Liity verkostomme!

Euroopan parlamentti

Ulkoasiainministeri Elmar Brok Iranissa: "Vierailu on vahva merkki parlamentille, joka on sitoutunut rakentamaan luottamusta EU: n ja Iranin suhteisiin"

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Elmar_Brok_CDU_Parteitag_2014_by_Olaf_Kosinsky-7Euroopan parlamentin ulkoasiainvaliokunta (AFET) lähetti valtuuskunnan Iraniin 6. – 7. Kesäkuuta. Valtuuskuntaa johti AFET: n puheenjohtaja Elmar Brok (PPE, DE) (Kuvassa), ja siihen kuuluivat useiden poliittisten ryhmien edustajat Euroopan parlamentissa: Andrej Plenkovic (PPE, HR), Richard Howitt (S&D, UK), Josef Weidenholzer (S&D, AT), Marietje Schaake (ALDE, NL), Urmas Paet (ALDE, ET) ja Klaus Buchner (Vihreät / EFA, DE).

Valtuuskunta tapasi Iranin vanhempien poliitikkojen kanssa sekä Iranin parlamentissa (Majlis) että toimeenpanovallassa, mukaan lukien varapuheenjohtaja tri Ebtekar, ulkoministeri Zarif ja Majlisin puhemies Dr. Larijani. Valtuuskunta tapasi myös varaulkoministeri Dr.Ravanchin, Majlesin ulkopolitiikan ja kansallisen turvallisuuden komission puheenjohtajan Boroujerdin sekä Majlisin konservatiivisen ryhmän johtajan ja parlamentaarisen tutkimuksen johtajan tohtori Kazem Jalalin. keskusta.

Puheenjohtaja Brok kertoi, että "vierailullaan EP haluaa antaa vahvan signaalin sitoutumisestaan ​​luottamuksen rakentamiseen tähän EU: n ja Iranin suhteiden avainkysymykseen".

Mainos

Jäsenet keskustelivat EU: n ja Iranin suhteista, Lähi-idän alueellisesta epävakaudesta, mukaan lukien Syyria, Irak ja Jemen, sekä yhteistä huolta koskevista kysymyksistä, kuten huumekaupasta Afganistanista, ilmastonmuutoksesta ja ympäristönsuojelusta sekä tilanteesta ihmisoikeuksien

Sekä EP: n valtuuskunta että puhemies Larijani ilmaisivat vahvan sitoutumisensa ja parlamenttiensa tuen kattavan ja uskottavan ydinsopimuksen aikaansaamiseksi. He sopivat, että tämä luo edellytykset luottamuksen lisäämiselle ja yhteistyön kehittämiselle muilla yhteistä etua koskevilla aloilla. Kun lopullinen sopimus on allekirjoitettu ja pantu täytäntöön, EU noudattaa kaikkia sitoumuksiaan, joihin sisältyy mahdollisuus lisätä taloudellisia siteitä erityisesti kaupan, investointien ja energian alalla. Parlamentaarikot toistivat myös Euroopan parlamentin kehotuksen perustaa EU: n edustusto Iraniin tulevaisuudessa.

Alueellisesta tilanteesta EP ja sen iranilaiset kollegat ilmaisivat huolensa Da'eshin noususta Irakissa ja Syyriassa sekä sen katastrofaalisista turvallisuus- ja humanitaarisista seurauksista alueella ja sen ulkopuolella. Tämän todettiin olevan jälleen yksi osoitus tarpeesta tehostaa Iranin ja EU: n yhteistyötä alueella sekä sitoutua terrorismin torjuntaan kaikilta osapuolilta. Molemmat parlamentit sopivat jatkavansa asiaa yhteisellä seminaarilla.

Mainos

Sekä parlamentin jäsenet että Iranin viranomaiset pitivät tätä virallista vierailua ensimmäisenä askeleena yhteistyön uudella aikakaudella ja uudistetussa parlamentaarisessa vuoropuhelussa Iranin ja EU: n kanssa ydinneuvottelujen ratkaisevalla hetkellä. Todettiin myös, että mahdolliset erimielisyydet eivät saisi estää kumpaakin osapuolta saavuttamasta molemminpuolisesti hyväksyttävää ratkaisua ydinkysymykseen sovitussa määräajassa.

Valtuuskunnalla on ilo ilmoittaa, että ulkoministeri Zarif suostui vierailemaan Euroopan parlamentissa lähitulevaisuudessa.

Lisätietoja

Euroopan parlamentti

EYE2021 verkossa: Osallistu ja muokkaa tulevaisuutta

Julkaistu

on

Jos olet 16–30 -vuotias ja haluat muokata Euroopan tulevaisuutta, osallistu EYE2021 -tapahtumaan verkossa ja kuule äänesi, EU-asiat.

Lokakuun ensimmäisen viikon aikana tuhannet EU: n nuoret siirtyvät Strasbourgin parlamenttiin European Youth Event (EYE), keskustella ja jakaa ideoita Euroopan tulevaisuuden muokkaamisesta.

Heillä on mahdollisuus osallistua paneelikeskusteluihin, työpajoihin, urheilutoimintaan, osastolle ja taiteellisiin esityksiin sekä vaihtaa ajatuksia asiantuntijoiden, aktivistien, vaikuttajien ja päättäjien kanssa.

Mainos

Osallistu virtuaalikokemukseen

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla Strasbourgissa osallistuaksesi: EYE2021 sisältää myös paljon verkkotoimintaa.

Yhdistä verkossa minkä tahansa laitteen kautta tai lataamalla erillisen sovelluksen. Osallistu reaaliajassa ja vaihda ajatuksia tai ota yhteyttä myöhemmin.

Mainos

Jotta saat kaiken irti kokemuksesta, rekisteröidy alustalle, jolloin voit:

  • Verkostoidu muiden osallistujien, puhujien ja organisaatioiden kanssa: lähetä viestejä muille osallistujille ja jaa näkemyksesi puhujien/organisaation kanssa
  • Tutustu nuorisojärjestöihin ja opi lisää heidän työstään
  • Varaa aktiviteetit, joista olet kiinnostunut
  • Esitä kysymyksiä, jaa kommentteja, vastaa kyselyihin ja keskustele muiden osallistujien kanssa
  • Osallistu verkkokilpailuihin ja voita palkintoja


Toiminta verkossa alkaa 4. Voit seurata sitä sosiaalisessa mediassa hashtagin #EYE2021 avulla.

Tulevaisuus on sinun ja meidän

EYE2021 on myös huipentuma Euroopan parlamentin nuorisoneuvotteluprosessille Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta. Jaa ideasi ennen 9. lokakuuta.

EYE2021 -osallistujat tutkivat ideoita työpajoissa ja äänestävät niistä. Tulokset sisällytetään raporttiin, joka esitetään konferenssin jäsenille ja syötetään poliittiseen keskusteluun.

EYE2021 

Continue Reading

Euroopan parlamentin vaaleissa

Saksalainen tuleva kuningasvalmistaja näkee laillisen kannabiksen, mutta vähän muuta SPD/Vihreät-liittouman kanssa

Julkaistu

on

By

Vapaiden demokraattien puolueen FDP -ehdokkaan Christian Lindnerin kyltti asetetaan hallitukseen Saksan 26. syyskuuta pidettävissä yleisvaaleissa Bonnissa, Saksassa 20. syyskuuta 2021. REUTERS/Wolfgang Rattay

Kannabiksen laillistaminen on ainoa asia, jonka Saksan vapaat demokraatit (FDP) voisivat helposti sopia vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien ja vihreiden kanssa, FDP: n johtaja on sanonut, kuulostaen viileältä mahdollisuudesta muodostaa ns. kirjoittaa Paul Carrel, Reuters.

Christian Lindner haluaa, että hänen yritysystävällisestä FDP: stä tulee kuningasvalmistajia sunnuntaina pidettävien kansallisten vaalien jälkeen, jolloin Euroopan suurimman talouden tuleva kehitys on vaakalaudalla 16 vuoden vakaan, keskustaoikeisen johtajuuden jälkeen Angela Merkelin johdolla.

Mainos

Vallassa vuodesta 2005, hän aikoo erota äänestyksen jälkeen.

Mielipidemittaukset osoittavat, että vasemmistokeskisten sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden liittoutuma FDP: n kanssa, joka on kutsuttu liikennevaloallianssiksi puolueensa punaisen, vihreän ja keltaisen värin vuoksi, on todellinen aritmeettinen mahdollisuus vaalien jälkeen.

Mutta kun Augsburger Allgemeine -lehti haastattelussa kysyi, mitä FDP: n olisi helpompi saavuttaa sosiaalidemokraattien (SPD) ja vihreiden kanssa kuin Merkelin konservatiivien kanssa, joita hän on lähempänä, Lindner vastasi yksinkertaisesti:

Mainos

"Kannabiksen laillistaminen."

Kun häntä pyydettiin mainitsemaan muita asioita, hän vastasi: "En voi ajatella monia tällä hetkellä."

Lindner, jonka puolue uskoo veronkevennyksiin ja kannabiksen laillistamiseen, sanoi olevansa epävarma siitä, mitä sosiaalidemokraattien liittokansleri -ehdokas Olaf Scholz edusti.

"En ole varma, mikä on hänen oma poliittinen kantansa", hän sanoi.

Scholzin SPD näki sen etumatka Merkelin konservatiiviin tiistaina (21. syyskuuta) julkaistussa kyselyssä, joka viittasi kiristyvään kilpailuun vain viisi päivää ennen vaaleja.

Continue Reading

Euroopan parlamentti

Euroopan tulevaisuus: Eurooppalaiset keskustelevat taloudesta, työpaikoista ja koulutuksesta Strasbourgissa

Julkaistu

on

Ensimmäinen neljästä Euroopan kansalaispaneelista kokoontui Strasbourgissa 17. – 19. Syyskuuta keskustelemaan taloudesta, koulutuksesta, kulttuurista ja digitaalisesta vallankumouksesta.

Yhteensä 200 ihmistä saapui Euroopan parlamenttiin Strasbourgissa aloittamaan prosessin, jonka avulla he voivat muotoilla suosituksia EU: n politiikoista Konferenssi Euroopan tulevaisuudesta.

Paneelin jäsenet, jotka valittiin satunnaisesti edustamaan EU: n monimuotoisuutta, tarkastelivat monenlaisia ​​aiheita, kuten taloutta, työpaikkoja, sosiaalista oikeudenmukaisuutta, koulutusta, kulttuuria, nuoria, urheilua ja digitaalista muutosta.

Mainos

Tervehdyspuheissaan Euroopan parlamentin jäsen Guy Verhofstadt, konferenssin johtokunnan puheenjohtaja, korosti tapahtuman historiallista luonnetta: ”Tämä on ensimmäinen kerta, kun eurooppalaista politiikkaa ei kehitetä kansalaisten vaan kansalaisten puolesta. Koskaan aikaisemmin tällaista demokraattista kokemusta ei ole järjestetty ylikansallisella, yleiseurooppalaisella tasolla. ”

Kokouksissa vuorottelevat keskustelut pienryhmissä ja keskustelut kaikkien parlamentin täysistunnossa istuvien jäsenten kanssa. Eri alojen asiantuntijat kertoivat näkemyksistään tärkeimmistä tapahtumista ja haasteista.

Ensimmäisen kolmen päivän istunnon aikana paneeli vahvisti viisi teemaa, joita käsitellään tarkemmin seuraavissa kokouksissa:

Mainos
  • Työskentelee Euroopassa
  • Talous tulevaisuutta varten
  • Oikeudenmukainen yhteiskunta
  • Oppiminen Euroopassa
  • Eettinen ja turvallinen digitaalinen muutos

Jokainen teema oli jaettu osa-aiheisiin. Seuraavien istuntojen aikana paneelin jäsenet jaetaan ryhmiin työskentelemään ala-aiheiden parissa sekä käymään laajempaa keskustelua kaikkien paneelin jäsenten kanssa.

Paneeli valitsi myös 20 edustajaa konferenssin täysistuntoon, jossa he esittävät paneelin johtopäätökset ja keskustelun EU: n toimielinten ja kansallisten parlamenttien edustajien kanssa.

Osallistujat pitivät tervetulleena tilaisuutta puhua EU: n ongelmista. Italialainen teini -ikäinen Claudia sanoi: ”Tämä on erittäin mielenkiintoista. En tiennyt paljon politiikasta ja taloudesta, mutta olen erittäin iloinen voidessani olla täällä, tavata ihmisiä eri kulttuureista ja keskustella monista eri ongelmista. "

Espanjalainen Eduardo sanoi: ”Se on ollut uskomaton kokemus. En tiennyt mitä odottaa, mutta en voinut koskaan kuvitella tällaista. Olisin voinut tehdä sen 20 vuotta sitten. "

Toinen istunto pidetään verkossa 5. – 7. Marraskuuta, ja kolmas pidetään henkilökohtaisesti 3. – 5. Joulukuuta Dublinissa.

Muut Euroopan kansalaisten paneelit aloittavat työnsä tulevina viikonloppuina. Toinen paneeli, joka keskittyy EU: n demokratiaan, arvoihin, oikeuksiin, oikeusvaltioon ja turvallisuuteen, kokoontuu 24. - 26. syyskuuta.

Kansalaisten paneelit 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa