Liity verkostomme!

Afrikka

Euroopan unionin yhteistyö Afrikan kanssa muuttoliikkeen alalla

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

AfrikkaKysymyksiä ja vastauksia: Faktoja ja lukuja yhteistyöstä Afrikan kanssa.

Kuinka EU tekee muuttoliikkeestä yhteistyötä Afrikan kanssa?

Sen perusteella Yleinen lähestymistapa maahanmuuttoon ja liikkuvuuteen (GAMM) - EU: n ulkoisen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan kokonaisvaltainen kehys - EU käy laajaa vuoropuhelua Afrikan mantereen maiden kanssa muuttoliikkeestä ja liikkuvuudesta kahdenvälisellä, alueellisella ja mantereen tasolla:

Mainos
  • Manner-taso Afrikan unionin kanssa. Avain poliittinen julistus Valtioiden ja hallitusten päämiehet hyväksyivät muuttoliikettä ja liikkuvuutta käsittelevän huippukokouksen huhtikuussa 2014 pidetyssä EU: n ja Afrikan huippukokouksessa. Se toisti osapuolten yhteisen sitoutumisen torjua muun muassa laittomia maahanmuuttoja ja puuttua kaikkiin siihen liittyviin näkökohtiin, mukaan lukien ehkäisy, tehostettu muuttoliike ja rajavalvonta, siirtolaisten salakuljetus, palaaminen ja takaisinotto sekä laittoman maahanmuuton perimmäisten syiden käsittely ja tehostamaan yhteistyötä ihmiskaupan torjumiseksi ja tarjoamaan kansainvälistä suojelua. Edellä mainittua julistusta tukee Toimintasuunnitelma (2014-17) ja tarvittavat varat.
  • Alueellinen taso, käymällä poliittista vuoropuhelua länsimaisella muuttoreitillä olevien maiden kanssa (Rabatin prosessi) ja itäisen vaellusreitin (Khartum-prosessi). Alueellista vuoropuhelua tukevat konkreettiset toimintasuunnitelmat ja taloudelliset resurssit.
  • Kahdenvälinen taso, Marokon, Tunisia, Kap Verden ja Nigerian kanssa tehdyillä erityisillä poliittisilla sopimuksilla. Näihin poliittisiin sopimuksiin liittyy konkreettisia toimia, joihin sisältyy laaja ohjelma- ja hanketuki, joiden tarkoituksena on edistää institutionaalisia ja lainsäädännöllisiä uudistuksia ja valmiuksien kehittämistä kumppanimaissa.

Mikä on EU: n ja Afrikan maahanmuutto- ja liikkuvuutta koskeva vuoropuhelu?

- Afrikan ja EU: n maahanmuutto-, liikkuvuus- ja työllisyyskumppanuus käynnistettiin toisessa Afrikan ja EU: n valtion- ja hallitusten päämiesten huippukokouksessa joulukuussa 2007 Lissabonissa, jossa EU: n ja Afrikan yhteinen strategia ja Ensimmäinen toimintasuunnitelma (2008-2010) hyväksyttiin.

EU: n ja Afrikan huippukokous 2014: ssä antoi uutta pontta maahanmuuttoyhteistyölle: Maahanmuuttoa ja liikkuvuutta koskevan julistuksen lisäksi toimintasuunnitelma 2014-2017 hyväksyttiin myös seuraavissa painopisteissä:

Mainos
  • Ihmiskauppa
  • Rahalähetykset
  • Diaspora
  • Liikkuvuus ja työvoiman muuttoliike (Afrikan sisäinen liikkuvuus mukaan luettuna)
  • Kansainvälinen suojelu (sisältäen kotiseudultaan siirtymään joutuneet henkilöt)
  • Epäsäännöllinen muuttoliike

Mikä on Rabatin prosessi?

Rabat-prosessi käynnistettiin ensin ensimmäisessä Euro-Afrikkalaisessa muuttoliikettä ja kehitystä käsittelevässä ministerikonferenssissa heinäkuussa 2006 Rabatissa. Se kokoaa yhteen 55: n Euroopan ja Afrikan maiden hallitukset Pohjois-, Länsi- ja Keski-Afrikasta yhdessä Euroopan komission ja Länsi-Afrikan valtioiden talousyhteisön (ECOWAS) kanssa. Tavoitteena on tehostaa vuoropuhelua ja yhteistyötä muuttoliikkeestä (laillinen maahanmuutto ja liikkuvuus; laittoman maahanmuuton ehkäiseminen ja vastatoimenpiteet; muuttoliike ja kehitys; kansainvälinen suojelu) sekä määritellä yhteiset prioriteetit operatiivisen ja käytännön kehittämiseksi yhteistyötä.

Rabat-prosessi on luonut vakaan ja hedelmällisen vuoropuhelun EU: n sekä Pohjois-, Länsi- ja Keski-Afrikan maiden välillä, ja se on edistänyt tiiviimpää yhteistyötä toteuttamalla kahdenvälisiä, osa-alueellisia, alueellisia ja monenvälisiä aloitteita. Seahorse Atlantic Network on esimerkki konkreettisesta alueellisesta yhteistyöstä Espanjan, Portugalin, Senegalin, Mauritanian, Kap Verden, Marokon, Gambian ja Guinea Bissaun välillä. Se mahdollistaa Länsi-Afrikan rannikon viranomaisten välisen tiedonvaihdon laittoman maahanmuuton ja rajat ylittävän rikollisuuden estämiseksi.

Marraskuussa Roomassa järjestettiin neljäs muuttoliikkeitä ja kehitystä käsittelevä Euro-Afrikan ministerikokous.  Rooman julistus ja ohjelma 2015-17ille, joka hyväksyttiin konferenssin aikana, yksilöi kaksi tulevan toiminnan painopistealuetta: 1) muutoksen ja kehityksen välisen yhteyden lujittaminen ja 2) laittoman maahanmuuton ja siihen liittyvien rikosten ehkäisy ja torjunta, nimittäin ihmiskaupan ja ihmisten salakuljetuksen. Se otti myös käyttöön kansainvälisen suojelun yhtenä neljästä yhteistyön pylväästä, jotka mukautettiin maahanmuuton ja liikkuvuuden kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan. Viime viikolla ohjauskomitea keskusteli Rooman julistuksen ja ohjelman toteuttamisesta.

Kuinka EU tarjoaa taloudellista tukea Rabat-prosessille?

Ohjelmaan sisältyy erityinen tuki Rabat-prosessille Vuotuinen toimintaohjelma 2014 yleisafrikkalaisen ohjelman puitteissa kehitysyhteistyön rahoitusvälineen, jonka kautta EU rahoittaa toimintaa, joka tukee muuttoliikettä ja liikkuvuutta koskevaa vuoropuhelua Afrikan unionin kanssa. Lisäksi EU rahoittaa kehitysyhteistyön rahoitusvälineen (DCI), Euroopan kehitysrahaston (EKR) ja Euroopan naapuruusvälineen (ENI) kautta merkittävää määrää kahdenvälisellä ja alueellisella tasolla muuttoliikkeeseen liittyviä toimia, jotka tukevat erilaisten Rabat-prosessin yhteydessä tehdyt sitoumukset. Esimerkiksi kymmenennestä Euroopan kehitysrahastosta EU rahoittaa 10 miljoonan euron hanketta henkilöiden vapaan liikkuvuuden ja muuttoliikkeen tukemiseksi Länsi-Afrikassa. Hanke toteutetaan yhdessä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) kanssa. Yleistavoitteena on tukea ECOWAS: n henkilöiden vapaan liikkuvuuden pöytäkirjojen ja ECOWAS: n muuttoliikettä koskevan yhteisen lähestymistavan tehokasta täytäntöönpanoa. EU aikoo myös jatkaa muuttoliikkeen rahoittamista yhdennentoista Euroopan kehitysrahaston puitteissa, joka olisi allekirjoitettava vuoden 26 alkupuoliskolla. Osana Sahelin alueellista toimintasuunnitelmaa EU vahvistaa kehitysmuutto-yhteyttä ja valtavirtaa maahanmuuttoon EU: n ja jäsenvaltioiden kollektiiviset toimet, jotka perustuvat muuttoliikettä ja liikkuvuutta koskevaan kokonaisvaltaiseen lähestymistapaan ja Rabatin prosessiin.

Mikä on Hartum-prosessi?

Khartoum-prosessi käynnistettiin ministerikokouksessa marraskuussa 2014 Roomassa. Tavoitteena on käynnistää pitkäaikainen vuoropuhelu muuttoliikkeestä ja liikkuvuudesta nykyisen yhteistyön tehostamiseksi muun muassa määrittelemällä ja toteuttamalla konkreettisia hankkeita. Ensimmäisessä vaiheessa toimien tulisi keskittyä ihmiskaupan ja siirtolaisten salakuljetuksen torjuntaan.

Khartoum-prosessia johtaa ohjauskomitea, joka koostuu viidestä EU: n jäsenvaltiosta (Italia, Ranska, Saksa, Yhdistynyt kuningaskunta, Malta), viidestä kumppanimaasta (Egypti, Eritrea, Etiopia, Etelä-Sudan, Sudan) sekä Euroopan komissiosta, Euroopan ulkosuhdehallinto ja Afrikan unionin komitea Afrikan puolella.

Kuinka EU tarjoaa taloudellista tukea Khartoum-prosessille?

Khartumin prosessia tuetaan suoraan "Tuki Afrikan ja EU: n muuttoliikettä ja liikkuvuutta koskevalle vuoropuhelulle" (17.5 miljoonaa euroa panafrikkalaisessa ohjelmassa).

Marraskuun 2014-ministerin julistuksen mukaisten toimien toteuttamiseksi on tarkoitus toteuttaa lisäaloitteita, mukaan lukien Itä-Afrikan sekamuuttovirtojen käsittelemistä koskeva hanke (5m euroa kehitysyhteistyövälineen globaalien julkisten hyödykkeiden ja haasteiden teemakohtaisen ohjelman (DCI-GPGC) puitteissa, toteuttaa Expertise France) ja hanke EU: n lainvalvontayhteistyön tukemiseksi Afrikan sarven muuttoreitin varrella (0.75m € sisäisen turvallisuuden rahastosta poliisiyhteistyöhön). Euroopan kehitysrahaston 11th: n Itä-Afrikkaa, Etelä-Afrikkaa ja Intian valtameren alueita koskevassa tulevassa alueellisessa maaohjelmassa on osoitettu 25m: n alueidenväliselle määrärahalle tämän alueen maahanmuutolle painottaen erityisesti Khartoum-prosessia, mukaan lukien tarve puuttua kansainvälisen suojelun tarpeisiin.

Saat täydellisen raportin napsauttamalla tätä. 

Libya

Pohdintoja Libyan neuvottelujen epäonnistumisista Genevessä ja sen ulkopuolella

Julkaistu

on

Libyalaisten on itse tehtävä työtä kansakuntamme kauan kadonneen yhtenäisyyden palauttamiseksi. Ulkoiset ratkaisut vain pahentavat maamme jo epävarmaa tilaa. On aika lopettaa neuvottelujen romahtamista vaivannut epäonnistumisten sarja ja palauttaa Libyan kotimaa legitiimiin tilaan, kirjoittaa Shukri Al-Sinki.

Vaatimus palauttaa Libya perustuslailliseen laillisuuteen, sellaisena kuin se oli maassa viimeksi vuonna 1969, on kansan aito oikeus. On vaikeaa saada takaisin varastettu taattujen oikeuksien järjestelmä eikä yksilön taistelu valtaistuimensa saamiseksi takaisin. Palaaminen perustuslailliseen legitiimiyteen tarkoittaa paluuta tilanteeseen, jossa libyalaiset nauttivat ennen vuoden 1969 vallankaappausta. Idea itsessään ei ole uusi. Libyalaisten toive palata alkuperäiseen perustuslakiinsa ja sen myötä monarkian palauttaminen esiteltiin ensimmäisen kerran vuonna 1992 Lontoossa pidetyssä konferenssissa, johon osallistui kansainvälisen lehdistön edustajia sekä useita korkean tason poliittisia henkilöitä.

Kansalaisten toiveiden mukaisesti Lontoossa asuva kruununprinssi prinssi Muhammad ei ole julkistanut itseään eikä ilmesty valtaistuimelle, ennen kuin Libyan yhteiskunnan ristiriitaiset ryhmät suostuvat kompromissiin. Vain kansa voi julistaa hänet lailliseksi hallitsijaksi. Tämä on Senussi -perheen perintö, jonka prinssi Muhammad on luvannut kunnioittaa. Perheen voiman lähde on juuri siinä, että se on tasavertainen kaikista puolueista Libyassa, neutraalissa asemassa. Tällaista johtajuutta libyalaiset voivat hakea turvapaikkaa, jos konflikti kiristyy.

Mainos

”Tiedän, poikani, että Senussi -perheemme ei kuulu yhteen heimoon, ryhmään tai puolueeseen, vaan kaikkiin libyalaisiin. Perheemme oli ja pysyy suurena teltana, jonka alle kaikki Libyan miehet ja naiset voivat hakea suojaa. Jos Jumala ja kansasi valitsevat sinut, haluan sinun palvelevan kuninkaana koko kansalle. Sinun täytyy hallita oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti ja olla avuksi kaikille. Sinun on myös oltava maan miekka, kun sitä tarvitset, ja puolustettava kotimaamme ja islamin maita. Kunnioita kaikkia paikallisia ja kansainvälisiä liittoja. ”

On tullut aika Libyalle toipua pitkän vaikeuden jälkeen. Todellinen ratkaisu kaikkiin olemassa oleviin erimielisyyksiin, sotiin ja konflikteihin on valtakunnallinen hanke, joka saa legitiimiytensä perimäisiemme jättämästä perinnöstä. Riippumatta ulkoisista paineista ja muutamien sisäisesti asettamista suunnitelmista meidän on toimittava yhdessä palauttaaksemme legitiimiyden.

Meidän on hyväksyttävä se, että sotivat osapuolet eivät anna periksi toistensa vaatimuksille omasta tahdostaan ​​ja todennäköisesti jatkavat taistelua. Tämä uhkaa koko kotimaamme olemassaoloa. Ehkä helpommin hyväksyttävä ja puolueeton johtaja, joka on vapaa heimo- ja alueyhteyksistä, voisi tarjota ratkaisun. Hyvämaineinen ja moraalisesti arvokas henkilö, joka polveutuu Jumalan itse valitsemasta perheestä. Perhe, jolla on sekä uskonnollinen että uudistusmielinen perintö, jonka esi -isä, kuningas Idris, saavutti yhden Libyan historian suurimmista saavutuksista: maamme itsenäisyyden. Al-Senussi-perintö on nationalismia ja taistelua ihmisten puolesta.

Mainos

Meidän on voitettava ne, jotka sekaantuvat Libyan tulevaisuuteen toivossa, että he panisivat kätensä kansallisiin voimavaroihimme, ansaitsevat henkilökohtaista hyötyä tai toivoisivat suosivansa ulkomaisia ​​esityslistoja ja määräävänsä autoritaarisia hallintotapoja. Meidän on hylättävä siirtymäkauden jatkaminen, jotta emme vaarantaisi kutsua lisää mahdollisuuksia kiistoihin ja tuoda aiheetonta vaaraa takaisin Libyaan. Olemme kyllästyneet maan resurssien ja ihmisten ajan tuhlaamiseen. Meillä on ollut tarpeeksi ottaa lisäriskejä. Olemme saaneet tarpeeksemme kävellä tuntematonta polkua. Meillä on käsillämme perustuslaillinen perintö, jota voimme käyttää milloin tahansa. Kutsumme sitä, kutsumme laillisen johtajamme takaisin ja lupaamme uskollisuutta yhdistyneelle Libyalle.

Shukri El-Sunki on laajalti julkaistu libyalainen kirjailija ja tutkija. Hän on kirjoittanut neljä kirjaa, joista viimeisin on Kotimaan omatunto (Maktaba al-Koun, 2021,), jossa kerrotaan tarinoita Libyan sankareista, jotka kohtasivat Gadhaffin hallinnon tyrannian ja vastustivat sitä.

Continue Reading

Afrikka

Israelin ja arabimaiden lähentyminen vauhdittaa talouskasvua Lähi -idässä

Julkaistu

on

Kuluneen vuoden aikana useat arabimaat ovat tehneet niin normalisoitu suhteet Israeliin, mikä merkitsee merkittävää geopoliittista muutosta Lähi -idän ja Pohjois -Afrikan (MENA) alueella. Vaikka kunkin normalisointisopimuksen yksityiskohdat vaihtelevat, osa niistä sisältää kauppa- ja verosopimukset sekä yhteistyön keskeisillä aloilla, kuten terveydenhuolto ja energia. Normalisointitoimet on määrä tuoda lukematon hyödyt Lähi -idän ja Afrikan alueelle, talouskasvun vauhdittaminen, kirjoittaa Anna Schneider. 

Elokuussa 2020 Yhdistyneet arabiemiirikunnat (Arabiemiirikunnat) tuli ensimmäinen Persianlahden arabivaltio, joka normalisoi suhteet Israeliin ja muodosti muodolliset diplomaattiset, kaupalliset ja turvallisuussuhteet juutalaiseen valtioon. Pian sen jälkeen Bahrainin, Sudanin ja Marokon kuningaskunta seurasivat esimerkkiä. Joillakin asiantuntijoilla on ehdotti että muut arabimaat, kuten Saudi -Arabia, voivat myös harkita suhteiden vaalimista Israeliin. Normaalipyrkimysten ketju on historiallinen, sillä tähän asti vain Egypti ja Jordania olivat luoneet viralliset siteet Israeliin. Sopimukset ovat myös merkittävä asia diplomaattinen voitto Yhdysvallat, jolla oli ratkaiseva rooli sopimusten edistämisessä. 

Historiallisesti arabimaat ja Israel ovat ylläpitäneet etäsuhteita, sillä monet olivat palestiinalaisliikkeen vankkoja kannattajia. Nyt Iranin kasvavan uhan myötä jotkut GCC -maat ja muut arabimaat alkavat kuitenkin kallistua Israeliin. Iran investoi huomattavia resursseja laajenee sen geopoliittista läsnäoloa välittäjiensä, Hizbollahin, Hamasin, Houthien ja muiden kautta. Itse asiassa useat GCC -maat tunnustavat Iranin vaaran alueen kansalliselle turvallisuudelle, elintärkeälle infrastruktuurille ja vakaudelle, mikä johtaa heihin Israelin puolelle pyrkien vastapainoksi Iranin hyökkäykselle. Normalisoimalla suhteet Israeliin GCC voi yhdistää resurssit ja koordinoida sotilaallisesti. 

Mainos

Lisäksi normalisointisopimuksissa esitetyt kauppasopimukset mahdollistavat arabimaiden ostaa Yhdysvaltain kehittyneitä sotilastarvikkeita, kuten kuuluisia F-16- ja F-35-hävittäjiä. Toistaiseksi Marokko on ostanut 25 F-16-hävittäjää Yhdysvalloista sovittu myydä 50 F-35-suihkua Yhdistyneille arabiemiirikunnille. Vaikka on huolestuttavaa, että tämä aseiden tulva jo epävakaalle Lähi-idän alueelle voi sytyttää nykyiset konfliktit. Jotkut asiantuntijat uskovat, että tällainen kehittynyt sotilasteknologia voisi myös lisätä pyrkimyksiä torjua Iranin läsnäoloa. 

Mohammad Fawaz, johtaja Persianlahden politiikan tutkimusryhmä, toteaa, että "kehittynyt sotilasteknologia on välttämätöntä Iranin hyökkäyksen estämisessä. Nykypäivän sotilaallisella areenalla ilma ylivoima on kenties armeijan kriittisin etu. Kun Iranin sotilastarvikkeet ja aseet ovat voimakkaasti vaimentaneet vuosikymmeniä kestäneillä pakotteilla, valtava ilmavoimat pyrkivät vain estämään Iranin hallitusta entisestään kiihtyviltä provokaatioilta. ” 

Normalisointisopimukset voisivat myös parantaa yhteistyötä terveydenhuolto- ja energia -aloilla. Esimerkiksi COVID-19-pandemian alkuvaiheissa Arabiemiirikunnat ja Israel kehitetty teknologiaa koronaviruksen seuraamiseksi ja torjumiseksi. Molemmat kansat ovat myös tutkimalla yhteistyömahdollisuuksia lääkkeiden ja lääketieteellisen tutkimuksen alalla. Kesäkuussa Arabiemiraatit ja Israel myös allekirjoitettu kaksinkertaisen verotuksen estämistä koskeva sopimus, jonka mukaan kansalaiset ansaitsevat tuloja molemmissa maissa maksamatta kaksinkertaista veroa. Lisäksi Bahrain, Arabiemiirikunnat, Israel ja Yhdysvallat ovat sopineet yhteistyöstä energia -asioissa. Kvartetin tavoitteena on erityisesti edistyä bensiinin, maakaasun, sähkön, energiatehokkuuden, uusiutuvien energialähteiden ja T&K: n alalla. 

Mainos

Nämä merkittävät sopimukset voisivat edistää alueen talouskasvua ja sosiaalisia etuja. Itse asiassa Lähi-idän ja Afrikan maat kamppailevat parhaillaan uuden COVID-19-epidemian kanssa Delta-variantin ansiosta, joka vaikuttaa vakavasti talouteen ja terveydenhuoltoon. Alueen kriittisten instituutioiden parantamiseksi tällaiset normalisointisopimukset parantavat varmasti alueen riippuvuutta öljystä. Itse asiassa Arabiemiirikunnat ovat pyrkineet vähentämään omaa riippuvuuttaan öljystä ja monipuolistamaan talouttaansa sisältämään uusiutuvan energian ja korkean teknologian. 

Muutamien arabimaiden ja Israelin välisten suhteiden normalisoinnilla on suuria etuja Lähi -idän ja Pohjois -Afrikan alueen geopoliittiselle ja taloudelliselle rakenteelle. Yhteistyön helpottaminen kaikkialla Lähi -idässä ei ainoastaan ​​vauhdita talouskasvua vaan myös edistää alueellista vakautta. 

Continue Reading

Afrikka

Tunisian kriisi korostaa riskiä, ​​että eurooppalaiset pyrkivät demokratisoimaan Pohjois -Afrikkaa

Julkaistu

on

Vaikka Euroopan unioni ja YK kamppailla jotta Libyan siirtyminen vaaleihin pysyisi oikealla tiellä, Tunisian vieressä tapahtuvat dramaattiset tapahtumat ovat nostaneet esiin mullistusten ja epävakauden haamun toisessa Pohjois -Afrikan jäsenessä Euroopan naapurusto. Sarja liikkeitä, jotka jättävät arabikevään ainoan menestystarinan vaarassa taantumasta autoritaarisuuteen, Tunisian populistinen presidentti Kais Saied (Kuvassa) on hajottanut muun maan hallituksen ja myönsi itsensä hätävaltuudet vuoden 2014 perustuslain mukaisesti, kirjoittaa Louis Auge.

Pääministeri Hichem Mechichin hajottamisen ja erittäin murheellisen kansallisen parlamentin keskeyttämisen lisäksi, jossa Rachid Ghannouchin islamistinen Ennahda-puolue edusti suurinta ryhmää, Saied on sulkenut myös al-Jazeeran ja poistettu useita ylimpiä virkamiehiä, kaikki Tunisian ulkoministerinä Othman Jerandina pyrkii rauhoittamaan EU: n edustajat toteavat, että hänen maansa siirtyminen demokratiaan on edelleen oikeilla jäljillä.

Pakenevat Tunisian instituutiot kaatuvat COVIDiin ja talouteen

Mainos

Kais Saiedin voimakaappaus on ymmärrettävästi herättänyt raivoa islamististen poliittisten vastustajiensa joukossa, mutta pääministeri Mechichin erottaminen ja parlamentin hajottaminen olivat myös keskeiset vaatimukset valtakunnallisista mielenosoituksista Tunisiassa viime päivinä. Tunisia kulkee Afrikan läpi tappavin COVID -epidemia, kasvava poikkileikkaus Tunisian yhteiskunnasta menettää uskoa maan umpikujassa olevien poliittisten instituutioiden kyky käsitellä laajaa työttömyyttä, korruptiota ja loputonta talouskriisiä.

Tunisian ja Libyan välillä EU kohtaa arabikevään parhaat ja pahimmat tulokset, joista jokainen esittää omat haasteensa Euroopan ulkopolitiikalle Pohjois-Afrikassa ja Sahelin alueella. Huolimatta sen siirtymän oletetusta menestyksestä, tunisialaisten määrä, joka kulki Välimeren yli Euroopan rannoille kasvoi viisinkertaiseksi heidän valitsemaansa virkamiestä tappelivat eduskunnan kokouksessa Tunisissa viime vuonna.

Kokemus on tehnyt Euroopan johtajista ymmärrettävästi varovaisia ​​työntämästä muita alueen maita kohti liian nopeita poliittisia siirtymiä, kuten Ranskan ja Euroopan käsittely vuoden Tšadin tilanteesta taistelukentän kuolema presidentti Idriss Débyn kolme kuukautta sitten. Kun useiden maiden heikko vakaus voisi olla kyseessä, Brysselin ja Euroopan pääkaupunkien päätöksentekijät ovat osoittautuneet kärsivällisemmiksi siirtymäkauden afrikkalaisten vastapuolten kanssa.

Mainos

Tšadin vakauden priorisointi

Presidentti Débyn uutinen kuolema viime huhtikuussa heti, jos vain lyhyesti, heitti Ranskan ja Euroopan politiikan tulevaisuuden Afrikan Sahelin alueelle kyseenalaista. Entisen johtajansa aikana Tšadista tuli Ranskan aktiivisin ja luotettavin liittolainen alueella, jonka jihadistiryhmät ovat vallanneet ja jotka hyödyntävät Malin kaltaisten maiden heikkoa hallintoa saadakseen itselleen alueen. Tšadin joukkoja on lähetetty Ranskan joukkojen rinnalle jihadisteja vastaan itse Malissaja ovat kantaneet operaatioiden rasituksen Boko Haram Tšadjärven ympäröivällä alueella.

Hallituksen auktoriteetin jakautuminen N'Djamenassa Malin romahtamisen tapaan olisi ollut katastrofaalinen Euroopan ulkopolitiikan ja Sahelin alueen turvallisuusprioriteettien kannalta. Sen sijaan maan välitön vakaus on varmistettu toimivalla hallituksella headed edesmenneen presidentin pojan Mahamatin toimesta. Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja EU: n korkea edustaja Josep Borrell osoittavat maan tärkeyden Euroopan etujen kannalta. osallistui edesmenneen presidentin hautajaiset 23. huhtikuutard.

Siitä lähtien Macron on tyytyväinen Mahamat Pariisiin, kun hän toimi Tšadin siirtymäkauden sotilasneuvoston (TMC) johtajana, sekä keskustellakseen Tšadin 18 kuukauden siirtymävaiheesta vaaleihin että määrittelemään parametrit kahden maan yhteisestä taistelusta jihadismia vastaan ​​Sahelissa. Ranskan pitkäaikainen operaatio Barkhane on laittaa tuulelle sen tavoitteet siirtyvät nyt ja ensi vuoden ensimmäisen osan välillä Ranskan johtaman Takuban eurooppalaisen työryhmän harteille ja G5-Sahel - alueellinen turvallisuuskumppanuus, jonka Tšad on osoittautunut tehokkaimmaksi jäseneksi.

Hienovaraiset tasapainotustoimet

Vaikka TMC on varmistanut Tšadin keskushallinnon jatkuvan vakauden lyhyellä aikavälillä, alueelliset turvallisuushaasteet auttavat selittämään, miksi EU tai Afrikan unioni (AU) eivät painosta maan väliaikaisia ​​viranomaisia ​​liian voimakkaasti nopeiden vaalien vuoksi. Siirtyminen siviilivaltaan on jo käynnissäPääministeri Albert Pahimi Padacké muodosti uuden hallituksen viime toukokuussa. Seuraavat vaiheet sisältävät kansallisen siirtymäneuvoston (NTC) nimittämisen, a kansallinen vuoropuhelu sekä oppositio- että hallitusta tukevat voimat ja perustuslain kansanäänestys.

Kun he siirtyvät siirtymävaiheen seuraaviin vaiheisiin, niin Tšadin sisällä kuin sen ulkopuolella toimivat toimijat voivat etsiä Sudanin naapurista oppia siitä, miten edetä. Siitä huolimatta siitä on yli kaksi vuotta jo kulunut pitkäaikaisen presidentin kaatamisen jälkeen ja väitetty sotarikollinen Omar al-Bashir, Sudan, järjestää vaalit pääministeri Abdallah Hamdokin siirtymäkauden hallituksen tilalle vasta vuonna 2024.

Tällä suuri konferenssi Pariisissa pidetyssä ja presidentti Macronin isännöimässä toukokuussa Sudanin eurooppalaiset kumppanit ja velkojat tekivät selväksi ymmärtävänsä pitkän ajanjakson, joka oli välttämätön Hamdokille ja muille vallankumouksen jälkeisille Khartumin johtajille keskittyäkseen kiireellisiä ongelmia Bashir Sudanin jälkeen. Talouskriisin ohella, joka vaikeuttaa jopa perushyödykkeiden saamista, Sudan kilpailee myös kymmeniä miljardeja dollareita ulkovelkaa ja "syvässä tilassa" virkamiehille, jotka ovat uskollisia syrjäytetylle presidentille. Hyväksymällä siirtymän tähänastisen edistymisen Hamdok lähti konferenssista IMF: n jäsenten lupaamalla selvittää maksamattomat maksut Sudan omistaa ne, kun taas Macron vaati myös Ranskaa tukemaan 5 miljardin dollarin Khartoumin velkaa Pariisille.

Jos N'Djamena ja Khartoum voivat siirtyä vaarallisiin siirtymisiinsä demokraattiseen hallintoon "huikea”Haasteisiin, Tšad ja Sudan voisivat yhdessä elvyttää toiveet arabidemokratiasta sekä Euroopan että Lähi -idän pääkaupungeissa - vaikka alkuperäisen arabikevään viimeinen liekki näyttää leimahtavan Tunisiassa.

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa