Liity verkostomme!

EU

Thaimaan laitonta kalastusta ja orjatyötä koskevan EU: n punaisen kortin tuki kasvaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

30263892-01_bigEuroopan parlamentin kalatalousvaliokunnan jäsen Gabriel Mato (EPP, Espanja) on sanonut kannattavansa EU: n "punaisen kortin" kieltämistä kaikesta Thaimaasta tuotavasta äyriäisistä, jos maan laittomalle kalastukselle ja sen kalastukselle ei aseteta välittömiä rajoituksia. orjatyön käytöstä ei luovuta.

Mato sanoi, että EU: n IUU (laiton, ilmoittamaton ja sääntelemätön kalastus) -asetuksen mukaan jäsenvaltioiden viranomaiset voivat kieltäytyä kalatuotteiden tuonnista maista, jotka EU on määrittänyt yhteistyöhön osallistumattomiksi maiksi laittoman kalastuksen torjunnassa.

Thaimaalle myönnettiin keltainen kortti takaisin 21. huhtikuuta, koska se on riittämätön kalastuksen oikeudellinen kehys laittoman kalastuksen torjumiseksi ja heikko seuranta-, valvonta- ja jäljitettävyysjärjestelmä. Menettelyn mukaan komissio voi lokakuussa heiluttaa "keltaista korttia", pitää sen voimassa tai antaa "punaisen kortin", joka käytännössä kieltää kalastustuotteiden tuonnin Thaimaasta EU: n markkinoille.

Mainos

Viime viikkoina, todistajanlausuntoja eloonjääneitä, ihmisoikeusjärjestöt sekä artikkeleita, ovat alttiina järkyttävä käytäntöjä Thaimaan vientivetoinen mereneläviä liiketoimintaa. Näitä ovat orjatyö ja hyödyntämistä tuhansien kansalaisuudettomien rohingya veneen ihmisiä.

Mato sanoi: "Tuen täysin tässä yhteydessä tähän asti toteutettuja EU: n toimia ja tuen" punaista korttia ", jos tilanne ei parane. Ilmeisesti kyse ei ole vain orjien siirtotyöläisistä Thaimaan kalastusalalla, mikä sinänsä voisi riittää myöntämään "keltaisen kortin" maalle "ja lisäsi, että naapurimaiden takavarikoitiin useita thaimaalaisia ​​aluksia. rannikkovaltiot ja niiden kapteenit, joita syytetään laittomasta kalastuksesta.

Mato lisäsi, että hänen mielestään punaiset kortit olivat aiemmin osoittautuneet tehokkaiksi vastaavassa tilanteessa Filippiineillä, mikä sai maan parantamaan kalastuksen hallintoa.

Mainos

Huhtikuussa komissio mainitsi seuraavat puutteet Thaimaan kalastuspolitiikassa:

  • Heikko kalastuksen oikeudellinen kehys. Sen jälkeen viimeinen EU: n operaatio 2014, Thaimaassa nopeasti antoi tarkistetun kalastus- toimia korvata 1947 teko, mutta tarkistettu teksti oli riittämätöntä sekä sisältö ja laajuus sekä ei käsitellä monimutkaisia ​​kalastuksen ja jalostusteollisuuden Thaimaassa;
  • Oikeudellinen kehys ei kohdistu vakavia rikkomuksia kanssa pelotteita riistää lainrikkojilta taloudellista hyötyä laittoman toiminnan, ja siksi se ei luopumaan LIS-kalastusta.
  • Seuranta-, valvonta- ja valvontajärjestelmät ovat heikkoja. Satelliittialusten seurantajärjestelmät on varustettu alle sadalla 100 45.000 kalastusaluksesta (joista yli 7.000 XNUMX kaupallista alusta) ja tuhansien alusten uskotaan edelleen olevan rekisteröimättömiä.
  • Jäljitettävyysjärjestelmät eivät pysty varmistamaan, että EU: hun viedyt kalastustuotteet ovat IUU-asetuksen vaatimusten mukaisia. Tämä johtuu osittain Thaimaan hallinnon heikosta yhteistyöstä satamien valvonnassa.

Aiemmin heinäkuussa Thaimaan yhteisön johtajat osoittivat tukevansa oman hallituksensa laitonta kalastusta vastaan ​​aiemmin heinäkuussa julkaistun tutkimuksen mukaan.

Euroopan komissio luovutti Thaimaan keltaista korttia huhtikuussa, jolloin hallitus kuuden kuukauden toteuttaa korjaavia räätälöidyn toimintasuunnitelman. Jos tilanne ei parane, EU voisi turvautua kielletään kalastustuotteiden tuonti Thaimaasta.

"Keltaisen kortin on osoittautunut olevan voimakas kannustin valtioille torjumaan laitonta kalastusta. Komissaari Vella on osoittanut maailmanlaajuisen johtajuuden EU: n ankaran laittoman kalastuksen sääntelyn täytäntöönpanossa niin merkittävää kalastustilaa vastaan ​​”, sanoi Environmental Justice Foundationin pääjohtaja Steve Trent. Thaimaan on nyt ryhdyttävä myönteisiin toimiin ja tehtävä yhteistyötä komission kanssa poistettavaksi.

"Thaimaan viranomaiset käyttää hyvin vähän valvoa niiden kalastusalukset, monia toimintoja laittomasti vahingoittavat kalakantoja ja meriympäristöä, ja tämä liittyy joitakin kaikkein hyväksikäyttöä ja epäinhimillisiä työoloja dokumentoitu missään. Nämä ehdot muun muassa käyttämällä orjia ja äärimmäistä väkivaltaa. "

Euroopan komission mukaan laiton, ilmoittamaton ja sääntelemätön kalastus (LIS-kalastus) kuluttaa kalakantoja, tuhoaa meren elinympäristöjä, vääristää kilpailua, asettaa rehelliset kalastajat epäoikeudenmukaiseen epäedulliseen asemaan ja heikentää rannikkoyhteisöjä, erityisesti kehitysmaissa. lopettaa porsaanreiät, jotka antavat laittomille toimijoille mahdollisuuden hyötyä toiminnastaan:

  • EU-asetuksen ehkäisemiseksi, estämiseksi ja laittoman, ilmoittamattoman ja sääntelemättömän kalastuksen (LIS) tuli voimaan 1 tammikuu 2010. Komissio toimii aktiivisesti kaikkien sidosryhmien varmistaa johdonmukainen soveltaminen LIS.
  • Vain merikalastuksen tuotteita validoitu laillisina toimivaltaisten lippuvaltio tai viejävaltio voidaan tuoda tai viedä EU: n.
  • Alusluettelosta annetaan säännöllisesti, joka perustuu LIS aluksia, joiden alueellisten kalastusjärjestöjen.
  • LIS tarjoaa myös mahdollisuuden mustalle listalle todetaan, että ummistaa silmänsä laittoman kalastuksen.
  • EU toimijat laitonta kalastusta kaikkialla maailmassa missään lippu, kohtaavat huomattavia sakkoja suhteessa taloudelliseen arvoon saaliistaan, joka riistää heiltä mitään voittoa.

Thaimaa kamppailee omien äyriäishintojensa kanssa, jotka nousevat sisäisesti kansainvälisten lakisääteisten velvoitteiden täyttämisen seurauksena - havaitaan suuria rajoituksia kalastusalan kyvylle ylläpitää elintarviketurvan merkitystä, mukaan lukien Thaimaanlahden liikakalastus, ympäristökysymykset katkarapujen kasvatuksessa, pyydysten menetys, valikoimattomuus ja huono käsittely, kansainvälisen kaupan rajoitukset ja tulojen jakaminen. Tehokkaat toimenpiteet ja hoito kaikilla osa-alueilla tuottavat pitkällä aikavälillä merkittäviä hyötyjä kalan tarjonnassa sekä parempaa taloutta ja elintarviketurvaa ja siten sosiaalista hyvinvointia sekä lisävaikutusta eurooppalaisille kuluttajille ja yritysvastuuta.

Euroopan komission meriasioiden ja kalastuksen pääosaston tiedottaja kertoi EU Reporter: "Keltaista korttia koskevassa asetuksessa lippuvaltion on vaadittava todistamaan kalojensa alkuperä ja laillisuus varmistamalla siten kaikkien EU: sta ja EU: hun vietävien merikalastustuotteiden täydellinen jäljitettävyys.

"Toimenpiteillä pyritään siis varmistamaan, että maat noudattavat omia säilyttämis- ja hoitosääntöjään sekä kansainvälisesti sovittuja sääntöjä. Kun lippuvaltiot eivät pysty todistamaan tuotteiden laillisuutta kansainvälisten sääntöjen mukaisesti, komissio aloittaa yhteistyöprosessin. Tämän prosessin virstanpylväitä ovat varoitukset (keltaiset kortit), vihreät kortit, jos ongelmat ratkaistaan, ja punaiset kortit, jos ne eivät ole - viimeksi mainitut johtavat kauppakielto.

"Sertifiointijärjestelmän lisäksi asetuksella otetaan käyttöön EU: n hälytysjärjestelmä tietojen jakamiseksi jäsenvaltioiden tulliviranomaisten välillä epäillyistä laittomista tapauksista.

"Lyhyesti sanottuna Thaimaan on varmistettava mahdollisimman nopeasti, että sen kalastusympäristö paranee, että toteutetaan merkittäviä toimenpiteitä ihmiskaupan ja epäinhimillisten työolojen torjumiseksi."

Mukaan Cat DiStasio, kirjallisesti Guardian: "Kalastus on Thaimaassa suuryritystä, jonka arvo vuonna 7.8 oli 2013 miljardia dollaria. Viime vuonna Thai vesiviljelytuotteelle suuntasi Eurooppa oli $ 717 miljoonaa, ja Thaimaa myös vie muualle maailmaan. Toukokuussa Euroopan unioni uhkasi vaikuttaa kiellon Thai mereneläviä tuonnin jos hallitus ei käsitelty ihmiskauppa ruokinta alan orjakaupan. Samaan aikaan Thaimaan hallitus antoi 10 päivän aloite sammuttaa orjaleireillä ja ihmiskaupan ehkäisemisessä kalastusalan. Virkamiehet väittävät ihmiskauppa ei enää sisällä tapahtuvasta maan rajojen.

"Se voi olla teknisesti totta, mutta raporttien mukaan suljetut ihmiskauppaleirit ovat yksinkertaisesti siirtyneet valtaviin offshore-rahtialuksiin, joissa mahdollisesti tuhansia rohingya-ihmisiä orjuutetaan edelleen. Jotkut veneen kapteenit jopa vastustavat hallituksen hillitsemää orjakauppaa, väittää, että siirtotyöläisten rekisteröinnin pakottaminen on epäoikeudenmukaista heille liikemiehiksi ympäristötuhoja ovat luoneet kilpailukykyisen teollisuuden, jossa kalastusalusten omistajat haluavat epätoivoisesti maksimoida otoksensa, vaikka ne merkitsisivätkin ihmisten ostamista orjina. Thaimaan kalastusalusten orjatyön lopettamisella voi olla tuhoisa vaikutus alan tulevaisuuteen, mutta ehkä se onkin se ratkaisemaan törkeät ihmisoikeusloukkaukset, jotka tapahtuvat viimeisen rivin kustannuksella. "

Kypros

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Kyprokselle 157 miljoonan euron ennakkomaksun, mikä vastaa 13 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden täytäntöönpanon. Komissio hyväksyy lisämaksut Kyproksen elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten täytäntöönpanon perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 1.2 miljardia euroa, ja miljardi euroa on avustuksia ja 1 miljoonaa euroa lainoja. Tämän päivän maksu johtuu siitä, että ensimmäiset NextGenerationEU -lainausoperaatiot on viime aikoina toteutettu onnistuneesti. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 200 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 80 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa.

Kyproksen suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä sekä vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. A lehdistötiedote on saatavilla verkossa.

Mainos

Continue Reading

Belgia

EU: n koheesiopolitiikka: Belgia, Saksa, Espanja ja Italia saavat 373 miljoonaa euroa terveys- ja sosiaalipalvelujen, pk -yritysten ja sosiaalisen osallisuuden tukemiseen

Julkaistu

on

Komissio on myöntänyt 373 miljoonaa euroa viidelle Euroopan sosiaalirahasto (ESR) ja Euroopan aluekehitysrahasto (EAKR) -operatiiviset ohjelmat Belgiassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa auttamaan maita, joilla on koronaviruksen hätätilanne ja korjaus REACT-EU. Belgiassa Vallonian toimenpideohjelman muutoksen myötä 64.8 miljoonaa euroa lisätään terveydenhuoltopalveluja ja innovaatioita varten tarkoitettujen lääkinnällisten laitteiden hankintaan.

Rahastolla tuetaan pieniä ja keskisuuria yrityksiä (pk-yrityksiä) sähköisen kaupankäynnin, kyberturvallisuuden, verkkosivustojen ja verkkokauppojen kehittämisessä sekä alueellista vihreää taloutta energiatehokkuuden, ympäristönsuojelun, älykkäiden kaupunkien ja vähähiilisen energian avulla. julkiset infrastruktuurit. Saksassa, Hessenin osavaltiossa, 55.4 miljoonaa euroa tuetaan terveyteen liittyvää tutkimusinfrastruktuuria, diagnostiikkakapasiteettia ja innovointia yliopistoissa ja muissa tutkimuslaitoksissa sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatioinvestointeja ilmasto- ja kestävän kehityksen aloilla. Tällä muutoksella tuetaan myös pk-yrityksiä ja aloitusrahastoja sijoitusrahaston kautta.

Sachsen-Anhaltissa 75.7 miljoonaa euroa helpottaa pk-yritysten ja instituutioiden yhteistyötä tutkimuksen, kehityksen ja innovoinnin alalla, ja tarjota investointeja ja käyttöpääomaa koronaviruskriisistä kärsineille mikroyrityksille. Lisäksi varat mahdollistavat investoinnit yritysten energiatehokkuuteen, tukevat pk -yritysten digitaalista innovaatiota ja hankkivat digitaalisia laitteita kouluille ja kulttuuri -instituutioille. Italiassa kansallinen toimenpideohjelma '' Sosiaalinen osallisuus '' saa 90 miljoonaa euroa edistääkseen vakavaa aineellista puutetta, kodittomuutta tai äärimmäistä syrjäytymistä kokeneiden ihmisten sosiaalista integroitumista '' Asuminen ensin '' -palvelujen avulla, joissa yhdistyvät välittömän asumisen tarjoaminen mahdollistaviin sosiaalisiin ja työvoimapalveluihin .

Mainos

Espanjassa Castilla y Leónin ESR-toimenpideohjelmaan lisätään 87 miljoonaa euroa itsenäisten ammatinharjoittajien ja työntekijöiden tukemiseksi, joiden työsopimus keskeytettiin tai sitä lyhennettiin kriisin vuoksi. Rahat auttavat myös vakavasti kärsineitä yrityksiä välttämään lomautuksia, etenkin matkailualalla. Lopuksi varoja tarvitaan, jotta keskeiset sosiaalipalvelut voivat jatkaa turvallista toimintaa ja varmistaa koulutuksen jatkuvuus koko pandemian ajan palkkaamalla lisähenkilöstöä.

REACT-EU on osa Seuraava sukupolviEU ja tarjoaa 50.6 miljardin euron lisärahoituksen (käypinä hintoina) koheesiopolitiikan ohjelmille vuosien 2021 ja 2022 aikana. Toimenpiteissä keskitytään tukemaan työmarkkinoiden sietokykyä, työpaikkoja, pk-yrityksiä ja pienituloisia perheitä sekä luomaan tulevaisuuden kannalta perusta vihreät ja digitaaliset siirtymät ja kestävä sosioekonominen elpyminen.

Mainos

Continue Reading

Euroopan komissio

NextGenerationEU: Euroopan komissio maksaa Saksalle 2.25 miljardin euron ennakkomaksut

Julkaistu

on

Euroopan komissio on maksanut Saksalle 2.25 miljardia euroa ennakkomaksuna, mikä vastaa 9 prosenttia maan elvytys- ja selviytymisjärjestelyn (RRF) määrärahoista. Tämä vastaa Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassaan pyytämää ennakkomaksua. Ennakkomaksu auttaa käynnistämään Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen keskeisten investointi- ja uudistustoimenpiteiden toteuttamisen. Komissio hyväksyy lisämaksut Saksan elvytys- ja selviytymissuunnitelmassa esitettyjen investointien ja uudistusten toteuttamisen perusteella.

Maa saa suunnitelmansa aikana yhteensä 25.6 miljardia euroa, joka koostuu kokonaan avustuksista. Maksaminen seuraa NextGenerationEU: n ensimmäisten lainaustoimien viimeaikaista onnistunutta toteuttamista. Vuoden loppuun mennessä komissio aikoo kerätä yhteensä 80 miljardia euroa pitkäaikaista rahoitusta, jota täydennetään lyhytaikaisilla EU-laskuilla, rahoittaakseen ensimmäiset suunnitellut maksut jäsenvaltioille NextGenerationEU: n puitteissa. Osana NextGenerationEU: ta RRF tarjoaa 723.8 miljardia euroa (käypinä hintoina) investointien ja uudistusten tukemiseksi eri jäsenvaltioissa. Saksan suunnitelma on osa EU: n ennennäkemätöntä vastausta selviytyä vahvemmin COVID-19-kriisistä, edistää vihreitä ja digitaalisia siirtymiä ja vahvistaa yhteiskuntamme kestävyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Koko lehdistötiedote on saatavilla tätä.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa