Liity verkostomme!

Afrikka

Energian ja köyhyyden lievittämiseen Afrikassa: Kuinka hallitustenvälinen organisaatiot voivat myötävaikuttaa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

ep-20150506094838-s-w620-h300-q75-m1430898518Kirjoittaja Victoria Nalule

Köyhyyden vähentämisestä on tullut kansainvälinen huolenaihe. Energiaköyhyyden lievittäminen on ratkaisevan tärkeää, jos kehitystä tapahtuu Afrikassa, ja hallitustenvälisillä järjestöillä, kuten energiaperuskirjalla, on suuri rooli energiaköyhyyden lievittämisen varmistamisessa.

Maailmanpankin vuoden 2012 köyhyyden ja oman pääoman tietopankin mukaan 46.8% Saharan eteläpuolisen Afrikan väestöstä elää 1.25 dollaria päivässä. Tämä on erittäin huolestuttava tilanne, ja se on yksi syy siihen, miksi yli 700 afrikkalaista maahanmuuttajaa hukkui viime kuussa ylittäessään Välimeren pakenemaan maistaan ​​sotaa ja köyhyyttä.

Mainos

Nuo valitetut kuolemat osoittavat selvästi, kuinka köyhyys vaarantaa ihmisten elämän ja oikeudet ja estää heidät tulevaisuudestaan. Jos sinulla on 1.25 dollaria tai vähemmän päivässä, sinulla ei ole varaa turvalliselle vedelle ja riittävälle ruoalle, sinulla ei ole varaa vaatteisiin ja suojaan, eikä sinulla ole varaa koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Köyhyys on väkivallan pahin muoto, koska se vie ihmisten oikeudet, vapauden, arvokkuuden ja mielenrauhan.

Viimeaikaiset muukalaisvihamieliset hyökkäykset Etelä-Afrikassa ovat esimerkki siitä, kuinka rikollisuus on korkealla köyhyyden vaikutusten joukossa. Köyhtyneet kaupunginosat tai kokonaiset kaupungit osoittavat samoja ongelmia kouluttamattomien aikuisten ja lasten kanssa, jotka lisäävät työttömyyttä ja rikollisuutta. Köyhyys liittyy myös alkoholin ja päihteiden väärinkäyttöön, tämä on hyvin yleinen itsetuhoinen tapa, jota pidetään usein keinona selviytyä valtavasta stressistä ja hyvin epätoivosta, joka vastineeksi lisää rikollisuuden tasoa.

Koko Afrikan hallitukset ovat asettaneet köyhyyden vähentämisen yhdeksi painopistealueestaan. Tämä on täysin kuvattu heidän kehityssuunnitelmissaan ja kansallisissa visioissaan. Esimerkiksi 2030in Kenian visio pyrkii muuttamaan Kenian äskettäin teollistuneeksi, keskitulotason maaksi, joka tarjoaa korkeaa elämänlaatua kaikille kansalaisilleen 2030: n ja Ugandan toisaalta 2040-vision kautta, jonka tavoitteena on muuttaa yhteiskuntaansa 2040: n talonpoika moderniin ja vauraaseen maahan.

Mainos

Energiaköyhyys Afrikassa

Nykyaikaiset energiapalvelut ovat ratkaisevan tärkeitä ihmisten hyvinvoinnille ja maan taloudelliselle kehitykselle, ja silti 2014 World Energy Outlook -raportin mukaan vain 290 miljoonalla 915 miljoonasta ihmisellä on pääsy sähkölle Saharan eteläpuolisessa Afrikassa ja kokonaismäärällä ilman pääsy nousevaan.

Olennaisen sähköinfrastruktuurin vakava puute heikentää pyrkimyksiä nopeampaan sosiaaliseen ja taloudelliseen kehitykseen. Vähemmistölle, jolla on nykyään verkkoyhteys, tarjonta on usein epäluotettavaa, mikä edellyttää dieselillä tai bensiinillä toimivien varageneraattoreiden laajaa ja kallista yksityiskäyttöä. Sähköhinnat ovat monissa tapauksissa maailman korkeimpia ja Etelä-Afrikan ulkopuolella huonosti hoidettujen siirto- ja jakeluverkkojen menetykset ovat kaksinkertaiset maailman keskiarvoon verrattuna.

Energian saatavuus ja talouskasvu.

Esimerkiksi kehitysmaiden koulutusjärjestelmien laatu voi vaikuttaa suoraan talouskasvuun. Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) tekemässä tutkimuksessa todettiin, että Aasian lisääntynyt taloudellinen suorituskyky Afrikan ja Latinalaisen Amerikan suhteen johtuu suoraan sen suuremmista sijoituksista fyysiseen ja inhimilliseen pääomaan, kuten koulutukseen.

On totta, että korkealaatuinen koulutus antaa ihmisille mahdollisuuden hyödyntää ympärillään olevia mahdollisuuksia. Se auttaa myös lapsia hankkimaan tietoja, tietoja ja elämäntaitoja, joita he tarvitsevat potentiaalinsa hyödyntämiseksi. Mutta miten yhteisöllä on varaa tarjota hyvää koulutusta, jos heillä ei ole pääsyä energiaan?

Nykyaikainen tekniikka tunnustetaan maailmanlaajuisesti välttämättömäksi päivittäisessä koulutusjärjestelmässä. Mutta kuinka koulut voivat käyttää tietokoneita ja suorittaa tehokasta tutkimusta, jos yhteisöillä ei ole pääsyä sähkölle?

Terveysalan yhteydessä YK: n 2012: n yleiskokouksen päätöslauselmassa määriteltiin yleinen terveydenhuolto ensisijaiseksi globaaliksi painopisteeksi ja kehotettiin hallituksia pyrkimään tarjoamaan kaikille ihmisille kohtuuhintaisia ​​ja laadukkaita terveydenhuoltopalveluja. Maailman terveysjärjestö (WHO) määrittelee välttämättömien lääkkeiden ja tekniikoiden saatavuuden yhdeksi neljästä avaintekijästä terveydenhuollon yleisen kattavuuden varmistamisessa.

Sitten herää kysymys, kuinka hallitus voi tarjota asianmukaisia ​​terveyspalveluita, jos maassa on valtava energiaköyhyys?

Sähkön saatavuus on kriittisen tärkeää terveydenhuollon toimittamiselle ja yleisen terveydenhuollon kattavan päämäärän saavuttamiselle. Monet terveydenhuollon kannalta välttämättömistä tekniikoista vaativat sähköä, ja ilman sähköä monia terveydenhuollon toimenpiteitä ei yksinkertaisesti voida tarjota. Monet terveydenhuoltopalveluissa käytettävät välttämättömät laitteet vaativat merkittävää sähkönsyöttöä, koska tällaisia ​​asianmukaisia ​​terveydenhuoltopalveluita ei voida tarjota tehokkaasti sairaaloiden tehottomalla energiantoimituksella, kuten tilanne Saharan eteläpuolisessa Afrikassa on, yleisen terveystieteen ja -käytännön mukaan. vain 34%: lla sairaaloista on luotettava pääsy sähkölle Saharan eteläpuolisen Afrikan maissa.

Hallitustenvälisten järjestöjen rooli.

Yleisestä energian saatavuudesta on tullut maailmanlaajuinen huolenaihe, esimerkiksi 2012: ssä, Yhdistyneiden Kansakuntien (YK) pääsihteeri käynnisti kestävän energian kaikille (SE4All) -aloitteen, jonka tavoitteena on saavuttaa kotitalouksien ja nykyaikaisten energialähteiden yleinen saatavuus. yhteisöasetukset kirjoittanut 2030.

Keskitymme tänään siihen, miten energiaperuskirjasopimus voi auttaa köyhyyden lievittämisessä varmistamalla energian saatavuuden Afrikassa.

Energiaperuskirja (ECT)

ECT on kansainvälisesti oikeudellisesti sitova teksti, joka tarjoaa selkeät ja ennakoitavissa olevat säännöt investoinneille, kaupalle ja kauttakululle sekä energiatehokkuudelle. Se tarjoaa riitojenratkaisumekanismeja samalla kun tunnustaa ja suojaa nimenomaisesti luonnonvarojen kansallista suvereniteettia. ECT: n poliittinen perusta oli 1991: n eurooppalainen energiaperuskirja, joka on poliittinen julistus, joka ilmaisee allekirjoittajamaan sitoutumisen siirtyä kohti parannettua kansainvälistä oikeusjärjestelmää.

ECT luo ympäristön, jossa kansainväliset energiamarkkinat voivat toimia, ja siten auttaa luomaan kansainvälisesti tasapuoliset toimintaedellytykset ja edistämään oikeusvaltion periaatteita energia-alalla. ECT allekirjoitettiin 1994: ssä ja tuli voimaan 1998: ssä. 54-maat, mukaan lukien Euroopan unioni, ovat allekirjoittaneet sen tai liittyneet siihen.

Marraskuussa 2014 annetussa Astanan julistuksessa korostetaan energiaperuskirjan strategisia tavoitteita laajentaa energiaperuskirjan periaatteita sen perinteisten rajojen ulkopuolelle maksimoimalla uusien maiden kasvava kiinnostus eri alueilla ympäri maailmaa. Kansainvälisen energiaperuskirjan hyväksyminen 2015: ssä on tämän tavoitteen toteutuksen mukainen.

Kansainvälinen energiaperuskirja (IEC)

IEC on poliittinen julistus, jonka tarkoituksena on vahvistaa allekirjoittajayhteistyön energiayhteistyötä, eikä sillä ole mitään oikeudellisesti sitovaa velvoitetta. IEC on päivitetty versio Euroopan energiaperuskirjasta (ETY).

Yhä globaalin ja toisiinsa kytketyn energia-alan seurauksena IEC: n on tarkoitus laajentua perinteisten rajojen ulkopuolelle tavoittaakseen uusia maita, alueita ja kansainvälisiä organisaatioita, joiden tavoitteena on tehostaa kansainvälistä yhteistyötä vastatakseen energiaan liittyviin yhteisiin haasteisiin. energia kansallisella, alueellisella ja kansainvälisellä tasolla, mukaan lukien globaalin energiaarkkitehtuurin kehitys.

IEC hyväksytään Haagissa, Alankomaissa pidettävässä ministerikokouksessa 20 \ 21 toukokuu 2015. Afrikan mantereelta Burundi, Tšad, Mauritania, Namibia, Niger, Swaziland, Tansania ja Uganda ovat ilmaisseet kiinnostuksensa IEC: iin ja osallistuvat Haagin ministerikokoukseen, jossa IEC hyväksytään.

Itse asiassa Tšad ja Niger allekirjoittivat Euroopan energiaperuskirjan, ja ne alkavat liittyä 1994: n energiaperuskirjasopimukseen. Teemme tiivistä yhteistyötä myös muiden Afrikan maiden kanssa, kuten Botswana, Ruanda, Ghana, Gambia, Kenia, Nigeria, Sambia ja Malawi, Mosambik.

Kuinka kansainvälinen energiaperuskirja voi auttaa lievittämään energiaköyhyyttä Afrikassa:

Ulkomaiset sijoitukset.

Kestävän ja kohtuuhintaisen energian saatavuuden saavuttamiseksi Afrikassa hallitusten ja yksityisten yritysten on vastattava energiainfrastruktuurin haasteisiin.

Tällä globalisaation aikakaudella suorilla ulkomaisilla sijoituksilla on ratkaiseva merkitys sekä infrastruktuurikapasiteetin kehittämisessä että makrotaloudellisessa kasvussa. Kehitysmaiden on ehdottomasti varmistettava markkinoiden vakaus ja avoimet säännöt sijoitusvirroille. Tämä antaa tietyille maille ja energia-alalle pääsyn nouseviin talouksiin pääoman, henkilöstön tai teknisen tietotaidon avulla.

Lisäksi yksi tärkeistä energiaperuskirjasta tehdyn sopimuksen määräyksistä on investointien edistäminen ja suojaaminen sekä vakaan sääntelykehyksen luominen, mikä saattaa viedä mahdollisesti kiinnostuneen julkisen ja yksityisen sektorin maahan, joka on ratifioinut sopimuksen.

Avoimet energiamarkkinat

Avoimet energiamarkkinat ovat välttämättömiä energian yleisen saatavuuden saavuttamiseksi. Kansainvälisen energiaperuskirjan yhteydessä avoimet markkinat edellyttävät kilpailukykyisiä markkinoita energiatuotteille, materiaaleille, laitteille ja palveluille. Siihen sisältyy myös energiavarojen avoin saatavuus, esteiden poistaminen, energiansiirron kehittämisen ja yhdistämisen edistäminen, pääoman saatavuuden edistäminen ja energian kauttakulun helpottaminen. Myös energia-alan vapauttamista kannustetaan edistämään markkinalähtöisiä uudistuksia ja energia-alan nykyaikaistamista.

Afrikkalaisten energia-asiantuntijoiden ja tutkinnon suorittaneiden koulutus

Käynnissä on valmiuksien kehittämisohjelma, joka kolmen kuukauden ajan tuo Brysselin sihteeristöön Afrikan hallitusten lähettämät työntekijät. Toistaiseksi Nigeria, Mosambik, Tansania ja Mauritania ovat lähettäneet energiaministeriön virkamiehet tulemaan sijaisiksi energiaperuskirjan sihteeristöön.

Ohjelman tarkoituksena on esitellä Afrikan maille kansainvälisessä energiaperuskirjassa vahvistettuja yleismarkkinaperiaatteita ja arvioida niiden energia-aloja näiden yleisten periaatteiden perusteella. Euroopan komissio tukee tätä ohjelmaa DEVCO-projektin kautta.

Sihteeristö tarjoaa myös harjoittelupaikkoja afrikkalaisille tutkinnon suorittaneille, ja toistaiseksi Ghanan, Ugandan ja Guinean tutkinnon suorittaneet ovat hyötyneet näistä harjoittelupaikoista.

Tarjoaa hallituksille tasapuoliset toimintaedellytykset neuvoteltaessa ulkomaisten sijoittajien kanssa

Kouluttamalla afrikkalaisia ​​energia-asiantuntijoita, niiden hallitukset voivat myös hyötyä tarvittavista taidoista, joita tarvitaan neuvottelemaan ulkomaisten sijoittajien kanssa. On sanottu, että jotkut Afrikan hallitukset tekevät huonoja kauppoja ulkomaisten sijoittajien kanssa, mikä on vahingollista niiden maille. Tämä johtuu siitä, että näillä ulkomaisilla yrityksillä on paljon kokemusta suurista energiaprojekteista, joista puuttuu enimmäkseen Afrikan maissa. Sellaisena energiaperuskirjan sihteeristö tarjoaa tasapuoliset toimintaedellytykset, joilla se voi kouluttaa energia-asiantuntijoita ja tarvittaessa auttaa näitä maita neuvottelemaan suurista energiahankkeista.

Edistää alueellista yhdentymistä, joka on tärkeä energian saatavuuden saavuttamisessa.

Kansainvälisessä energiaperuskirjassa tunnustetaan tosiasia, että tehostettu energiakauppa käy voimakkaana katalysaattorina alueellisen energiahuollon yhteistyön vahvistamisessa, ja tukee sellaisenaan allekirjoittajaitaan, jotka tehostavat alueellista yhteistyötä yhteisten energiahaasteiden ratkaisemiseksi. IEC tunnustaa myös, kuinka energiatuotteiden vapaa liikkuvuus ja tehokkaan alueellisen energiainfrastruktuurin kehittäminen ovat välttämättömiä vakaan ja avoimen energiakaupan kehittämisen helpottamiseksi. Jotkut Afrikan alueelliset järjestöt, kuten ECOWAS, arvostivat energiaperuskirjaa koskevan sopimuksen tekstiä, ja tämä selittää sen, miksi ne sisällyttävät monet perustamissopimuksen määräykset sopimukseen.

Yhteenveto

Yhteenvetona voidaan todeta, että energiaperuskirja on tärkeä väline köyhyyden lievittämisessä Afrikassa, ja se voidaan tehdä varmistamalla yleinen energian saatavuus, koska energia on katalysaattori taloudelliselle kehitykselle. Maan allekirjoittaminen kansainvälisessä energiaperuskirjassa ja myöhemmin energiaperuskirjan sopimus antaa maalle mahdollisuuden hyötyä kansainvälisestä energiatutkimuksesta ja tekniikan vaihdosta, ja se myös uudistaa maan energia-alaa kansainvälisten periaatteiden mukaisesti, mikä nostaisi ja auttaisi houkuttelemaan ulkomaisia ​​sijoituksia.

Victoria Nalule on energian asiantuntija Ugandasta, joka työskentelee tällä hetkellä Brysselissä energiaperuskirjan sihteeristössä. Hän on energiaan erikoistunut asianajaja. Hän hankki LLM: Petroleum Law and Policy -tutkinnon Dundeen yliopistosta, Skotlannista, Iso-Britanniasta vuonna 2014. Hän työskenteli Ugandan korruptiontorjuntatuomioistuimen kanssa vuonna 2013 ja työskenteli myös Kakuru & Co. Advocatesin kanssa, asianajotoimisto Ugandassa vuosina 2009-2012. .

[sähköposti suojattu]

[sähköposti suojattu]

www.encharter.org

Libya

Pohdintoja Libyan neuvottelujen epäonnistumisista Genevessä ja sen ulkopuolella

Julkaistu

on

Libyalaisten on itse tehtävä työtä kansakuntamme kauan kadonneen yhtenäisyyden palauttamiseksi. Ulkoiset ratkaisut vain pahentavat maamme jo epävarmaa tilaa. On aika lopettaa neuvottelujen romahtamista vaivannut epäonnistumisten sarja ja palauttaa Libyan kotimaa legitiimiin tilaan, kirjoittaa Shukri Al-Sinki.

Vaatimus palauttaa Libya perustuslailliseen laillisuuteen, sellaisena kuin se oli maassa viimeksi vuonna 1969, on kansan aito oikeus. On vaikeaa saada takaisin varastettu taattujen oikeuksien järjestelmä eikä yksilön taistelu valtaistuimensa saamiseksi takaisin. Palaaminen perustuslailliseen legitiimiyteen tarkoittaa paluuta tilanteeseen, jossa libyalaiset nauttivat ennen vuoden 1969 vallankaappausta. Idea itsessään ei ole uusi. Libyalaisten toive palata alkuperäiseen perustuslakiinsa ja sen myötä monarkian palauttaminen esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1992 Lontoossa pidetyssä konferenssissa, johon osallistui kansainvälisen lehdistön edustajia sekä useita korkean tason poliittisia henkilöitä.

Kansalaisten toiveiden mukaisesti Lontoossa asuva kruununprinssi prinssi Muhammad ei ole julkistanut itseään eikä ilmesty valtaistuimelle, ennen kuin Libyan yhteiskunnan ristiriitaiset ryhmät suostuvat kompromissiin. Vain kansa voi julistaa hänet lailliseksi hallitsijaksi. Tämä on Senussi -perheen perintö, jonka prinssi Muhammad on luvannut kunnioittaa. Perheen voiman lähde on juuri siinä, että se on tasavertainen kaikista puolueista Libyassa, neutraalissa asemassa. Tällaista johtajuutta libyalaiset voivat hakea turvapaikkaa, jos konflikti kiristyy.

Mainos

”Tiedän, poikani, että Senussi -perheemme ei kuulu yhteen heimoon, ryhmään tai puolueeseen, vaan kaikkiin libyalaisiin. Perheemme oli ja pysyy suurena teltana, jonka alle kaikki Libyan miehet ja naiset voivat hakea suojaa. Jos Jumala ja kansasi valitsevat sinut, haluan sinun palvelevan kuninkaana koko kansalle. Sinun täytyy hallita oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti ja olla avuksi kaikille. Sinun on myös oltava maan miekka, kun sitä tarvitset, ja puolustettava kotimaamme ja islamin maita. Kunnioita kaikkia paikallisia ja kansainvälisiä liittoja. ”

On tullut aika Libyalle toipua pitkän vaikeuden jälkeen. Todellinen ratkaisu kaikkiin olemassa oleviin erimielisyyksiin, sotiin ja konflikteihin on valtakunnallinen hanke, joka saa legitiimiytensä perimäisiemme jättämästä perinnöstä. Riippumatta ulkoisista paineista ja muutamien sisäisesti asettamista suunnitelmista meidän on toimittava yhdessä palauttaaksemme legitiimiyden.

Meidän on hyväksyttävä se, että sotivat osapuolet eivät anna periksi toistensa vaatimuksille omasta tahdostaan ​​ja todennäköisesti jatkavat taistelua. Tämä uhkaa koko kotimaamme olemassaoloa. Ehkä helpommin hyväksyttävä ja puolueeton johtaja, joka on vapaa heimo- ja alueyhteyksistä, voisi tarjota ratkaisun. Hyvämaineinen ja moraalisesti arvokas henkilö, joka polveutuu Jumalan itse valitsemasta perheestä. Perhe, jolla on sekä uskonnollinen että uudistusmielinen perintö, jonka esi -isä, kuningas Idris, saavutti yhden Libyan historian suurimmista saavutuksista: maamme itsenäisyyden. Al-Senussi-perintö on nationalismia ja taistelua ihmisten puolesta.

Mainos

Meidän on voitettava ne, jotka sekaantuvat Libyan tulevaisuuteen toivossa, että he panisivat kätensä kansallisiin voimavaroihimme, ansaitsevat henkilökohtaista hyötyä tai toivoisivat suosivansa ulkomaisia ​​esityslistoja ja määräävänsä autoritaarisia hallintotapoja. Meidän on hylättävä siirtymäkauden jatkaminen, jotta emme vaarantaisi kutsua lisää mahdollisuuksia kiistoihin ja tuoda aiheetonta vaaraa takaisin Libyaan. Olemme kyllästyneet maan resurssien ja ihmisten ajan tuhlaamiseen. Meillä on ollut tarpeeksi ottaa lisäriskejä. Olemme saaneet tarpeeksemme kävellä tuntematonta polkua. Meillä on käsillämme perustuslaillinen perintö, jota voimme käyttää milloin tahansa. Kutsumme sitä, kutsumme laillisen johtajamme takaisin ja lupaamme uskollisuutta yhdistyneelle Libyalle.

Shukri El-Sunki on laajalti julkaistu libyalainen kirjailija ja tutkija. Hän on kirjoittanut neljä kirjaa, joista viimeisin on Kotimaan omatunto (Maktaba al-Koun, 2021,), jossa kerrotaan tarinoita Libyan sankareista, jotka kohtasivat Gadhaffin hallinnon tyrannian ja vastustivat sitä.

Continue Reading

Afrikka

Israelin ja arabimaiden lähentyminen vauhdittaa talouskasvua Lähi -idässä

Julkaistu

on

Kuluneen vuoden aikana useat arabimaat ovat tehneet niin normalisoitu suhteet Israeliin, mikä merkitsee merkittävää geopoliittista muutosta Lähi -idän ja Pohjois -Afrikan (MENA) alueella. Vaikka kunkin normalisointisopimuksen yksityiskohdat vaihtelevat, osa niistä sisältää kauppa- ja verosopimukset sekä yhteistyön keskeisillä aloilla, kuten terveydenhuolto ja energia. Normalisointitoimet on määrä tuoda lukematon hyödyt Lähi -idän ja Afrikan alueelle, talouskasvun vauhdittaminen, kirjoittaa Anna Schneider. 

Elokuussa 2020 Yhdistyneet arabiemiirikunnat (Arabiemiirikunnat) tuli ensimmäinen Persianlahden arabivaltio, joka normalisoi suhteet Israeliin ja muodosti muodolliset diplomaattiset, kaupalliset ja turvallisuussuhteet juutalaiseen valtioon. Pian sen jälkeen Bahrainin, Sudanin ja Marokon kuningaskunta seurasivat esimerkkiä. Joillakin asiantuntijoilla on ehdotti että muut arabimaat, kuten Saudi -Arabia, voivat myös harkita suhteiden vaalimista Israeliin. Normaalipyrkimysten ketju on historiallinen, sillä tähän asti vain Egypti ja Jordania olivat luoneet viralliset siteet Israeliin. Sopimukset ovat myös merkittävä asia diplomaattinen voitto Yhdysvallat, jolla oli ratkaiseva rooli sopimusten edistämisessä. 

Historiallisesti arabimaat ja Israel ovat ylläpitäneet etäsuhteita, sillä monet olivat palestiinalaisliikkeen vankkoja kannattajia. Nyt Iranin kasvavan uhan myötä jotkut GCC -maat ja muut arabimaat alkavat kuitenkin kallistua Israeliin. Iran investoi huomattavia resursseja laajenee sen geopoliittista läsnäoloa välittäjiensä, Hizbollahin, Hamasin, Houthien ja muiden kautta. Itse asiassa useat GCC -maat tunnustavat Iranin vaaran alueen kansalliselle turvallisuudelle, elintärkeälle infrastruktuurille ja vakaudelle, mikä johtaa heihin Israelin puolelle pyrkien vastapainoksi Iranin hyökkäykselle. Normalisoimalla suhteet Israeliin GCC voi yhdistää resurssit ja koordinoida sotilaallisesti. 

Mainos

Lisäksi normalisointisopimuksissa esitetyt kauppasopimukset mahdollistavat arabimaiden ostaa Yhdysvaltain kehittyneitä sotilastarvikkeita, kuten kuuluisia F-16- ja F-35-hävittäjiä. Toistaiseksi Marokko on ostanut 25 F-16-hävittäjää Yhdysvalloista sovittu myydä 50 F-35-suihkua Yhdistyneille arabiemiirikunnille. Vaikka on huolestuttavaa, että tämä aseiden tulva jo epävakaalle Lähi-idän alueelle voi sytyttää nykyiset konfliktit. Jotkut asiantuntijat uskovat, että tällainen kehittynyt sotilasteknologia voisi myös lisätä pyrkimyksiä torjua Iranin läsnäoloa. 

Mohammad Fawaz, johtaja Persianlahden politiikan tutkimusryhmä, toteaa, että "kehittynyt sotilasteknologia on välttämätöntä Iranin hyökkäyksen estämisessä. Nykypäivän sotilaallisella areenalla ilma ylivoima on kenties armeijan kriittisin etu. Kun Iranin sotilastarvikkeet ja aseet ovat voimakkaasti vaimentaneet vuosikymmeniä kestäneillä pakotteilla, valtava ilmavoimat pyrkivät vain estämään Iranin hallitusta entisestään kiihtyviltä provokaatioilta. ” 

Normalisointisopimukset voisivat myös parantaa yhteistyötä terveydenhuolto- ja energia -aloilla. Esimerkiksi COVID-19-pandemian alkuvaiheissa Arabiemiirikunnat ja Israel kehitetty teknologiaa koronaviruksen seuraamiseksi ja torjumiseksi. Molemmat kansat ovat myös tutkimalla yhteistyömahdollisuuksia lääkkeiden ja lääketieteellisen tutkimuksen alalla. Kesäkuussa Arabiemiraatit ja Israel myös allekirjoitettu kaksinkertaisen verotuksen estämistä koskeva sopimus, jonka mukaan kansalaiset ansaitsevat tuloja molemmissa maissa maksamatta kaksinkertaista veroa. Lisäksi Bahrain, Arabiemiirikunnat, Israel ja Yhdysvallat ovat sopineet yhteistyöstä energia -asioissa. Kvartetin tavoitteena on erityisesti edistyä bensiinin, maakaasun, sähkön, energiatehokkuuden, uusiutuvien energialähteiden ja T&K: n alalla. 

Mainos

Nämä merkittävät sopimukset voisivat edistää alueen talouskasvua ja sosiaalisia etuja. Itse asiassa Lähi-idän ja Afrikan maat kamppailevat parhaillaan uuden COVID-19-epidemian kanssa Delta-variantin ansiosta, joka vaikuttaa vakavasti talouteen ja terveydenhuoltoon. Alueen kriittisten instituutioiden parantamiseksi tällaiset normalisointisopimukset parantavat varmasti alueen riippuvuutta öljystä. Itse asiassa Arabiemiirikunnat ovat pyrkineet vähentämään omaa riippuvuuttaan öljystä ja monipuolistamaan talouttaansa sisältämään uusiutuvan energian ja korkean teknologian. 

Muutamien arabimaiden ja Israelin välisten suhteiden normalisoinnilla on suuria etuja Lähi -idän ja Pohjois -Afrikan alueen geopoliittiselle ja taloudelliselle rakenteelle. Yhteistyön helpottaminen kaikkialla Lähi -idässä ei ainoastaan ​​vauhdita talouskasvua vaan myös edistää alueellista vakautta. 

Continue Reading

Afrikka

Tunisian kriisi korostaa riskiä, ​​että eurooppalaiset pyrkivät demokratisoimaan Pohjois -Afrikkaa

Julkaistu

on

Vaikka Euroopan unioni ja YK kamppailla jotta Libyan siirtyminen vaaleihin pysyisi oikealla tiellä, Tunisian vieressä tapahtuvat dramaattiset tapahtumat ovat nostaneet esiin mullistusten ja epävakauden haamun toisessa Pohjois -Afrikan jäsenessä Euroopan naapurusto. Sarja liikkeitä, jotka jättävät arabikevään ainoan menestystarinan vaarassa taantumasta autoritaarisuuteen, Tunisian populistinen presidentti Kais Saied (Kuvassa) on hajottanut muun maan hallituksen ja myönsi itsensä hätävaltuudet vuoden 2014 perustuslain mukaisesti, kirjoittaa Louis Auge.

Pääministeri Hichem Mechichin hajottamisen ja erittäin murheellisen kansallisen parlamentin keskeyttämisen lisäksi, jossa Rachid Ghannouchin islamistinen Ennahda-puolue edusti suurinta ryhmää, Saied on sulkenut myös al-Jazeeran ja poistettu useita ylimpiä virkamiehiä, kaikki Tunisian ulkoministerinä Othman Jerandina pyrkii rauhoittamaan EU: n edustajat toteavat, että hänen maansa siirtyminen demokratiaan on edelleen oikeilla jäljillä.

Pakenevat Tunisian instituutiot kaatuvat COVIDiin ja talouteen

Mainos

Kais Saiedin voimakaappaus on ymmärrettävästi herättänyt raivoa islamististen poliittisten vastustajiensa joukossa, mutta pääministeri Mechichin erottaminen ja parlamentin hajottaminen olivat myös keskeiset vaatimukset valtakunnallisista mielenosoituksista Tunisiassa viime päivinä. Tunisia kulkee Afrikan läpi tappavin COVID -epidemia, kasvava poikkileikkaus Tunisian yhteiskunnasta menettää uskoa maan umpikujassa olevien poliittisten instituutioiden kyky käsitellä laajaa työttömyyttä, korruptiota ja loputonta talouskriisiä.

Tunisian ja Libyan välillä EU kohtaa arabikevään parhaat ja pahimmat tulokset, joista jokainen esittää omat haasteensa Euroopan ulkopolitiikalle Pohjois-Afrikassa ja Sahelin alueella. Huolimatta sen siirtymän oletetusta menestyksestä, tunisialaisten määrä, joka kulki Välimeren yli Euroopan rannoille kasvoi viisinkertaiseksi heidän valitsemaansa virkamiestä tappelivat eduskunnan kokouksessa Tunisissa viime vuonna.

Kokemus on tehnyt Euroopan johtajista ymmärrettävästi varovaisia ​​työntämästä muita alueen maita kohti liian nopeita poliittisia siirtymiä, kuten Ranskan ja Euroopan käsittely vuoden Tšadin tilanteesta taistelukentän kuolema presidentti Idriss Débyn kolme kuukautta sitten. Kun useiden maiden heikko vakaus voisi olla kyseessä, Brysselin ja Euroopan pääkaupunkien päätöksentekijät ovat osoittautuneet kärsivällisemmiksi siirtymäkauden afrikkalaisten vastapuolten kanssa.

Mainos

Tšadin vakauden priorisointi

Presidentti Débyn uutinen kuolema viime huhtikuussa heti, jos vain lyhyesti, heitti Ranskan ja Euroopan politiikan tulevaisuuden Afrikan Sahelin alueelle kyseenalaista. Entisen johtajansa aikana Tšadista tuli Ranskan aktiivisin ja luotettavin liittolainen alueella, jonka jihadistiryhmät ovat vallanneet ja jotka hyödyntävät Malin kaltaisten maiden heikkoa hallintoa saadakseen itselleen alueen. Tšadin joukkoja on lähetetty Ranskan joukkojen rinnalle jihadisteja vastaan itse Malissaja ovat kantaneet operaatioiden rasituksen Boko Haram Tšadjärven ympäröivällä alueella.

Hallituksen auktoriteetin jakautuminen N'Djamenassa Malin romahtamisen tapaan olisi ollut katastrofaalinen Euroopan ulkopolitiikan ja Sahelin alueen turvallisuusprioriteettien kannalta. Sen sijaan maan välitön vakaus on varmistettu toimivalla hallituksella headed edesmenneen presidentin pojan Mahamatin toimesta. Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja EU: n korkea edustaja Josep Borrell osoittavat maan tärkeyden Euroopan etujen kannalta. osallistui edesmenneen presidentin hautajaiset 23. huhtikuutard.

Siitä lähtien Macron on tyytyväinen Mahamat Pariisiin, kun hän toimi Tšadin siirtymäkauden sotilasneuvoston (TMC) johtajana, sekä keskustellakseen Tšadin 18 kuukauden siirtymävaiheesta vaaleihin että määrittelemään parametrit kahden maan yhteisestä taistelusta jihadismia vastaan ​​Sahelissa. Ranskan pitkäaikainen operaatio Barkhane on laittaa tuulelle sen tavoitteet siirtyvät nyt ja ensi vuoden ensimmäisen osan välillä Ranskan johtaman Takuban eurooppalaisen työryhmän harteille ja G5-Sahel - alueellinen turvallisuuskumppanuus, jonka Tšad on osoittautunut tehokkaimmaksi jäseneksi.

Hienovaraiset tasapainotustoimet

Vaikka TMC on varmistanut Tšadin keskushallinnon jatkuvan vakauden lyhyellä aikavälillä, alueelliset turvallisuushaasteet auttavat selittämään, miksi EU tai Afrikan unioni (AU) eivät painosta maan väliaikaisia ​​viranomaisia ​​liian voimakkaasti nopeiden vaalien vuoksi. Siirtyminen siviilivaltaan on jo käynnissäPääministeri Albert Pahimi Padacké muodosti uuden hallituksen viime toukokuussa. Seuraavat vaiheet sisältävät kansallisen siirtymäneuvoston (NTC) nimittämisen, a kansallinen vuoropuhelu sekä oppositio- että hallitusta tukevat voimat ja perustuslain kansanäänestys.

Kun he siirtyvät siirtymävaiheen seuraaviin vaiheisiin, niin Tšadin sisällä kuin sen ulkopuolella toimivat toimijat voivat etsiä Sudanin naapurista oppia siitä, miten edetä. Siitä huolimatta siitä on yli kaksi vuotta jo kulunut pitkäaikaisen presidentin kaatamisen jälkeen ja väitetty sotarikollinen Omar al-Bashir, Sudan, järjestää vaalit pääministeri Abdallah Hamdokin siirtymäkauden hallituksen tilalle vasta vuonna 2024.

Tällä suuri konferenssi Pariisissa pidetyssä ja presidentti Macronin isännöimässä toukokuussa Sudanin eurooppalaiset kumppanit ja velkojat tekivät selväksi ymmärtävänsä pitkän ajanjakson, joka oli välttämätön Hamdokille ja muille vallankumouksen jälkeisille Khartumin johtajille keskittyäkseen kiireellisiä ongelmia Bashir Sudanin jälkeen. Talouskriisin ohella, joka vaikeuttaa jopa perushyödykkeiden saamista, Sudan kilpailee myös kymmeniä miljardeja dollareita ulkovelkaa ja "syvässä tilassa" virkamiehille, jotka ovat uskollisia syrjäytetylle presidentille. Hyväksymällä siirtymän tähänastisen edistymisen Hamdok lähti konferenssista IMF: n jäsenten lupaamalla selvittää maksamattomat maksut Sudan omistaa ne, kun taas Macron vaati myös Ranskaa tukemaan 5 miljardin dollarin Khartoumin velkaa Pariisille.

Jos N'Djamena ja Khartoum voivat siirtyä vaarallisiin siirtymisiinsä demokraattiseen hallintoon "huikea”Haasteisiin, Tšad ja Sudan voisivat yhdessä elvyttää toiveet arabidemokratiasta sekä Euroopan että Lähi -idän pääkaupungeissa - vaikka alkuperäisen arabikevään viimeinen liekki näyttää leimahtavan Tunisiassa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa