Liity verkostomme!

Kiina

Wang Yi Etelä-Kiinan merikysymyksestä ASEANin alueellisessa foorumissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

2015-02-16T025929Z_1_LYNXMPEB1F02B_RTROPTP_4_CHINA-RUSSIA-INDIAFilippiinien ulkoministeri hyökkäsi 6. elokuuta Itä-Aasian huippukokouksen (EAS) ja ASEANin aluefoorumin (ARF) ulkoministerikokouksissa Kiinaa vastaan ​​sen Etelä-Kiinan meripolitiikalle ja trumpetoi Kiinaa koskevaa välimiesmenettelyä. Japanin pääministeri tuki Filippiinit ja väitti, että keinotekoiset maa-alueet eivät luo laillisia oikeuksia ja etuja. Ulkoministeri Wang Yi (kuvassa) teki improvisoidun vastauksen laatimalla kattavasti Kiinan kannan ja kumoamalla Filippiinien ja Japanin perusteettomat syytökset.

Seuraavat ovat Wang Yin huomautukset: Jotkut maat ovat ottaneet esiin Etelä-Kiinan merikysymyksen sekä aamulla pidetyssä EAS: n ulkoministerikokouksessa että ARF: n ulkoministerikokouksessa. Siksi on välttämätöntä, että Kiina selvittää tosiasiat ja asettaa ennätyksen suoraksi, jotta eri osapuolet saisivat ymmärrystä ja tukea.

"Ensinnäkin Etelä-Kiinan meren tilanne on yleisesti ottaen vakaa eikä suuria konflikteja ole mahdollista. Kiina vastustaa näin ollen kaikkia rakentamattomia sanoja tai tekoja, joilla yritetään liioitella erimielisyyksiä, hyökätä yhteenottoja ja lämmittää jännitteitä , jotka eivät ole todellisuuden mukaisia.

Mainos

"Kiinalla on myös vaara merenkulun vapaudesta Etelä-Kiinan merellä. Suurin osa kiinalaisista lastista kuljetetaan Etelä-Kiinan meren läpi, joten merenkulun vapaus Etelä-Kiinan merellä on yhtä tärkeä Kiinalle. Kiina väittää aina, että maat nauttivat meriliikenteen ja ylilentojen vapaudesta Etelä-Kiinan merellä kansainvälisen oikeuden mukaisesti. Tähän mennessä ei ole ollut yhtään tapausta, jossa merenkulun vapautta olisi estetty Etelä-Kiinan merellä. Kiina on valmis työskentelemään muiden osapuolten kanssa jatkaa navigoinnin ja ylilentojen vapauden varmistamista Etelä-Kiinan merellä.

"Mitä tulee Nanshan saarten ja riuttojen riitoihin, tämä on pitkäaikainen asia. Etelä-Kiinan merisaaret ovat Kiinan alue. On ollut kahden tuhannen vuoden historia siitä, kun Kiina löysi ja nimitti saaret Etelä-Kiinan merelle. Tämä vuosi on 70 vuotta toisen maailmansodan voitosta. Seitsemänkymmentä vuotta sitten Kairon julistus ja Potsdamin julistus, Kiina toi laillisesti takaisin Nanshan ja Xishan saaret, jotka Japani oli laittomasti miehitetty ja jatkoi itsemääräämisoikeuttaan. Itse asiassa sotilasalukset, joita Kiina käytti saarten palauttamiseen, tarjosi Yhdysvallat, liittoutuneiden kansakunta. Tämän historiallisen tosiasian on oltava kirjattu edustamiesi maiden arkistoihin. Vasta 1970-luvulla, kun Etelä-Kiinan meren alla oli raportteja öljystä, jotkut maat alkoivat hyökätä ja miehittää Nanshan saaria ja riuttoja, mikä heikensi Kiinan laillisia oikeuksia ja etuja. Kansainvälisen oikeuden mukaan Kiinalla on oikeus puolustaa suvereniteettiaan, oikeuksiaan ja etujaan, ja Kiinalla on oikeus estää sellaisten laittomien toimien toistuminen, jotka loukkaavat Kiinan laillisia oikeuksia ja etuja.

"Filippiinien edustaja mainitsi Etelä-Kiinan merikysymyksen, mutta hän ei puhunut totuutta. Esimerkiksi Filippiinit väittivät, että Huangyan-saari ja asiaankuuluvat Nanshan saaret ja riutat kuuluvat siihen. Mutta se ei ole totta. Pariisin sopimuksen vuonna 1898 mukaan tosiasia on Washingtonin sopimus 1900issa ja Yhdysvaltojen ja Ison-Britannian välinen yleissopimus Filippiinien alue määriteltiin vuonna 1930, Filippiinien länsiraja on rajattu 118 astetta itäistä pituutta. Huangyan-saari ja Nansha-saaret ovat kokonaan länteen 118 astetta itäistä pituutta. Ne eivät ole Filippiinien alue. Kun Filippiinit ovat itsenäistyneet, Filippiinien sisäinen laki ja Filippiinien tekemät asiaankuuluvat sopimukset hyväksyivät kaikkien edellä mainittujen kolmen sopimuksen oikeudellisen voiman ja vahvistivat, että sen alueen laajuutta rajoitetaan 118 asteella itäistä pituutta. Siitä huolimatta, 1970-luvun jälkeen, Filippiinit järjestivät neljä sotilasoperaatiota ja hyökkäsivät laittomasti ja miehittivät kahdeksan Kiinan Nansha-saarta ja riuttaa. Tämä on Kiinan ja Filippiinien välisen alueellisen kiistan alareunassa.

Mainos

"Toinen esimerkki on, että vuonna 1999 Filippiinit" juuttivat "laittomasti vanhan sotalaivan Ren'ai-riutalle, joka on osa Kiinan Nansha-saaria. Kun Kiina esitti asiaa, Filippiinit väittivät, että se ei voinut vetää sotalaivaa pois "Varaosien puute". Myöhemmin Filippiinien osapuoli ilmoitti Kiinan puolelle, ettei se olisi ensimmäinen maa, joka rikkoo Julistus osapuolten toiminnasta Etelä-Kiinan merellä (DOC). Nyt on kulunut 15 vuotta ja vanhasta sota-aluksesta on jo tullut erittäin ruosteinen. Sen sijaan, että Filippiinit pitäisivät lupauksen sota-aluksen poistamisesta, se on julkisesti ilmoittanut kuljettaneensa varastamattomasti sementtiä ja muita rakennusmateriaaleja sota-alukseen asennuksen vahvistamiseksi. Filippiinien ulkoministeriö myönsi 14. maaliskuuta, että sota-aluksen perustamisen Ren'ai-riutalle tarkoituksena oli miehittää se. Filippiinit ovat paljastaneet oman 15 vuoden valheensa eivätkä täyttäneet omaa sitoumustaan. Mikä kansainvälinen uskottavuus on Filippiineillä?

"Juuri nyt Japanin edustaja mainitsi myös Etelä-Kiinan meren kysymyksen ja väitti, että kaikki keinotekoiset maa-alueet eivät voi luoda laillisia oikeuksia. Mutta katsotaanpa ensin, mitä Japani on tehnyt. Viime vuosina Japani käytti 10 miljardia jeniä Okinotorin kallion rakentaminen, muuttamalla tämä pieni meren kallio ihmisen tekemäksi saareksi, jossa on teräsputkia ja sementtiä.Ja tältä pohjalta Japani esitti vaatimuksensa Yhdistyneille Kansakunnille yli 200 meripeninkulman yksinomaisen mannerjalustan yli. talousvyöhyke. Kansainvälisen yhteisön enemmistön jäsenet pitivät Japanin vaatimusta mahdottomana eivätkä hyväksyneet sitä. Joten ennen muiden kommentointia Japanilla oli parempi pohtia ensin itseään mitä hän on sanonut tai tehnyt. Kiina eroaa Japanista. Etelä-Kiinan merellä on ollut olemassa jo kauan, eikä meidän tarvitse vahvistaa asemaansa maankäytön avulla.

"Itse asiassa Kiina on uhri Etelä-Kiinan merikysymyksessä. Silti rauhan ja vakauden ylläpitämiseksi Etelä-Kiinan merellä olemme kuitenkin olleet äärimmäisen maltillisia. Tässä on Kiinan perusehdotus: pyrimme ratkaisemaan erimielisyydet rauhanomaisesti - neuvottelut ja neuvottelut historiallisten tosiseikkojen kunnioittamisen perusteella ja kansainvälisen oikeuden, mukaan lukien Yhdistyneiden Kansakuntien yleissopimuksen merioikeus (UNCLOS). Tämä asento ei muutu. Ystävällisten neuvottelujen avulla Kiina ja ASEAN-maat ovat kehittäneet täydellisen mekanismin, jolla Etelä-Kiinan meren asia voidaan hoitaa asianmukaisesti. Ensinnäkin kysymys ratkaistaan ​​kaksitahoisella lähestymistavalla, mikä tarkoittaa, että suoraan asiaan liittyvien osapuolten on käsiteltävä erityiset riidat neuvottelujen ja neuvottelujen avulla. Tästä määrätään DOC: n 4 artiklassa, ja se on myös Kiinan ja 10 ASEAN-maan yhteinen sitoumus. Kaksiraiteinen lähestymistapa tarkoittaa myös sitä, että Kiina ja ASEAN-maat tukevat yhdessä rauhaa ja vakautta Etelä-Kiinan merellä. Haluaisin kaikkien tietävän, että Kiina ja ASEAN pystyvät täysin ylläpitämään rauhaa tässä vesimuodostumassa. Toiseksi osapuolten on pantava DOC täytäntöön hyvässä uskossa ja pyrittävä kehittämään käytännesääntöjä neuvottelujen avulla. Nyt DOC: n toteuttamisessa on edistytty sujuvasti, ja myös COC-kuuleminen etenee. Alle kahden vuoden kuluessa kuulemisen alkamisesta olemme jo hyväksyneet kaksi luetteloa yhteisistä ominaisuuksista, aloittaneet kuulemisen "ratkaisevista ja monimutkaisista kysymyksistä" ja sopineet kahden vihjelinja-alustan perustamisesta, jotka ovat pian toimintavalmiita. Kolmanneksi Kiina on tehnyt aloitteen ehdottaa "ennaltaehkäiseviä toimenpiteitä vaarojen hallitsemiseksi merellä". Tällä uudella alustalla eri osapuolet voivat esittää ehdotuksia ja ideoita keskustelua varten. Jos yksimielisyyteen päästään, toimia voidaan seurata.

"Puhuessamme ehdotuksista, Yhdysvaltojen osapuoli ehdotti äskettäin" kolmea pysähdystä ". Mutta mielestämme Yhdysvaltojen ehdotus ei ole toteutettavissa. Esimerkiksi mitä on lopetettava? Koska puolueilla on erilaiset kannat, mitkä ovat pysähtymisen kriteerit? Näihin kysymyksiin ei ole vastausta. Kiina on kuitenkin edelleen tyytyväinen kaikkien maiden rakentaviin ehdotuksiin rauhan ja vakauden ylläpitämisestä Etelä-Kiinan merellä. Mutta tällaisten ehdotusten on oltava toteutettavissa, ja mikä tärkeintä, niiden ei pidä asettaa kaksinaismoralismi.

"Mitä tulee joihinkin maihin kiinnostaviin maan kunnostustöihin Etelä-Kiinan merellä, se ei ole mikään uusi eikä ala Kiinasta. Toisin sanoen, ihmiset ovat tuoneet muutoksia" status quoon "kaikkien näiden vuosien ajan. vasta äskettäin Kiina suoritti ensimmäistä kertaa tiettyjä rakennuksia joillakin Nansha-saarilla sijaitsevilla saarilla ja riuttoilla parantaakseen siellä työskentelevien henkilöstön työ- ja elinoloja. Olemme tässä prosessissa noudattaneet tiukkoja ympäristönormeja. Kesäkuun lopulla Kiina ilmoitti maankäytön valmistumisesta. Seuraavaksi rakennamme lähinnä yleisen edun mukaisia ​​tiloja, mukaan lukien monitoiminen majakka, etsintä- ja pelastuslaitokset merihätätilanteita varten, meteorologisen observatorion asema, meritieteen ja tutkimuskeskus, kuten Kiina on myös valmis avaamaan nämä tilat muille maille valmistuttuaan. Chi Etelä-Kiinan meren suurimpana rannikkovaltiona na on kyky ja velvollisuus tarjota alueellisille maille näitä kaivattuja julkishyödykkeitä merellä.

"Filippiinit mainitsivat EAS: n ulkoministerikokouksessa ja ARF: n ulkoministerikokouksessa kahdesti Etelä-Kiinan meren välimiesmenettelyn yrittäessään tahrata Kiinaa. Haluan tehdä kumouksen tosiseikoilla. Ensinnäkin riitojen ratkaisemiseksi suorilla neuvotteluilla YK: n peruskirja kannustaa ja yhteinen kansainvälinen käytäntö kannustaa suoraan kuuluneisiin maihin ja yhteiseen kansainväliseen käytäntöön. Mikä tärkeintä, se on myös DOC: n nimenomainen määräys. Siksi Kiina ehdottaa aina kahdenvälistä vuoropuhelua Filippiinien kanssa, joka on edelleen voimassa. , Filippiinit ovat toistaiseksi hylänneet itsepäisesti ehdotuksemme. Filippiinien vastaus on hyvin epätavallinen. Normaalisti ennen kansainvälisen välimiesmenettelyn aloittamista asianomaisten maiden keskuudessa olisi päästy yksimielisyyteen. Tässä tapauksessa Filippiinit eivät kuitenkaan ilmoittaneet Kiina etukäteen eikä pyytänyt Kiinan suostumusta. Sen sijaan se päätti yksipuolisesti jatkaa välimiesmenettelyä. toiminta on vaikea ymmärtää paitsi että Filippiineillä on piilotettu asialista.

"Filippiinien olisi pitänyt tietää, että Kiina antoi jo vuonna 2006 UNCLOS: n 298 artiklan mukaisen julistuksen sulkea tällaiset riidat välimiesmenettelyyn, mikä on Kiinan laillinen ja laillinen oikeus. Filippiinit tiesivät aivan liian hyvin, että Kiina ei koskaan hyväksyisi välimiesmenettelyä tässä asiassa, mutta se vaati jatkamaan niin kutsuttua välimiesmenettelyä ottamatta huomioon DOC: n 4 artiklaa ja aikaisempaa Kiinan kanssa tekemää sopimusta riitojen ratkaisemisesta kahdenvälisillä kanavilla. Miksi se näin teki? vain yksi selitys, toisin sanoen se haluaa herättää vastakkainasettelun Kiinan kanssa. Mutta ratkaiseeko Filippiinien tällainen käytäntö ongelman lopullisesti? Palveleeko se Filippiinien ja sen ihmisten perusetuihin? Luulen, että vastaus on " Ei ". Filippiiniläiset ansaitsevat totuuden, eikä Filippiinien tulevaisuutta pidä pitää panttivankina pienellä määrällä ihmisiä. Kiina neuvoo Filippiiniä olemaan menemättä pidemmälle kuollutta kujaa. Kiina Filippiinien ovi on edelleen auki vuoropuheluun kanssamme. Maamme ovat loppujen lopuksi erottamattomat naapurit. Suosittelemme palaamaan oikealle tielle. Uskon, että niin kauan kuin molemmat osapuolet joutuvat vakavaan keskusteluun, löydämme lopulta ratkaisun. "

Kiina

Kanadan vapauttama Huawein johtaja Meng Wanzhou saapuu kotiin Kiinaan

Julkaistu

on

Kiinalainen teknologiajohtaja, joka vapautettiin pidätettyään Kanadassa lähes kolme vuotta, on palannut kotiin kirjoittaa BBC News.

Huawein Meng Wanzhou lensi Shenzheniin lauantai -iltana tunteja sen jälkeen, kun kaksi Kiinan vapauttamaa kanadalaista oli palannut.

Vuonna 2018 Kiina syytti Michael Spavoria ja Michael Kovrigia vakoilusta, kieltäen heidän pidättämisensä kostoksi Mengin pidätykseen.

Mainos

Näennäinen vaihto lopettaa vahingollisen diplomaattisen kiistan Pekingin ja lännen välillä.

Spavor ja Kovrig saapuivat Calgaryn läntiseen kaupunkiin juuri ennen klo 06 paikallista aikaa (00 GMT), ja pääministeri Justin Trudeau tapasi heidät.

Pari tuntia myöhemmin Meng koski Shenzhenissä, Kiinassa, lentokentälle kerääntyneen väkijoukon suosionosoituksiin.

Mainos

"Olen vihdoin palannut kotiin!", Sanoi rouva Meng Global Timesin mukaan, kiinalainen tabloid, jota tukee hallitseva kommunistinen puolue.

"Missä on Kiinan lippu, siellä on uskon majakka", hän lisäsi. "Jos uskolla on väri, sen on oltava Kiinan punainen."

Meng etsittiin syytteistä Yhdysvalloissa, mutta hänet vapautettiin Kanadan ja Yhdysvaltain syyttäjien välisen sopimuksen jälkeen.

Michael Spavor (L) ja Michael Kovrig (yhdistelmäkuva)
Kuvateksti Michael Kovrig (r) ja Michael Spavor ovat olleet hallussa vuodesta 2018

Ennen vapautumistaan ​​Meng myönsi harhaanjohtavat yhdysvaltalaiset tutkijat Huawein liiketoiminnasta Iranissa.

Hän vietti kolme vuotta kotiarestissa Kanadassa taistellessaan luovutuksen puolesta Yhdysvaltoihin.

Kiina oli aiemmin väittänyt, että hänen tapauksensa ei liittynyt Kovrigin ja Spavorin äkilliseen pidätykseen vuonna 2018. Mutta Kiinan päätös vapauttaa heidät Mengin vapauttamisen jälkeen näyttää osoittavan, että teeskentelystä on luovuttu, kertoo Robin Brant, BBC: n Shanghai kirjeenvaihtaja.

Kovrig ja Spavor ovat säilyttäneet viattomuutensa koko ajan, ja kriitikot ovat syyttäneet Kiinaa käyttämästä niitä poliittisina neuvottelusiruina.

Kun he saapuivat Calgaryen, Kanadan pääministeri Justin Trudeau jakoi kuvia Twitterissä hän toivottaa hänet tervetulleeksi pari.

"Olet osoittanut uskomatonta voimaa, joustavuutta ja sitkeyttä", hän kirjoitti twiitissä. "Tiedä, että kanadalaiset ympäri maata ovat jatkossakin täällä sinua varten, aivan kuten he ovat olleet."

Kovrig on entinen diplomaatti, jonka palveluksessa on Brysselissä toimiva ajatushautomo International Crisis Group.

Spavor on perustajajäsen järjestössä, joka edistää kansainvälisiä liike- ja kulttuurisuhteita Pohjois -Koreaan.

Tämän vuoden elokuussa kiinalainen tuomioistuin tuomitsi Spavorin 11 vuodeksi vankeuteen vakoilusta. Kovrigin tapauksessa ei ollut tehty päätöstä.

Kanadalainen tuomari määräsi perjantaina Huawein talouspäällikön Mengin vapauttamisen sen jälkeen, kun hän oli sopinut Yhdysvaltain syyttäjien kanssa häntä vastaan ​​nostetuista petoksista.

Huawei sanoi lausunnossaan, että se puolustaa itseään edelleen oikeudessa, ja odotti innolla Mengin tapaamista perheensä kanssa. Https://emp.bbc.co.uk/emp/SMPj/2.43.9/iframe.htmlmedia kuvateksti "Elämäni on käännetty ylösalaisin", rouva Meng kertoo toimittajille vapautettuna Kanadan pidätyksestä

Ennen pidätystä yhdysvaltalaiset syyttäjät syyttivät Mengiä petoksesta väittäen, että tämä on johtanut pankkeja harhaan käsittelemään Huawein liiketoimia, jotka rikkovat Yhdysvaltain pakotteet Irania vastaan.

Osana lykättävää syytesopimusta Meng myönsi johtaneensa harhaan HSBC: tä Huawein suhteesta Iranissa toimivaan hongkongilaiseen yritykseen Skycomiin.

Kiinan ulkoministeriön mukaan häntä vastaan ​​nostetut syytteet on "valmistettu" maan korkean teknologian teollisuuden tukahduttamiseksi, tiedotusvälineiden mukaan.

Yhdysvaltain oikeusministeriö kuitenkin totesi lausunnossaan, että se jatkaa valmistautumistaan ​​oikeudenkäyntiin Huaweita vastaan, joka on edelleen kaupan mustalla listalla.

Meng on Ren Zhengfein vanhin tytär, joka perusti Huawein vuonna 1987. Hän palveli myös Kiinan armeijassa yhdeksän vuotta, vuoteen 1983 saakka, ja on Kiinan kommunistisen puolueen jäsen.

Huawei itse on nyt maailman suurin tietoliikennelaitteiden valmistaja. Se on joutunut syytteeseen siitä, että Kiinan viranomaiset voisivat käyttää sen laitteita vakoiluun - väitteet, jotka se kiistää.

Vuonna 2019 Yhdysvallat määräsi pakotteita Huaweille ja asetti sen viennin mustalle listalle, mikä sulki sen pois tärkeimmistä teknologioista.

Myös Iso -Britannia, Ruotsi, Australia ja Japani ovat kieltäneet Huawein, kun taas muut maat, kuten Ranska ja Intia, ovat toteuttaneet toimenpiteitä, jotka estävät suoran kiellon.

Continue Reading

Afganistan

Kiina oli suurin hyöty "ikuisesti" Afganistanin sodasta

Julkaistu

on

Kukaan ei olisi voinut kuvitella villeimmissä unissaan, että teknologisesti kehittynein, taloudellisesti ja sotilaallisesti tehokkain kansakunta maailmassa, joka oli äskettäin väittänyt olevansa ainoa suurvalta maailmassa Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen Kotona 16-17 fanaatikon Saudi-Arabian kansalaista, jotka olivat valtiosta riippumattoman tahon, al-Quidan, jäseniä, jota johti toinen Saudi-Arabian islamilainen fundamentalisti, Osama bin-Laden, joka sijaitsee Afganistanissa, yksi kaikkein takapajuisimmista ja eristäytyneimmistä maat maan päällä, kirjoittaa Vidya S Sharma Ph.D.

Nämä henkilöt kaapasivat neljä siviililentokoneita ja käyttivät niitä ohjuksina New Yorkin kaksoistornien tuhoamiseen, hyökkäsivät Pentagonin länsiseinään ja laskeutuivat neljännelle kentälle Stonycreekissä, Shanksvillen lähellä Pennsylvaniassa. Nämä iskut johtivat lähes 4 Yhdysvaltain siviilikuolleeseen.

Vaikka amerikkalaiset tiesivät, että venäläiset tai kiinalaiset ICBM: t voisivat tavoittaa heidät, he kuitenkin uskoivat suurelta osin kahden valtameren, Tyynenmeren ja Atlantin välille, että he olivat turvassa kaikilta tavanomaisilta hyökkäyksiltä. He voisivat ryhtyä sotilaalliseen seikkailuun kaikkialla maailmassa ilman pelkoa kostosta.

Mainos

Mutta syyskuun yhdennentoista päivän tapahtumat murskasivat heidän turvallisuuden tunteensa. Se muutti maailman ikuisesti kahdella tärkeällä tavalla. Yhtäkkiä Yhdysvaltojen kansalaisten ja poliittisen ja turvallisuuseliitin mieleen juurtunut myytti, jonka mukaan Yhdysvallat oli sietämätön ja voittamaton, murskattiin yhdessä yössä. Toiseksi, Yhdysvallat tiesi nyt, ettei se voisi koteloida itseään muusta maailmasta.

Tämä provosoimaton hyökkäys sai amerikkalaiset tuntuvasti vihaisiksi. Kaikki amerikkalaiset - poliittisista suuntauksistaan ​​riippumatta - halusivat terroristien rangaistuksen.

18. syyskuuta 2001 kongressi äänesti melkein yksimielisesti sodan aloittamisesta (edustajainhuone äänesti 420-1 ja senaatti 98-0). Kongressi antoi tyhjän sekin presidentti Bushille, eli metsästää terroristeja kaikkialla tällä planeetalla. Seurauksena oli 20 vuotta kestänyt sota terrorismia vastaan.

Mainos

Presidentti Bushin neuvonantajat tiesivät, että kongressi oli antanut ne tyhjäksi sekiksi. 20. syyskuuta 2001 puheessaan kongressin yhteiseen istuntoon Presidentti Bush sanoi: ”Sota terrorismia vastaan ​​alkaa al-Qaidasta, mutta ei pääty siihen. Se ei lopu ennen kuin jokainen maailmanlaajuisesti ulottuva terroristiryhmä on löydetty, pysäytetty ja voitettu. ”

Afganistanin 20 vuotta kestänyt sota, Irakin sota-merkki II yllytettiin tekosyynä joukkotuhoaseiden löytämiseen ja Yhdysvaltojen osallistuminen muihin kapinallisiin (yhteensä 76 maata) ympäri maailmaa (katso kuva 1) ei maksa vain 8.00 biljoonaa dollaria (ks. kuva 2). Tästä määrästä, $ 2.31 biljoonaa on Afganistanin sodan taistelukustannukset (lukuun ottamatta veteraanien hoidon tulevia kustannuksia) ja loput voidaan suurelta osin laskea Irakin sotaan. Toisin sanoen kapinallisuuden taistelukustannukset yksin Afganistanissa ovat toistaiseksi suunnilleen yhtä suuret kuin Yhdistyneen kuningaskunnan tai Intian koko vuoden bruttokansantuote.

Pelkästään Afganistanissa Yhdysvallat menetti 2445 palvelusjäsentä, joista 13 oli Yhdysvaltain joukkoja, jotka ISIS-K tappoi Kabulin lentoaseman hyökkäyksessä 26. elokuuta 2021. ).

Kuva 1: Maailmanlaajuiset paikat, joissa Yhdysvallat osallistui terrorismin vastaiseen taisteluun

Lähde: Watsonin instituutti, Brownin yliopisto

Kuva 2: Sodan kumulatiiviset kustannukset syyskuun 11. päivän hyökkäyksistä

Lähde: Neta C. Crawford, Bostonin yliopisto ja Brownin yliopiston sotakustannushankkeen apulaisjohtaja

Lisäksi Keski -Intelligvirasto (CIA) menetti 18 operatiivista Afganistanissa. Lisäksi siviiliurakoitsijoita kuoli 1,822. Nämä olivat pääasiassa entisiä sotilaita, jotka työskentelivät nyt yksityisesti

Lisäksi elokuun 2021 loppuun mennessä 20722 Yhdysvaltain puolustusvoimien jäsentä oli haavoittunut. Tämä luku sisältää 18 haavoittunutta, kun ISIS (K) hyökkäsi lähellä 26. elokuuta.

Mainitsen joitakin merkittäviä terrorismin vastaiseen taisteluun liittyviä lukuja tehdäkseni lukijalle vaikutuksen siitä, missä määrin tämä sota on kuluttanut Yhdysvaltojen taloudelliset resurssit ja kenraalien ja poliittisten päättäjien ajan Pentagonissa.

Suurin hinta, jonka Yhdysvallat on maksanut terrorismin vastaisesta sodasta - valintasodasta - on varmasti sen koettu aseman heikkeneminen geostrategisesti. Sen seurauksena Pentagon otti katseensa pois Kiinasta. Tämän valvonnan ansiosta Kiinan kansantasavalta (Kiina) nousi Yhdysvaltojen vakavaksi kilpailijaksi paitsi taloudellisesti myös sotilaallisesti.

Kiinan johtajalla Xi Jinpingillä on nyt sekä taloudellinen että sotilaallinen voimaennustevalmius kertoa vähemmän kehittyneiden maiden johtajille, että Kiina on ”edelläkävijä uusi ja ainutlaatuinen kiinalainen polku nykyaikaistamiseen ja loi uuden mallin inhimilliselle edistymiselle ”. Yhdysvaltojen kyvyttömyys tukahduttaa Afganistanin kapina edes 20 vuoden jälkeen on antanut Xi Jinpingille vielä yhden esimerkin korostaakseen poliittisia johtajia ja julkisia älymystöjä ympäri maailmaa, että "itä nousee, länsi putoaa".

Toisin sanoen presidentti Xi ja hänen susisotilasdiplomaatit ovat sanoneet vähemmän kehittyneen maailman johtajille, että teidän olisi parempi liittyä leiriin kuin pyytää apua ja apua länsimailta, että ennen minkään taloudellisen avun tarjoamista vaaditaan avoimuutta, vastuuvelvollisuus, vapaa lehdistö, vapaat vaalit, toteutettavuustutkimukset hankkeen ympäristövaikutuksista, hallintoon liittyvät asiat ja monet sellaiset asiat, joita et halua häiritä. Autamme sinua kehittämään taloudellisesti Belt and Road -aloitteen kautta.

Pentagonin arvio PLA: sta vuosina 2000 ja 2020

Näin Michael E. O'Hanlon of Brookings Institution esitti yhteenvedon Pentagonin arvioista kansan vapautusarmeijasta (PLA) vuonna 2000:

PLA mukautuu hitaasti ja epätasaisesti nykyaikaisen sodankäynnin suuntauksiin. PLA: n joukkorakenne ja kyvyt [keskittyivät] suurelta osin laajaan maasotaan Kiinan rajoilla ... PLA: n maa-, ilma- ja merivoimat olivat suuria, mutta enimmäkseen vanhentuneita. Sen tavanomaiset ohjukset olivat yleensä lyhyen kantaman ja vaatimattomia. PLA: n kehittyvät kybervalmiudet olivat alkeellisia; sen tietotekniikan käyttö jäi selvästi käyrän taakse; ja sen nimelliset avaruusominaisuudet perustuivat päivän vanhentuneisiin tekniikoihin. Lisäksi Kiinan puolustusteollisuus kamppaili tuottaakseen korkealaatuisia järjestelmiä. ”

Tämä oli terrorismin vastaisen sodan alussa, jonka käynnistävät George W Bushin hallinnon aikana ulko- ja puolustuspolitiikkaa kolonisoineet uuskonsolit (esim. Dick Cheney, Donald Rumsfeld, Paul Wolfowitz, John Bolton, Richard Perle, muutamia mainitakseni) .

Nyt nopeasti eteenpäin vuoteen 2020. Näin O'Hanlon tiivistää Pentagonin arvion PLA: sta vuoden 2020 raportissaan:

"PLA: n tavoitteena on tulla" maailmanluokan "armeijaksi vuoden 2049 loppuun mennessä-pääsihteeri Xi Jinping ilmoitti tavoitteen ensimmäisen kerran vuonna 2017. Vaikka Kiinan kommunistinen puolue [CCP] ei ole määritellyt [termiä maailmanluokka] on todennäköistä, että Peking pyrkii kehittämään armeijan vuosisadan puoliväliin mennessä, joka on yhtä suuri tai joissain tapauksissa parempi kuin Yhdysvaltain armeija tai minkä tahansa muun Kiinan suurvallan armeija. [Se] on hallinnut resursseja, tekniikkaa ja poliittista tahtoa kahden viime vuosikymmenen aikana vahvistamaan ja nykyaikaistamaan PLA: ta lähes kaikilta osin. ”

Kiinalla on nyt toiseksi suurin tutkimus- ja kehitysbudjetti maailmassa (Yhdysvaltojen takana) tieteen ja teknologian alalla. Presidentti Xi haluaa hyvin ohittaa Yhdysvaltojen teknisesti ja helpottaa kuristumisen ongelmia ja parantaa omavaraisuutta.

Kiina on nyt monilla aloilla Yhdysvaltoja edellä

Kiinasta on tarkoitus tulla hallitseva sotilasvalta Aasiassa ja Tyynenmeren länsipuolella.

Kiinan nopea PLA: n nykyaikaistaminen pakottaa Pentagonin yhä enemmän kohtaamaan omat hankintaongelmansa, jotka johtuvat tavoitepaikkojen/valmiuksien siirtämisestä eri aseohjelmille, endeemisistä kustannusten ylityksistä ja käyttöönoton viivästymisistä.

Kiina on kehittänyt uusia järjestelmiä nopeammin ja halvemmalla huolimatta siitä, että ne ovat aloittaneet teknologisen kehityksen Yhdysvaltojen jälkeen, kuten vuoden 2000 Pentagonin raportti osoittaa.

Esimerkiksi 70 -luvullath Kiinan perustamisen vuosipäivänä PLA esitteli uudet huipputeknologia-drooninsa, sukellusveneensä robotit ja yliääniset ohjukset, joista Yhdysvallat ei pysty vastaamaan mihinkään.

Kiina on käyttänyt hienosäädettyjä menetelmiä, jotka se on hallinnut modernisoidakseen teollisuussektoriaan saadakseen kiinni Yhdysvalloista. Se on hankkinut teknologiaa ulkomailta mm Ranska, Israel, Venäjä ja Ukraina. Sillä on käänteisesti suunniteltu osat. Mutta ennen kaikkea se on luottanut teolliseen vakoiluun. Mainitakseni vain kaksi tapausta: sen kybervarkaat varastivat piirustuksia F-22 ja F-35 varkain hävittäjistä ja Yhdysvaltain laivasto eniten kehittyneitä alusten vastaisia ​​risteilyohjuksia.

Mutta paitsi teollisella vakoilulla, hakkeroimalla puolustuslaitosten tietokoneita ja pakottamalla yritykset siirtämään teknistä osaamistaan ​​kiinalaisille yrityksille, Kiina on nykyaikaistanut asejärjestelmiään. Se on myös onnistunut kehittämään omia piilaaksojaan ja toteuttanut paljon innovaatioita kotimaassa.

Esimerkiksi Kiina on maailman johtava maa laserpohjainen sukellusveneen tunnistus, kädessä pidettävät laserpistoolit, hiukkasten teleportaatioja kvanttitutkar. Ja tietysti sisään kybervarkaus, kuten me kaikki tiedämme. Se on myös kehittänyt erityisesti suunnitellun kevyt säiliö korkealle maasotaa varten (Intian kanssa). Sen ydinkäyttöiset sukellusveneet voivat matkustaa nopeammin kuin Yhdysvaltain sukellusveneet. On monia muita alueita, joilla sillä on teknologinen etu länteen nähden.

Aiemmissa paraateissa se esitteli omansa H-20 pitkän kantaman varkain pommikone. Jos tämä pommikone täyttää sen vaatimukset, se altistaa vakavasti Yhdysvaltain laivaston omaisuuden ja tukikohdat Tyynenmeren yli yllättämään ilmahyökkäykset.

Kuulemme usein Kiinan keinotekoisista saarista, jotka muuttavat yksipuolisesti merirajoja. Mutta Kiinassa on lukuisia tällaisia ​​alueellisia laajennushankkeita.

Mainitsen vain yhden tällaisen yrityksen tässä: China Electronics Technology Group Corporation (CETC), valtionyhtiö, on viimeisessä vaiheessa rakentamassa laajaa vedenalaista vakoiluverkkoa kiistanalaisen alueen merenpohjan yli Itä-Kiinan merellä ja Etelä-Kiinan merellä (Hainanin saaren ja Paracel-saarten välissä). Tämän miehittämättömän anturiverkoston, vedenalaisten kameroiden ja viestintäominaisuuksien (tutka) avulla Kiina voi seurata laivaliikennettä ja tutkia naapureidensa yrityksiä, jotka voivat häiritä Kiinan vaatimuksia kyseisille vesille. Tämä verkko tarjoaa Kiinalle ”ympärivuorokautisen, reaaliaikaisen, teräväpiirtoisen, usean käyttöliittymän ja kolmiulotteisia havaintoja”.

Kuten aiemmin mainittiin, Kiinan modernisointiohjelman tavoitteena on tulla hallitsevaksi sotilaalliseksi voimaksi Aasiassa ja Tyynenmeren länsipuolella. Pelkästään sotilaallisen voiman ja voimakkaan vallan suhteen se on jo paljon edellä kaikkia alueensa demokraattisia maita: Intiaa, Australiaa, Etelä -Koreaa ja Japania.

Xi on todennut useita kertoja, että yksi hänen tavoitteistaan ​​on saada Taiwan takaisin Kiinan joukkoon. Kiinalla on yhteiset maarajat 14 maan kanssa ja merirajat kuudella (mukaan lukien Taiwan). Sillä on alueellisia kiistoja kaikkien naapureidensa kanssa. Se haluaa ratkaista nämä kiistat (mukaan lukien Taiwanin sulautuminen Kiinaan) sen ehdoilla ottamatta huomioon kansainvälistä oikeutta ja sopimuksia.

Kiina pitää Yhdysvaltoja suurena esteenä alueellisten ja maailmanlaajuisten tavoitteiden saavuttamisessa. Siksi Kiina pitää Yhdysvaltojen sotilaallista läsnäoloa Japanissa, Etelä -Koreassa ja on tukikohtansa Filippiineillä ja Guamissa tärkeimpänä sotilaallisena uhkana.

Yhdysvalloilla on vielä aikaa palauttaa määräävä asema

Yhdysvallat on ollut hämmentynyt/pakkomielle ”terrorismin vastaisesta sodasta” viimeisten 20 vuoden aikana. Kiina on hyödyntänyt tämän ajan täysimääräisesti PLA: n nykyaikaistamiseen. Mutta se ei ole vielä saavuttanut tasa -arvoa Yhdysvaltojen kanssa.

Yhdysvallat on poistunut Afganistanista ja oppinut, ettei ole mahdollista rakentaa kansaa, joka hyväksyy länsimaiset arvot (esim. Demokratia, sananvapaus, riippumaton oikeuslaitos, uskonnon erottaminen hallituksesta jne.) Ottamatta huomioon maan kulttuuria uskonnolliset perinteet, perinteinen valtarakenne ja poliittinen historia.

Yhdysvalloilla on 15-20 vuotta aikaa vahvistaa asemaansa molemmilla aloilla: Tyynellämerellä ja Atlantilla, joissa se luottaa ilmavoimiinsa ja valtameriinsä vaikuttaakseen.

Yhdysvaltojen on ryhdyttävä toimiin tilanteen korjaamiseksi pikaisesti. Ensinnäkin kongressin on saatava aikaan vakaus Pentagonin talousarviossa. Lähtevä ilmavoimien 21. esikuntapäällikkö, Kenraali Goldfein Brookingsin Michael O'Hanlonille antamassaan haastattelussa "kukaan taistelukentän vihollinen ei ole tehnyt enemmän vahinkoa Yhdysvaltain armeijalle kuin talousarvion epävakaus".

Korostaen asejärjestelmien kehittämiseen tarvittavaa pitkää läpimenoaikaa Goldfein totesi: ”Olen 21. esikuntapäällikkö. Vuonna 2030 päällikkö 24 sotii rakentamani joukot. Jos menemme sotaan tänä vuonna, aion sotaa sen Voiman kanssa, jonka John Jumper ja Mike Ryan rakensivat [1990 -luvun lopulla ja 2000 -luvun alussa]. ”

Mutta Pentagonin on myös tehtävä siivousta. Esimerkiksi varkain F-35 -kehityksen kustannukset eivät olleet vain reilusti yli budjetin mutta myös takana aika. Se on myös huoltointensiivinen, epäluotettava ja osa sen ohjelmistoista toimii edelleen.

Samoin laivasto Zumwaltin salainen tuhoaja ei ole pystynyt hyödyntämään määriteltyä potentiaaliaan. Roblin huomauttaa artikkelissaan The National Interest: "Lopulta ohjelmakustannukset ylittivät budjetin 50 prosentilla, mikä laukaisi automaattisen peruuttamisen Nunn -McCurdy -lain mukaan."

Näyttää siltä, ​​että Pentagon tunnustaa, että sen on yhdistettävä toimintansa. Lähtevä laivaston sihteeri, Richard Spencer Brookings Institutionin foorumilla sanoi, että parantaaksemme valmiuttamme ”katsoimme järjestelmiämme, katsoimme komentojamme ja hallintamme” määrittääksemme, mitä muutoksia meidän oli tehtävä. Sitten ”katsoimme ulos… On ironiaa, että 50- ja 60 -luvuilla yritys -Amerikka etsi Pentagonilta riskienhallintaa ja teollisuusprosessia, mutta me atrofoimme siellä täysin ja yksityinen sektori kierteli ympärillämme, ja nyt ovat tien edessämme. ”

Kun verrataan Kiinan ja Yhdysvaltojen sotilaallisia voimavaroja sen sijaan, että olisimme hämmästyneitä Kiinan saavutuksista, meidän on myös pidettävä mielessä, että (a) PLA yritti saada kiinni hyvin alhaisesta tukikohdasta; ja (b) PLA: lla ei ole kokemusta todellisesta sodasta. Viimeksi se taisteli sodan kanssa Vietnam vuonna 1979. Tuolloin PLA voitettiin perusteellisesti.

Lisäksi on olemassa joitakin todisteita siitä, että PLA on ottanut käyttöön joitakin asejärjestelmiään testaamatta niitä perusteellisesti. Esimerkiksi Kiina otti ensimmäisen kehittyneen häivytyshävittäjänsä käyttöön ennen aikataulua vuonna 2017. Myöhemmin havaittiin, että ensimmäinen erä J-20-koneita oli ei niin salainen yliäänenopeuksilla.

Lisäksi se ei ole modernisoinut kaikkia asejärjestelmiään. Esimerkiksi monet sen käytössä olevista taistelulentokoneista ja tankeista ovat 1950-luvun malleja.

Tietoisena Kiinan kasvavasta kyvystä heijastaa sotilaallista voimaansa ja tarpeesta tehostaa asejärjestelmien hankintaa ja kehittämistä, lähtevä puolustusministeri, Mark Esper, teki joukon sisäisiä arviointeja Pentagonissa selvittääkseen, tapahtuiko ohjelmien päällekkäisyyttä. Mutta Esperin suorittamat nopeat ohjelmatarkistukset eivät riitä jätteet Pentagonissa on monia muotoja.

Vaikutuksen lisääminen kaupan ja diplomatian avulla

Kiina ei ole vain asejärjestelmissä kyennyt saamaan kiinni Yhdysvalloista. Se on käyttänyt viimeiset 20 vuotta vahvistaakseen vaikutusvaltaansa parantamalla kauppasuhteita ja lujittamalla diplomaattisia siteitään. Se on erityisesti käyttänyt sitä velka-ansojen diplomatia lisätä merkittävästi vaikutusvaltaansa Etelä -Tyynenmeren saarimaissa sekä Intian valtamerellä ja Afrikassa.

Esimerkiksi kun kukaan ei halunnut rahoittaa hanketta (mukaan lukien Intia, koska se ei ollut taloudellisesti toteutettavissa), Sri Lankan entinen presidentti Mahinda Rajapaksa (nykyisen presidentin Gotabaya Rajapaksan veli) kääntyi vuonna 2009 Kiinan puoleen kehittääkseen syvänmeren satama kotikaupungissaan Hambantotassa. Kiina oli liian innokas velvoittamaan. Satama ei houkutellut liikennettä. Näin ollen joulukuussa 2017 Sri Lanka, joka ei kyennyt maksamaan velkaa, joutui luopumaan sataman omistuksesta Kiinalle. Kiina on joka tapauksessa muuttanut sataman sotilastukikohaksi.

Lukuun ottamatta korkean profiilin "vyö ja tie -aloite" -tapausta, johon Yhdysvallat havaitsi reagoivansa (sen sijaan, että se pystyi vastustamaan sitä ennen kuin kaikki oli valmis), Kiina on heikentänyt Yhdysvaltojen ja Naton kykyä vastata ostamalla elintärkeää infrastruktuuria omaisuutta Kreikan kaltaisissa maissa.

Mainitsen vain lyhyesti kolme esimerkkiä, joihin kaikkiin liittyy Kreikka. Kun Kreikkaa pyydettiin toteuttamaan tiukkoja säästötoimenpiteitä ja yksityistämään osa kansallisesta omaisuudesta osana EU: n pelastusvaroja. Kreikka myi 51% Piraeuksesta ptai China Ocean Shipping Co. (Cosco), valtionyhtiö.

Piraeus oli melko taaksepäin kehittynyt konttiterminaali, jota kukaan ei ottanut vakavasti. Vuoteen 2019 mennessä Pireuksen satamaviranomaisen mukaan sen kontinkäsittelykapasiteetti oli kasvanut viisi kertaa. Kiina aikoo kehittää sen osaksi suurin satama Euroopassa. Nyt ei ole epätavallista nähdä Kiinan merivoimien aluksia satamassa. Sen on nyt koskettava Natoa paljon.

Näiden taloudellisten siteiden seurauksena diplomaattista painostusta Kiinasta, vuonna 2016 Kreikka esti EU: ta antamasta yhtenäistä lausuntoa Kiinan toimintaa Etelä -Kiinan merellä vastaan ​​(sitä helpotti se, että Yhdysvaltoja johti silloin presidentti Trump). Samoin kesäkuussa 2017 Kreikka uhkasi käyttää veto -oikeuttaan estääkseen EU: ta kritisoimasta Kiinaa sen ihmisoikeusloukkauksista erityisesti Xinjiangin maakunnasta kotoisin olevia uiguureja vastaan.

Bidenin oppi ja Kiina

Biden ja hänen hallintonsa näyttävät olevan täysin tietoisia Kiinan uhasta Yhdysvaltojen turvallisuusetulle ja määräävälle asemalle Länsi -Tyynellämerellä. Mitä tahansa Bidenin askeleita ulkoasioissa on tarkoitus valmistaa Yhdysvaltoja kohtaamaan Kiina.

Käsittelen Bidenin oppia yksityiskohtaisesti erillisessä artikkelissa. Tässä riittää mainita muutama Bidenin hallinnon askel väitteeni todistamiseksi.

Ensinnäkin on syytä muistaa, että Biden ei ole poistanut pakotteita, joita Trumpin hallinto määräsi Kiinalle. Hän ei ole tehnyt myönnytyksiä Kiinalle kaupassa.

Biden kumosi Trumpin päätöksen ja on sopinut Venäjän kanssa pidentävänsä elinkaarta INF-sopimus (INF -sopimus). Hän on tehnyt niin pääasiassa kahdesta syystä: hän pitää Venäjää ja sen erilaisia ​​disinformaatiokampanjoita, venäläisten ryhmien yrityksiä hakea lunnaita verkkohyökkäyksellä useiden yhdysvaltalaisten yritysten tietojärjestelmiin, vaeltaa Yhdysvaltojen ja Länsi-Euroopan vaaliprosesseissa. Yhdysvaltain presidentinvaalit 2016 ja 2020, Brexit jne.) Eivät ole niin vakava uhka Yhdysvaltain turvallisuudelle kuin Kiina. Hän ei yksinkertaisesti halua ottaa molempia vastustajia samaan aikaan. Nähdessään presidentti Putinin Biden antoi hänelle luettelon infrastruktuurista, jota hän ei halunnut venäläisten hakkereiden koskettavan. Näyttää siltä, ​​että Putin on ottanut Bidenin huolen huomioon.

Sekä oikeistolaiset että vasemmistolaiset kommentoivat Bideniä siitä, miten hän päätti vetää joukkonsa pois Afganistanista. Kyllä, se näytti epäsiistiltä. Kyllä, se antoi vaikutelman, että Yhdysvaltain joukot vetäytyisivät tappioina. Mutta ei saa unohtaa, kuten edellä keskusteltiin, että tämä uuskonfiguraatio, ”sota terroria vastaan”, oli maksanut 8 biljoonaa dollaria. Jättämättä tätä sotaa Bidenin hallinto säästää lähes 2 trn. Se on enemmän kuin tarpeeksi maksaa hänen kotimaan infrastruktuuri -ohjelmistaan. Näitä ohjelmia ei tarvita pelkästään USA: n murenevien infrastruktuuriresurssien nykyaikaistamiseen, vaan ne luovat monia työpaikkoja maaseudun ja alueellisiin kaupunkeihin Yhdysvalloissa. Aivan kuten hän korostaa uusiutuvaa energiaa.

Annan vielä yhden esimerkin. Ota AUKUS -turvasopimus, joka allekirjoitettiin viime viikolla Australian, Ison -Britannian ja Yhdysvaltojen välillä. Tämän sopimuksen mukaan Britannia ja Yhdysvallat auttavat Australiaa rakentamaan ydinkäyttöisiä sukellusveneitä ja toteuttamaan tarvittavan teknologiansiirron. Tämä osoittaa, kuinka vakava Biden on saada Kiina vastuuseen revanšistisista teoistaan. Se osoittaa, että hän on aidosti sitoutunut Yhdysvaltoihin Indo-Tyynenmeren alueelle. Se osoittaa, että hän on valmis auttamaan Yhdysvaltain liittolaisia ​​varustamaan heidät tarvittavilla asejärjestelmillä. Lopuksi se osoittaa myös, että Trumpin tavoin hän haluaa Yhdysvaltojen liittolaisten kantavan suuremman taakan omasta turvallisuudestaan.

Lännen teollisuuden kapteenien on tehtävä osansa

Yksityisellä sektorilla voi myös olla erittäin tärkeä rooli. Alan kapteenit lännessä auttoivat Kiinaa nousemaan taloudellisesti niin vahvaksi siirtämällä tuotantotoimintansa. Heidän on tehtävä osansa spadeworkista. Niiden on ryhdyttävä vakaviin toimiin Kiinan talouden irrottamiseksi maansa taloudesta. Jos esimerkiksi Corporate America ulkoistaisi valmistustoimintansa alueensa maihin (esim. Keski- ja Etelä -Amerikka), ne tappaisivat kaksi lintua yhdellä iskulla. Se ei ainoastaan ​​pysäyttäisi laittomien siirtolaisten virtaa näistä maista Yhdysvaltoihin. Ja ne auttaisivat Yhdysvaltoja saamaan takaisin hallitsevan asemansa, koska se hidastaisi merkittävästi Kiinan talouskasvua. Siksi se kykenee uhkaamaan Yhdysvaltoja sotilaallisesti. Lopuksi suurin osa Keski- ja Etelä -Amerikan maista on niin pieniä, etteivät ne koskaan uhkaisi Yhdysvaltoja millään tavalla. Samoin Länsi -Euroopan maat voisivat siirtää valmistuspohjansa Itä -Euroopan maihin EU: n sisällä.

Yhdysvallat ymmärtää nyt Kiinan uhan demokratialle ja demokraattisten yhteiskuntien moitteettoman toiminnan edellyttämille instituutioille (esim. Oikeusvaltio, riippumaton oikeuslaitos, vapaa lehdistö, vapaat ja oikeudenmukaiset vaalit jne.). Se myös huomaa, että paljon arvokasta aikaa on menetetty/tuhlattu. Yhdysvalloilla on kuitenkin mahdollisuus vastata haasteeseen. Yksi Bidenin opin pilareista on säälimätön diplomatia, mikä tarkoittaa, että Yhdysvallat ymmärtää, että sen suurin voimavara on sen 60 liittolaista ympäri maailmaa ja Kiinan (Pohjois -Korea).

*************

Vidya S. Sharma neuvoo asiakkaita maariskeissä ja teknologiapohjaisissa yhteisyrityksissä. Hän on kirjoittanut lukuisia artikkeleita sellaisille arvostetuille sanomalehdille kuin: Canberra Times, Sydney Morning Herald, Ikä (Melbourne), Australian taloudellinen katsaus, Economic Times (Intia), Liiketoiminnan standardi (Intia), EU Reporter (Bryssel), Itä -Aasian foorumi (Canberra), Liiketoimintalinja (Chennai, Intia), The Hindustan Times (Intia), Financial Express (Intia), The Daily Soittajan (Yhdysvallat. Häneen voi ottaa yhteyttä osoitteessa: [sähköposti suojattu]

........................

Continue Reading

Kiina

Liettuan kyberturvallisuusvirasto havaitsee, että kiinalaiset puhelimet vaarantavat henkilötietovuodon

Julkaistu

on

Liettuan kansallisen puolustusministeriön (NKSC) alainen kansallinen kyberturvallisuuskeskus suoritti Liettuassa myytävien kiinalaisten valmistajien Huawei P40 5G, Xiaomi Mi 10T 5G ja OnePlus 8T 5G älykkäiden laitteiden turvallisuustutkimuksen.

”Tämä tutkimus aloitettiin Liettuassa myytävien 5G -mobiililaitteiden ja niiden sisältämien ohjelmistojen turvallisen käytön varmistamiseksi maassamme. On valittu kolme kiinalaista valmistajaa, jotka ovat tarjonneet 5G -mobiililaitteita liettualaisille kuluttajille viime vuodesta lähtien ja joiden kansainvälinen yhteisö on todennut aiheuttavan tiettyjä tietoturvariskejä ”, sanoi puolustusministeri Margiris Abukevičius.

Tutkimuksessa tunnistettiin neljä keskeistä kyberturvallisuusriskiä. Kaksi liittyy valmistajan laitteisiin asennettuihin gadgeteihin, toinen henkilötietojen vuotovaaraan ja toinen sananvapauden mahdollisiin rajoituksiin. Xiaomin laitteessa tunnistettiin kolme riskiä, ​​yksi Huaweissa, eikä OnePlus -mobiililaitteessa havaittu kyberturvallisuushaavoittuvuuksia.

Mainos

Riskiä gadgetien valmistajille

Analysoimalla Huawein 5G-älypuhelinten suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että laitteen virallinen sovelluskauppa App App, joka ei löydä käyttäjän pyytämää sovellusta, ohjaa sen automaattisesti kolmannen osapuolen sähköpostiin. myymälät, joissa jotkin gadget -virustentorjuntaohjelmat on luokiteltu haitallisiksi tai viruksiksi tartunnan saaneiksi. Tutkijat ovat myös pitäneet kyberturvariskejä Xiaomin Mi Browser -laitteella. Se ei käytä vain vakiomuotoista Google Analytics -moduulia muissa selaimissa, vaan myös kiinalaista anturitietoa, joka kerää ja lähettää säännöllisesti jopa 61 parametritietoa käyttäjän puhelimessa suoritetuista toiminnoista.

”Mielestämme tämä on todella tarpeetonta tietoa käyttäjien toiminnoista. Se, että nämä runsaat tilastotiedot lähetetään ja tallennetaan salatulla kanavalla Xiaomi -palvelimille kolmansissa maissa, joissa yleistä tietosuoja -asetusta ei sovelleta, on myös riski ”, sanoi tohtori Tautvydas Bakšys.

Mainos

Sananvapauden rajoitukset

Analysoimalla Xiaomi -laitteen suorituskykyä tutkijat havaitsivat, että sillä oli tekniset valmiudet sensuroida siihen ladattu sisältö. Jopa useat puhelimen valmistajan gadgetit, mukaan lukien Mi -selain, saavat ajoittain valmistajan estettyjä avainsanaluetteloita. Kun laite havaitsee, että lähetettävä sisältö sisältää sanoja luettelossa, se estää sisällön automaattisesti.

Tutkimuksen aikaan luettelo sisälsi 449 kiinalaista merkkiä sisältävää avainsanaa tai avainsanaryhmää, kuten "Vapaa Tiibet", "Amerikan ääni", "Demokraattinen liike" "Longing Taiwan Independence" ja paljon muuta.

"Havaitsimme, että sisällönsuodatustoiminto oli poistettu käytöstä Liettuassa myytäviltä Xiaomi -puhelimilta eikä suorittanut sisällön sensuuria, mutta luettelot lähetettiin säännöllisesti. Laitteella on tekniset valmiudet aktivoida tämä suodatustoiminto etäkäytössä milloin tahansa ilman käyttäjän tietämistä ja Aloitamme ladatun sisällön analysoinnin. Emme sulje pois sitä mahdollisuutta, että estettyjen sanojen luettelo voidaan koota paitsi kiinaksi myös latinalaisin kirjaimin ”, Bakšys lisäsi.

Henkilötietojen vuotamisen vaara

Henkilötietojen vuotovaara on tunnistettu Xiaomi -laitteessa, kun käyttäjä päättää käyttää Xiaomi Cloud -palvelua Xiaomi -laitteessa. Palvelun aktivoimiseksi laitteelta lähetetään salattu tekstiviestin rekisteröintiviesti, jota ei tallenneta muualle myöhemmin. "Tutkijat eivät pystyneet lukemaan tämän salatun viestin sisältöä, joten emme voi kertoa, mitä tietoja laite lähetti. Tämä automaattinen viestien lähettäminen ja niiden sisällön piilottaminen valmistajan toimesta uhkaa käyttäjän henkilökohtaisten tietojen turvallisuutta tietoja, koska hänen tietämättään tuntemattoman sisällön tietoja voidaan kerätä ja lähettää kolmansien maiden palvelimille ", Bakšys lisäsi.

Liettua on jo kärsinyt Kiinan rancorista; elokuussa Peking vaati, että se kutsuu suurlähettiläänsä takaisin, kun se on perustanut Taiwaniin edustuston, joka väittää, että Taiwan (Kiinan tasavalta) on osa Kiinaa (Kiinan kansantasavalta).

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa