Liity verkostomme!

Etusivu

Venäjän oppositioaktivistin ja Magnitsky Justice -kampanjanopettajan Natalia Pelevinan kotiin ryöstetään Moskovassa

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

_82447040_82447039Venäjän opposition aktivistin Natalia Pelevinan Moskovan koti (Kuvassa) poliisioperaattorit ja tutkintavaliokunnan etsiväjoukot ryöstivät 17. huhtikuuta 2015. Pelevina on suorapuheinen Magnitsky Justice -kampanjan kannattaja, joka työskenteli läheisessä yhteistyössä murhatun oppositiojohtajan Boris Nemtsovin ja nykyisen oppositiojohtajan Mihhail Kasyanovin kanssa pyrkien lisäämään uusia nimiä Yhdysvaltoihin. Magnitsky-luettelo. 

Venäläiset viranomaiset hyökkäsivät samankaltaisessa raidassa kuin väärinkäytösten paljastaja-asianajaja Sergei Magnitskin pidättäminen vuonna 2008. Pelevinan asuntoa etsittiin tuomari Artur Karpov, sama tuomari, joka kieltäytyi Sergei Magnitskin perheen oikeusjutuista tekemästä muutoksenhakupäätöksestä jättää tutkimatta Magnitskin murhan . 

Pelevinan mukaan: ”Puhelimeni repäisi pois kädestäni, enkä saanut soittaa asianajajani. [Etsintä] jatkui tuntikausia, kaikki tekniset takavarikoitiin yhdessä rahojen, passien ja paperien kanssa. "

Mainos

Natalia Pelevina vietiin sitten Venäjän tutkintakomiteaan kuulusteluun, jota johti Oikeusmajuri Rustam Gabdullin. Häntä kuulusteltiin neljä tuntia, jonka aikana hänestä tuli syytetty toukokuun 2012 Bolotnaja-kadun mellakoiden järjestämisestä ja rahoittamisesta Venäjän perustuslain 212 artiklan 1 osan nojalla.

"Tarpeetonta sanoa, ettei mikään niistä ole totta, eikä minulla ollut mitään tekemistä sen kanssa 6 toukokuuta tapahtumia, eikä ollut edes Bolotnajassa tuona päivänä ”, Pelevina kertoi.

Pelevinan oli määrä lentää tällä viikolla Washington DC: hen liittyäkseen Yhdysvaltain kongressin jäseniin ja merkittäviin venäläisiin aktivisteihin symposiumiin, jossa kunnioitettiin Boris Nemtsovin muistoa, joka ammuttiin Kremlin ulkopuolella tämän vuoden helmikuussa. Koska hänen passinsa ja rahansa takavarikoitiin, hän ei voi nyt lähteä Moskovasta, ja Magnitsky Justice -kampanjan johtaja Bill Browder tulee hänen paikalleen paneelissa. 

Mainos

Bill Browder tulee olemaan todistamassa myös Global Magnitsky Act - kuulemistilaisuudessa Parlamentin ulkoasiainvaliokunta tänään. (29. huhtikuuta)  

"Natalia Pelevina on Magnitsky Justice -kampanjan pitkäaikainen ystävä, jonka ainoa" rikos "oli puhua Putin-hallinnon sortoa ja korruptiota vastaan", sanoi Bill Browder. "Että häntä vainotaan nyt rikoksesta, jonka hän ei sitoutunut, kuten Sergei Magnitsky oli, on selkeä ja synkkä todiste siitä, että Putin-hallinto on poliisivaltio, aikomuksenaan torjua toisinajattelijoiden ääniä. "

Tuomari Artur Karpov on vainonnut toisinajattelijoita. Hän antoi seuraamukset 28. helmikuuta 2014 Venäjän oppositiojohtajan Aleksei Navalnyn kotiarestija hän pakotti myös vuoden 2012 pidätykset Bolotnaja-aukion aktivistit

Hän on sama tuomari, joka kieltäytyi Magnitskyn äidiltä nostamasta oikeudenkäyntiä poikansa jälkikäteen tapahtuvan menettelyn lopettamiseksi maaliskuussa 2013, ja Magnitskin kollegan, Jamison Firestonen toukokuussa 2013 nostaman kanteen, jonka tarkoituksena oli pakottaa Venäjän tutkintakomitea tutkimaan veroviranomaisia joka hyväksyi petollisen 230 miljoonan dollarin veronpalautuksen. Vuonna 2011 hän kieltäytyi myös Magnitsky-äidin oikeudenkäynnistä, jonka tarkoituksena oli pakottaa Venäjän tutkintakomitea tutkimaan poikansa kidutusta ja murhaa.

Sisäministeriön virkamiehet ryöstivät Sergei Magnitskyn talon vuonna 2008, kun hän paljasti korruptoituneiden valtion virkamiesten tekemän 230 miljoonan dollarin petoksen ja todisti asianosaisia ​​vastaan. Hänet pidätettiin raidan aikana, kidutettiin tutkintavankeudessa vuoden ajaksi saadakseen hänet perumaan todistuksensa, ja hänet lopulta tapettiin vankilassa vuonna 2009.

Talous

Vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlasku vahvistaa euron kansainvälistä asemaa

Julkaistu

on

Euroryhmän ministerit keskustelivat euron kansainvälisestä roolista (15. helmikuuta) Euroopan komission 19. tammikuuta antaman tiedonannon "Euroopan talous- ja rahoitusjärjestelmä: vahvuuden ja sietokyvyn edistäminen" jälkeen.

Euroryhmän puheenjohtaja Paschal Donohoe sanoi: "Tavoitteena on vähentää riippuvuutta muista valuutoista ja vahvistaa autonomiaamme eri tilanteissa. Samalla valuuttamme lisääntynyt kansainvälinen käyttö merkitsee myös mahdollisia kompromisseja, joita jatkamme. Ministerit korostivat keskustelun aikana vihreiden joukkovelkakirjojen liikkeeseenlaskun mahdollisuutta parantaa euron käyttöä markkinoilla ja myötävaikuttaa samalla ilmastotavoitteemme saavuttamiseen.

Euroryhmä on keskustellut asiasta useita kertoja viime vuosina joulukuun 2018 eurohuippukokouksen jälkeen. Euroopan vakausmekanismin toimitusjohtaja Klaus Regling sanoi, että liiallinen riippuvuus dollarista sisälsi riskejä ja toi esimerkkeinä Latinalaisen Amerikan ja 90-luvun Aasian kriisin. Hän viittasi myös vinosti "uudempiin jaksoihin", joissa dollarin määräävä asema tarkoitti sitä, että EU: n yritykset eivät voineet jatkaa yhteistyötä Iranin kanssa Yhdysvaltain pakotteiden edessä. Regling uskoo, että kansainvälinen rahajärjestelmä on hitaasti siirtymässä kohti monipolaarista järjestelmää, jossa kolme tai neljä valuuttaa ovat tärkeitä, mukaan lukien dollari, euro ja renminbi. 

Mainos

Talouskomissaari Paolo Gentiloni oli samaa mieltä siitä, että euron roolia voitaisiin vahvistaa laskemalla liikkeeseen vihreitä joukkovelkakirjoja, mikä parantaa markkinoiden euron käyttöä ja myötävaikuttaa myös seuraavan sukupolven EU-varojen ilmastotavoitteidemme saavuttamiseen.

Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että euron kansainvälisen aseman turvaamiseksi tarvitaan laaja-alaisia ​​toimia euron kansainvälisen roolin tukemiseksi, mukaan lukien muun muassa talous- ja rahaliiton, pankkiunionin ja pääomamarkkinaunionin edistyminen.

Mainos

Continue Reading

EU

Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tukee Saksaa Kunduzin iskutapauksessa

Julkaistu

on

By

Saksan komentaja määräsi Saksan tutkimuksen Afganistanin Kunduzin kaupungin lähellä vuonna 2009 tapahtuneesta tappavasta ilmaiskusta, jonka mukaan saksalainen komentaja noudatti elämään liittyviä oikeuksiaan, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin antoi tiistaina 16. helmikuuta päätöksen. kirjoittaa .

Strasbourgissa sijaitsevan tuomioistuimen tuomio hylkää Afganistanin kansalaisen Abdul Hananin, joka menetti kaksi poikaa hyökkäyksessä, valituksen, jonka mukaan Saksa ei täyttänyt velvollisuuttaan tutkia tapausta tehokkaasti.

Syyskuussa 2009 Naton joukkojen saksalainen komentaja Kunduzissa kutsui yhdysvaltalaisen hävittäjän iskuun iskemään kaksi polttoaineautoa lähellä kaupunkia, jonka Naton mielestä Taleban-kapinalliset olivat kaapanneet.

Afganistanin hallitus ilmoitti, että silloin surmattiin 99 ihmistä, joista 30 oli siviilejä. Riippumattomien oikeuksien ryhmät tapettiin arviolta 60-70 siviiliä.

Mainos

Kuolleiden määrä järkytti saksalaisia ​​ja pakotti puolustusministerin lopulta eroamaan syytöksistä siviiliuhrien peittämisestä Saksan vuoden 2009 vaaleja edeltävänä aikana.

Saksan liittovaltion yleinen syyttäjäviranomainen oli todennut, ettei komentajalla ollut rikosoikeudellista vastuuta lähinnä siksi, että hän oli vakuuttanut ilmaiskun määräämällä, ettei siviilejä ollut paikalla.

Jotta hän olisi vastuussa kansainvälisen oikeuden nojalla, hänen olisi pitänyt todeta toimineensa tarkoituksella aiheuttaa liiallisia siviilejä.

Mainos




Euroopan ihmisoikeustuomioistuin tarkasteli Saksan tutkimuksen tehokkuutta, mukaan lukien se, perustiinko se tappavan voimankäytön. Se ei ottanut huomioon lentotapahtuman laillisuutta.

Afganistanissa olevasta 9,600 Naton joukosta Saksalla on toiseksi suurin joukko Yhdysvaltojen takana.

Talebanin ja Washingtonin välinen vuoden 2020 rauhansopimus kehottaa ulkomaisia ​​joukkoja vetäytymään 1. toukokuuta mennessä, mutta Yhdysvaltain presidentti Joe Bidenin hallinto tarkistaa sopimusta Afganistanin turvallisuustilanteen heikkenemisen jälkeen.

Saksa valmistautuu jatkamaan Afganistanin sotilasoperaationsa toimeksiantoa 31. maaliskuuta tämän vuoden loppuun asti, jolloin joukkojen taso pysyy jopa 1,300 XNUMX: ssa, Reutersin näkemän asiakirjaluonnoksen mukaan.

Continue Reading

EU

EU: n oikeusjärjestelmien digitalisointi: Komissio käynnistää julkisen kuulemisen rajat ylittävästä oikeudellisesta yhteistyöstä

Julkaistu

on

Euroopan komissio käynnisti 16. helmikuuta a julkisen kuulemisen EU: n oikeusjärjestelmien nykyaikaistamisesta. EU pyrkii tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä mukauttaa oikeusjärjestelmiään digitaaliseen aikakauteen ja parantaa niitä EU: n rajat ylittävä oikeudellinen yhteistyö. Oikeusasioista vastaava komissaari Didier Reynders (Kuvassa) sanoi: "COVID-19-pandemia on edelleen korostanut digitalisaation merkitystä, myös oikeusalalla. Tuomarit ja asianajajat tarvitsevat digitaalisia työkaluja voidakseen toimia yhdessä nopeammin ja tehokkaammin.

Samalla kansalaiset ja yritykset tarvitsevat verkkotyökaluja oikeudenkäytön helpottamiseksi ja avoimemmaksi pienemmillä kustannuksilla. Komissio pyrkii edistämään tätä prosessia ja tukemaan jäsenvaltioita niiden pyrkimyksissä muun muassa helpottamaan yhteistyötään rajat ylittävissä oikeudellisissa menettelyissä digitaalisilla kanavilla. " Joulukuussa 2020 komissio hyväksyi viestintä hahmotellaan toimet ja aloitteet, joilla pyritään edistämään oikeusjärjestelmien digitalisointia kaikkialla EU: ssa.

Julkisessa kuulemisessa kerätään näkemyksiä EU: n rajat ylittävien siviili-, kauppa- ja rikosoikeudellisten menettelyjen digitalisoinnista. Julkisen kuulemisen tulokset, johon voi osallistua laaja joukko ryhmiä ja yksilöitä ja joka on käytettävissä tätä 8. toukokuuta 2021 saakka, osallistuu rajat ylittävän oikeudellisen yhteistyön digitalisointia koskevaan aloitteeseen, jonka odotetaan olevan tämän vuoden lopussa, kuten Komission työohjelma vuodelle 2021.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa