Liity verkostomme!

Azerbaidžan

Kaikkien ensimmäisten eurooppalaisten pelien sanotaan olevan "mahtava menestys"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

1st_European_Olympic_Games_countdown_beginning_salutes_in_BakuAvaavien Euroopan kisojen menestys on vahvistanut Azerbaidžania maailman ja Euroopan kartalla, Azerbaidžanin nuorimman kansanedustajan mukaan. "Ensimmäiset eurooppalaiset pelit jäävät urheiluhistoriaan", Ceyhun Osmanli kertoi EU Reporter. "Olen erittäin ylpeä Bakussa saavutetuista ja saamastamme positiivisesta palautteesta." 

Ensi vuonna Azerbaidžan isännöi Formula 42 -kilpailua Bakun kaduilla, 17. shakkiolympialaisen ja jalkapallon alle 2020-vuotiaiden Euroopan mestaruuden. Se järjestää myös ottelut jalkapallon Euro 69 -kilpailussa. Venäjä hallitsi pelejä 6,000 kullalla, mutta Azerbaidžan, jota kaikin puolin meluisasti tukahdutti, yllätti monet ja oli toinen mitalitaulukossa. Lähes 50 urheilijaa 20 maasta kilpaili XNUMX urheilutapahtumassa peleillä, jotka päättyivät sunnuntain päättäjäisjuhla 68,000 XNUMX paikkaisella olympiastadionilla.

Parlamentaarikko kysyi yleisvaikutelmastaan ​​ensimmäisistä eurooppalaisista peleistä: "Vaikka tämä oli ensimmäinen, se sai kuitenkin yhtä paljon ihailua kuin Lontoon olympialaiset ja Pekingin olympialaiset. Enemmän urheilijoita kuin Sotšin ja Vancouverin olympialaiset osallistuivat, ja näin voimme sanovat, että Azerbaidžanista on onnistunut tulla Euroopan urheilupääkaupunki. " Pelit pidettiin kahdessa kaupungissa, Bakussa ja Mingachevirissä, ja hän uskoo, että Azerbaidžanista tuli ihanteellinen isäntämaa, koska "vieraanvaraisuus on azerbaidžanilaisten perinteinen hyve. Azerbaidžanissa vierailevat urheilijat ja turistit nauttivat paitsi urheilutapahtumista myös joutuivat alttiiksi ainutlaatuinen kulttuuri- ja sivilisaatiokokemus. "

Mainos

Hän huomautti myös, että Azerbaidžan kattoi osallistuvien urheilijoiden ja valmentajien kustannukset, joita hän kutsui "historialliseksi ensin". Hän toi erityisen kiitokseksi esiin Bakun vuoden 2015 Euroopan pelien järjestelykomitean pään, Azerbaidžanin ensimmäisen rouvan Mehriban Aliyevan ja presidentti Ilham Aliyevin. "Presidentti ja hänen perheensä olivat tiiviisti mukana pelien valmistelussa seuraten tarkasti kilpailuja. Myös azerbaidžanilaiset osoittivat suurta tukea ja kaikki täyttivät tehtävänsä odotetusti."

Azerbaidžanin valintaa on kuitenkin kritisoitu, mutta Osmanli vastusti tätä: "Maailmassa on kilpailu. Jokainen maa haluaa menestyä paremmin. Jokainen kansa haluaa menestyä paremmin. Jokainen maa haluaisi isännöidä arvostetun tapahtuma, kuten Euroopan pelit. " "Pelien isännöinnin lisäksi Azerbaidžan saavutti toisen sijan 50 maan joukossa saavutettujen mitalien suhteen", sanoi Osmanlı, joka on Azerbaidžanin tasavallan Milli Maclisin (parlamentin) varapuheenjohtaja.

Hän lisäsi: "Azerbaidžanin menestysmalli ei kuitenkaan perustu kateuteen, vaan erinomaisiin saavutuksiin ja uudistuksiin. Tämä on meille ehdoton prioriteetti. Tärkeintä on, että Azerbaidžan tarjoaa maaksi, jossa on pääasiassa muslimeja, lisäarvoa eurooppalaisille arvoille. Emme keskity siihen, mitä voimme nyt ottaa EU-maista, vaan siihen, mitä voimme antaa heille. "

Mainos

Baku voitti oikeuden järjestää ensimmäiset eurooppalaiset ottelut joulukuussa 2012 tehdyllä Euroopan olympiakomitean päätöksellä. Kilpailut järjestettiin 20 eri urheilulajissa. Heistä 12 voittajat ja mitalistit saavat karsintamerkinnät osallistuakseen vuoden 2016 olympialaisiin Rio de Janeirossa. Parlamentin jäsen uskoo, että kansainväliset tapahtumat, kuten Euroopan pelit, voivat auttaa edistämään maan uudistusprosessia ja edistämään sen jatkuvaa modernisointia. Hän sanoi: "Azerbaidžan saavutti ensimmäisen itsenäisyytensä vuonna 1918. Olimme ensimmäinen demokraattinen muslimi maa. Naiset saivat täällä äänioikeuden ja valinnan ennen Yhdysvaltoja ja Ranskaa. Maailman ensimmäinen öljyakatemia, ensimmäinen teatteri, elokuvateatteri, komedia sekä idän ensimmäinen naislentäjä olivat Azerbaidžanissa. "

Hän huomautti, että maa, jonka isännöimme vuonna 2016 Azerbaidžanissa vuonna 2017 järjestettävän maailman shakkiturnauksen ja kansainväliset muslimien urheilun solidaarisuuspelit, osallistuu 58 osallistujamaahan ja lähes 7000 urheilijaan. Hän sanoi: "Tiedämme, mikä demokratia on. Kun kehitämme itseämme, olemme siirtymässä kohti parempia tavoitteita." Hän sanoi "monien myönteisten arvostelujen" joukossa "luonnollisesti joitain poliittisia kommentteja ja panettelua". Hän lisää: "Mielestäni tähän urheilutapahtumaan liittyvät tosiasiat ja luvut luovat siitä parhaan vaikutelman."

Hän mainitsi lisäksi, että 1,450 Azerbaidžanin kansalaista sisällytettiin pelien järjestelykomiteaan, ja osallistujien määrä ohitti myös Sotšin talviolympialaiset 2014 (2,800 urheilijaa) ja Vancouverin olympialaiset 2010 (2,566 urheilijaa) ja että yli 1000 toimittajat eri maista kertoivat turnauksesta. MP: n mukaan 17 päivän tapahtuma "menee historiaan ensimmäisinä mantereen peleinä ja muistetaan yhtenä" vanhan maailman "edistyneimmistä tapahtumista".

minulle

Azerbaidžan

Sijainti, sijainti? Ei enää. Israel, Azerbaidžan ja yrittäjyyden globalisaatio

Julkaistu

on

Viime kuussa minusta tuli ensimmäinen israelilainen liikemies, joka allekirjoitti yhteisymmärryspöytäkirjan Azerbaidžan Investment Companyn, Azeri -hallituksen itsenäisen sijoitusosaston kanssa, historiallisessa tilanteessa, kun Azerbaidžanin kauppa- ja matkailutoimisto avattiin Tel Avivissa. Suunniteltu sopimus edistää Azerbaidžanin hallituksen strategista yhteistyötä OurCrowdin salkkuun tehtävien investointien alalla, kun taas OurCrowd kannustaa startup -yrityksiä luomaan läsnäolon Azerbaidžaniin, kirjoittaa Jon Medved.

Miksi OurCrowd on kiinnostunut Azerbaidžanista? Koska se on tulevaisuus.

Vaatimaton muistio on pieni askel kohti yrittäjyyden todellista globalisaatiota. Azerin hallitus on viisaasti tarttunut tilaisuuteen olla mukana innovaatioinvestointien vallankumouksessa.

Mainos

Yrittäjät ja tulevaisuuden sijoittajat eivät tule pelkästään Piilaaksosta, Manhattanin keskustasta tai Lontoon kaupungista. Ne tulevat mistä tahansa, koska maailma on kutistunut Zoom -näytön mittoihin. Näiden alueiden innovaattorit ovat tietoisia kiireellisistä ongelmista, jotka asettavat seuraavan suuren haasteen muulle maailmalle - ei vain rikkaiden, vauraiden länsimaiden vakio -ongelmia, joissa niin paljon teknologiaa sijaitsee ja ohjataan tällä hetkellä.

Ihmiset, jotka tekevät Kaliforniasta niin korkean teknologian hotspotin, eivät ole vain paikallista väestöä, vaan myös uusia tulokkaita, jotka tuovat taitonsa ympäri maailmaa. Yli puolella Piilaaksoon vuosina 1995–2005 perustetuista startup -yrityksistä oli ainakin yksi maahanmuuttajaperustaja ja monia sen lippulaivamerkkejä johtaa maahanmuuttajajohtajat. Kaikki avainluvut Moderna-rokotteen kehittämisessä Covid-19-tautia vastaan ​​tulivat Yhdysvaltojen ulkopuolelta. Turkkilaiset maahanmuuttajat ovat kehittäneet Pfizer-BioNTech-rokotteen Saksaan. Innovaatio kukoistaa, kun eri kulttuurit ja koulutusjärjestelmät kohtaavat toisensa. Kokemuksen ja erilaisten ajattelutapojen yhdistäminen tuottaa innovatiivisia lähestymistapoja ongelmiin. Kulttuurinen yhdistelmä tarjoaa teknisen värin, joka erottaa startupit yksivärisistä monikansallisista yrityksistä, kuten monimuotoisuus, joka erottaa boutique -hotellit lempeistä kansainvälisistä ketjuista.

Joten miksi etätyön ja sähköisten kauppojen aikakaudella voit olla yhteydessä näihin innovaattoreihin kotipaikoillaan?

Mainos

Menlo -puistosta Berliinin Torstrasse -kadulle ja Tel Avivin Rothschild -bulevardille yrittäjyyttä on ohjannut vanha kiinteistölause: Sijainti, sijainti, sijainti. Piilaaksosta tuli megatavujen Mekka, kun uudet tekniikan papit ja heidän asuntonsa tekivät pyhiinvaellusmatkan uuden teknologian maailman keskustaan. Ei enää.

Covid on piirtänyt innovaatiokartan uudelleen. Paikalla ei todellakaan ole enää väliä. Karttaa ei ole - vain ääretön valikoima heti saatavilla olevia ihmisiä, joilla on ääretön valikoima taitoja, kulttuureja ja koulutusta. Yrittäjyyden globalisoitumisen myötä seuraavat suuret yritykset voivat tulla mistä tahansa maailmasta.

Yritykseni tarkoituksena on demokratisoida pääsy yksityiseen sijoitusomaisuusluokkaan. Emme ole vain sitoutuneet auttamaan rikkaiden maiden varakkaita kansalaisia ​​shekkien kirjoittamisessa, vaan myös tekemään pääomasta todella maailmanlaajuista. Yrittäjiä tulee mistä tahansa ja sijoittajien tulee tulla mistä tahansa.

Yhdistetyssä maailmassa, jossa voit tehdä riskisopimuksen Brasilian tai Japanin pääomasijoitusrahastojen kanssa, joita et koskaan tapaa, koska kaikki tehdään Zoomin kautta, miksi ei Azerbaidžan - joko sijoittajina tai yrittäjinä?

Jerusalemista kiinnostuimme Azerbaidžanista, koska siitä on tullut Israelin tärkeä strateginen liittolainen ja merkittävä öljyn toimittaja. Azerbaidžanin myönteinen ja lämmin kohtelu pientä juutalaisyhteisöä kohtaan ja sen siteet Israeliin osoittavat, kuinka kulta -aikana menestyneet muslimit ja juutalaiset voivat tehdä yhteistyötä uuden tulevaisuuden luomiseksi.

Keski -Aasia, jota liike -elämä suurelta osin jättää huomiotta, on katsomisen paikka. Sen strateginen sijainti, luonnon mineraalivarat, kasvava taloudellinen vaikutus ja nopeasti kehittyvät oppilaitokset saavat minut ajattelemaan, että siitä tulee seuraava suuri kasvupiste teknologialle ja yrittäjyydelle. Se edustaa markkinoita, joita teknologiasijoitusyhteisö on valitettavasti aliarvostanut. Kollegani Ori Sobovitz, joka johtaa hallitussuhteidemme tiimiä, piti Azerbaidžania oikein oikea-aikaisena mahdollisuutena: öljyntuottajamaana, jolla on suvereeni sijoitusrahasto, joka ei ole koskaan aiemmin sijoittanut riskipääomaan.

Israelin kokemus on hyödyllinen opas tällaisille maille ottamaan ensimmäiset askeleet korkean teknologian investointeihin.

Kun tulin Israeliin ja keräsin rahaa ensimmäiseen käynnistykseeni, siellä ei ollut yhtä riskipääomarahastoa. Useimmat ihmiset eivät tiedä, että innovaatioiden ylikuormitettu kukoistus Israelissa on tapahtunut olennaisesti vain kolmen vuosikymmenen aikana. Se on silmänräpäys. Kolmen vuosikymmenen kuluttua Piilaakson, New Yorkin, Kiinan, Israelin, Lontoon ja Berliinin ohella muut maat ovat mukana ja osallistuvat - myös monet Afrikassa, Latinalaisessa Amerikassa ja Keski -Aasiassa. 

Olemme innoissamme saadessamme tehdä tämän uusien ystäviemme kanssa Azerbaidžanissa. Toivomme, että auttaen kehittämään korkean teknologian ekosysteemiä Keski-Aasiassa autamme myös muuta maailmaa.

Continue Reading

Azerbaidžan

Voisiko Azerbaidžanin vapaa talousalue katalysoida Kaukasuksen vaurautta?

Julkaistu

on

Viime vuosikymmenien aikana kansainvälinen kauppa on nähnyt kukoistavan useita tärkeitä globaaleja liiketoimintakeskuksia. Kaikkien näiden kaupunkien yhteinen nimittäjä Hongkongista Singaporeen ja Dubaihin oli johtajien sitoutuminen avaamaan taloutensa järjestelmät maailmalle - ja tekemään niistä mahdollisimman kutsuvia muulle maapallolle., kirjoittaa Luis Schmidt.

Nyt kun yritykset ja sijoittajat ovat nähneet tällaisten kauppakeskusten menestyvän Aasiassa ja Lähi-idässä, näyttää siltä, ​​että Kaukasuksella on vuoro loistaa.

Azerbaidžanin hallitus palasi toukokuussa 2020 julkistetut suunnitelmat uuden vapaakauppa - alueen, jota kutsutaan Alatin vapaa talousalue (FEZ). 8,500,000 neliömetrin projekti ilmoitettiin osana Kaspianmeren rannikolla sijaitsevan Alat-ratkaisun uutta kauppaa ja logistiikkaa.

Mainos

Alatin suunnitelmat olivat olleet töissä jo vuosia. Maan parlamentti vahvisti FEZ: ään liittyvän lain, jossa määriteltiin sen erityisasema ja sääntelypolitiikka jo vuonna 2018. Vyöhykkeen rakentaminen aloitettiin pian sen jälkeen.

Azerbaidžanin johtoasema on nyt, kun FEZ on avattu ulkomaisille yrityksille kutsumalla maailmaa tulla Alatiin.

Kaspianmeren upouuden keskittimen takana on muutama avaintekijä. Ensimmäinen tekijä on Azerbaidžanin hallituksen hyväksymä pitkän aikavälin strategia maan talouden ulottamiseksi tietoteollisuuteen ja monipuolistamiseksi energia-alalta, joka on perinteisesti Azerbaidžanin eniten rahaa tuottava ala. "Ajatus Alatin vapaa talousvyöhykkeen perustamisesta perustuu politiikkaamme. Erityisesti muun kuin öljysektorin kehittämiseksi viime vuosina tehty työ on antanut sysäyksen tämän alueen perustamiselle ”, presidentti Ilham Aliyev sanoi haastattelussa Azerbaidžanin televisiolle Alatin vapaiden talousvyöhykkeiden uraauurtavan seremonian jälkeen. "Näimme, että investoinnit muuhun kuin öljyalaan tekivät enemmän valtio kuin paikalliset yritykset. Ulkomaiset yritykset sijoittivat enemmän öljy- ja kaasusektoriin ”, Aliyev kertoi. Presidentti totesi olevansa vakuuttunut siitä, että Alat-hankkeella on tärkeä merkitys muiden kuin energiasektorien laajentamisessa.

Mainos

Toinen tärkeä tekijä FEZ: n perustamisessa on kannustimien luominen Azerbaidžanin talouteen suuntautuville suorille ulkomaisille sijoituksille. Alatin hallintoa koskeva laki tarjoaa erittäin houkuttelevat olosuhteet sijoittajille. Tähän sisältyy erityinen vero- ja tullijärjestelmä, jota sovelletaan vapaalla talousalueella toimiviin yrityksiin. Alueelle tuotavista tavaroista, teoksista ja palveluista ei peritä arvonlisäveroa, ja ne vapautetaan myös kokonaan tullimaksuista. ”Tämä on hyvin edistyksellinen laki, joka täyttää täysin sekä valtion että sijoittajien edut. Tämä on hyvin tärkeää. Koska jos lainsäädännössä olisi epävarmuustekijöitä sijoittajien kannalta, ei tietenkään olisi mahdollista houkutella heitä tänne ”, presidentti Aliyev kertoi Toimittajat heinäkuun 1. haastattelussa ja totesivat, että COVID-pandemia on myös lisännyt kysyntää saumattomille, esteettömille reiteille yritysten ja kansainvälisen liiketoiminnan kasvattamiseksi.

FEZ: n kehys on suunnattu erityisesti aloittelevien yritysten ja yksittäisten yrittäjien tarpeisiin. Ryhmän presidentti Mammad Musayev kertoi Azerbaidžanin pienyritysten valaliitossa, ANCE: ssa, kuulijoille, kuinka tärkeä Alat olisi maan liiketoimintaympäristön kehittämiselle. "Alat FEZ: n toiminnan käynnistäminen on jo aloitettu, tapaamisia sijoittajien kanssa pidetään. Olemme valmiita käyttämään aikaa jokaiselle yrittäjälle, joka haluaa työskennellä kanssamme", sanoi Musajev.

Alat FEZ sijaitsee ainutlaatuisella paikalla sekä maantieteellisesti että infrastruktuurisesti tarjotakseen maailmanluokan yritysalustan. Bakun kansainvälinen merikauppasatama, joka tunnetaan myös nimellä Bakun satama, on tällä hetkellä Alat-projektin kehittynein rakenne. Sataman lastikapasiteetti on jo kymmeniä miljoonia tonneja ja se laajenee edelleen. Tällä hetkellä liikennekeskus yhdistää Turkin länteen, etelään Intian sekä Venäjän ja muiden Pohjois-Euroopan maiden kanssa. Vyöhykkeen rinnalle sijoitettava lentokenttä on jo suunnitteluvaiheessa. "Se, että pohjois-etelä- ja itä-länsi-liikennekäytävät kulkevat Azerbaidžanin alueen läpi, sekä sen läheisyys suurille markkinoille lisää FEZ: n taloudellista tehokkuutta ja antaa sille mahdollisuuden palvella Keski-Aasian markkinoita , Iran, Venäjä, Turkki ja Lähi-itä " sanoi ANCE-presidentti Musajev. Hallinnollisesti työkalu Yrityspalvelukeskus toimittaa lisenssejä, viisumeja ja muita kriittisiä palveluja talousvyöhykkeellä toimiville yrityksille ja yksityishenkilöille.

Azerbaidžanin Alat-hankkeessa saavuttama edistys on osoittanut lujan sitoutumisen maan siirtymiseen kohti itsensä rakentamista tietoon perustuvaksi taloudeksi ja talousjärjestelmän nykyaikaistamiseksi edelleen.

Jos Alatin talousvyöhyke pystyy vastaamaan odotuksiinsa, talouskasvu ei ole pelkästään Azerbaidžanin vaan koko Kaukasian alueen kannalta.

Continue Reading

Azerbaidžan

Azerbaidžan pyrkii vahvasti saavuttamaan Etelä-Kaukasuksen Agenda 2030 -strategian haasteista huolimatta

Julkaistu

on

Azerbaidžan on yksi harvinaisimmista maista, ja se saavutti myönteisiä tuloksia YK: n "vuosituhannen kehitystavoitteiden" onnistuneessa toteuttamisessa suuren johtajan Heydar Aliyevin alaisuudessa vuodesta 2000 sekä suvaitsevaisuuden, monikulttuurisuuden, sukupuolten tasa-arvon edistämisen ja varmistamisen, vähenemisen edistämisestä. köyhyys lyhyellä aikavälillä, ihmisten terveyden säilyttäminen, väestön koulutustason kohottaminen, ympäristön parantaminen, kirjoittaa Mazahir Afandiyev (kuvassa), Azerbaidžanin tasavallan Milli Majlisin jäsen.

Mazahir Afandijev

Azerbaidžan tapasi monia vuosituhattavoitteita, mukaan lukien äärimmäisen köyhyyden ja nälän puolittaminen (saavutettu vuonna 2008), yleisen perusasteen koulutuksen saavuttaminen (saavutettu vuonna 2008), sukupuolierojen poistaminen ala- ja keskiasteen koulutuksessa sekä tiettyjen kuolleiden leviämisen vähentäminen. Tämä on tärkein syy Azerbaidžanin tasavallan presidentille Ilham Aliyeville ja maallemme kiitokseksi etelä-etelä-palkinnosta vuonna 2015 johtuen politiikasta, jolla pyritään saavuttamaan vuosituhattavoitteet onnistuneesti.

Tätä palkintoa pidetään yhtenä tärkeimmistä palkinnoista, jotka myönnetään maille, jotka ovat edistyneet merkittävästi vuosituhattavoitteiden toteuttamisessa.

Mainos

Azerbaidžanin presidentti allekirjoitti lokakuussa 2016 asetuksen varapääministerin johdolla toimivan kansallisen kestävän kehityksen koordinointineuvoston (NCCSD) perustamisesta, jotta siitä tulisi myös aktiivinen osallistuja Agenda 2030 -ohjelmaan. Tämä on merkittävä askel kohti kestävän kehityksen tavoitteiden sisällyttämistä Azerbaidžanin kansalliseen kehitysohjelmaan. NCCSD: ssä on kehitetty poliittisia asiakirjoja ja etenemissuunnitelmia, jotka ovat jo tukeneet Azerbaidžanin kehityspolua tukemaan sen tavoitteita kohti kestävän kehityksen tavoitteita.

Erilaisten hallituksessa ja sen ulkopuolella toimivien sidosryhmien kanssa käytyjen intensiivisten neuvottelujen tuloksena 17 kestävän kehityksen tavoitetta, 88 tavoitetta ja 119 indikaattoria pidettiin Azerbaidžanin prioriteettina. Asianmukaista huomiota kiinnitetään Agenda 2030 -lupaukseen, jonka mukaan "kukaan ei saa jättää jälkeensä", ja hallitus parantaa koko maan, mukaan lukien kaikki maassamme asuvat, taloudellista ja sosiaalista hyvinvointia vahvistetun globaalin solidaarisuuden hengessä. keskittymällä erityisesti heikossa asemassa olevien yhteiskuntaryhmien tarpeisiin. Azerbaidžan on jo toimittanut kaksi vapaaehtoista kansallista katsausta (VNR) maan kestävän kehityksen tavoitteista YK: n päämajassa New Yorkissa, USA: ssa.

Azerbaidžan on ensimmäinen alueen ja IVY-alueen maa, joka on toimittanut kolmannen vapaaehtoisen kansallisen katsauksen (VNR). Oikeudenmukaisen, oikeudenmukaisen ja osallistavan kestävän kehityksen mallin luominen kaikille on yksi Azerbaidžanin tasavallan ensisijaisista tavoitteista, joka mainitaanrd VNR. Kansallinen kestävän kehityksen koordinointineuvosto ja talousministeriö johtavat VNR-prosessia UNDP: n maatoimiston tuella kuulemalla eri sidosryhmiä, kuten parlamenttia, ministeriöitä, julkisia laitoksia, kansalaisjärjestöjä, yksityissektoria ja akateemisia instituutioita.   

Mainos

Azerbaidžan on siirtymässä strategiseen vaiheeseen tällä uudella pandemian ja konfliktien jälkeisellä aikakaudella, joka ulottuu vuosina 2021–2030. Tunnustettuaan maailmanlaajuiset suuntaukset ja haasteet Azerbaidžanin hallitus asettaa maan pitkän aikavälin kehitysvektorin ja polut sosioekonomiseen ja ympäristöön kehittämällä viittä vastaavaa kansallista prioriteettia (jotka on hyväksytty presidentin asetuksella) seuraavalle vuosikymmenelle. Nämä painopisteet ovat yhdenmukaisia ​​Agenda 2030: n Azerbaidzanin sitoumusten kanssa.

Huolimatta haasteista seurata ja mitata maailmanlaajuisten tavoitteiden onnistumista, maiden esittämät raportit antavat mahdollisuuden seurata toteutusprosessia kansainvälisellä tasolla. Kestävän kehityksen raportti 2021, yksi tärkeimmistä täytäntöönpanoprosessien seurantaraporteista, on seitsemäs painos itsenäisestä määrällisestä raportista YK: n jäsenvaltioiden edistymisestä kohti kestävän kehityksen tavoitteita (SDG). Vuoden 2021 raportissa keskitytään erityisesti toipumiseen COVID-19-pandemiasta ja kestävän kehityksen tavoitteiden vuosikymmenelle.

Azerbaidžan saavutti parhaat tulokset Kaspianmeren ja Etelä-Kaukasuksen maista, jotka arvioitiin kestävän kehityksen raportissa 2021, ja sijoittui 55. sijalle 165 maassa, joiden kokonaisindeksipistemäärä oli 72.4, YK: n hyväksymiin kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG). 10 miljoonan asukkaan maa osoitti vahvan sitoutumisen kaikkiin seitsemäntoista tavoitteeseen, ottaen huomioon asiakirjassa esitetyt yleiset indikaattorit. Haluan myös mainita, että tämä indeksi on noin 70.9 Itä-Euroopan ja Keski-Aasian maiden keskuudessa.

Kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisessa maailmassa saavutettujen suurten onnistumisten lisäksi COVID-19-pandemian aiheuttamat maailmanlaajuiset kriisit voivat vuoden 2020 alusta lähtien vaarantaa maailman sitoutumisen kestävän kehityksen Agenda 2030 -ohjelmaan. Kestävän kehityksen raportti 2021 osoittaa selvästi ainutlaatuisen mallin SDG: iden välisestä yhteydestä, joka voi liittyä COVID-19-seurauksiin. SDG4 (Quality Education) on päätavoite, jonka menestys on heikentynyt myös maailmassa ja Azerbaidžanissa.

Nevertheelss, presidentti Ilham Aliyevin strategisen näkemyksen seurauksena koronaviruksen torjunnasta, Azerbaidžan seuraa ja ylläpitää saavutuksia SDG1: ssä (ei köyhyyttä) ja SDG6: ssa (puhdas vesi ja puhtaanapito). SDB3 (kohtuuhintainen ja puhdas energia), SDG 7 (ilmastotoimet) ja SDG 13 (kestävät kaupungit).

Lisäksi haluaisin huomauttaa, että Azerbaidžan on Etelä-Kaukasuksen herkin maa ilmastonmuutoksen kielteisille seurauksille sen ilmastovyöhykkeiden monimuotoisuuden ja maantieteellisen sijainnin kannalta. Tässä suhteessa SDG13: n (ilmastotoimet) saavuttaminen, joka liittyy läheisesti kaikkiin muihin asialistan tavoitteisiin, on maallemme tärkeä tavoite, ja epäonnistuminen tässä voi estää SDG6: n (puhdas vesi ja sanitaatio) ja SDG15: n saavuttamisen. (Elämä maalla).

Valitettavasti Armenian kolmen vuosikymmenen miehitys vahingoitti laajasti ekosysteemiä, villieläimiä ja luonnonvaroja Azerbaidžanin miehitetyillä alueilla ja niiden ympäristössä. Armenialaiset turvautuivat myös laajamittaisiin ekologisiin terroritekoihin alueilla, jotka heidän oli lähdettävä marraskuun kolmenvälisen rauhansopimuksen nojalla, joka edellytti Azerbaidžanin miehitettyjen alueiden palauttamista. Lisäksi Armenia saastuttaa vuosittain jatkuvasti valtioiden rajat ylittäviä vesivaroja kemikaaleilla ja biologisilla aineilla. Tämä puolestaan ​​heikentää SDG6: n menestystä. 

Vuonna 2006 YK: n yleiskokouksen päätöslauselma A / RES / 60/285 "Azerbaidžanin miehitettyjen alueiden tilanteesta" oli myös vaatinut alueen lyhyen ja pitkän aikavälin huonontumisen arviointia ja torjuntaa. Lisäksi vuonna 2016 Euroopan neuvoston parlamentaarinen edustajakokous hyväksyi päätöslauselman nro 2085 otsikolla "Azerbaidžanin raja-alueiden asukkailta puuttuu tietoisesti vettä" ja vaaditaan Armenian asevoimien välitöntä vetäytymistä kyseiseltä alueelta ja sallitaan riippumattomien maiden pääsy alueelle insinöörit ja hydrologit suorittamaan yksityiskohtaisen tutkimuksen paikan päällä. Kaikki nämä tosiasiat osoittavat Azerbaidžanin yleisen vahingon ympäristölle vuosien ajan tapahtuneen laittoman miehityksen seurauksena.

Siitä huolimatta 30 vuoden ekologinen terrorismi on päättynyt Azerbaidžanin Sugovushanin kylän vapauttamiseen, ja ekologisen tasapainon varmistamiseksi ja kestävän, puhtaan ympäristön luomiseksi Tartar, Goranboy ja Yevlakhin alueille tehdään työtä.

Azerbaidžanin voittavan armeijan voiton seurauksena 30 vuoden laiton miehitys päättyi, joten maamme on edistynyt ensimmäistä kertaa vuosien aikana kohti SDG16-tavoitetta (rauha, oikeus ja vahvat instituutiot). 

Olen vakuuttunut siitä, että maamme Etelä-Kaukasuksella luoman rauhan ja vakauden seurauksena pysyvä yhteistyö (SDG17) luodaan ja että alueen yhteiset tavoitteet toteutetaan onnistuneesti.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa