Liity verkostomme!

Etusivu

$ 1 miljardia voida imetty pois Moldovan yhdessä päivässä

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

uusinKoska Moldova - entinen Neuvostoliiton tasavalta, joka sijaitsee strategisesti Romanian ja Ukrainan välillä - pyrkii toteuttamaan taloutensa uudistuksia eurooppalaisten tavoitteidensa mukaisesti, maan rahoitusalan vakaa asettaminen on ratkaisevan tärkeää.  

Valitettavasti viimeaikainen kehitys tässä pienessä maassa ovat huolestuttavia. Lopussa 2014, suuri taloudellinen skandaali syntyi maassa, provosoi parlamentin Moldovan muodostaa erityinen lautakunta taloudellisesta tilanteesta maassa. Erityinen huolenaihe ovat toimia vakauttaa Moldovan valuutta (lein) ja tilanne ympärillä yksi suurimmista Bank of Moldova.

Virallisten tietojen mukaan Moldovan keskimääräinen vuotuinen valuutan lasku on viime vuosina ollut 11%. Tammikuun 2015 loppuun mennessä - huikeat 34%! aiheuttaen paniikkia ja spekulaatioita Moldovan käteisvaluuttamarkkinoilla. Tämän seurauksena yhden päivän, "mustan tiistain", 18. helmikuuta 2014, kansallinen valuutta laski dramaattisesti alimmalle tasolle ja menetti lähes 40% Yhdysvaltain dollariin ja euroon nähden.

Mainos

Moldovan leu poistot, lukuun ottamatta paniikki, oli polttoaineena useita ulkoisia syistä.

Ensinnäkin, laskua Venäjän viennin nojalla saarto Moskovan yli Moldovan allekirjoittamalla assosiaatiosopimuksen Euroopan unionin kanssa sekä lasku arvopaperisijoitukset ja ulkomaisia ​​investointeja.

Toiseksi yhtä tärkeää, jyrkkä vähentäminen rahansiirtoihin Moldovan siirtotyöläisten joiden raha on tärkeä osuus taloudelle pieni maa. Kolmanneksi Moldovan kiistanalainen poliittinen ilmasto ennen eduskuntavaaleja ja jälkeen. Kaikki tämä antoi maaperää opportunistinen syytöksiä. Jotkut Moldovan viranomaiset, kuten Igor Dodon, johtaja pro-Moskova sosialistipuolue - Moldova suurin puolue ja opposition nykyiseen EU-myönteinen vähemmistö koalitio, avoimesti tukee Kremlin - siirtäneet vastuun nykyisestä kriisistä hallintaa kolmesta yksityisestä Banks, kuten suurin Banca de Economii Moldova (BEM), syyttäen sijoittajat laittomia käteisnostoja määrästä vaihtelevat $ 100 miljoonasta $ 1 miljardiin.

Mainos

"Mikä tahansa muu voi olla syynä Moldovan valuutan laskuun, mutta valtion virkamiesten ilmoittama miljardin dollarin nostaminen valtion omistamasta pankista ei yksinkertaisesti ole mahdollista. Tämä ei ole mahdollista edes vastaavissa maissa, kuten Georgiassa. on se, että suurimmalla osalla entisistä Neuvostoliiton maista on rajoituksia yksittäisille liiketoimille, joiden arvo on yli 1 150,000 dollaria ja joita valtion virastot valvovat tiukasti, etenkin keskuspankki ", sanoi analyytikko.

"Jos otetaan huomioon Moldovan kokonaistuotanto 7.97 miljardia dollaria ja kokonaisvienti yli 2 miljardia dollaria, Moldova ei olisi kyennyt keräämään miljardin dollarin valuuttatuloja nopeasti tai kerralla. Sen sijaan se vie kuukausia systemaattisen ulkomaan valuutan ostamisen (välttäen samalla 1 150,000 dollarin kynnyksen) ja epärealistisen suuren määrän erillisiä tapahtumia - esimerkiksi 667 tapahtumaa lähettääkseen 100 miljoonaa dollaria ja 6,670 tapahtumaa 1 miljardin dollarin lähettämiseen. Sitä ei vain olisi voinut tapahtua ilman, että joku olisi kauan sitten puhaltanut pilliä. Vielä yksi tärkeä huomautus, joka ensin huomaa epäilyttävät liiketoimet, olisi Bank of New York, joka hyväksyy kaikki Yhdysvaltain dollarin liiketoimet ympäri maailmaa. Tämä rahoitusjärjestö ei puhaltanut pilliä - joten ei tapahtumia. Siksi on vain yksi vähennys - rahaa ei nostettu. "

Valitettava tosiasia on, Moldovan taloudellinen suru ovat olleet pitkään tulevina ja edellyttää tahallista, asiallinen koskevan tiedon oikaisemiseksi. Poliittinen grandstanding ei ole hyödyllistä, liioittelematta.
Osalta BEM roolia, on syytä pitää mielessä, että kun kyseinen pankki oli partaalla konkurssin 2013, hallitus astui sisään toimenpiteistä myydä ohjaus osuutensa vakauttaa pankin houkuttelemalla yksityisiä sijoittajia. Selittämättömästi, kun vuosi keskuspankin Moldovan otti väliaikaisen hallinnon BEM ja lykkäsi uusia sijoittajia päätöksentekoprosessia. Äskettäin erityinen parlamentaarinen komissio on lopettanut työnsä tuloksena keskeyttäminen keskuspankin varapuheenjohtaja kuvernööri ja puheenjohtaja Securities and Stock Market State komissio.

Lyhyesti sanottuna leun kriisi sai aikaan valtion virkamiesten epäpätevät toimet, ja maan suurimman pankin nykytila ​​on seurausta hallituksen epäonnistumisista viimeisten 15–XNUMX vuoden aikana, ei niiden syystä.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos
Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa