Liity verkostomme!

Tietotekniikka

Mady Delvaux: 'Robotiikka tuo vallankumouksen'

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Mady DelvauxRobotit olivat aiemmin olemassa vain tieteiskirjallisuudessa, mutta nykyään niistä on tulossa nopeasti osa jokapäiväistä elämää droonien, älykkäiden autojen, teollisuusrobottien ja robottipölynimureiden muodossa. Parlamentin oikeudellisten asioiden valiokunta on päättänyt perustaa työryhmän tekemään ehdotuksia lainsäädännöksi robotiikan parhaasta käytöstä. Puhuimme Luxemburgin S&D: n jäsenen Mady Delvaux'n (kuvassa) kanssa, joka kirjoittaa tästä raportin työryhmän puolesta.

Vaikka Euroopan komissio rahoittaa useita robotiikkaprojekteja, siitä ei ole vielä olemassa EU: n lainsäädäntöä. Siksi parlamentti perusti tämän työryhmän, joka koostuu kaikkien poliittisten ryhmien edustajista. Vähintään yhden vuoden ajan toimiva ryhmä tekee tiivistä yhteistyötä asiantuntijoiden, Euroopan komission ja muiden parlamentin valiokuntien kanssa. Delvaux on vastuussa raportin laatimisesta suosituksineen, josta kaikki parlamentin jäsenet äänestävät sitten täysistunnossa. Saadaksemme lisätietoja hänen työstään pyysimme häneltä haastattelua.

Mikä on robotti? Ihmiset yleensä ajattelevat androids tulevaisuudesta, jotka näyttävät ja toimivat kuin ihmisiä. Millaisen robotit voit keskittyä?

Mainos

Määritelmän löytäminen on hyvin vaikeaa. Katamme kaikenlaiset robotit: teollisuusrobotit, palvelurobotit - kuten pölynimurit ja älykkäät jääkaapit - terveys- ja kirurgiset robotit, dronit, autot ja tekoäly. Mutta tiedämme, että meidän on käsiteltävä yhtä tyyppiä kerrallaan. Androidit ovat viimeinen huolemme; ne ovat enimmäkseen lokalisoitu Japanissa. Tiedämme mistä aloitamme, mutta emme tiedä mihin loppumme.

Miksi tätä asiaa varten tarvitaan uutta lainsäädäntöä? Eikö tekoäly jo kuulu nykyisen lainsäädännön piiriin? 

Tähän on useita syitä. Tarvitsemme uuden eurooppalaisen standardoinnin. Meidän on myös otettava huomioon vastuu, henkilötietojen suojaaminen ja hakkeroinnin estäminen. Jotkut robotit, esimerkiksi teollisuusrobotit, kuuluvat jo konedirektiivin piiriin, mutta se kattaa vain nopeuden ja joitain teknisiä parametreja, mutta ei koneen älykkyyttä.

Mainos

Meidän täytyy testata robotteja enemmän nähdä, miten ne toimivat ja millaisia ​​onnettomuuksia voi syntyä niiden vuorovaikutusta ihmisten kanssa. Sitten on kysymys yhtäläisten. Jos robotit todella tehdä elämästä helpompaa, meidän on varmistettava, että jokainen voi varaa.

Yhdysvallat, Kiina, Korea ja Japani ovat hyvin kunnianhimoisia hankkeita. Jos emme luo oikeudelliset puitteet kehittämiseen robotiikka, meidän markkinat ovat hyökänneet robotteja ulkopuolelta. Myös Euroopan parlamentti on ensimmäinen parlamentti maailmassa keskustelemaan ja luoda sellainen oikeudellinen kehys.

Jotkut pelkäävät, että robotit varastavat työpaikkoja, toiset väittävät, että robotit luovat uusia ja parempia työpaikkoja. Onko meillä uuden teollisen vallankumouksen kärjessä?

Olen vakuuttunut, että tämä tuo noin vallankumous. Tietenkin se tuhoaa tietynlaisia ​​työpaikkoja, mutta se luo myös uusia. Jos teollisuus käyttää enemmän robottiautomatiikka, niiden pitäisi olla suorittamista ja kilpailukykyisemmän ja se voi johtaa joidenkin yritysten siirtävät tuotantoa takaisin Eurooppaan.

Tietotekniikka

Artel vahvistaa asemaansa johtavana innovaattorina Keski -Aasiassa

Julkaistu

on

Artel Electronics LLC (Artel), Keski -Aasian johtava kodinkone- ja elektroniikkavalmistaja ja yksi Uzbekistanin suurimmista yrityksistä, vahvistaa edelleen tutkimus- ja kehitysalansa (T&K) tuodakseen asiakkailleen uusia, innovatiivisia tuotteita.

Artelin erikoistunut T & K -keskus Taškentissa on yksi Keski -Aasian laajimmista tuotantotutkimuslaitoksista. Keskuksen suunnittelijat, insinöörit ja teknikot kehittävät uutta teknologiaa edistääkseen uuden sukupolven nykyaikaisia ​​tuotteita nykyaikaiseen kotiin.

Artelin T & K-keskuksen laajentaminen on yhtiön tulevaisuuteen suuntautuvan strategian ydin. Lähitulevaisuudessa yhtiö vahvistaa omaa osaamistaan ​​työllistämällä yli 100 asiantuntijaa ja houkuttelemalla johtavia kansainvälisiä lahjakkuuksia. Keskus perustaa myös useita osastoja, jotka ovat omistautuneet tutkimusprioriteeteille, mukaan lukien automaatio ja robotiikka. Lisäksi hyödyntääkseen kansainvälisiä suuntauksia Artel tutkii T & K -keskuksen sivuliikkeiden perustamista ulkomaille, myös Turkkiin ja Kiinaan, sekä kumppanuusmahdollisuuksia teknisten yliopistojen kanssa maailmanlaajuisesti.

Mainos

T & K -keskuksella on myös keskeinen rooli Uzbekistanin seuraavan sukupolven teknikoiden, suunnittelijoiden ja insinöörien tunnistamisessa ja koulutuksessa. T & K -keskuksella on ollut pitkäaikainen yhteistyö islamilaisen Karimov Taškentin valtion teknillisen yliopiston mekatroniikan ja robotiikan laitoksen kanssa, ja tuotannon automatisointiin ja robotisaatioon keskittyvä haara toimii paikan päällä. Perustamisestaan ​​lähtien keskus on tarjonnut nykyaikaista koulutusta yli 250 nuorelle asiantuntijalle, jotka työskentelevät nyt koko Artelin toiminnan ajan. Investoimalla ja vaalimalla kotimaisia ​​kykyjä Artel kanavoi osaamiseensa, ideoihinsa ja luovuuteensa toimintaansa.

T & K -keskuksen johtaja Rustem Lenurovich sanoi: ”Artelilla tiedämme, että uusien, kehittyneiden tuotteiden ja prosessien jatkuva kehittäminen on liiketoimintamme ja kasvumme perusta. Kovalla työllämme ja innovaatiollamme sekä investoimalla energisiin nuoriin kykyihin jatkamme asiakkaidemme edistyksellisimpien laitteiden ja elektroniikan toimittamista. Odotamme innolla, että voimme vahvistaa T & K -asemaamme entisestään tulevina vuosina. ”

Artelin T & K -laitos perustettiin vuonna 2016 ja pääkeskus avattiin vuonna 2017. Keskuksen asiantuntijatiimi kehittää tekniikoita yrityksen tuotevalikoiman päivittämiseksi jatkuvasti ja tuotantoprosessien optimoimiseksi. Paikan päällä olevaa VR -laboratoriota ja pilottituotantotiloja käytetään prototyyppien luomiseen ja testaamiseen. Pelkästään vuoden 2021 ensimmäisellä puoliskolla keskus käynnisti yli 30 hanketta. Keskus on myös äskettäin tehnyt yhteistyön Gree -yrityksen kanssa pesukone- ja ilmastointilaitteiden kehittämiseksi.

Mainos

Artel Electronics LLC valmistaa monenlaisia ​​kodinkoneita ja elektroniikkaa ja toimii kaikilla Uzbekistanin alueilla. Yhtiö vie tällä hetkellä tuotteitaan yli 20 maahan IVY -maissa ja Lähi -idässä, ja se on myös Samsungin ja Viessmannin alueellinen kumppani.

Lisätietoja tästä.

Continue Reading

Bulgaria

Itä-Euroopan tehokkain supertietokone isännöi Bulgaria. Mille se on hyvä?

Julkaistu

on

IT-jättiläinen Atos sanoi, että se on toimittanut täysin Bulgarian Sofia Tech Parkiin supertietokoneen, jonka odotetaan olevan Itä-Euroopan tehokkain tällainen laite, kirjoittaa Bukarestin kirjeenvaihtaja Cristian Gherasim.

Petascale-laskentajärjestelmä auttaa suuresti Bulgarian teknisiä tavoitteita tulevina vuosina.

Supertietokoneet auttavat kehittämään tieteellisiä, julkisia ja teollisia sovelluksia eri aloilla, mukaan lukien bioinformatiikka, farmasia, molekyylidynamiikka ja mekaaninen dynamiikka, kvanttikemia ja biokemia, tekoäly, henkilökohtainen lääketiede, biotekniikka, meteorologia ja ilmastonmuutoksen torjunta.

Mainos

Supertietokonetta toimittava Atos sanoi lehdistötiedotteessa, että tietokoneen odotetaan olevan täysin toimintakelpoinen heinäkuussa 2021.

”Tämä on Itä-Euroopan tehokkain supertietokone ja auttaa hyödyntämään Bulgarian korkean teknologian tavoitteita. Atosin Tšekin tasavallan projektiryhmät ovat jo aloittaneet kokoonpanotestit ja supertietokoneen odotetaan alkavan toimia operatiivisesti heinäkuussa 2021 ”, yhtiö kertoi lehdistötiedotteessa.

Mutta tämä ei ole vain bulgarialainen, vaan myös eurooppalainen saavutus, joka hyödyttää eurooppalaista tieteellistä tutkimusta, tukee innovaatioita ja tarjoaa laajemmalle tiedeyhteisölle uusimmat tutkimus- ja kehitystyökalut.

Mainos

Supertietokoneen rahoittavat Bulgarian tasavalta ja Euroopan unionin EuroHPC JU -ohjelma. Kokonaisinvestointi on 11.5 miljoonaa euroa.

Petascale-laskentajärjestelmä Bulgariassa on samanlainen kuin muiden yliopistojen ja tutkimuskeskusten supertietokonejärjestelmät Euroopassa, kuten CINECA Italiassa, IZUM Sloveniassa, LuxProvide Luxemburgissa ja Minho Advanced Computing Center Portugalista.

Bulgariassa sijaitseva tietojenkäsittelyjärjestelmä vahvistaa siten EU: n tutkimuskapasiteettiverkostoa ja vahvistaa sen pyrkimyksiä kehittää uusia teknologia- ja tutkimuskeskuksia jäsenvaltioissa.

Continue Reading

Tietotekniikka

Euroopan suurteholaskennan yhteisyrityksen pääkonttorin vihkiminen Luxemburgiin

Julkaistu

on

Sisämarkkinakomissaari Thierry Breton vihki yhdessä Luxemburgin ulko- ja eurooppaministeri Jean Asselbornin ja talousministeri Franz Fayotin kanssa käyttöön Euroopan suurteholaskennan (EuroHPC) yhteisyrityksen pääkonttorin Luxemburgissa. Komissaari Breton sanoi: "Olen iloinen voidessani avata uuden HPC: n uuden kodin. Yli laskenta on avain EU: n digitaalisen itsemääräämisoikeuden kannalta. Suorituskykyiset tietokoneet ovat ratkaisevan tärkeitä datan kaikkien mahdollisuuksien hyödyntämiseksi - erityisesti tekoälysovelluksissa, terveystutkimuksessa ja teollisuudessa 4.0. Investoimme valtavasti tähän huipputeknologiaan, jotta Eurooppa pysyy edellä maailmanlaajuisessa teknologiakilpailussa. " Viron tehtävä EuroHPC-yhteisyritys on yhdistää eurooppalaiset ja kansalliset resurssit maailmanluokan supertietokoneiden ja -tekniikoiden hankintaan ja käyttöönottoon.

Supertietokoneet auttavat eurooppalaisia ​​tutkijoita ja teollisuutta edistämään merkittävästi esimerkiksi biotekniikkaa, henkilökohtaista lääketiedettä, ilmastonmuutoksen torjuntaa, sääennusteita sekä huumeiden ja uusien materiaalien löytämistä, joista on hyötyä kaikille EU: n kansalaisille. Komissio on sitoutunut tukemaan uusien supertietokoneiden, järjestelmien ja tuotteiden tutkimusta ja innovointia sekä edistämään tarvittavia taitoja infrastruktuurin käyttämiseksi ja maailmanluokan ekosysteemin rakentamiseksi Eurooppaan. A komission ehdotus Syyskuussa 2020 esitetyn uuden EuroHPC-yhteisyritysasetuksen tarkoituksena on mahdollistaa 8 miljardin euron lisäinvestointi EuroHPC-yhteisyrityksen työn edistämiseksi ja laajentamiseksi uuden sukupolven supertietokoneiden tarjoamiseksi ja kunnianhimoisen HPC-tutkimuksen tukemiseksi. innovaatio-ohjelmasta EU: ssa. Lisätietoja on saatavilla tässä EuroHPC-yhteisyrityksen lehdistötiedote.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa