Liity verkostomme!

EU

EU nostaa punaisen kortin haasteen Thaimaan laittomasta kalastuksesta: "On tehtävä enemmän"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Thaimaa-laiton-kalastus-dataJatkona EU Reporterin edellinen kattavuus, heinäkuun viimeisestä viikosta lähtien, Euroopan komissio Meri- ja kalastusasioiden pääosasto (PO MARE) on ilmoittanut työskentelevänsä Thaimaan viranomaisten kanssa auttaakseen maata torjumaan laittomia kalastuskäytäntöjä ja niihin liittyvää orjatyötä, mutta on varoittanut maata, että on tehtävä paljon enemmän eteenpäin seuraavan arvioinnin lokakuussa Thaimaalle EU: n "punaisen kortin" välttämiseksi, mikä tarkoittaa, että Thaimaan mereneläviä ei saa viedä EU: hun.

Viime aikoina maan puolustusministeri Prawit Wongsuwan on sanonut vastaanottaneensa Euroopan unionilta kirjeen, jonka mukaan "toimintamme eivät vieläkään olleet oikeita sekä hallinnon että lainsäädännön kannalta".

Thaimaalle, joka on maailman kolmanneksi suurin äyriäisviejä, EU antoi kuusi kuukautta 21. huhtikuuta 2015 alkaen sellaisten kysymysten käsittelemiseksi, kuten kaikkien kalastusalusten rekisteröinnin, rekisteröimien laitteiden ja alusten seurantajärjestelmän (VMS) varmistamisen. - Prawit lisäsi, että 3,000 kalastusalusta valtakunnallisesti oli edelleen rekisteröimättä.

Mainos

Thaimaan vuosittaisen viennin EU: hun arvioidaan olevan 575–730 miljoonaa euroa. Thaimaan pakaste- ja elintarvikeliiton mukaan kalan kokonaisviennin arvo oli noin 3 miljardia dollaria vuonna 2014.

Ja komission keltaisen kortin käyttöönoton jälkeen huhtikuussa 2015, nykyinen ympäristö-, meri- ja kalatalousasio Komissaari Karmenu Vella totesi: "Meidän EU tiukkaa politiikkaa haitallisia käytäntöjä, kuten laitonta kalastusta, yhdessä aitoa kykyä toimia, maksaa pois. Kehotan Thaimaa liittyä Euroopan unioniin taistelussa kestävää kalastusta. Laiminlyönti ottaa voimakkaita toimia laittoman kalastuksen tekee seurauksia. "

Vihreän kalastuksen edustaja Linnéa Engström kommentoi keltaisen kortin käyttöönottoa: "EU: n luettelointijärjestelmä vaatimuksia noudattamatta jääneille valtioille, jotka eivät ryhdy toimiin laittoman kalastuksen torjumiseksi, on tärkeä väline kestävän kalastuksen maailmanlaajuisessa taistelussa. lähestymistapaa laittomaan kalastukseen, on tervetullut, että komissio on myöntänyt sille keltaisen kortin.Jos se ei vieläkään toimi, komission on sitten jatkettava LIS-sääntöjen mukaisia ​​lisätoimenpiteitä: mustalle listalle ottaminen ja kalastustuotteisiin sovellettavia kauppapakotteita ja muut toimenpiteet. "

Mainos

EU on aiemmin osoittanut asettavansa tarvittaessa täydellisen kiellon - neljän vuoden Sri Lankan kanssa käydyn intensiivisen vuoropuhelun jälkeen Euroopan komissio kuitenkin kieltää punaisen kortin kiellon kalastustuonnista maasta vuonna 2014; Komission mukaan Sri Lanka "ei voinut osoittaa, että se puuttui riittävästi laittomaan, ilmoittamattomaan ja sääntelemättömään kalastukseen".

Vuoden 2014 lopulla puhunut entinen meriasioista ja kalastuksesta vastaava komissaari Maria Damanaki sanoi: "Päättäväinen yhteistyöpolitiikkamme tuottaa tuloksia. Viisi maata [on saanut] arvostuksemme siitä, että suhtaudumme vakavasti laittomaan kalastukseen. Valitettavasti en voi sanoa samaa Sri Lankasta. Toivon, että lähettämämme viesti on herätyssoitto tälle maalle. "

Sri Lankan tärkeimpinä heikkouksina mainittiin puutteet valvontatoimenpiteiden toteuttamisessa, pelottavien pakotteiden puuttuminen aavamereiden laivastolle ja kansainvälisten ja alueellisten kalastussääntöjen noudattamatta jättäminen.

Samalla komissio poisti Belizen luettelosta yhteistyöhön osallistumattomien kolmansien maiden laittoman kalastuksen ja lopettamaan kaupan toimenpiteiden kohdistettavaa maata maaliskuu 2014.

Sitten komissaari Damanaki lisäsi: "Belizen tekemät parannukset kalastuksenvalvontajärjestelmään" punaisen kortin "jälkeen osoittavat, että EU: n taistelu laitonta kalastusta vastaan ​​toimii. Virallinen yhteistyö EU: n kanssa on auttanut maata siirtymään kohti kestävää kalastusta."

Mitä tulee orjatyöhön Thaimaan kalastusteollisuudessa, Thaimaan kauppakamari ja Thaimaan kauppakamari sekä suuret tuottajat kuten Charoen Pokphand Foods, Thai Union Frozen Products, Sea Value Group, Andaman Seafood Group ja TRF Feedmill Co, jotka edustavat 80% Thaimaan katkarapujen rehujauhoalasta ovat ilmoittaneet aikomuksestaan ​​noudattaa tiukasti Thaimaan äskettäin käyttöön ottamia lakeja laittoman kalastuksen ja ihmiskaupan torjumiseksi. Thaimaan kauppaneuvoston varapuheenjohtaja Poj Aramwattananont sanoi: "Haluamme kertoa maailmalle, että olemme erittäin vakavasti puhdistamassa koko merenelävien toimitusketjun kestävyyden luomiseksi kalatalousalalle."

Lisätietoja

  • MEMO: Kysymyksiä ja vastauksia EU: n laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän (LIS-kalastuksen) torjunnasta (MEMO / 14 / 584)

  • Neuvoston asetus (EY) N: o 1005 / 2008 yhteisön järjestelmästä ehkäisemiseksi, estämiseksi ja laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän kalastuksen. Tämä keskeinen väline laittoman kalastuksen torjunnassa tarkoituksena on mahdollistaa pääsyn EU: n markkinoille ainoastaan ​​kalastus- tuotteet, jotka on varmennettu laillinen lippuvaltion tai viejävaltiolla osalta.

 

 

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa