Liity verkostomme!

Bangladesh

EU tukee ihmiset tulvista Myanmarissa ja Bangladeshissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

bangladesh_floods_3column00_nospace_landscapeEuroopan komissio antaa hätäapua Myanmariin ja Bangladeshin tulvien ja mutavyöryt, joka vaikutti tuhansia ihmisiä molemmissa maissa. Myanmar saavat € 1 miljoonaa ja Bangladesh € 500,000.

Humanitaarisen avun ja kriisinhallinnasta vastaava komissaari Christos Stylianides sanoi: "EU seisoo myanmarien ja bangladeshilaisten tulvien kärsimien ihmisten rinnalla. Koska sateita on tulossa enemmän, tärkein prioriteetti on nyt varmistaa ihmisten turvallisuus - ja sitten auttaa Uusi humanitaarinen rahoituksemme tarjoaa välitöntä apua tarvitseville kumppaneidemme kautta paikan päällä. "

Tukea suunnataan antanut merkittävää tukea, kuten ruoka-apua ja ravitsemuksen, suojien, vesi ja sanitaatio. Tämä on ensimmäinen rahoituspäätös ja lisätukea voidaan myöntää riippuen tarpeita paikan päällä.

Mainos

Tausta

Tilanne Myanmarissa

Myanmar on kokenut voimakkaita rankkasateita kesäkuun lopusta lähtien, mikä liittyy lounaaseen Monsoon-järjestelmään, joka merkitsee sadekauden alkua ja kestää lokakuuhun. Eniten kärsineet alueet ovat: Sagaingin alue, Kachin ja Shanin osavaltiot. Tuhannet ovat siirtyneet kotiinsa ja menettäneet sadon ja muut toimeentulovarat. Juomavesilammikot ja kaivot ovat saastuneet ja infrastruktuuri, kuten sillat ja tiet, on tulvittu tai tuhottu. Tilanteen pahentamiseksi entisestään trooppinen sykloni "Komen" iski Rakhinen osavaltioon 30. heinäkuuta ja 01. elokuuta välisenä aikana. Raporttien mukaan 69 ihmistä menetti henkensä, ja noin 259 000 ihmistä kärsi 12 Myanmarin 14 alueesta kesäkuusta 2015 lähtien.

Mainos

Bangladeshin tilanne

Bangladesh on myös kokenut voimakkaita tulvia ja maanvyörymiä ennen mussoonia edeltäneiden rankkasateiden seurauksena kesäkuun viimeisellä viikolla Chittagongin, Bandarbanin ja Coxin Bazarin alueilla Kaakkois-Bangladeshissa. Toinen rankkasatejakso 22. – 27. Heinäkuuta aiheutti uusia tulvia, maanvyörymiä ja siirtymiä. Komenin trooppinen sykloni on myös ylittänyt samat piirit, jolloin yli 320 000 ihmistä on joutunut siirtymään Coxin Bazarin ja Chittagongin syklonisuojiin.

Hätärahoituksen lisäksi Myanmarin hallituksen pyynnöstä on aktivoitu EU: n pelastuspalvelumekanismi. Euroopan komission hätäavun koordinointikeskus (ERCC), joka on mekanismin operatiivinen keskus, on yhteydessä jäsenvaltioihin saadakseen Euroopasta apua ja asiantuntemusta. ERCC ja Euroopan komission humanitaarisen avun ja pelastuspalvelun osaston (ECHO) Myanmarin toimisto seuraavat tilannetta ja ovat läheisessä yhteydessä humanitaaristen kumppaneiden kanssa paikan päällä. Bangladesh ei ole vielä pyytänyt mekanismin aktivointia. EU on valmis auttamaan, jos sitä pyydetään.

EU pelastuspalvelumekanismi helpottaa yhteistyötä katastrofivalmiudessa keskuudessa 33 Euroopan valtioissa (28 jäsenvaltiot, entisen Jugoslavian tasavalta Makedonia, Islanti, Montenegro, Norja ja Serbia). Nämä osallistuvat valtiot yhdistävät resurssit voidaan asettaa katastrofeja maissa ympäri maailmaa. Euroopan komissio hallinnoi mekanismin kautta ERCC.

Bangladesh

Bangladeshin suurlähetystö juhli Banglan uutta vuotta 1428

Julkaistu

on

Bangladeshin suurlähetystö Brysselissä juhli käytännössä Bangla-uutta vuotta 1428 tällä viikolla (12. huhtikuuta 2021). Siihen osallistui yli kahdeksan tuhatta bengalilaista ja ulkomaista vierasta Euroopasta ja eri puolilta maailmaa.

Tunnettu ja arvostettu laulaja Bangladeshista Nobonita Chowdhury esitti tapahtumia maan eri alueilta ja tyylilajeilta. Hän renderöi kappaleita, kuten Rabindra, Nazrul ja Lalon Sangeet, Hasan Rajan, Vijay Sarkarin ja Bhawaiyan kappaleita, jotka esittelivät bengalilaisten kappaleiden rikkautta maailmalle. Laulaja kertoi englanniksi jokaisen kappaleen teeman ja taustan ulkomaalaisille vieraille.

Suurlähettiläs Mahbub Hasan Saleh kutsui Pohela Baishakhia suurimmaksi festivaaliksi, joka lähtee bengalilaisten sydämestä ennen kaikkea. Hän toivotti kaikille hyvää Bangla-uutta vuotta. Hän toivoi, että pandemiatilanne olisi ohi pian ja että kaikkien olisi mahdollista juhlia seuraavaa Banglan uutta vuotta henkilökohtaisesti. Hän muisti myös kunnioittavasti kolme miljoonaa ihmistä, jotka ovat kuolleet COVID-19-pandemiasta ympäri maailmaa viime vuoden aikana.

Mainos

Louise Haxthausen, Unescon edustaja Euroopan unionissa ja Unescon Brysselin yhteysviraston johtaja, liittyi juhliin ja toivotti kaikille hyvää Bangla-uutta vuotta. Hän mainitsi Mangal Shobhajatran - Pohela Baishakh -tapahtuman keskipisteen - tunnustamisen Unescon aineettomaksi kulttuuriperinnöksi vuonna 2016, joka luokiteltiin edustajalistalle ihmiskunnan perintöksi. Videoviestissä Brysselin pormestari Philippe Close kuvasi Brysseliä monikulttuuriseksi kaupungiksi, joka on erittäin avoin kaikille yhteisöille ja jolla on yli 184 kansalaisuutta, mukaan lukien bengalin yhteisö. Hän tervehti kaikkia Banglassa Brysselissä asuvia Bangladeshin yhteisön jäseniä sanomalla "Shubha Bangla Noboborsha".

Themis Christophidou, pääjohtaja, koulutuksen, nuorison, urheilun ja kulttuurin pääosasto (EAC), Euroopan komissio sekä liittovaltion julkishallinnon, ulkoasioiden, ulkomaankaupan ja kehitysyhteistyön Etelä- ja Itä-Aasian ja Oseanian osasto , Belgian kuningaskunta toivotti hyvää Bangla-uutta vuotta bengaliyhteisön jäsenille.

Suurlähettiläs Saleh sanoi myös, että vuosi 2021 on merkittävä vuosi Bangladeshin historiassa, kun maa juhlii kansakunnan isän Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahmanin syntymän satavuotisjuhlaa ja kultaista riemuvuotta - Bangladeshin itsenäisyyden 50. vuosipäivää.

Mainos

Tapahtuma järjestettiin virtuaalialustalla (Zoom-webinaari) paikallisten Covid-19-paikallisten ohjeiden mukaisesti. Virtuaalitapahtuma suoratoistettiin suurlähetystön Facebook-sivulla. Tapahtuma on edelleen saatavilla suurlähetystön Facebook-sivulla (https://www.facebook.com/bangladeshembassybrussels/ ).

Continue Reading

Bangladesh

Pakistanin tulisi antaa virallinen anteeksipyyntö Bangladeshin kansalaisille, tutkija sanoo

Julkaistu

on

Viitaten silloisen Pakistanin ja Pakistanin armeijan yleisiin vaaleihin vuonna 1970, kansainvälisesti tunnettu Pakistanin tutkija, joka asuu nyt Yhdysvalloissa, Husain Haqqani, joka toimi Pakistanin Yhdysvaltain suurlähettiläänä vuosina 2008–2011, sanoi: ”Armeijan reaktio Sheikh Mujibin vangitsemisessa ja kansanmurhan aloittamisessa bengaleita vastaan ​​... Tähän päivään mennessä ei ole esitetty anteeksipyyntöä, ja mielestäni Pakistanin kansan tulisi kehottaa Pakistanin hallitusta esittämään virallinen anteeksipyyntö Bangladeshin kansalaisille kaikki julmuudet, jotka tehtiin vuonna 1971 ... anteeksipyyntö on kohteliainta ... ". Hän esitti nämä huomautukset Bangladeshin Belgian ja Luxemburgin suurlähetystön järjestämässä virtuaalikeskustelussa Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman: Ikoninen johtaja ihmisten taistelusta vapauden puolesta ja lähetystöstä Euroopan unioniin Brysselissä 29. maaliskuuta. kirjoittaa Mahbub Hassan Saleh. 

Bangladeshin ulkoministeri, kansanedustaja tri AK Abdul Momen liittyi tapahtumaan päävieraana, kun taas Bangladeshin Brysselin suurlähettiläs Mahbub Hassan Saleh moderoi tapahtumaa.

Suurlähettiläs Husain Haqqani, joka on tällä hetkellä Yhdysvaltain Washington DC: n huippuajakokeskuksen Hudson-instituutin vanhempi tutkija ja johtaja Etelä- ja Keski-Aasiassa, sanoi, että Bangabandhu ei ole vain kaikkien aikojen suurin bengali, vaan myös yksi suurimmista bengaleista. johtajat nousevat Etelä-Aasiasta ja suuri johtaja maailman historiassa, ja ikoninen hahmo taistelusta vapauden puolesta, jonka maailma on nähnyt koko 20th vuosisadalla. Hän sanoi, että Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahman on samassa mahtavien johtajien liigassa, kuten Mahatma Gandhi ja Nelson Mandela. 

Mainos

Suurlähettiläs Haqqani jakoi Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahmanin taistelun viiteen erilliseen vaiheeseen: 01) nuoren Sheikh Mujibin taistelu Ison-Britannian kolonialismia vastaan; 02) vuoden 1947 jälkeinen mielenosoitus urdu: n asettamisesta Pakistanin ainoaksi valtion kieleksi ja liike Banglan perustamiseksi yhdeksi kahdesta valtion kielestä ja sitten Jukto Frontin vaalivoitto vuonna 1954; 03) Jukto-rintaman hallituksen hajottaminen ja Bangabandhun jatkuva taistelu maallisesta ja osallistavasta lähestymistavasta valtiolta; 04) Pakistanin hallitsijat ja armeijan päällikkö Ayub Khan asettivat sotatilalain hallintaan vuonna 1958; 05) Pakistanin armeijan 25. maaliskuuta 1971 tekemä kansanmurha ja Bangabandhun kuva, ideat ja sanat innoittivat bengalilaisia ​​taistelemaan vapautussodaa. Hän sanoi, että Bangabandhu oli luonut vapauden tunteen Bengalin kansan keskuudessa pitkän itsenäisyyden taistelunsa aikana ja antoi historiallisessa puheessaan 07. maaliskuuta 1971 Dhakassa kaikki ohjeet kansalleen valmistautua sotaan. 

Hän lisäsi, että silloinen Itä-Pakistan oli Pakistanin hallitsijoiden eliitti "hanhi", koska suurin osa valuutanvaihdosta ansaittiin itäosasta (Bangladesh). Hän sanoi myös, että feodaaliset Pakistanin hallitsijat eivät koskaan pitäneet bengaleja tasa-arvoisina eivätkä olleet valmiita luovuttamaan valtaa silloisen Itä-Pakistanin valituille edustajille Bangabandhu-puolueen, Awami-liigan, vaalivoiton jälkeen vuoden 1970 kansallisissa vaaleissa.

Suurlähettiläs Haqqani sanoi, että nyt Bangladesh on yksi nopeimmin kasvavista maista maailmassa ja menestynein maa Etelä-Aasiassa. Tämän päivän kukoistava Bangladesh on Bangabandhun ja hänen kykenevän tyttärensä, nykyisen pääministerin Sheikh Hasinan, panos. 

Mainos

Ulkoministeri Momenin mukaan odotettiin, että Pakistan anteeksi virallisesti anteeksi kansanmurhasta, jonka sen armeija teki vuonna 1971 kultaisen juhlan - Bangladeshin itsenäisyyden 50. vuosipäivän - yhteydessä. Vaikka Pakistanin pääministeri lähetti viime hetkellä viestin tilaisuudesta, mutta valitettavasti hän ei pyytänyt anteeksi Pakistanin armeijan tekemästä kansanmurhasta Bangladeshin aseettomille bengalilaisille siviileille vuonna 1971. Hän korosti, että kansan isä Bangabandhu Shiekh Mujibur Rahman oli rauhanrakastaja koko taistelunsa puolesta vapauden ja itsenäisyyden puolesta, ja Bangladesh edistää nykyäänkin rauhan kulttuuria kaikkialla maailmassa pääministeri Sheikh Hasinan johdolla, mukaan lukien päätöslauselman "rauhan kulttuurista" esittäminen joka vuosi. vuosi Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksessa, jonka kaikki jäsenmaat hyväksyvät. 

Tohtori Momen ilmaisi toivovansa, että Bangladesh toteuttaisi kansanisän - `` Kultaisen Bengalin '' unelman - kukoistavan, onnellisen ja ei-yhteisöllisen Bangladeshin, kehittyneen Bangladeshin vuoteen 2041 mennessä. 

Suurlähettiläs Saleh sanoi, että vuosi 2021 on merkittävä vuosi Bangladeshin historiassa, kun maa juhlii kansakunnan isän Bangabandhu Sheikh Mujibur Rahmanin syntymän 50-vuotisjuhlaa ja kultaista riemuvuotta - Bangladeshin itsenäisyyden XNUMX. vuosipäivää. Hän lisäsi, että suurlähettiläs Haqqanin sanat auttaisivat kansainvälisen yhteisön ystäviä, tutkijoita ja tutkijoita ymmärtämään paremmin taistelua Bangabandhun vapauden puolesta. 

Tapahtuma järjestettiin virtuaalialustalla (Zoom-webinaari) paikallisten Covid-19-paikallisten ohjeiden mukaisesti. Virtuaalitapahtuma suoratoistettiin suurlähetystön Facebook-sivulla. Virtuaalitapahtumaan liittyi suuri määrä osallistujia Euroopasta ja eri puolilta maailmaa. Tapahtuma on edelleen saatavilla Suurlähetystön Facebook-sivu

----

Continue Reading

Bangladesh

Bangladesh ja Intia lujittavat siteitään

Julkaistu

on

Pääministeri Narendra Modi on kutsuttu arvostetuksi vieraaksi Bangladeshin 50 maassath Itsenäisyyspäivä 26. maaliskuuta, päivä, jolloin ryöstetyt Pakistanin joukot käynnistivät Searchlight-operaation ja syyllistyivät pahimpaan julmuuteen ja kansanmurhaan entisessä Itä-Pakistanissa. Modin läsnäolo Dhakassa herättää muistoja Intian kaikesta tuesta Bangladeshin vapautussotaan vuonna 1971. Kun onnettomille ihmisille kohdattiin kauheita julmuuksia, yli 10 miljoonan pakolaisen täytyi paeta ja suojautua Intiassa. he laajensivat kaikkea Intian kansan ja hallituksen yhteistyötä ja apua.

Modin vierailu Dhakaan on yhteydessä kolmeen aikakausitapahtumaan - Mujib Borshoon (Sheikh Mujibur Rahmanin syntymän satavuotisjuhla); 50 vuotta diplomaattisuhteiden luomisesta Bangladeshin ja Intian välille; ja 50 vuotta Bangladeshin vapautussodaa. Intian pääministerin vierailu on hänen ensimmäinen vierailunsa ulkomaille Covid-pandemian puhkeamisen jälkeen. Tämä osoittaa Intian pitämän Bangladeshille tärkeyttä.

Bangladeshin ja Intian suhteet ovat luonteeltaan monitahoisia ja juurtuvat kulttuuriensa yhteiseen historiaan, maantieteelliseen läheisyyteen ja yhteisiin piirteisiin. Intian panoksesta Bangladeshin vapauttamiseen johtuvat emotionaaliset siteet ovat edelleen hallitseva tekijä maan poliittisessa, sosiaalisessa ja kulttuurisessa verkossa. Taloudellisesti ja kaupallisesti nämä kaksi maata ovat yhä lähempänä. Lisäksi Bangladeshin riippuvuus yhteisistä jokivesistä on aina muistutus näiden kahden maan välisestä napanuorasta.

Mainos

Taloustiede on ollut merkittävä rooli kahdenvälisten suhteiden parantamisessa Bangladeshin ja Intian välillä. Näiden kahden maan väliset taloudelliset suhteet ovat muutaman viime vuoden aikana muuttuneet monipuolisiksi, ja ne käsittävät kauppaa, yhteisyrityksiä, kauttakulkumahdollisuuksia ja liikenteen kehittämistä.

Bangladesh sattuu olemaan Intian kaikkien aikojen suurimman taloudellisen tuen vastaanottaja. Intian pääministeri Narendra Modi ilmoitti viimeisellä vierailullaan Dhakassa (6. – 7. Kesäkuuta 2015), että Intia antaa Bangladeshille 2 miljardin Yhdysvaltain dollarin luottorajan. Bangladesh voi käyttää luottoa haluamallaan tavalla. Luotolla on kaikkien aikojen alin yhden prosentin korko, jonka takaisinmaksuaika on 20 vuotta ja viiden vuoden lisäaika.

Aiemmin elokuussa 2010 Intia antoi Bangladeshille miljardin dollarin luottolimiitin käytettäväksi tietyillä aloilla, erityisesti rautateillä. Luottolimiitin ensimmäistä osaa käytettiin infrastruktuurissa ja liikenteessä. 1 miljoonan dollarin miljardin dollarin luottolimiitti muutettiin myöhemmin avustukseksi. Käytännössä koko summa on jo maksettu Bangladeshille, lukuun ottamatta vähäpätöistä osaa. Intia on tehnyt selväksi, että 200 miljoonasta dollarista, joka on muunnettu avustukseksi, ei peritä korkoa. Loput 1 miljoonan dollarin prosenttiosuus käytetään 200 projektin toteuttamiseen, joista seitsemän on jo saatu päätökseen. Näihin kuuluu 800 rautatieliikenteen arviolta noin 14 miljoonan dollarin hanketta vetureiden, säiliövaunujen, lava- ja jarruvaunujen toimittamiseksi Bangladeshiin.

Mainos

Yksityisen sektorin aloite toteutetaan rinnakkain Intian hallituksen pyrkimysten kanssa vahvistaa suhteita Bangladeshiin. Intian ulkoministeriö on tehnyt selväksi, että Intia pitää Bangladeshia edelleen "erittäin, erittäin tärkeänä kumppanina", ja se haluaa viedä eteenpäin investointeja, kauppaa ja kahden maan välisiä yhteisyrityksiä. Bangladeshissa sijaitsevassa investointihallituksessa (BoI) oli rekisteröityjä intialaisia ​​investointeja 38 edellisenä vuonna noin 183 miljoonalla dollarilla.

Suurimmat intialaiset yritykset, kuten Bharti Airtel, Tata Motors, Sun Pharma, Asian Paints, Marico, Godrej, Venky's Hatcheries, Parle Products, Forbes ja Marshall, ovat viime aikoina investoineet Bangladeshiin. Dhakassa vuonna 2016 pidetyssä Bangladeshin sijoitus- ja politiikkakokouksessa kaksi Intian suurta teollisuusryhmää, Reliance ja Adani, sitoutuivat tekemään valtavia investointeja Bangladeshissa 1,100 kruunun dollarilla.

Lisäksi intialaiset yritykset aikovat investoida yli 100 miljoonaa dollaria erilaisiin projekteihin Bangladeshissa. Useat intialaiset ja bangladeshilaiset yritykset allekirjoittivat ehdotuksia hankkeiden perustamiseksi esimerkiksi limusiinipalveluille, kolmipyöräisten ajoneuvojen valmistukselle ja ohjelmistokehitykselle Chennaissa ja Mumbaissa äskettäin pidettyjen tienäyttelyiden aikana.

Valmiita vaatteita (RMG) -sektorilla on useita intialaisia ​​investointeja, kuten Ambattur Clothing, Chennaissa toimiva yritys, joka aloitti toimintansa Bangladeshissa vuonna 2007 ja perusti myöhemmin omat tuotantoyksikönsä yritysostojen kautta. Helix Garment aloitti toimintansa Bangladeshissa yli vuosikymmen sitten. Kuluttajamerkit, kuten Marico ja Godrej, ovat vahvistaneet asemaansa Bangladeshissa. Intialainen rengasvalmistaja CEAT on sitoutunut Bangladeshin AK Khan -ryhmään muodostaakseen CEAT Bangladeshin.

Bangladeshin talouden kasvava sietokyky houkuttelee edelleen intialaisia ​​investointeja. Maan keskimääräinen talouskasvu on ollut parin viime vuoden aikana yli 7.0 prosenttia. Maa on siirtynyt alemman keskitulotason alemmalle tulotasolle. Keskiluokka nousee tasaisesti ja luo kysyntää kulutustavaroille ja palveluille. Maa on myös valmistunut kehitysmaaksi.

Intialaiset liikemiehet ja yrittäjät eivät ole huomanneet tätä muutosta Bangladeshin taloudessa, ja jotkut heistä ovat saaneet suoria ja yhteisiä investointeja valituille palvelu- ja valmistussektoreille. Esimerkiksi Bharti Airtel osti 70 prosentin osuuden Warid Telecom Bangladeshista. Se on injektoinut edelleen noin 300 miljoonaa dollaria seuraavina vuosina ja nimittänyt sen uudelleen Airtel Bangladeshiksi.

'Alueellinen yhteys ei ainoastaan ​​vahvista ystävyyttä Bangladeshin ja Intian välillä, vaan osoittautuu myös vahvaksi liikesuhteeksi', pääministeri Sheikh Hasina totesi vihkiessään Maitri Setun (Intian ystävyyssilta) käytännössä Intian pääministerin Narendra Modin kanssa 9. maaliskuuta. Intian pääministeri ilmaisi näkemyksensä, jonka mukaan Bangladeshin ja Intian välinen yhteys osoittautuu erittäin tärkeäksi myös Intian koillisalueelle ja Bangladeshin kaupalle.

Sheikh Hasina kiitti Intiaa "vauraan alueen rakentamisesta yhdessä" ja toivoi "Maitri Setun onnistunutta toimintaa ja hyödyntämistä". Sillan avaaminen on "osoitus Bangladeshin hallituksen jatkuvasta sitoutumisesta tukea naapurimaatamme Intiaa yhteyden vahvistamisessa alueella", hän sanoi.

Intian pääministeri Modin viimeisen vierailun aikana Dhakaan vuonna 2015 allekirjoitettiin kaksi yhteisymmärryspöytäkirjaa tuottamaan 4,600 megawatin (MW) sähköä. Reliance Power allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan Bangladeshin sähköntuotantolaitoksen kanssa tuottamaan 3000 MW investoimalla 3 miljardia dollaria. Adani Power perustaisi kaksi kivihiilivoimalaitosta, joiden kokonaiskapasiteetti oli 1,600 MW, investoimalla 1.5 miljardia dollaria.

Bangladesh ja Intia ovat allekirjoittaneet yhteisymmärryspöytäkirjan rakentaa putkilinja suurnopeusdieselin toimittamiseksi Assamin Numaligarhista Parbatipuriin Bangladeshiin Numaligarh Refinery Limitedin ja Bangladesh Petroleum Corporationin yhteisyrityksen puitteissa. Liikearvon mukaan 2,200 vaunua Intian rautateitä on kuljettanut 50 tonnia dieseliä Länsi-Bengalin Siligurista Parbatipuriin. Päätös putkilinjan rakentamisesta tehtiin Modin viimeisellä vierailulla.

Intian valtion omistama Bharat Heavy Electricals Ltd (BHEL) aikoo allekirjoittaa sopimuksen 1,320 megawatin (MG) lämpövoimalan rakentamisesta Khullaan. BHEL ylitti Larsenin ja Toubron (L&T) sekä kaksi kiinalaista yritystä tehdäkseen sopimuksen 1.6 miljardin dollarin voimalaitoksen rakentamisesta, jonka lopullinen kapasiteetti on 2,640 MW. Intialainen huoli on noussut tämän Maitri (ystävyys) -hankkeen alhaisimmaksi tarjoajaksi.

Bangladeshin ja Intian Friendship Power Company Ltd (BIFPCL), joka on Bangladeshin sähköntuotantolaitoksen (BPDB) ja Intian voimantuotantolaitoksen päällikön, National Thermal Power Corporationin (NTPC) yhteisyritys, oli pyytänyt tarjouksia avaimet käteen -rakennuksesta 2 x 660 hiilivoimalaa varten. lämpövoimalan tulossa lähellä Monglan jokisatamaa Rampalissa, Bagerhatin alueella, Khulna. Tämä projekti, joka tunnetaan nimellä “Maitri Super Thermal Power Project”, on asetettu suurimmaksi Bangladeshissa. Voimalaitos on BPDB: n ja NTPC: n välinen kumppanuus, joka jakaa laitoksen ja sen tuottaman sähkön omistamisen viisikymmentäviisi. Hanke on kuitenkin tällä hetkellä vastustamassa eräitä ympäristönsuojeluryhmiä.

Turvallisuuden suhteen Bangladeshin ja Intian suhteet eivät ole koskaan olleet parempia. Bangladesh on jo käsitellyt suuria kysymyksiä, jotka ovat olleet Intian turvallisuuden kannalta huolestuttavia asioita pitkään. Bangladesh on luovuttanut Intialle suuren määrän Koillis-Intian kapinallisia, jotka olivat leiriytyneet ja toteuttaneet Intian vastaisia ​​operaatioita Bangladeshin maaperältä. Bangladeshin hallitus teki tämän, vaikka molempien osapuolten välillä ei ollut luovutussopimusta. Anup Chetia, Assamin Yhdistyneiden vapautusrintamien (ULFA) kapinallinen ja jatkuva päänsärky Intian turvallisuuslaitoksille, on myös luovuttanut Intialle.

Bangladeshin turvallisuusjoukot ovat takavarikoineet valtavat räjähdysainevarastot, hajottaneet lukuisia leirejä ja pidättäneet useita intialaisia ​​kapinallisia. Pidätykset ja takavarikot todistavat intialaisten kapinallisten laajalle levinneisyydestä ja läsnäolosta Bangladeshissa. BNP-Jamaat-vallan aikana Bangladeshin valtion koneistot jatkoivat toimintaansa, joka vaarantaa Intian turvallisuuden tukemalla ja avustamalla aktiivisesti Bangladeshissa toimivaa ULFA: ta ISI: n tuella ja holhouksella.

ISI piti Bangladeshia kuumana kohteena yrittäessään käydä täysimittaista taistelua Intiaa vastaan. Pakistan haluaa, että Koillis-Intia pysyy ikuisessa epävakaudessa, jotta Pakistanin on helppo puuttua asiaan ja irrottaa koillisosa muusta Intiasta, mikä täyttää Pakistanin pitkään vaalia halun kostaa tappionsa ja sen jälkeen itäosan menetys vuonna 1971. .

Pääministeri Sheikh Hasina on vastannut kaikkiin Intian huolenaiheisiin turvallisuudesta liitettävyyteen. Intia on puolestaan ​​tehnyt parhaansa vastatakseen asettamalla etusijalle Covid 19 -rokotteen toimittamisen Bangladeshiin.

Monet Intian jakautumisen jälkeen vuonna 1947 vallinneista pitkäaikaisista ongelmista on ratkaistu. Tärkein näistä on kahden maan välisten yhteyksien vahvistaminen jatkamalla pitkään keskeytettyjä rautatie-, tie- ja vesiliikenneyhteyksiä. Enklaavien vaihto ja pitkään jatkuneet rajariidat ratkaistiin myös, ja Intian parlamentti osoitti harvinaisen hyväntahtoisen eleen, kun Intian parlamentin molemmat talot äänestivät yksimielisesti vuoden 1974 Mujib-Indira-sopimuksen ratifioimisesta ja sopivat epäsuotuisasti sijaitsevien erillisalueiden vaihdosta ja merkitä rajat.

Vaikka suurin osa kahden maan kahdenvälisistä riidoista on nyt ratkaistu, Teesta-joen veden jakaminen on edelleen kiusallinen ongelma. Intian pääministeri Narendra Modi on toistuvasti ilmoittanut, että ongelma ratkaistaan ​​hänen toimikautensa aikana. Hän huomautti, että Intia toimii liittovaltion järjestelmässä eikä tee mitään päätöstä ohittaen kyseisen valtion hallitusta. Sidosryhmänä olevan Länsi-Bengalin hallituksen on oltava vakuuttunut, ennen kuin se tekee päätöksen Teestan vedenjaosta.

Molemmat maat ovat parantaneet diplomaattisuhteidensa lisäksi myös syventäneet siteitään kaikilla rintamilla, mukaan lukien turvallisuus ja rajavalvonta, kauppa, kauppa ja investoinnit, liitettävyys, energia ja valta, avaruus, kehityshankkeet, kulttuuri ja ihmisten välinen vaihto. Suhteidensa syventämiseksi molemmat maat ovat allekirjoittaneet noin 100 sopimusta parin viime vuoden aikana. Suurin osa näistä sopimuksista ei ole pelkästään aiempien sopimusten uusiminen, vaan myös yhteistyön aloittaminen korkean teknologian aloilla, kuten avaruus, siviili- ja ydinenergia, tietotekniikka ja elektroniikka, kyberturvallisuus ja sininen talous.

Kahden maan ulkomaiset toimistot seuraavat yhteistä seurantaa kaikkien sopimusten ja sopimusten täytäntöönpanon valvomiseksi. Aikaisemmin sopimuksia oli ollut paljon, mutta ne eivät kaikki saavuttaneet toteutusvaihetta. Molemmat maat ovat nyt päättäneet seurata tarkasti täytäntöönpanoprosessia sopimusten toteutumisen varmistamiseksi.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa