Liity verkostomme!

EU

Kazakstan: Kilpailukyvyn parantaminen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

photo_50227Kazakstan on astunut mukaan ottamaan kurssin kelluvan kurssin ja jäädyttämään kaikki sen hankealoitteet vuoteen 2018 mennessä a kova taistelu kilpailukyvyn puolesta kahden naapurinsa, Venäjän ja Kiinan kanssa, mutta väestön vaikeuksista huolimatta lisääntyy selvästita sen houkuttelevuus eurooppalaisille sijoittajille, joille on jo syntynyt erityinen suhde tähän Keski-Aasian johtavaan maahan. Tämä rahoituspolitiikan muutos suosii muita kuin öljyyn liittyviä teollisuudenaloja ja kannustaa kaivattua talouden monipuolistamista, mikä hyödyttää Kazakstania, joka on liian riippuvainen öljyn viennistä.

Rahoituspolitiikan muutos ei ollut yllätys - se on ollut yhteydessä sekä Venäjän että Kiinan talouteen, Kazakstaniin hallitus ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin seurata naapureidensa polkua, jotka molemmat ovat aktiivisia valuuttojensa, ruplan ja juanin devalvoinnissa. Lisäksi Iranin palatessa öljyn maailmanmarkkinoille voidaan odottaa öljyn hinnan laskua edelleen, mikä ylläpitää yli puolet Kazakstanin viennistä. Sen jälkeen presidentti Nursultan Nazarbajev on ehdottanut kehitysohjelman tarkistamista mahdollisten 30–40 dollarin öljyn hintojen perusteella.

Tämä jyrkkä käänne avaa kuitenkin lukuisia mahdollisuuksia muulle kuin öljyteollisuudelle, kuten kaivosteollisuudelle, erityisesti maan talouden edelleen globalisoitumisen vuoksi - tämän vuoden loppuun mennessä Astana aikoo liittyä Maailman kauppajärjestöön (WTO) , joka houkuttelee suoria ulkomaisia ​​investointeja. Tähän mennessä hallitus on ollut loistava luomaan vakaan ja suotuisan ilmapiirin yrityksille, myös eurooppalaisille yrityksille. Maailmanpankin arvioiden mukaan Kazakstan on liiketoiminnan olosuhteissa ylittänyt Kiinan 77. sijan maailmassa, kun taas Peking oli 90. sija. Sijoittajille suunniteltu Kaznex Invest -toimisto vastaa ulkomaalaisten ja Kazakstanin instituutioiden ja kansallisten yritysten välisestä viestinnästä tarjotakseen mahdollisuuksia työskennellä eri muodoissa, mukaan lukien alueellinen. Kazakstanin hallitus on onnistunut lisäämään suoria ulkomaisia ​​investointeja aloittaen viisumivapaasta järjestelmästä useille keskeisille eurooppalaisille kumppaneille, Alankomaiden ja Ranskan ollessa ensimmäisissä riveissä, ja jatkamalla kansallisten sijoittajien veroetujen ja oikeudellisen suojan käyttöönottoa edellisen vuoden tilastot osoittavat suorien ulkomaisten suorien sijoitusten yleisestä laskusta huolimatta Keski-Aasiassa. Viime aikoihin asti öljy- ja kaivosteollisuus olivat johtajia houkutellessaan valuuttamääräisiä virtoja, mutta uusi asenne lupaa ensisijaisesti suosia kaivostoimintaa.

Mainos

Kaivostoiminta on ollut tammikuusta 2015 johtava suorien ulkomaisten sijoitusten vetämisessä ja sen nopeassa kasvussa. Liikennesektori on myös osoittanut paljon elinvoimaa - Kazakstanin maantiede avaa ainutlaatuiset mahdollisuudet useille liikennekäytäville, jotka yhdistävät Euroopan ja Aasian, erityisesti uuden silkkitien, mikä takaa tavaroiden vaihtoon käytetyn ajan lyhentämisen Shanghain ja Berliinin välillä kahteen viikkoon.

Nämä tekijät ovat edelleen avaintekijöitä sijoittajien jatkuvassa mielenkiinnossa, mutta vakaus ylittää muut tekijät - monikulttuurisuuden ja tasapainoisen kielipolitiikan avulla Kazakstan on ainoa maa Neuvostoliiton jälkeisellä areenalla, joka välttää etnisiä konflikteja. Korruptio on kuitenkin todellinen talouden vitsaus, joka heikentää monia lupaavia pyrkimyksiä. Poliittinen johto on tietoinen sen dramaattisista seurauksista taloudelle, ja se on päivittänyt lakejaan ja käynnistänyt korruptiontorjuntastrategian vuosille 2015--2025. Korruption vastainen politiikka sisältyy EU: n ja Kazakstanin yhteistyösopimukseen, jossa korostetaan maan hyvinvoinnin merkitystä Euroopalle.

Uusi rahoituspolitiikka ei vaikuta olemassa olevaan kehykseen, ja EU jatkaa yhteistyötä Kazakstanin kanssa vuonna 2014 vahvistetun tiiviimmän kumppanuuden puitteissa, joka koskee yli 30 aluetta ja politiikkaa.

Mainos

Toisin kuin monet muut toimijat, mukaan lukien jotkut jäsenvaltiot, Kazakstanilla on huomattavan alhainen velka, yksi alhaisimmista maailmassa jotkut asiantuntijat sanovat,  vain 12 prosentilla BKT: sta, jonka avulla se voi ryhtyä tuleviin pyrkimyksiinsä todellisen optimistisesti.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa