Liity verkostomme!

Ranska

Hindut kiittivät espanjalaista kylää "Tapa juutalaiset" -nimen romuttamisesta

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

o-HINDU-PRAYER-IDAHO-SENATE-RAJAN-ZED-facebookHindut ovat kiittäneet Espanjan Castrillo Matajudiosin ('Fort Kill Jewish') kylän asukkaita ja aluehallintoa ilmoitetusta nimimuutoksesta Castrillo Mota de Judios ('Juutalaisen kukkulan linnake').

Hindu valtiomies Rajan Zed (kuvassa) sanoi Nevadassa (USA) antamassaan lausunnossa, että oli järkyttävää tietää, että tällainen kylän nimi oli olemassa nyky-Euroopassa.

Zed, joka on hindulaisuuden universaaliseuran presidentti, huomautti, että huolimatta vakavasti erilaisista uskontomme; meidän oli opittava elämään yhdessä rauhassa, keskinäisessä uskollisuudessa ja luottamuksessa. Eri uskontojen olemassaolo osoitti Jumalan taitavuuden ja hyväntahtoisuuden.

Rajan Zed sanoi edelleen, että kun olemme menossa samaan suuntaan, meidän tulisi elää sopusoinnussa keskenämme. Todellinen suhde jumalalliseen voisi olla kaikissa maailman arvostetuissa uskonnoissa.

Mainos

Castrillo Matajudiosin kylän kiistanalainen nimi, joka on peräisin vuodelta 1627, perustettiin vuonna 1035 vainosta pakenevien juutalaisten toimesta, ja silti siinä oli virallisesti Daavidin tähti, vaikka sillä ei ole juutalaisia ​​asukkaita.

Zed tuli myös tukemaan juutalaisia, jotka pyysivät Ranskaa vaihtamaan sen 'Death to Jewish' (La Mort aux Juifs) kylän nimen, joka on noin 60 mailin päässä Pariisista.

Rajan Zed kehotti Ranskan presidentti Francois Hollandea tutkimaan välittömästi tämän kylän nimen vaihtamista. Jos Ranska kieltäytyy muuttamasta sitä, Euroopan komission olisi puututtava asiaan; Zed korosti ja lisäsi, että Ranskan on osoitettava kypsyyttä.

Mainos

Mikä oli vielä hämmentävämpää, että edes Euroopan uskonnollinen eliitti ei ollut vastustanut avoimesti näitä kelvottomia nimiä, Zed ihmetteli ja kehotti pyhyyttään paavi Franciscusta puhumaan tästä asiasta.

Rajan Zed kehotti myös toista kylää Valle de Matamorosia (Kill Moors Valley) Lounais-Espanjassa vaihtamaan nimeään.

Ranska

EU tukee Ranskaa sukellusvenekiistassa ja kysyy: Onko Amerikka palannut?

Julkaistu

on

By

Euroopan unionin ulkoministerit ilmaisivat tukensa ja solidaarisuutensa Ranskalle maanantaina (20. syyskuuta) New Yorkissa pidetyssä kokouksessa keskustellakseen Australian peruuttamisesta 40 miljardin dollarin sukellusvenetilauksesta Pariisin kanssa Yhdysvaltojen ja Ison -Britannian sopimuksen hyväksi, kirjoittaa Michelle Nichols, John Irish, Steve Holland, Sabine Siebold, Philip Blenkinsop ja Marine Strauss.

EU: n ulkopolitiikan päällikkö Josep Borrell sanoi puhuessaan suljetun oven kokouksen jälkeen YK: n maailmanjohtajien vuosittaisen kokouksen jälkeen, että "enemmän yhteistyötä, enemmän koordinointia ja vähemmän pirstoutumista" tarvitaan vakaan ja rauhallisen Indo-Tyynenmeren alueen saavuttamiseksi, jossa Kiina on merkittävä nouseva voima.

Australia ilmoitti viime viikolla peruuttavansa perinteisten sukellusveneiden tilauksen Ranskasta ja sen sijaan rakentavansa ainakin kahdeksan ydinvoimalla toimivia sukellusveneitä Yhdysvaltojen ja brittiläisen teknologian kanssa solmittuaan turvallisuuskumppanuuden näiden maiden kanssa nimellä AUKUS. Lue lisää.

Mainos

"Varmasti olimme yllättyneitä tästä ilmoituksesta", Borrell sanoi.

Päätös raivostutti Ranskaa ja aiemmin maanantaina New Yorkissa Ranskan ulkoministeri Jean-Yves Le Drian syytti Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallintoa edeltäjänsä Donald Trumpin "yksipuolisuuden, arvaamattomuuden, julmuuden ja kumppaninne kunnioittamisen" suuntausten jatkamisesta.

Yhdysvallat on pyrkinyt lieventämään vihaa Ranskassa, joka on Naton liittolainen. Ranskan presidentin Emmanuel Macronin ja Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin on määrä puhua puhelimitse lähipäivinä.

Mainos

"Olemme liittolaisia, puhumme emmekä piilota monimutkaisia ​​strategioita. Siksi vallitsee luottamuskriisi", Le Drian sanoi. "Kaikki tämä kaipaa siis selvennyksiä ja selityksiä. Se voi viedä aikaa."

Valkoisen talon tiedottaja Jen Psaki sanoi maanantaina odottavansa Bidenin "vahvistavan sitoumuksemme työskennellä yhden vanhimman ja lähimmän kumppanimme kanssa monenlaisissa haasteissa, joita globaali yhteisö kohtaa", kun hän puhuu Macronin kanssa.

Ei ole selvää, onko riidalla vaikutuksia EU: n ja Australian välisten neuvottelukierrosten seuraavalle kierrokselle, joka pidetään 12. lokakuuta. Borrell tapasi Australian ulkoministerin Marise Paynen New Yorkissa maanantaina.

Eurooppa -neuvoston puheenjohtaja Charles Michel sanoi, että hänen oli vaikea ymmärtää Australian, Britannian ja Yhdysvaltojen askelta.

"Miksi? Koska Joe Bidenin uuden hallinnon myötä Amerikka on palannut. Tämä oli tämän uuden hallinnon lähettämä historiallinen viesti, ja nyt meillä on kysymyksiä. Mitä se tarkoittaa - Amerikka on palannut? Onko Amerikka palannut Amerikkaan vai jonnekin muualle? En tiedä ", hän kertoi toimittajille New Yorkissa.

Jos Kiina oli Washingtonin pääpaino, niin Yhdysvaltojen oli "hyvin outoa" tehdä yhteistyötä Australian ja Britannian kanssa, hän sanoi ja kutsui sitä päätökseksi, joka heikensi transatlanttista liittoutumaa.

Yhdysvaltojen ja Euroopan unionin korkeimpien virkamiesten on määrä kokoontua Pittsburghissa, Pennsylvaniassa, myöhemmin tässä kuussa Yhdysvaltojen ja EU: n äskettäin perustetun kauppa- ja teknologianeuvoston avajaisistunnossa, mutta Michel sanoi, että jotkut EU: n jäsenet vaativat tämän lykkäämistä. .

Continue Reading

koronavirusantigeenin

Komissio antaa Ranskalle 3 miljardin euron tukiohjelman koronaviruksen aiheuttamien yritysten tukemiseksi lainojen ja osakesijoitusten kautta

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti Ranskan suunnitelmat perustaa 3 miljardin euron rahasto, joka sijoittaa velkainstrumenttien sekä osake- ja hybridi -instrumenttien välityksellä pandemian kohteena oleviin yrityksiin. Toimenpide hyväksyttiin tilapäisen valtiontuen puitteissa. Järjestelmä pannaan täytäntöön rahastolla, jonka otsikko on ”Siirtymärahasto COVID-19-pandemiasta kärsineille yrityksille” ja jonka budjetti on 3 miljardia euroa.

Tässä järjestelmässä tukea myönnetään i) pääomalainoina tai osallistuvina lainoina; ja ii) pääomapohjan vahvistamistoimenpiteet, erityisesti hybridipääomainstrumentit ja äänioikeutetut etuoikeutetut osakkeet. Toimenpide on avoin Ranskaan sijoittautuneille ja kaikilla aloilla (paitsi rahoitusalalla) toimiville yrityksille, jotka olivat elinkelpoisia ennen koronaviruspandemiaa ja jotka ovat osoittaneet taloudellisen mallinsa pitkän aikavälin elinkelpoisuuden. Tästä järjestelmästä odotetaan hyötyvän 50–100 yritystä. Komissio katsoi, että toimenpiteet täyttivät väliaikaisissa puitteissa asetetut ehdot.

Komissio päätteli, että toimenpide oli tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen korjaamaan vakava häiriö Ranskan taloudessa SEUT -sopimuksen 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan ja tilapäisen valvonnan edellytysten mukaisesti. Tämän perusteella komissio hyväksyi nämä järjestelmät EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti.

Mainos

Varatoimitusjohtaja Margrethe Vestager (kuvassa) ”Tämä 3 miljardin euron pääomapohjan vahvistamisjärjestelmä antaa Ranskalle mahdollisuuden tukea koronaviruspandemiasta kärsineitä yrityksiä helpottamalla niiden rahoitusta näinä vaikeina aikoina. Jatkamme tiivistä yhteistyötä jäsenvaltioiden kanssa löytääksemme käytännön ratkaisuja koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten lieventämiseksi samalla kun noudatamme EU: n sääntöjä. ”

Mainos
Continue Reading

Tulva

Yksi henkilö on edelleen kadoksissa Etelä -Ranskan tulvien jälkeen

Julkaistu

on

By

Tuuli, rakeet ja sateet Rodilhanissa, Gardissa, Ranskassa 14. syyskuuta 2021, tämä sosiaalisen median videosta saatu kuvakaappaus. @YLONA91/REUTERSin kautta

Yksi henkilö ilmoitettiin kadonneeksi tiistaina (14. syyskuuta) rankkasateen sattuessa Gardin alueelle Etelä -Ranskassa, sanoi alueella vieraillut sisäministeri Gerald Darmanin. kirjoittaa Dominique Vidalon ja Benoit Van Overstraeten, Reuters.

Paikallisten viranomaisten mukaan muita kadonneiksi ilmoitettuja on löydetty.

"Noin 60 kylää on osittain osunut", Darmanin sanoi BFM TV: ssä.

Mainos

"Säätilanne on parantunut iltapäivän puolivälistä lähtien, mutta se pahenee jälleen yön aikana", sanoi alueen prefekti tiedotteessa ja lisäsi, että alueen koulut suljetaan keskiviikkona (15. syyskuuta).

Mainos
Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa