Liity verkostomme!

EU

Will Benjamin Netanjahu puuttua EU-johtajat Brysselissä seuraavissa Kyproksen aloite?

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

By Eurooppa Israel Press Association (EIPA) Senior median asiantuntija Yossi Lempkowicz

Benjamin-NetanjahuWill Benjamin Netanyahu (Kuvassa) puhua EU: n johtajille Brysselissä Kyproksen aloitteen jälkeen? Onko EU: lla rooli Israelin ja palestiinalaisten välisten rauhanneuvottelujen elvyttämisessä? Aikooko Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu ensimmäistä kertaa puhua EU: n johtajille Brysselissä osana kansainvälisen yhteisön uutta pyrkimystä aloittaa rauhanprosessi uudelleen?

Mahdollisuus tällaisen osoitteen ensin esille Kyproksen presidentti, Nikos Anastasiades, hänen vieraillessaan Israelissa kesäkuussa. Hän nosti jälleen ajatuksen, kun Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu oli Nikosiassa tällä viikolla hänen kutsunsa. Kyproksella, jäsenvaltio Euroopan unionin, on ilmeisesti ajaa aloitteen elvyttää Israelin ja palestiinalaisten neuvottelut.

Mainos

Vaikka Kyproksella pidetään sympaattinen kohti palestiinalaisten suhteissa Israeliin on kasvanut viime vuosina.

Netanyahu, joka on erittäin ystävällinen suhteet Kyproksen presidentti, vastasi Kyproksen aloitteen toteamalla: "Olen toivoo saavansa mahdollisuuden esittää Israelin kannan EU."

Hän kertoi presidentille: "Tämä olisi erittäin kannattava aloite, jonka te, Nicos, olette tuonut esiin."

Mainos

Hän jatkoi: "Sinä olet sanonut minulle usein jälkeen keskustelujamme: Miksi et on mahdollisuus esittää nämä yksinkertaiset tosiasiat ja nämä yksinkertaiset argumentteja Eurooppaan?"

Netanyahu kutsutaan ajatus puuttua EU: n neuvoston (kokouksen kaikkien 28 EU johtajat) "erittäin hyvä idea."

Hän sanoi '' edelleen keskustella '' tämän ajatuksen kanssa EU: n neuvoston puheenjohtaja Donald Tusk, Puolan entisen pääministerin, kun hän vierailee Israelissa muutaman viikon.

"Haluamme rauhan saavuttamiseksi. Rauha riippuu turvallisuudesta, ja lopulta BJos ei ole kapasiteettia puolustaa rauhaan, se romahtaa hyvin nopeasti meidän alalla ", Netanyahu kertoi Kyproksen isäntä, lisäten, että" rauha riippuu myös siitä, haluavatko osapuolet puhua toisiinsa ja yrittää laittaa vanha kysymysten takana tai ainakin ratkaista ne siten, että ne eivät estä meitä takavarikoimalla tulevaisuudessa. "

Kyproslaiset viranomaiset ovat laajentaneet samanlaisen kutsun Palestiinalaishallinnon presidentti Mahmud Abbas erikseen käsitellä EU. Presidentti Anastasiades kuulemma soitti Abbas maanantaina ja kertoi häntä aloitteesta ennen tapaamistaan ​​Netanyahun tiistaina.

Mutta toisin kuin Abbas, Netanyahun, se olisi hänen ensimmäinen vierailu Brysseliin ja ensimmäinen osoite EU: n neuvoston pääministeriksi, vaikka hän on puhunut kolme kertaa ennen yhteisen istunnon Yhdysvaltain kongressin.

Tähän päivään mennessä yksikään Israelin pääministeri ei ole puhunut EU: sta sen perustamisen jälkeen vuonna 1993. Shimon Peres, joka oli tuolloin ulkoministeri ja toimi pääministerinä, vieraili Brysselissä, mutta ei puhunut virallisesti koko elimelle.

Useat Israelin ulkoministerit käyneet Brysselissä tai Luxemburgissa osana EU-Israel yhteistyöneuvosto.

Tarkkailijat totesivat myös, että EU: n ulkopolitiikan päällikkö Federica Mogherini, joka on toistanut EU: n halun toimia aktiivisemmin Lähi-idässä, vieraili viime viikolla Kyproksella matkalla Saudi-Arabiaan ja Iraniin. Kyproksen aloite on viikko sen jälkeen, kun Euroopan unioni on ilmoittanut tutkivansa uuden kansainvälisen muodon perustamista hengittääkseen takaisin jumissa pysähtyneeseen rauhanprosessiin Israelin ja palestiinalaisten välillä.

Sillä välin tiedotusvälineet ovat kertoneet, että Israelin palestiinalaisneuvottelijaksi nimitetty Israelin sisäministeri Silvan Shalom ja hänen palestiinalaishallinnon kollegansa Saeb Erekat tapasivat viime viikolla salaa Ammanissa yrittäessään aloittaa rauhan neuvottelut.

Kokouksen, jonka okayed sekä Netanjahun ja Abbas, jonka jälkeen puhelu kahden johtajien ensimmäinen sen jälkeen yli vuoden.

Netanyahun neljännen hallituksen perustamisen jälkeen toukokuussa entinen ulkoministeri Silvan Shalom on sanonut, että jos palestiinalaiset olivat vakavia ja halukkaita käymään todelliset neuvottelut ilman ennakkoehtoja, he löytävät todellisen kumppanin Israelista.

"Meidän on aloitettava neuvottelut palestiinalaisten kanssa, vaikka emme näe valoa tunnelin päässä", hän sanoi Israelin kansallisen turvallisuuden tutkimuslaitoksen konferenssissa Tel Avivissa ja lisäsi, että Israel on julkisesti ilmoitti haluavansa jatkaa neuvotteluja välittömästi, mutta "molempien osapuolten halu" edellyttää sitä.

Mielenkiintoista on nyt, että Euroopan unionin vanhemmat virkamiehet ja Jordanian hallituksen virkamiehet olivat mukana järjestämässä neuvotteluja.

Viime toukokuussa nimetty Lähi-idän rauhanprosessin erityisedustaja Fernando Gentilini, joka nimitettiin Jerusalemissa, jopa ehdotti kokouksen pitämistä Brysselissä. Mutta Erekat ehdotti Ammania neutraaliksi neuvottelupaikaksi.

Nyt USA on "poissa pelistä", koska Iranin ydinsopimuksesta, Kyproksen aloitteen avulla Euroopan roolin yrittää hypätä-start rauhanneuvottelut. Mutta olla rehellinen välittäjä, EU: n on osoitettava, että se on valmis saada tasapainoon ja että se ei aio painostaa vain toisella puolella, Israel, kuten se teki asti sen eri lausuntoja.

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa