeelliseen 245 miljoonan euron määrärahaan kaudella 2014--2016.

Suurin osa avusta menee:

yhdennetty rajavalvonta keskittyen maarajoihin ja merirajoihin;

  • Tuetaan laittomien maahanmuuttajien maastapoistamiskeskusten ja turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskusten rakentamista;
  • tuki kansainväliselle suojelujärjestelmälle ja
  • tuki ihmiskaupan torjunnalle.

 94 miljoonaa euroa IPA: ta on myös otettu käyttöön auttamaan Turkkia selviytymään syyrialaisten maahanmuuttajien virrasta.

 

Apu useammalle kuin yhdelle maalle

Marraskuusta 2015 lähtien monimaa IPA II -ohjelma 'Alueellinen tuki suojelun kannalta herkälle maahanmuutonhallinnalle Länsi-Balkanilla ja Turkissa' toteutetaan kolmen vuoden ajan 3 miljoonan euron budjetilla. Ohjelma parantaa edunsaajien kykyä tarjota suojeluherkät vastaukset muuttovirtoihin vahvistamalla maahanmuuttajien tunnistamista, parantamalla tiedonvaihtoa ja luomalla perustan kestäville palauttamisratkaisuille. Komissio toteuttaa tämän hankkeen asiaankuuluvien EU: n virastojen, kuten Frontexin, sekä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) ja YK: n pakolaisviraston (UNHCR) välityksellä.

Pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden humanitaarinen rahoitus

Euroopan komissio myönsi 26. elokuuta 2015 1.5 miljoonaa euroa humanitaarista rahoitusta pakolaisten ja maahanmuuttajien auttamiseen Serbiassa ja entisessä Jugoslavian tasavallassa Makedoniassa. Avulla tuetaan humanitaarisia kumppaneita auttamaan peruspalvelujen, kuten juomaveden, hygienian, terveydenhuollon, suojan ja pakolaisten ja maahanmuuttajien suojelun, vastaanottokeskusten parantamisessa sekä muuttoliikekysymysten koordinoinnissa ja raportoinnissa alueella .

Äskettäin Euroopan komissio myönsi 90,000 31 euroa EU: n humanitaarista apua entiselle Jugoslavian tasavallalle Makedonialle (2015. heinäkuuta 150,000) ja 20 2015 euroa Serbialle (1.74. elokuuta XNUMX) vastauksena tähän hätätilanteeseen. Rahoitus kanavoitiin Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälisen liiton (IFRC) katastrofiavun hätärahaston (DREF) kautta ja se suuntautui suoraan kahden maan kahdelle kansalliselle Punaisen Ristin yhdistykselle. Uuden rahoituksen myötä EU: n humanitaarinen apu haavoittuvassa asemassa olevien pakolaisten ja maahanmuuttajien tukemiseksi Serbiassa ja entisessä Jugoslavian tasavallassa Makedoniassa on XNUMX miljoonaa euroa.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa