Liity verkostomme!

Kiina

"Negatiiviset huomautukset, jotka ovat puhtaasti poliittisia ja merkityksettömiä": Venäjän suurlähettiläs torjuu paraati-kriitikot

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_82878957_82878956Venäjä järjesti toisen harjoittelun Victory Day -paraatille maanantaina ja tiistaina (4.-5. Toukokuuta), johon liittyi kiinalaisia ​​sotilaita, keskellä Naton Virossa käynnissä olevia sotaharjoituksia ja länsimaista kritiikkiä sotilaallisen voiman osoittamisesta.

Venäjän TASS-uutistoimiston mukaan harjoitukseen osallistui yli 140 lentokonetta ja helikopteria - kaksinkertainen määrä viime vuoden Voitonpäivän paraateissa -, mukaan lukien Venäjän uusimmat säiliöt ja ohjukset.

"Pitkän kantaman, kuljetus-, hävittäjä-, hävittäjä- ja pommikone- ja armeijan ilmailuyksiköiden edistyneimmät lentokoneet lentivät Moskovan Punaisen torin yli 200 metrin korkeudessa." TASS lainasi Venäjän puolustusministeriön ilmavoimien tiedottaja, eversti Igor Klimov 4. toukokuuta.

Mainos

Samaan aikaan Viro aloitti maanantaina suurimman sotilasalansa, johon osallistui joitain 13,000-palvelumiehiä Naton kansakunnista ja heidän liittolaisistaan, mukaan lukien Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Saksa, Russia Today kertoi maanantaina.

Venäjän uutistoimiston Sputnikin mukaan Naton sotaharjoitukset ovat osoitus sen sotilaallisesta läsnäolosta Venäjän länsirajalla konfliktin aikana Ukraina.

Puolan presidentti Bronislaw Komorowski sanoi, että Venäjän Voitonpäivä-paraati toisen maailmansodan lopun 70-vuotisjuhlan kunniaksi 9. toukokuuta on "epävakauden symboli", TASS raportoitu.

Mainos

"Pian, 9. toukokuuta, Moskovan Punainen tori muuttuu panssaroiduksi neliöksi. Siellä on niitä yksiköitä, jotka hyökkäsivät äskettäin naapurimaata Ukrainaa edessämme ja koko maailman edessä osoittamalla voimaansa", Komorowski sanoi.

Venäjän Kiinan suurlähettiläs Andrey Denisov hylkäsi tiistaina "puhtaat poliittiset huomautukset ja merkityksetön sotilaalliselle turvallisuudelle"

"Nuo poliitikot yrittivät puuttua sisäisiin asioihinsa, kuten vaaleihin, ilmaisemalla huolensa Venäjän paraateista", hän kertoi Global Times 12th Lanting -foorumissa Pekingissä.

Foorumi, foorumi, jolla keskustellaan Kiinan ulkopolitiikasta UlkoasiainministeriöTämän vuoden teema on "pitää yhdessä kiinni toisen maailmansodan tuloksista ja saada aikaan valoisampi tulevaisuuden win-win-yhteistyö".

Kiinan presidentti Venäjän presidentti Vladimir Putin kutsui Xi Jinping vierailee Venäjällä perjantaista sunnuntaihin ja osallistuu paraatiun.

Kiinan 112 hengen kunniavartio osallistuu paraatiin, ja tuhannet kiinalaiset veteraanit on kutsuttu katsomaan seremoniaa.

Kiinan ja Venäjän seremonioiden sekä muun molempien maiden yhdessä järjestämän toiminnan tarkoituksena on saada meidät pitämään mielessä historialliset opetukset ja ilmaisemaan vastaväitteitä fasismille ja militarismille sekä yrityksille historian tarkistamiseksi, Kiinan varaulkoministeri Cheng Guoping kertoi foorumi tiistaina.

Putin osallistuu myös Kiinan sotaparaateihin syyskuussa Kiinan kansantasavallan vastustussodassa Japanin aggressiota vastaan ​​ja maailman antifasistisessa sodassa saavutetun voiton 70. vuosipäivän kunniaksi, China News Service ilmoitti 20. maaliskuuta.

Kiinan kansainvälisen strategisen yhteiskunnan instituutin asiantuntija Wang Haiyun varoitti foorumilla, että "meidän on oltava valppaana Japanissa vallitsevaa militarismia vastaan, joka ei myönnä aggressiota ja kehittää aseita".

"Mielestämme on täysin mahdotonta hyväksyä kaikki kyyniset yritykset kirjoittaa historia uudelleen ja perustella natsit ja heidän nuolemisensa ottamaan huomioon joidenkin ihmisten aikaa palvelevat edut. Tällaiset yritykset ovat sekä moraalitonta että erittäin vaarallisia, kun ne ajavat maailmaa kohti uusia konflikteja, julmuutta ja väkivaltaa." Sputnik lainasi Putinin sanoja tiistaina.

Kiina ja Venäjä antoivat "suurimman" panoksen toisen maailmansodan voittoon Aasiassa ja Euroopassa hillitsemään Japanin ja Saksan suuria sotilaallisia voimavaroja, Xinhua-uutistoimiston globaalien haasteiden tutkimuskeskuksen vanhempi tutkija Sheng Shiliang sanoi osoitteessa foorumilla.

Tiiviimpien Kiinan ja Venäjän suhteiden taustalla suurlähettiläs Denisov ennusti, että Xi ja Putin tapaavat vähintään viisi kertaa 2015-konferenssissa, mukaan lukien Shanghain yhteistyöjärjestön huippukokouksen ja Venäjällä pidettävän BRICS-huippukokouksen, kun taas viime vuonna kaksi presidenttiä tapasi viisi ajat.

Xi: n tulevan vierailun aikana Venäjälle molemmat osapuolet keskustelevat kymmenistä asioista, jotka kattavat taloudellisen ja kaupallisen yhteistyön, keskinäiset rahoitusinvestoinnit ja heidän roolinsa kansainvälisissä instituutioissa, Denisov kertoi tiistaina toimittajille.

"Huolimatta siitä, että Kiinan ja Venäjän välinen kauppavolyymi saattaa laskea tänä vuonna Venäjän talouden takia, odotan enemmän investointeja massiivisiin projekteihin", sanoi Denisov mainitsemalla öljy-, maakaasu-, hiili- ja suurten nopeuksien rautatieyhteistyötä. esimerkkejä.

Joidenkin 30-maiden, kuten Kiinan, Azerbaidžanin, Turkmenistanin, Vietnamin, Zimbabwen, presidentit sekä Saksan liittokansleri Angela Merkel ovat vahvistaneet läsnäolonsa 70: n V-päivän vuosipäivänä Moskovassa, TASS kertoi torstaina.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama ja useimmat Euroopan johtajat ovat kuitenkin poissa.

(Ihmiset'S Daily että Global Times)

Kiina

Kilpailu: EU, Yhdysvallat ja Kiinan kansantasavalta osallistuivat viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulun sääntelyhuippukokoukseen

Julkaistu

on

EU: n, Yhdysvaltojen ja Kiinan kansantasavallan korkeat virkamiehet osallistuivat 7. syyskuuta viidenteen maailmanlaajuiseen merenkulkualan sääntelyhuippukokoukseen. Osallistujia olivat kilpailun ja merenkulkuviranomaisten edustajat, jotka ovat vastuussa kansainvälisen linjaliikenteen sääntelystä maailman suurimmilla linjaliikennekaistoilla.

Huippukokouksessa käsiteltiin alakohtaista kehitystä koronaviruspandemian alkamisen jälkeen, mukaan lukien kansainvälisen konttikuljetusalan kohtaamat haasteet ja merenkulun toimitusketjujen laajemmat kysymykset. Osallistujat olivat yhtä mieltä siitä, että pandemia esitti varustamoiden, satamien ja logistiikkapalvelujen toimijoille poikkeuksellisia haasteita reiteillä EU: hun ja EU: sta sekä muualla maailmassa.

He vaihtoivat näkemyksiä lainkäyttöalueidensa toteuttamista toimista sekä tulevaisuuden näkymistä ja näkymistä, mukaan lukien mahdolliset toimet toimialan kestävyyden lisäämiseksi. Huippukokous järjestetään kahden vuoden välein ja se on foorumi kolmen viranomaisen välisen yhteistyön edistämiseksi. Seuraava huippukokous pidetään vuonna 2023 Kiinassa.

Mainos

Continue Reading

Kiina

Uudistetaan joustavampi YK -järjestelmä Taiwanin kanssa

Julkaistu

on

Yli 200 miljoonan tartunnan ja yli 4 miljoonan kuoleman ja laskemisen jälkeen COVID-19-pandemia on riehunut ympäri maailmaa. Tämä on luonut syvästi tuhoisan sosioekonomisen vaikutuksen yhteenliitettyyn maailmaan ilman, että käytännössä maita säästyy. Pandemia on häirinnyt maailmanlaajuista kauppaa, pahentanut köyhyyttä, vaikeuttanut koulutusta ja vaarantanut sukupuolten tasa -arvon. kirjoittaa Jaushieh Joseph Wu, ulkoministeri, Kiinan tasavalta (Taiwan) (kuvassa alla).

Kun monet maat varautuvat toiseen viruksen piikkiin erittäin tarttuvan Delta -muunnelman innoittamana, maailma odottaa Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) tehostavan kokonaisvaltaisia ​​toimia kriisin ratkaisemiseksi, paremman elpymisen varmistamiseksi ja kestävän rakentamisen varmistamiseksi. Tämä on pelottava tehtävä, joka vaatii kaikki kädet kannella. Maailmanlaajuisen elimen on aika toivottaa Taiwan, arvokas ja kelvollinen kumppani, joka on valmis auttamaan.  

Viime kuukausien aikana Taiwan, kuten monet muut maat, on käsitellyt COVID-19-tapausten nousua lähes vuoden menestyksen jälkeen viruksen hillitsemisessä. Siitä huolimatta se otti tilanteen hallintaan ja tuli entistä valmiimmaksi työskentelemään liittolaisten ja kumppanien kanssa pandemian aiheuttamien haasteiden ratkaisemiseksi. Taiwanin tehokas vastaus pandemiaan, sen nopea kapasiteetin laajentaminen vastaamaan maailmanlaajuista toimitusketjun kysyntää ja sen merkittävä apu kumppanimaille ympäri maailmaa osoittavat, että Taiwanilla ei ole pakottavia syitä toimia rakentavassa roolissa YK -järjestelmä.

Mainos

Kuitenkin Kiinan kansantasavallan (Kiinan) painostuksen alaisena YK ja sen erikoisjärjestöt hylkäävät edelleen Taiwanin vedoten vuoden 1971 YK: n yleiskokouksen päätöslauselmaan 2758 (XXVI) tämän poissulkemisen oikeusperustaksi. Mutta päätöslauselman kieli on kristallinkirkas: siinä käsitellään vain Kiinan edustusta YK: ssa; ei mainita Kiinan väitettä Taiwanin suvereniteetista, eikä se valtuuta Kiinaa edustamaan Taiwania YK -järjestelmässä. Tosiasia on, että Kiina ei ole koskaan hallinnoinut Taiwania. Tämä on todellisuus ja status quo Taiwanin salmen molemmin puolin. Taiwanin kansaa voi edustaa kansainvälisellä näyttämöllä vain heidän kansansa valitsema hallitus. Vertaamalla päätöslauselman kielen väärin Pekingin "yhden Kiinan periaatteeseen", Kiina pakottaa mielivaltaisesti poliittiset näkemyksensä YK: lle.

Absurdi ei lopu tähän. Tämä poissulkeminen estää myös Taiwanin kansalaisyhteiskunnan osallistumisen. Taiwanilaisten passinhaltijoilta evätään pääsy YK: n tiloihin sekä kiertueille että kokouksille, kun taas taiwanilaiset toimittajat eivät voi saada akkreditointia kattamaan YK: n tapahtumat. Ainoa syy tähän syrjivään kohteluun on heidän kansalaisuutensa. Taiwanin kansalaisyhteiskunnan jäsenten estäminen YK: sta torjuu monenvälisyyden ihanteen, rikkoo YK: n perusperiaatteita ihmisoikeuksien ja perusvapauksien kunnioittamisen edistämisestä ja vaikeuttaa YK: n yleisiä pyrkimyksiä.

Taiwan on avustanut kumppanimaita ympäri maailmaa kuuden vuosikymmenen ajan. YK: n toimintaohjelman 2030 hyväksymisen jälkeen se on keskittynyt auttamaan kumppaneita saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteet ja viime aikoina osallistumaan pandemianvastaisiin toimiin ja toipumiseen. Samaan aikaan Taiwan on kotona saavuttanut tavoitteensa muun muassa sukupuolten tasa-arvon, puhtaan veden ja sanitaation sekä hyvän terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Innovatiiviset, yhteisöpohjaiset ratkaisumme hyödyntävät julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksia koko yhteiskunnan hyväksi.

Mainos

- Maailman onnellisuusraportti 2021, julkaissut Sustainable Development Solutions Network, sijoitti Taiwanin onnellisimmaksi Itä -Aasiassa ja 24. sijalle maailmassa. Sijoitus osoittaa, miten maan ihmiset suhtautuvat saamaansa sosiaaliseen tukeen, ja heijastaa suurelta osin maan kestävän kehityksen tavoitteiden täytäntöönpanoa. Taiwan on valmis välittämään kokemuksensa ja työskentelemään maailmanlaajuisten kumppaneidensa kanssa rakentaakseen paremman ja kestävämmän tulevaisuuden kaikille.

Samaan aikaan, kun maailma kuulee ilmastonmuutosta koskevia toimia ja hiilidioksidipäästöjen saavuttamista vuoteen 2050 mennessä, Taiwan suunnittelee aktiivisesti etenemissuunnitelmaa kohti tavoitetta ja on laatinut erityislainsäädäntöä tämän prosessin helpottamiseksi. Ilmastonmuutos ei tunne rajoja, ja yhteiset ponnistelut ovat välttämättömiä, jos haluamme kestävän tulevaisuuden. Taiwan tietää tämän ja pyrkii parhaisiin tapoihin muuttaa hiilidioksidin vähentämisen haasteet uusiksi mahdollisuuksiksi.

YK: n pääsihteeri António Guterres korosti tämän vuoden kesäkuussa antamassaan valavalassa, että COVID-19-pandemia on paljastanut yhteisen haavoittuvuutemme ja yhteytemme. Hän sanoi, että YK, valtiot ja ihmiset, joita se palvelee, voivat hyötyä vain muiden tuomisesta pöytään.

Kumppanien kieltäminen, joilla on kyky osallistua, on moraalinen ja aineellinen menetys maailmalle, kun pyrimme toipumaan paremmin yhdessä. Taiwan on hyvä voima. Nyt on aika tuoda Taiwan pöytään ja antaa Taiwanin auttaa.

Continue Reading

Kiina

EU: n ja Taiwanin suhteet: Mepit pyrkivät lujittamaan kumppanuutta

Julkaistu

on

Keskiviikkona (1. syyskuuta) hyväksymässään uudessa mietinnössä ulkoasiainvaliokunnan jäsenet kannattavat tiiviimpiä suhteita ja vahvempaa kumppanuutta EU: n ja Taiwanin välillä EU: n yhden Kiinan politiikan ohjaamana, DISASTER.

He pitävät myös Taiwania keskeisenä EU: n kumppanina ja demokraattisena liittolaisena Intian ja Tyynenmeren alueella, joka edistää sääntöihin perustuvan järjestyksen ylläpitämistä alueen suurvaltojen kiristyvän kilpailun keskellä.

Valmistele maaperä uudelle kahdenväliselle investointisopimukselle

Mainos

Yhteistyön tehostamiseksi tekstissä korostetaan tarvetta aloittaa pikaisesti "vaikutusten arviointi, julkinen kuuleminen ja laajuuden määrittäminen" EU: n ja Taiwanin kahdenvälisistä investointisopimuksista. Mepit korostavat kauppa- ja taloussuhteiden merkitystä osapuolten välillä, myös monenvälisyyttä ja Maailman kauppajärjestöä koskevissa asioissa, 5G: n kaltaisessa tekniikassa, kansanterveydessä sekä olennaisessa yhteistyössä kriittisten tarvikkeiden, kuten puolijohteiden, parissa.

Syvä huoli Kiinan sotilaallisesta painostuksesta Taiwaniin

Toisaalta mietinnössä ilmaistaan ​​vakava huolenaihe Kiinan jatkuvasta sotilaallisesta taistelusta, painostuksesta, hyökkäysharjoituksista, ilmatilan loukkauksista ja Taiwanin vastaisista disinformaatiokampanjoista. Se kehottaa EU: ta tekemään enemmän näiden jännitteiden poistamiseksi ja Taiwanin demokratian ja saaren aseman turvaamiseksi tärkeänä EU: n kumppanina.

Mainos

Mepit vaativat, että Kiinan ja Taiwanin välisiin suhteisiin tehtävät muutokset eivät saa olla yksipuolisia eivätkä vastoin Taiwanin kansalaisten tahtoa. Ne muistuttavat myös jyrkästi Euroopan vaurauden ja Aasian turvallisuuden välisestä suorasta yhteydestä ja seurauksista Euroopalle, jos konflikti ulottuu selvästi talousalueen ulkopuolelle.

Teksti, jossa käsitellään myös monia muita EU: n ja Taiwanin suhteisiin liittyviä näkökohtia ja suosituksia, äänestetään nyt täysistunnossa. Se hyväksyttiin äänin 60 puolesta, 4 vastaan ​​ja 6 tyhjää.

”Euroopan parlamentin ensimmäinen mietintö EU: n ja Taiwanin suhteista antaa vahvan signaalin siitä, että EU on valmis parantamaan suhteitaan avainkumppanimme Taiwanin kanssa. Komission on nyt lujitettava EU: n ja Taiwanin suhteita ja jatkettava kattavaa tiiviimpää kumppanuutta Taiwanin kanssa. Työskentely vaikutustenarvioinnin, julkisen kuulemisen ja Taiwanin viranomaisten kanssa tehtävän kahdenvälisen investointisopimuksen (BIA) kattavuuden määrittämiseksi taloussuhteidemme syventämistä koskevien neuvottelujen valmistelemiseksi on aloitettava ennen tämän vuoden loppua ”, esittelijä sanoi. Charlie Weimers (ECR, Ruotsi) äänestyksen jälkeen.

Lisätietoja 

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa