Liity verkostomme!

Talous

Komission raportti osoittaa, että pk-yritykset seistä tehdä merkittäviä voitot TTIP EU: n ja Yhdysvaltojen

SHARE:

Julkaistu

on

Käytämme rekisteröitymistäsi tarjotaksemme sisältöä suostumuksellasi ja parantaaksemme ymmärrystäsi sinusta. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.

Transatlanttinen kauppa ja Investment Partnership (TTIP) on merkittävää potentiaalia pienille ja keskisuurille yrityksille, mukaan raportti julkaistiin tänään Brysselissä (20 huhtikuu). Siinä esitetään tulokset tutkimuksesta pienten ja keskisuurten yritysten (pk) suoritetaan 2014 on haasteista vietäessä Yhdysvaltoihin. Se käyttää myös uudelleen käytettäväksi dataa tarkastella mittakaavassa viennin EU: n pk Yhdysvaltoihin.

Euroopan kauppakomissaari Cecilia Malmström (kuvassa) sanoi: "Pienet ja keskisuuret yritykset ovat Euroopan talouden selkäranka. Nämä yritykset ohjaavat TTIP: n edut takaisin paikallisyhteisöilleen. Siksi EU ja Yhdysvallat työskentelevät saavuttaa kunnianhimoinen sopimus, joka vastaa heidän huolenaiheisiinsa. Tämä mietintö auttaa meitä tekemään sen osoittamalla konkreettiset esteet ja ongelmat, jotka meidän on ratkaistava. Tämä on yksi niistä aiheista, joista keskustellaan neuvottelijamme kokouksessa tällä viikolla. "

Elżbieta Bieńkowska komissaari sisämarkkinat, teollisuus, yrittäjyys ja pk lisäsi: ”Pk hyötyvät eniten, kun alennamme tullien ulkopuolisia esteitä sekä vähentää byrokratiaa. Teemme työtä, että EU: n sisämarkkinoilla ja täällä voi nähdä, miksi se on niin tärkeää tehdä sama asia TTIP neuvotteluissa.”

Mainos

Raportissa todetaan, että pk-yritykset ovat jo suuria voittajia transatlanttisessa kaupassa. 150,000 2012 pk-yritystä vei Yhdysvaltoihin vuonna 28, mikä vastaa XNUMX prosenttia EU: n viennistä. Pk-yritykset elintarvikkeiden, juomien ja maatalouden aloilla; vaatteet, tekstiilit ja nahka; kemikaalien osuus EU: n viennistä oli keskimääräistä suurempi.

Kuitenkin tutkimus osoittaa myös, että EU: n pk nähdä haasteita vientiä Yhdysvaltain markkinoille, joista monet voidaan helpottaa jota TTIP sopimus, joka on kunnianhimoinen ja kattava ja ylläpitää korkeat vaatimukset sääntelyyn perustuvaa suojelua. Esitettyihin kysymyksiin ovat:

  • Noudattavat teknisiä sääntöjä ja määräyksiä kaikista tavaroista, joka on useimmin mainittu asia;
  • Pääsy tietoa siitä, mitä sääntöä sovelletaan heidän tuotteensa. Lähes kolmannes vastaajista ei kyennyt tunnistamaan todellinen lähde (eli Yhdysvaltain liittovaltion Yhdysvaltain osavaltioista) sääntely kysymys he kohtaavat .;
  • Koska laillisesti poistetaan markkinoilta, koska monissa osissa julkisten hankintojen
  • Noudattaminen tullisäännöksiä, mikä voi tulla hyvin kalliiksi ja toimivat käytännössä kaupan esteitä;
  • Sääntelyerot välillä Yhdysvaltojen osavaltioissa;

Näiden lisäksi monialaisia ​​kysymyksiä, pk-yrityksiä, jotka vastasivat kyselyyn nosti alakohtaisissa asioissa. Tämä koski erityisesti elintarvikkeiden, juomien ja maataloustuotteet, lääkkeet, tekstiilit, koneet ja sähkölaitteet. Kun se tulee palveluja, vaikeudet liittyvät ihmisten liikkumista palvelujen olivat korostettu kysymys.

Mainos

Raportti tehtiin komission käynnissä olevasta TTIP-neuvottelujen kestävyysvaikutusten arvioinnista. Se on Euroopan komission kauppaa ja kasvua käsittelevien pääosastojen yhteishanke.

TTIP-sopimuksella voitaisiin helpottaa monia haasteita, joita pk-yritykset kohtaavat Yhdysvaltain markkinoille viemällä. TTIP: n sääntelyosa on täsmälleen yksi niistä aiheista, jotka ovat tänään New Yorkissa alkavan TTIP-neuvottelujen yhdeksännen kierroksen esityslistalla. EU: n ja Yhdysvaltojen neuvottelijat lujittavat työnsä neuvottelujen kaikissa kolmessa pilarissa (markkinoille pääsy, sääntely-yhteistyö ja säännöt). Rinnakkain, sidosryhmätapahtumissa pidetään keskiviikkona (22 huhtikuu) ja perjantaina, lyijy neuvottelijat pitävät lehdistötilaisuus.

Koko raportti on saatavilla täällä.

koronavirusantigeenin

Komissio hyväksyy 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä

Julkaistu

on

Euroopan komissio on hyväksynyt 500,000 XNUMX euron Portugalin järjestelmän Azorien alueen matkustajaliikenteen tukemiseksi koronavirusepidemian yhteydessä. Toimenpide hyväksyttiin valtiontuella Väliaikainen kehys. Tästä seuraa toinen Portugalin järjestelmä Azorien henkilöliikenteen tukemiseksi, jonka komissio hyväksyi 4 kesäkuu 2021 (SA.63010). Uudessa järjestelmässä tuki myönnetään suorina avustuksina. Toimenpide on avoin kaikenkokoisille kollektiivisille henkilöliikenneyrityksille, jotka toimivat Azoreilla. Toimenpiteen tarkoituksena on lieventää äkillisiä likviditeettivajeita, joita näillä yrityksillä on, ja käsitellä tappioita, jotka ovat aiheutuneet vuoden 2021 aikana koronavirusepidemian ja hallituksen toteuttamien rajoittavien toimenpiteiden vuoksi viruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Komissio katsoi, että Portugalin järjestelmä on tilapäisten puitteiden ehtojen mukainen. Erityisesti tuki i) saa olla enintään 1.8 miljoonaa euroa yritystä kohden; ja ii) myönnetään viimeistään 31. joulukuuta 2021. Komissio päätteli, että toimenpide on tarpeellinen, asianmukainen ja oikeasuhteinen jäsenvaltion talouden vakavan häiriön poistamiseksi 107 artiklan 3 kohdan b alakohdan mukaisesti SEUT -sopimuksen ja tilapäisten puitteiden ehdot. Tämän perusteella komissio hyväksyi toimenpiteen EU: n valtiontukisääntöjen mukaisesti. Lisätietoja tilapäisistä puitteista ja muista komission toimista koronaviruspandemian taloudellisten vaikutusten käsittelemiseksi löytyy tätä. Päätöksen ei-luottamuksellinen versio julkaistaan ​​asiakirjassa SA.64599 numerolla valtiontukea rekisteriin komissiossa kilpailun verkkosivuilla Kun luottamuksellisuusongelmat on ratkaistu.

Mainos

Continue Reading

OECD (OECD)

EU tekee yhteistyötä muiden OECD-maiden kanssa ehdottaakseen vientiluottojen kieltämistä hiilivoimaloille

Julkaistu

on

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) maat pitävät ylimääräisen kokouksen tänään (15. syyskuuta) ja torstaina (16. syyskuuta) keskustelemaan mahdollisesta vientiluottojen kieltämisestä kansainvälisille hiilivoimaloille ilman toimenpiteitä. Keskustelut keskittyvät ehdotukseen, jonka EU ja muut maat (Kanada, Korean tasavalta, Norja, Sveitsi, Yhdistynyt kuningaskunta ja Yhdysvallat) esittivät aiemmin tässä kuussa. Ehdotus tukee maailmantalouden vihreyttämistä ja on tärkeä askel vientiluottolaitosten toiminnan mukauttamisessa Pariisin sopimuksen tavoitteisiin.

Vientiluotot ovat tärkeä osa kansainvälisen kaupan edistämistä. Osana virallisesti tuettuja vientiluottoja koskevaa OECD: n järjestelyä EU: lla on tärkeä rooli pyrkimyksissä varmistaa tasapuoliset toimintaedellytykset kansainvälisellä tasolla ja varmistaa ilmastonmuutoksen torjuntaa koskevan yhteisen tavoitteen johdonmukaisuus. EU on luvannut lopettaa kivihiilen vientiluottojen tuen ilman kompensointitoimenpiteitä ja samalla sitoutuu kansainvälisellä tasolla oikeudenmukaiseen siirtymiseen.

Tammikuussa 2021 Euroopan unionin neuvosto vaati ympäristöä vahingoittavien fossiilisten polttoaineiden tukien maailmanlaajuista poistamista selkeällä aikataululla sekä päättäväistä ja oikeudenmukaista maailmanlaajuista muutosta. kohti ilmastoneutraaliutta, mukaan lukien hiilen asteittainen poistaminen käytöstä ilman korvaavia toimenpiteitä energiantuotannossa ja ensimmäinen askel kaikkien kolmansien maiden uuden hiili-infrastruktuurin rahoituksen välitön lopettaminen. Helmikuun 2021 kauppapolitiikan katsauksessaan Euroopan komissio sitoutui ehdottamaan hiililähkösektorin vientiluottojen välitöntä lopettamista.

Mainos

Tämän vuoden kesäkuussa G7: n jäsenet tunnustivat myös, että jatkuva maailmanlaajuinen investointi hiilidioksidipäästöttömään sähköntuotantoon oli ristiriidassa tavoitteen kanssa rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1.5 ° C: een ja lupasi lopettaa uuden suoran valtiontuen maailmanlaajuiselle hiilivoimaloille kansainvälisesti vuoden 2021 loppuun mennessä, myös valtion rahoituksella.

Mainos
Continue Reading

EU

Viikko edessä: Tila, jossa olemme

Julkaistu

on

Tämän viikon suuri kokonaisuus on Euroopan komission puheenjohtajan von der Leyenin "EU: n tila" (SOTEU) puhe Euroopan parlamentille Strasbourgissa. Se on Yhdysvalloilta lainattua omahyväisyyttä, kun Yhdysvaltain presidentti puhuu kongressille jokaisen vuoden alussa ja esittelee suunnitelmiaan (ja se on aina ollut hän tähän mennessä) tulevaa vuotta varten. 

Olen aina hämmästynyt amerikkalaisesta itseluottamuksesta ja lähes tuhoutumattomasta uskosta, että Amerikka on maailman suurin kansakunta. Vaikka ajattelet olevasi loistava, sinun on oltava miellyttävä mielentila, mutta Yhdysvaltojen huono tilanne tällä hetkellä niin monella tasolla saa minut ajattelemaan, että eurooppalaisten liian kriittinen katse saattaa olla terveempi näkökulma. Silti joskus olisi mukavaa, jos voisimme tunnustaa EU: n monet plussat ja olla hieman "eurooppalaisempi ja ylpeämpi".

On vaikea arvioida, kuinka paljon SOTEU kiinnostaa EU: n toimiin eniten osallistuvien ulkopuolella. Yleensä eurooppalaiset, lukuun ottamatta pienintä joukkoa kaikkein uskollisimpia, eivät mene hämmästymään siitä, kuinka mahtava EU on, tai yleensä innostuneena suunnastaan. Vaikka olisimme miettineet vastakohtaista tilannetta, Yhdistynyt kuningaskunta on antanut jokaiselle EU: n kansalaiselle erittäin terävän ilmeen "mitä jos?" 

Mainos

Kun tarkastellaan maailman paikkaa, EU näyttää olevan terveemmässä tilassa kuin useimmat - tällä on myös kirjaimellinen merkitys tänä vuonna, olemme luultavasti rokotetuin maanosa maailmassa, ja meillä on kunnianhimoinen suunnitelma turvata taloutemme sen pandemian lama ja maanosa on työntänyt leuan ja päättänyt olla tekemättä mitään muuta kuin johtamaan maailmaa ilmastonmuutoksen torjunnassa. Tunnen henkilökohtaisesti suurta toivon nousua siitä, että olemme ilmeisesti päättäneet riittävästi kollektiivisesti, riittää EU: n sisällä niiden kanssa, jotka haluavat luopua demokraattisista arvoista ja oikeusvaltioperiaatteesta. 

Komissio esittää tällä viikolla useita ehdotuksia: Vestager esittelee suunnitelman "Euroopan digitaalinen vuosikymmen"; Borrell esittelee EU: n suunnitelmat yhteyksistä Intian ja Tyynenmeren alueeseen; Jourova hahmottaa EU: n suunnitelman toimittajien suojelemiseksi; ja Schinas esittelee terveyshätätilanteisiin vastaamista ja -valmiutta koskevan EU: n paketin. 

Se on tietysti parlamentin täysistunto. SOTEUn lisäksi keskustellaan Afganistanin humanitaarisesta tilanteesta ja EU: n suhteista Taleban -hallitukseen. tiedotusvälineiden vapaudesta ja oikeusvaltioperiaatteesta Puolassa, Euroopan terveysunionista, EU: n sinisestä kortista korkeasti koulutetuille siirtolaisille ja LGBTIQ -oikeuksista keskustellaan.

Mainos

Continue Reading
Mainos
Mainos
Mainos

Nousussa