Liity verkostomme!

EU

Israelin ulkoministeriön korkea-arvoinen virkamies vierailee Berliinissä ilmaista huolensa Iranin sopimus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

453631-214406Iranin ydinsopimuskysymyksen painopiste on Yhdysvaltojen kongressissa lähiviikkoina Israen ajatl Israelin ulkoministeriön pääjohtaja Dore Gold vieraili tällä viikolla Berliinissä tapaamassa saksalaista kollegaansa. Kokouksissa hän ilmoitti korostaneen, että "ei ole mitään viitteitä siitä, että Iran olisi menossa maltilliseen alueelliseen toimintaansa, päinvastoin", sanotaan ulkoministeriön lausunnossa. 

"Lisäksi hän ilmaisi huolestumisensa siitä, että Iranin käytettävissä olevat valtavat taloudelliset resurssit kaupan seurauksena kohdistuvat terrorismin rahoittamiseen ja edistävät alueellista epävakautta", lausunnossa sanotaan. Israel on huolissaan siitä, että ISIL: n julmuudet ja taitava tiedotusvälineiden strategia vievät huomion huomiolta sen, mitä se pitää alueen paljon suurempana uhkana. "Eurooppalaiset näyttävät myös olevan kiinnostuneempia käyttämään liiketoimintamahdollisuuksia Iranissa, kun sanktiot on poistettu, kuin kohtaamaan sen mahdollisesti aiheuttama turvallisuusuhka", kirjoittaa Politico.eu. 

Yksi Israelin tärkeimmistä huolista Iranin ydinsopimuksesta, jonka maailmanvallat ja Iran allekirjoittivat Wienissä, liittyy tarkastus- ja seurantamekanismeihin, jotka sen mukaan "eivät ole riittävän vankat". Joissakin tapauksissa nykyinen sopimus antaa Iranille mahdollisuuden tarkastusten ennakointiin enintään 24 päivää etukäteen. Siinä tapauksessa Gold, entinen Israelin suurlähettiläs YK: ssa ja pääministeri Benjamin Netanyahun pitkäaikainen neuvonantaja ulkopolitiikassa, sanoi: "Kaikki syyttömät todisteet pimeissä sivustoissa puhdistetaan."

Mainos

Associated Pressin (AP) tällä viikolla laatimassa yksinoikeudellisessa raportissa todetaan, että Iran saa käyttää omia tarkastajiaan tutkiakseen Parchinin ydinlaitosta, josta sitä on syytetty ydinaseiden kehittämiseksi ja joka toimii salaisessa YK: n kansainvälisen sopimuksen kanssa Atomic Energy Agency (IAEA), joka yleensä suorittaa tällaisen työn. AP sanoi näkevänsä asiakirjan. Äskettäin julkistetut sivusopimukset liittyivät jatkuviin väitteisiin siitä, että Iran on työskennellyt atomiaseiden parissa. Tämä tutkimus on osa ydinalan ydinalan sopimusta. Todisteet tarkastusten myönnytyksestä lisäävät varmasti Yhdysvaltojen kongressin vastustajien painostusta ennen senaatin äänestystä yleisestä sopimuksesta syyskuun alussa. Jos päätöslauselma hyväksytään ja presidentti Barack Obama vetoaa sen, vastustajat tarvitsevat kahden kolmasosan enemmistön sen kumoamiseksi.

Parchin-sopimus laadittiin IAEA: n ja Iranin välillä. Yhdysvallat ja viisi muuta maailmanvaltaa eivät olleet sen osapuolia, mutta IAEA tiedotti niistä ja hyväksyi sen osana laajempaa pakettia. Kaikkien IAEA: n jäsenmaiden on annettava virastolle jonkinlainen käsitys ydinohjelmistaan. Joidenkin ei tarvitse tehdä muuta kuin antaa vuosittain kirjanpito hallussaan olevasta ydinmateriaalista. Mutta maita - kuten Iran - epäillään mahdollisesta leviämisestä, tutkitaan tarkemmin, mikä voi sisältää tiukkoja tarkastuksia. Kyseinen sopimus poikkeaa tavanomaisista menettelyistä antamalla Teheranille mahdollisuuden käyttää omia asiantuntijoita ja laitteita etsimään todisteita toiminnasta, jonka se on jatkuvasti kieltänyt - yrittää kehittää ydinaseita.

Olli Heinonen, joka vastasi Iranin koettimesta IAEA: n varapääjohtajana vuosina 2005--2010, ei voinut ajatella vastaavaa myönnytystä minkään muun maan kanssa. Valkoinen talo on toistuvasti kiistänyt väitteet salaisesta Teheranille suotuisesta sopimuksesta. IAEA: n päällikkö Yukiya Amano kertoi republikaanien senaattoreille viime viikolla, että hänen oli pidettävä asiakirja luottamuksellisena. Iran on jo vuosia kieltänyt pääsyn Parchiniin ja kieltänyt kiinnostuksensa ydinaseisiin tai niihin liittyvän työn suhteen. IAEA epäilee Yhdysvaltain, Israelin ja muun tiedustelun sekä oman tutkimuksensa perusteella, että islamilainen tasavalta on saattanut kokeilla ydinaseiden räjähtäviä räjähteitä. IAEA on siteerannut satelliittikuviin perustuvia todisteita mahdollisista yrityksistä puhdistaa alue sen jälkeen kun väitetty työ lopetettiin yli vuosikymmen sitten. AP: n näkemä asiakirja on luonnos, jonka yksi sen sisältöä tunteva virkamies ei eroa olennaisesti lopullisesta versiosta. Hän vaati nimettömyyttä, koska hänellä ei ollut valtuuksia keskustella asiasta julkisesti.

Mainos

Asiakirjan nimi on "erillinen järjestely II", mikä osoittaa, että Iranin ja IAEA: n välillä on toinen luottamuksellinen sopimus, joka säätelee viraston tutkimusta ydinaseita koskevista väitteistä. Iran toimittaa viraston asiantuntijoille valokuvia ja videoita IAEA: n mukaan liittyvistä väitetyistä aseista "sotilaalliset huolenaiheet huomioon ottaen". Tämä sanamuoto viittaa siihen, että virasto ei saa valokuva- tai videotietoja alueilta, joilla ei ole fyysistä vierailua sivustolla, mutta sen mukaan alueet ovat kiellettyjä, koska niillä on sotilaallista merkitystä. Vaikka asiakirjassa sanotaan, että IAEA "varmistaa Iranin tarkastusten teknisen aitouden", siinä ei sanota miten. Luonnos on allekirjoittamaton, mutta ehdotettu allekirjoittaja Iranille on listattu Ali Hoseini Tashiksi, korkeimman kansallisen turvallisuusneuvoston strategisten asioiden apulaissihteeriksi. Tämä heijastaa Teheranin merkitystä sopimukselle. AP: n raportin mukaan IAEA: n tiedottaja Serge Gas sanoi, ettei virastolla ollut välitöntä kommenttia.

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa