Liity verkostomme!

EU

EU ja Vietnam pääsevät sopimukseen vapaakauppa-sopimus

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Cecilia Malmström, jäsen vastaava Euroopan komission sisäasioiden, ja Bernard Cazeneuve, Ranskan sisäministeri lehdistötilaisuuteenTänään (4. elokuuta) EU ja Vietnam ovat saavuttaneet tavoitteensa periaatteellinen sopimus vapaakauppasopimuksesta (FTA)kahden ja puolen vuoden tiukkojen neuvottelujen jälkeen. Tänä aamuna käydyn puhelinkeskustelun jälkeen kauppakomissaari Cecilia Malmström (Kuvassa) Vietnamin teollisuus- ja kauppaministeri Vu Huy Hoang, kaikki sisältöasiat on sovittu, ja molemmat osapuolet ovat päässeet molempia osapuolia hyödyttävään ja tasapainoiseen pakettiin.

Tämä sopimus poistaa melkein kaikki kahden talouden välisten tavaroiden tullit.

"Meillä on sopimus. Hyvin tasapainoinen sopimus vauhdittaa kauppaa yhden Aasian dynaamisimpien talouksien kanssa. Se asettaa uuden, paremman ja nykyaikaisemman mallin EU: n ja kehitysmaiden välisille vapaakauppasopimuksille ja luo hyvät normit kauppasuhteelle. EU: n ja koko Kaakkois-Aasian välillä ", komissaari Malmström sanoi. "Vietnam on kasvava talous, ja kun sopimus on saatettu voimaan, se tarjoaa merkittäviä uusia mahdollisuuksia molempien osapuolten yrityksille lisäämällä tavaroiden ja palvelujen markkinoille pääsyä. Yli 31 miljoonaa työpaikkaa Euroopassa riippuu viennistä, joten helpompi pääsy kasvaville ja nopeasti kehittyville markkinoille, kuten Vietnam, jolla on 90 miljoonaa asiakasta, on hieno uutinen. Vietnamin viejillä on nyt paljon helpompi pääsy EU: hun tuotteilleen, mikä antaa merkittävän sysäyksen Vietnamin taloudelle. Molemmat osapuolet ovat tehneet viime kuukausina erittäin kovaa työtä tämän läpimurron saavuttamiseksi. "

Mainos

Tämän päivän sopimuksen perusteella neuvotteluryhmät jatkavat prosessia, ratkaisevat jäljellä olevat tekniset kysymykset ja viimeistelevät säädöstekstin. Kun sopimus on viimeistelty, sen on sen jälkeen hyväksyttävä neuvosto ja Euroopan parlamentti.

"Sopimuksemme varmistaa myös, että kauppaa ei tapahdu ympäristön tai ihmisten oikeuksien kustannuksella. EU ja Vietnam ovat sitoutuneet varmistamaan työntekijöiden oikeuksien kunnioittamisen ja tukemaan luonnonvarojen kestävää hallintaa", Malmström lisäsi .

Tämä sopimus on ensimmäinen laatuaan, jonka EU on tehnyt kehitysmaan kanssa. Sellaisena kunnianhimoinen ja symmetrinen vapauttaminen - siirtymäkauden kanssa Vietnamin sopeutumisen sallimiseksi - on uusi lähtökohta verrattuna muihin EU: n kehitysmaiden kanssa tekemiin sopimuksiin. Se osoittaa EU: n ja Vietnamin yhteisen vakaumuksen siitä, että kauppa on välttämätöntä kasvun, työpaikkojen luomisen ja kestävän kehityksen kannalta.

Mainos

Tariffien poistamisen lisäksi Vietnam poistaa lähes kaikki vientitullit. Sopimus luo myös uusia markkinoille pääsyn mahdollisuuksia palveluissa ja investoinneissa. Vietnam on sopinut rahoituspalvelujen, televiestinnän, liikenteen sekä posti- ja kuriiripalvelujen kaupan vapauttamisesta. Investointien osalta Vietnam avaa markkinansa EU: lle esimerkiksi poistamalla tai helpottamalla elintarvikkeiden ja juomien valmistuksen rajoituksia sekä muilla kuin elintarvikealoilla.

Julkisten hankintojen osalta EU ja Vietnam ovat sopineet tieteenaloista, jotka ovat täysin WTO: n julkisia hankintoja koskevan sopimuksen (GPA) sääntöjen mukaisia, saavuttaen jonkinasteisen avoimuuden, joka on verrattavissa muihin EU: n vapaakauppasopimuksiin kehittyneiden maiden ja edistyneempien kehitysmaiden kanssa.

Sopimus parantaa myös Vietnamissa sellaisten maantieteellisten merkintöjen suojaa, jotka edustavat EU: n lippulaivatuotteita, kuten samppanjaa, Parmigiano Reggiano -juustoa, Rioja-viiniä, Roquefort-juustoa ja skotlantilaista viskiä. Myös vietnamilaiset maantieteelliset merkinnät tunnustetaan sellaisiksi EU: ssa, jotka tarjoavat riittävän kehyksen laadukkaiden tuotteiden, kuten Mộc Châu -teetä tai Buôn Ma Thuột -kahvin, tuonnin edistämiseksi edelleen.

Vapaakauppasopimus sisältää vankan ja kattavan luvun kaupasta ja kestävästä kehityksestä, joka kattaa työ- ja ympäristökysymykset, jotka ovat merkityksellisiä EU: n ja Vietnamin kauppasuhteissa. Sitoumukset perustyönormeihin ja Kansainvälisen työjärjestön (ILO) yleissopimuksiin varmistavat, että molemmat osapuolet kunnioittavat työntekijöiden perusoikeuksia. Lisäksi luku sisältää sitoumuksia, jotka tukevat luonnonvarojen (mukaan lukien villieläimet, metsätalous ja kalastus) säilyttämistä ja kestävää hoitoa. Erityistä huomiota kiinnitetään muun muassa yritysten sosiaaliseen vastuuseen sekä oikeudenmukaisiin ja eettisiin kauppajärjestelmiin.

Vapaakauppasopimus perustaa erityisrakenteet, jotta voidaan varmistaa luvun täysimääräinen täytäntöönpano, mukaan lukien mekanismit, joilla varmistetaan riippumattomien taloudellisten, sosiaalisten ja ympäristöalan sidosryhmien osallistuminen sekä EU: ssa että Vietnamissa.

Sopimus sisältää myös oikeudellisesti sitovan linkin kumppanuus- ja yhteistyösopimukseen, joka hallinnoi EU: n ja Vietnamin välisiä suhteita ja varmistaa siten, että ihmisoikeudet, demokratia ja oikeusvaltio ovat olennaisia ​​osia kahdenvälisissä kauppasuhteissamme. .

Sopimukseen sisältyy erillinen luku yhteistyöstä sopimuksen täytäntöönpanossa ja Vietnamin auttamiseksi täysimääräisten hyötyjen saamisessa. Kestävän kehityksen edistäminen on tällaisen yhteistyön keskeinen tavoite. Erityisen tärkeitä aloja ovat työ- ja ympäristöasiat, kaupan helpottaminen sekä pienet ja keskisuuret yritykset (pk-yritykset).

Singaporen vapaakauppasopimuksen tekemisen jälkeen vuonna 2014 tämä on toinen vapaakauppasopimus Euroopan unionin ja Kaakkois-Aasian maiden assosiaation (ASEAN) maan välillä. Sellaisena se on rakennuspalikka kohti EU: n lopullista tavoitetta, joka on kunnianhimoinen ja kattava alueiden välinen vapaakauppasopimus koko ASEANin kanssa.

Mitä seuraavaksi?

Tämän läpimurron jälkeen tekniset keskustelut on saatettava päätökseen sopimuksen juridisen tekstin viimeistelemiseksi. Ottaen huomioon Vietnamin kanssa useiden vuosien ajan tehdyn yhteistyön ja vahvistuneen tällä neuvotteluprosessilla, prosessin odotetaan valmistuvan muutaman kuukauden kuluttua ja varmasti ennen vuoden loppua.

EU: n ja Vietnamin tosiasioiden ja lukujen kauppa

Vuonna 2014 EU oli Vietnamin toinen kauppakumppani Kiinan jälkeen (lukuun ottamatta ASEANin sisäistä kauppaa), joka edustaa 10 prosenttia Vietnamin koko kaupasta. EU oli Vietnamin toinen vientikohde (Yhdysvaltojen jälkeen), ja EU osti jopa 18 prosenttia Vietnamin maailmanlaajuisesta viennistä.

Vuonna 2014 EU: n ja Vietnamin tavarakaupan arvo oli yli 28.2 miljardia euroa, josta Vietnamista tuotiin EU: hun 22.1 miljardia euroa ja vietiin EU: sta Vietnamiin 6.2 miljardia euroa.

Vietnamin tärkeimpiä vientituotteita EU: hun ovat puhelimet, elektroniikkatuotteet, jalkineet, tekstiilit ja vaatteet, kahvi, riisi, äyriäiset ja huonekalut. Sillä välin EU: n Vietnamin vientiä hallitsevat korkean teknologian tuotteet, mukaan lukien sähkökoneet ja -laitteet, lentokoneet, ajoneuvot ja farmaseuttiset tuotteet.

Kahdenvälinen palvelukauppa oli vuonna 2013 yhteensä 2.9 miljardia euroa, jossa EU: lla oli hieman ylijäämää.

EU on yksi suurimmista ulkomaisista sijoittajista Vietnamissa. Vuonna 2013 EU: n sijoittajat sitoutuivat yhteensä yli 500 miljoonaan euroon ulkomaisiin suoriin sijoituksiin ja ovat siten Vietnamin kuudenneksi suurin ulkomainen sijoittajakumppani.

Vuodesta 2013 Vietnam on ollut EU: n neljänneksi tärkein kauppakumppani ASEAN-maiden joukossa, ylittäen EU: n kahdenvälisen kaupan Indonesian kanssa.


Lisätietoja

EU: n kauppasuhteet Vietnamiin

Katso myös: MEMO - EU-Vietnam Free -lehden tosiasiat ja luvut.

Seuraa EU: n kauppakomissaarin Cecilia Malmströmin avauspuhetta lehdistötilaisuudessa.

Komissaari Malmström Twitter

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Slovenialle 231 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Slovenialle 231 miljoonaa euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 13 prosenttia maan avustuksista elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) puitteissa. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio sallii lisämaksujen suorittamisen Slovenian elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 2.5 miljardia euroa, joka koostuu 1.8 miljardista eurosta avustuksia ja 705 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Komissio aikoo vuoden loppuun mennessä kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa.

RRF on NextGenerationEU: n ydin, joka tarjoaa 800 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Slovenian suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa