Liity verkostomme!

Etusivu

Open Dialog -raportti: Kansalaisyhteiskunnan ja tiedotusvälineiden häirintä Kazakstanissa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

KazakstanVakuutusVadimOpen Dialog -säätiö on osallistunut YK: n ihmisoikeusvaltuutetun neuvotteluihin siitä, miten luoda ja ylläpitää tilaa kansalaisyhteiskunnalle vapaasti ja itsenäisesti työskentelemään. Työmme ja kokemuksemme perusteella olemme antaneet katsauksen Kazakstanin tilanteesta ja joukon käytännön suosituksia komission jäsenen raportin valmisteluun. Löydät julkaisumme Kazakstanin kansalaisyhteiskunnan häirintä Open Dialog -säätiön verkkosivuilta tätä


Zhanaozenin joulukuussa 2013 tapahtuneiden traagisten tapahtumien jälkeen Kazakstanin kansalaisyhteiskunta on joutunut jatkuvasti rajoittamaan toimintaansa. 

Kutsumme täten kansainvälistä yhteisöä, myös EU: n jäsenvaltioiden diplomaattisia edustustoja, jotka ovat läsnä Kazakstanissa, käyttämään näitä tietoja Kazakstanin viranomaisiin milloin tahansa ja ilmaisemaan avoimen vuoropuhelun ilmaisemia huolenaiheita. Säätiö julkaisussa ja muissa kansainvälisissä järjestöissä ja tiedotusvälineissä jokapäiväisessä työssään Kazakstanissa.

Haluamme myös kiinnittää huomionne erityisesti tiedotusvälineiden vaikeaan tilanteeseen Kazakstanissa. Libel-oikeudenkäynnit ja toimittajille suunnatut taloudelliset sakot estävät edelleen itsenäistä tiedonjakoa. Katso yksi viimeisimmistä tapauksista Nakanune.kz: n raportointisivustolla, jonka verkkotunnuksen omistaja todettiin syylliseksi loukkaukseen ja jonka tuomioistuin määräsi maksamaan kohtuuttoman 107,000 XNUMX dollarin sakon. Joanna Lillis on kuvannut tapausta tarkemmin artikkelissaan: Kazakstan: Libel Trial toistaa pelot median kuonosta, tästä. 

Raportissamme tarkastellaan seuraavia aloja, tunnistetaan Kazakstanin kansalaisyhteiskunnalle ominaiset ongelmat ja ehdotetaan konkreettisia suosituksia:

Mainos

1. Lainsäädäntötoimet, kuten Kazakstanin lainsäädäntö, mukaan lukien tietyt äskettäin käynnistetyt uudistukset, rajoittavat tilaa itsenäisen ja aktiivisen kansalaisyhteiskunnan todelliselle kehitykselle;

2. Poliittisen ja julkisen ympäristön erityispiirteet, jotka ovat usein rajoituksia Kazakstanissa, eikä kannustus kehittää vahvoja kansalaisjärjestöjä;

3. Kazakstanissa rajoitetaan tiedon vapaata liikkuvuutta, koska valtion viranomaiset estävät riippumattomien tiedotusvälineiden vapaata toimintaa ja estävät siten tiedonvaihdon sekä tietoon perustuvan ja sitoutuneen yhteiskunnan kehittämisen.

Mainos

4. Pitkän aikavälin tuki ja resurssit, jotka on myönnetty Kazakstanin kansalaisjärjestöille, asettavat etusijalle organisaatiot, jotka ovat joko täysin hallitusta kannattavia tai eivät työskentele aiheissa, joita voidaan pitää poliittisesti arkaluonteisina;

5. Viranomaisten ja riippumattomien kansalaisjärjestöjen välistä vuoropuhelua ja yhteistyötä varten ei ole tilaa. Valtion viranomaiset eivät ole kiinnostuneita vaihdosta tällaisten järjestöjen kanssa, he jättävät huomiotta kantansa tai taistelevat aktiivisesti sitä vastaan ​​useilla sortavilla ja rajoittavilla keinoilla;

6. Lopulliset suositukset suotuisan ympäristön luomiseksi kansalaisyhteiskunnalle neuvostoa edeltävissä maissa, joissa demokratia on heikkoa.

Laajemman yleiskuvan Kazakstanin nykytilanteesta, mukaan lukien kansalaisyhteiskunnan ja poliittisen opposition tilanne, kutsumme sinut katsomaan lyhyttä dokumenttielokuvaa, jonka on laatinut Al Jazeera, Kazakstanin kova myynti, johon pääsee YouTuben kautta, tätä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa