Liity verkostomme!

EU

EU: n tuki Länsi-Balkanin 2015 huippukokouksessa Wienissä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

berliiniHuippukokous perustuu viime vuoden elokuussa pidetyn Berliinin huippukokouksen jälkeen saavutettuun edistykseen, ja sen tarkoituksena on kehittää edelleen yhteistyötä kuuden Länsi-Balkanin maan välillä.

Ulkoasiain- ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja / Euroopan komission varapuheenjohtaja Federica Mogherini, energiaunionista vastaava johtaja Maroš Šefčovič ja Euroopan naapuruuspolitiikka- ja laajentumisneuvottelut komissaari Johannes Hahn edustaa Euroopan unionia huomenna Wienissä Länsi-Balkanin huippukokouksessa ( 27. elokuuta), isännöi Itävallan liittokansleri Werner Faymann.

Huippukokous perustuu viime vuoden elokuussa pidetyn Berliinin huippukokouksen jälkeen saavutettuun edistykseen, ja sen tarkoituksena on kehittää edelleen yhteistyötä kuuden Länsi-Balkanin maan (Albania, Bosnia ja Hertsegovina, Kosovo, Montenegro, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia) välillä. , Serbia) käsitellessään yhteisiä haasteitaan, erityisesti muuttoliikettä - joka on yksi huippukokouksen pääaiheista, johon kuuluu myös alueellinen yhteistyö ja uskonnollinen vuoropuhelu sekä ekstremismin vastainen toiminta. Huippukokous sisältää samanaikaiset istunnot hallitusten päämiesten, ulkoministerien ja talousministerien kanssa.

Mainos
  • Hallitusten päämiesten pääministerit keskustelevat alueen taloudellisesta tilanteesta, nuoriso- ja ammatillisesta koulutuksesta sekä liitettävyydestä. Korkea edustaja / varapuheenjohtaja Mogherini osallistuu tähän istuntoon. Hän sanoi: "Länsi-Balkanin alueella on monia haasteita kiireellisyydestä ratkaista turvallisuus- ja muuttoliikekysymykset tarpeeseen vastata monien maiden taloudellisiin ja poliittisiin vaikeuksiin. Länsi-Balkanin huippukokous Wienissä antaa meille tärkeän mahdollisuuden paitsi keskustella nykyisten haasteiden lisäksi myös yhteisen tulevaisuutemme ".
  • Komission jäsen Hahn keskustelee yhdessä ulkoministerien kanssa alueellisen yhteistyön ajankohtaisista kysymyksistä ja nykyisistä muuttoliikkeeseen liittyvistä haasteista. Komissaari Hahn sanoi: "Olemme nähneet merkittävää edistymistä yhteisen yhteysohjelmamme edellisen vuoden Berliinin huippukokouksen jälkeen ja olemme nyt yksilöineet konkreettisia ensisijaisia ​​investointihankkeita alueella, jotka voisivat saada tukea liittymistä valmistelevasta välineestä."
  • Varapuheenjohtaja Šefčovič ja talousministerit keskustelevat alueen taloudellisista näkymistä, energia- ja liikenneyhteyksistä sekä ammatillisesta koulutuksesta. Varapuheenjohtaja Šefčovič sanoi: "Energiaunionistrategiassamme todetaan hyvin selvästi, että energiaunioni ei pysähdy unionin rajoilla. Siksi emme säästele ponnisteluja yhdistääksemme paremmin Länsi-Balkanin omiin energiajärjestelmiin. Tämän viestin välitin kun olin äskettäin Serbiassa, ja tämä on viestini myös huippukokouksessa. "

1.5 miljoonaa euroa humanitaarista apua pakolaisille ja maahanmuuttajille Länsi-Balkanilla

Ennen huippukokousta Euroopan komissio vapauttaa tänään 1.5 miljoonaa euroa humanitaarista lisärahoitusta pakolaisten ja maahanmuuttajien auttamiseksi Serbiassa ja entisessä Jugoslavian tasavallassa Makedoniassa. Avulla tuetaan humanitaarisia kumppaneita auttamaan peruspalvelujen tarjoamisessa, kuten juomavesi, hygienia, terveydenhuolto, suoja ja pakolaisten ja maahanmuuttajien suojelu, vastaanottokeskusten parantaminen sekä alueen muuttoliikekysymysten koordinointi ja raportointi. . EU: n humanitaarisen avun ja kriisinhallinnan komissaari Christos Stylianides sanoi: "Länsi-Balkanilla on tekemisissä ennennäkemättömän määrän kauttakulkupakolaisia ​​ja siirtolaisia. EU lisää humanitaarista apuaan tarjotakseen heille kiireellisesti tarvittavaa apua. Tämä on Euroopan solidaarisuutta. sen ytimessä. "

Euroopan komissio on aiemmin myöntänyt yli 90,000 31 euroa EU: n humanitaarista apua entiselle Jugoslavian tasavallalle Makedonialle (2015. heinäkuuta 150,000) ja 20 2015 euroa Serbialle (1.74. elokuuta XNUMX) vastauksena tähän hätätilanteeseen. Rahoitus meni suoraan kahden maan kansallisille Punaisen Ristin yhdistyksille. EU: n humanitaarinen apu haavoittuvien pakolaisten ja maahanmuuttajien tukemiseksi Serbiassa ja entisessä Jugoslavian tasavallassa Makedoniassa on nyt XNUMX miljoonaa euroa.

Mainos

Sen Euroopan toimintasuunnitelman muuttoliikkeestä, Euroopan komissio on asettanut kattavan lähestymistavan muuttoliikkeen haasteiden ratkaisemiseen sekä lyhyellä että pitkällä aikavälillä. Kolmansien maiden, erityisesti välittömässä läheisyydessä olevien, yhteistyö ja tuki on olennainen osa tätä lähestymistapaa.

Tausta

Huippukokouksen isännöi Itävallan liittokansleri Werner Faymann, joka on kutsunut Länsi-Balkanin 6 (Albania, entinen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Kosovo, Montenegro, Serbia ja Bosnia ja Hertsegovina) sekä Saksan, Ranskan pääministerit. , Italia, Kroatia ja Slovenia tapahtumaan.

Lisätietoja

Wienin huippukokouksen päätelmät julkaistaan ​​Euroopan komission verkkosivustolla tätä. Tapahtuma myös kattaa EbS.

Länsi-Balkanin huippukokouksen Wienin verkkosivusto 2015.

Mediaohjelma.

Täysi lehdistöpaketti Euroopan muuttoliikeagendasta.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa